Піца з кабачків в духовці — 5 простих рецептів з покроковими фото

Піца з кабачків в духовці – це більш корисний і не менш смачний варіант традиційної піци борошняному тесті. Основою такої піци є натертий на тертці і віджатий кабачок, а тісто доповнюється борошном і яйцем. Начинка обирається на власний розсуд. Кабачкову піцу відрізняє просте приготування, більш низька калорійність, соковита і ніжна текстура основи і відмінний смак.

Піца з кабачків в духовці з ковбасою і помідорами

Піца з кабачків в духовці з традиційними ковбасою і помідорами буде у вас ситним, простим і смачним блюдом для вечері. У цьому рецепті кабачкове замішуємо тісто з додаванням борошна, манки, яєць і розпушувача. До начинки додаємо зелень і твердий сир з моцарелою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 80 гр.
  • Манна крупа 80 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Для начинки:
  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Помідори 2 шт. (великі)
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сир Моцарела 100 гр.
  • Рукола для подачі

Процес приготування:

  1. Для приготування смачної піци з кабачків в духовці підготуйте всі інгредієнти згідно пропорції рецепта. Виберіть молоді кабачки з тонкою шкіркою і промийте їх.
  2. У піалі добре збийте вінчиком яйця.
  3. Тонкими скибочками наріжте ковбасу, помідори і моцарелу, а твердий сир подрібніть на крупній тертці.
  4. Кабачки натріть на крупній або середній тертці і максимально руками відіжміть сік.
  5. До кабачкової маси перелийте збиті яйця, додайте в рівних кількостях борошно з манкою, нарізку петрушки, насипте сіль з чорним перцем і розпушувачем. Ложкою замісити тісто до однорідного стану.
  6. Форму для піци змастіть будь-яким маслом і присипте панірувальними сухарями. У неї рівним шаром викладіть кабачкове тісто.
  7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку ковбаси, моцарели і помідорів. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть піцу протягом 25 хвилин. Потім посипте її тертим сиром і продовжите запікання ще 5 хвилин, щоб сир розплавився.
  8. Спечену піцу залиште у формі на кілька хвилин, щоб трохи охолола і зберегла форму.
  9. Потім приготовлену в духовці піцу з кабачків з ковбасою і помідорами доповніть руколою, порційно наріжте і сервіруйте до вечері. Приємного апетиту!