Кабачки з болгарським перцем на зиму – 7 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки з болгарським перцем на зиму – це дивовижне поєднання компонентів, яка може змінюватися в залежності від ваших смаків і достатку врожаю. Ці два овоча відмінно гармонують з такими інгредієнтами, як морква, цибуля, томатна паста і пекучий часник. Готується закачування досить просто і не вимагає від кулінара проводити біля плити цілий вечір. Для того щоб у вас все вийшло з першого разу, радимо дотримуватися граммовки і слідувати рекомендаціям.

Заготовка з кабачків з болгарським перцем на зиму

Заготовка з кабачків з болгарським перцем на зиму – це оригінальна закуска, яка відрізняється не тільки відмінними смаковими характеристиками, але також ефектним і незвичайним зовнішнім виглядом. Для готування рекомендується використовувати молоді кабачки і зелені перчики.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 700 гр.
  • Перець болгарський 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Цукор-пісок 5 гр.
  • Сіль 40 гр.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки з болгарським перцем на зиму готуються легко і просто. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
  2. У чисті баночки розкладаємо зубки очищеного часнику, гілочки кропу і горошини чорного перцю.
  3. Зрізаємо хвостики кабачка і нарізаємо м’якоть кружечками середньої товщини.
  4. Позбавляємося від насіннєвої коробочки у болгарського перцю, ріжемо на брусочки.
  5. Поверх спецій, чергуючи, викладаємо овочі.
  6. Воду змішуємо з оцтом, цукровим піском і сіллю – доводимо до кипіння.
  7. Розчин переливаємо до основних компонентів.
  8. Заготовки поміщаємо у велику каструлю з водою, дно устеляємо рушником і стерилізуємо протягом 10 хвилин з моменту закипання.
  9. Скляну банку закатуємо і після охолодження прибираємо в комору. Приємного апетиту!