Варення з персиків на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Персики – смачні і соковиті фрукти. З них виходить чудове варення. Ми зібрали в цій статті 10 різноманітних способів приготування і заготівлі персикового варення.

Варення з персиків без кісточок на зиму

Персикове варення виходить таким яскравим і насиченим, що здається, воно увібрало в себе все сонце і тепло літніх днів. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати персикове варення без кісточок.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Персик 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Ванілін 5 гр.
  • Сік лимонний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з персиків на зиму? Плоди помийте, видаліть кісточки, м’якоть наріжте кубиками.
  2. Персики перекладіть в каструлю, посипте їх цукром, прикрийте каструлю рушником або марлею і залиште на 6 годин.
  3. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте лимонний сік і продовжуйте варити 30 хвилин. Періодично знімайте піну з поверхні варення.
  4. За 5 хвилин до готовності додайте ванілін.
  5. Гаряче персикове варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте загортання в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Бурштинове варення з персиків часточками на зиму

Існує спеціальна технологія, за якою у вас вийде бурштинове варення з персика з цілими шматочками. Ми докладно опишемо її в нашому рецепті. Взимку таке варення скрасить ваше чаювання.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 5.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Персики вимити, опустити на кілька хвилин в окріп, потім в крижану воду. Очистіть фрукти від шкірки.

2. Персики наріжте часточками.

3. Перекладіть нарізані фрукти у каструлю, посипте їх цукром, залишити на пару годин до виділення соку.

4. Потім поставте каструлю на плиту, доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте його 2 години. Періодично перемішуйте і знімайте піну.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, закрити їх кришками, переверніть закачування догори дном і повністю остудіть. Зберігайте бурштинове варення з персиків в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт персикового варення з горіхами

Домашні заготовки складають чималу частину раціону середньостатистичної сім’ї. Варення подають до чаю, додають у випічку і різні домашні десерти. Персикове варення з горіхами – це справжній делікатес.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 120 хв

Порцій: 12.

Склад:

  • Персик – 3 кг
  • Цукор – 2,5 кг
  • Мигдаль – 280 гр.
  • Дже мікс – 40 гр.

Процес приготування:

1. Персики вимити і видалити з них кісточки.

2. Наріжте фрукти шматочками і викладіть їх до каструлю.

3. Засипте персики цукром, перемішайте і залиште на 5-6 годин.

4. Потім поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і варіть 25 хвилин. Періодично знімайте з поверхні піну.

5. Після цього зніміть каструлю з вогню, трохи остудіть варення і знову поставте на вогонь. Варіть 10 хвилин після кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть.

6. В третій раз проваріть варення 5-6 хвилин і додайте дже мікс, перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини.

7. В кінці додайте очищений мигдаль, доведіть варення до кипіння. Готово, розкладіть його по стерилізованим банкам, загорніть їх. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з персиків з лимоном

Варення з персиків не часто зустрінеш, ці фрукти ростуть не у всіх садах. Проте на ринку в літній сезон можна придбати достатню кількість цього фрукта. А лимон розбавить солодкість персиків і посилить вітамінний склад варення.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Персики – 2 кг
  • Цукор – 800 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте часточками.

2. Фрукти перекладіть в каструлю.

3. До персикам додайте цукор, перемішайте і залиште на півгодини.

4. Доведіть варення до кипіння, варіть 15 хвилин. Потім додайте сік половини лимона і продовжуйте варити ще 5 хвилин.

5. Варення з персиків і лимона готове, розкладіть його по стерилізованим банкам, закрийте кришками і повністю остудіть, укривши ковдрою. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити варення з персиків з апельсином на зиму?

Персики і апельсини добре сполучаються по смаку й кольору, з них виходить чудове варення. В зимовий вечір таке ласощі відмінно підійде до трав’яного чаю.

Час готування: 7 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Персик – 4 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Фрукти добре вимийте і просушіть.

2. Натріть на терці цедру апельсина.

3. Персики очистити від шкірки і наріжте кубиками.

4. Апельсини наріжте кубиками. Перекладіть в каструлю персики, цедру і м’якоть апельсинів, влийте лимонний сік і воду, всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь.

5. Доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Періодично знімайте піну, що утворюється.

