Варення з персиків на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Персики – смачні і соковиті фрукти. З них виходить чудове варення. Ми зібрали в цій статті 10 різноманітних способів приготування і заготівлі персикового варення.

Варення з персиків без кісточок на зиму

Персикове варення виходить таким яскравим і насиченим, що здається, воно увібрало в себе все сонце і тепло літніх днів. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати персикове варення без кісточок.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Персик 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Ванілін 5 гр.
  • Сік лимонний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з персиків на зиму? Плоди помийте, видаліть кісточки, м’якоть наріжте кубиками.
  2. Персики перекладіть в каструлю, посипте їх цукром, прикрийте каструлю рушником або марлею і залиште на 6 годин.
  3. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте лимонний сік і продовжуйте варити 30 хвилин. Періодично знімайте піну з поверхні варення.
  4. За 5 хвилин до готовності додайте ванілін.
  5. Гаряче персикове варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте загортання в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!