6. Після цього зніміть каструлю з вогню, остудіть, потім знову прокип’ятіть варення протягом 10 хвилин. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам. Банки з варенням щільно закрийте, повністю остудіть при кімнатній температурі і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення-п’ятихвилинка з персиків в банках

Швидкі рецепти економлять час і сили. Особливо це відноситься до приготування домашніх заготовок на зиму. Ось відмінний швидкий рецепт персикового варення, яке готується за лічені хвилини.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте кубиками середнього розміру. Засипте фрукти цукром.

2. Залиште персики на півгодини, щоб почав виділятися сік.

3. Після цього поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 5 хвилин.

4. Банки для варення стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим баків, закрийте їх кришками. Укутайте варення в теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати варення з персиків на зиму в мультиварці?

Для приготування персикового варення потрібно всього два інгредієнти і ємність для варіння. Підійде звичайна емальована каструля або чудо техніки – мультиварка.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 0,6 кг

Процес приготування:

1. Персики ретельно вимийте і просушіть.

2. З фруктів видаліть кісточки і наріжте їх скибочками.

3. Перекладіть персики в чашу мультиварки і засипте цукром. Чашу прикрийте чистим рушником і залиште на 2-3 години.

4. Після цього покладіть в чашу мультиварки і встановіть режим «Тушкування» на 10 хвилин. Дайте варенню повністю охолонути.

5. Повторіть цю процедуру ще 2-3 рази. З кожним разом сироп буде ставати все густішим.

6. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, закрити їх кришками. Остудіть загортання в перевернутому положенні, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Густе варення з персиків на зиму з желатином?

Персики добре розварюються і варення з нього нагадує джем. Якщо вам подобається варення з більш густою і однорідною консистенцією, то потрібно додати до його складу трохи желатину.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 350 гр.
  • Желатин – 20 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Персики помийте, опустіть в окріп на пару хвилин, потім перекладіть в холодну воду. Зніміть з персиків шкірку.

2. Персики наріжте невеликими кубиками, перекладіть в каструлю і збризніть лимонним соком.

3. У каструлю влийте 50 мілілітрів води і всипте цукор, зваріть солодкий сироп.

4. Коли сироп закипить, викладіть в нього фрукти. Варення доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 40-60 хвилин.

5. Желатин розведіть в невеликій кількості води, желатинову масу викладіть в гаряче варення, перемішуйте масу до повного розчинення желатину.

6. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Персикове варення з желатином має щільну і густу консистенцію, що нагадує джем.

Приємного апетиту!

Персикове варення на зиму з лимонною кислотою

З персиків виходить дуже смачне варення. Щоб продовжити термін його зберігання, додайте в процесі варіння лимонну кислоту. Як зварити варення і яку пропорцію інгредієнтів взяти, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Персики – 1 кг
  • Цукор – 0,9 кг
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Персики помийте і очистіть від шкірки. Для цього спочатку опустіть фрукти на пару хвилин в окріп, потім залийте їх дуже холодною водою. Після цього шкірку буде легко зніматися.

2. Персики наріжте часточками, перекладіть їх у каструлю.

3. Всипте в каструлю необхідну кількість цукру. Залиште фрукти на 2-4 години, щоб вони пустили сік.

4. Через відведений час поставте каструлю на плиту і варіть на повільному вогні до повного розчинення цукру. Потім зніміть каструлю з вогню, варення остудіть.

5. Повторно поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, проваріть 10 хвилин, додайте лимонну кислоту, перемішайте. Після цього розкладіть гаряче варення по банках. Закачування остудіть при кімнатній температурі, зберігайте їх у прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Смачне густе варення з персиків з агар-агаром

Агар-агар – це натуральний загусник, який використовують не тільки в приготуванні зефіру та мармеладу. Деякі господині роблять з його допомогою смачне і густе персикове варення.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Персики – 650 гр.
  • Агар-агар – 1 пачка.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Фрукти помийте і наріжте часточками.

2. Прокрутіть фрукти через м’ясорубку.

3. Перекладіть персикову масу в каструлю, додайте цукор.

4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Потім всипте агар-агар, перемішайте і продовжуйте варити ще 10 хвилин.

5. Добре загусло варення перекладіть в стерилізовані банки, щільно закрийте їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!