Кабачки з болгарським перцем на зиму – це дивовижне поєднання компонентів, яка може змінюватися в залежності від ваших смаків і достатку врожаю. Ці два овоча відмінно гармонують з такими інгредієнтами, як морква, цибуля, томатна паста і пекучий часник. Готується закачування досить просто і не вимагає від кулінара проводити біля плити цілий вечір. Для того щоб у вас все вийшло з першого разу, радимо дотримуватися граммовки і слідувати рекомендаціям.
Заготовка з кабачків з болгарським перцем на зиму
Заготовка з кабачків з болгарським перцем на зиму – це оригінальна закуска, яка відрізняється не тільки відмінними смаковими характеристиками, але також ефектним і незвичайним зовнішнім виглядом. Для готування рекомендується використовувати молоді кабачки і зелені перчики.
Інгредієнти на
2 порц.
- Кабачок 700 гр.
- Перець болгарський 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Оцет столовий 9% 50 мл
- Цукор-пісок 5 гр.
- Сіль 40 гр.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Кріп за смаком
Процес приготування:
- Кабачки з болгарським перцем на зиму готуються легко і просто. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
- У чисті баночки розкладаємо зубки очищеного часнику, гілочки кропу і горошини чорного перцю.
- Зрізаємо хвостики кабачка і нарізаємо м’якоть кружечками середньої товщини.
- Позбавляємося від насіннєвої коробочки у болгарського перцю, ріжемо на брусочки.
- Поверх спецій, чергуючи, викладаємо овочі.
- Воду змішуємо з оцтом, цукровим піском і сіллю – доводимо до кипіння.
- Розчин переливаємо до основних компонентів.
- Заготовки поміщаємо у велику каструлю з водою, дно устеляємо рушником і стерилізуємо протягом 10 хвилин з моменту закипання.
- Скляну банку закатуємо і після охолодження прибираємо в комору. Приємного апетиту!
Салат з кабачків з перцем без стерилізації на зиму
Салат з кабачків з перцем без стерилізації на зиму готується настільки просто і швидко, що у вас все вийде навіть з першого разу. Процес займе у вас не більше години, однак підсумковий результат вас приємно здивує, бо овочі прекрасно поєднуються між собою.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Кабачки – 500 гр.
- Перець солодкий – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Паста томатна – 120 гр.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Сіль – ½ ст. л.
- Масло соняшникове – 80 мл
- Оцет 9% – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Молоді кабачки обполіскуємо під струменем води і нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 2. У сотейнику об’єднуємо пасту з томатів і воду, завантажуємо півкільця кабачків.
Крок 3. Слідом додаємо подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 4. М’якоть солодкого перцю і помідори нарізаємо кубиками і додаємо в сотейник до інших овочів.
Крок 5. Доповнюємо асорті соняшниковою олією, цукром і сіллю.
Крок 6. Тушкуємо інгредієнти 25 хвилин, а після додаємо оцет – заважаємо і через 30 секунд вимикаємо нагрівання.
Крок 7. Розкладаємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках по вінця.
Крок 8. Баночки закорковуємо і даємо їм охолонути під пледом. Приємного апетиту!
Кабачки з болгарським перцем і помідорами на зиму
Кабачки з болгарським перцем і помідорами на зиму – це відмінна закуска, відкривши яку, ви моментально вирішите питання з салатом або гарніром до будь-якої страви з червоного м’яса або птиці. Компоненти ідеально доповнюють і відтіняють смак один одного.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Кабачок – 600 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Помідори – 500 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Лист лавра – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом ретельно промиваємо овочі, позбавляємося від шкірки і лушпиння.
Крок 2. Очищений кабачок нарізаємо кубиками середнього розміру і висипаємо в каструльку відповідного обсягу.
Крок 3. Додаємо шматочки м’якоті солодкого перцю.
Крок 4. Слідом відправляємо скибочки соковитих помідорів.
Крок 5. Доповнюємо продуктовий набір цибульними кільцями, водою, томатною пастою, лаврушкой, сіллю, цукром і улюбленими спеціями.
Крок 6. Ставимо масу на вогонь і тушкуємо протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 7. Готовий салат присмачую оцтом і через 2-3 хвилини розкладаємо по стерильним банкам. Засукавши, перевертаємо догори дном і обертаємо в покривало на добу.
Крок 8. Остиглі закачування переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Кабачки з перцем і томатною пастою на зиму
Кабачки з перцем і томатною пастою на зиму – це неймовірно смачна і ароматна закуска, яка приємно здивує кожного, хто спробує хоча б трохи. За рахунок використання пасти з перетертих помідорів, готовий продукт підкорює своїм насиченим кисло-солодким присмаком.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Кабачки – 500 гр.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Паста томатна – 350 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 150-180 мл
Процес приготування:
Крок 1. На дно каструлі викладаємо необхідну кількість томатної пасти.
Крок 2. Висипаємо сіль та цукровий пісок.
Крок 3. Додаємо воду і активно перемішуємо компоненти.
Крок 4. М’якоть молодих кабачків нарізаємо невеликими сегментами.
Крок 5. Солодкий перець розрізаємо навпіл і вичищаємо перегородки з насінням.
Крок 6. В каструлю з соусом, викладаємо нарізані овочі.
Крок 7. Прикриваємо вогнетривкий посуд кришкою і доводимо до кипіння, проварюємо інгредієнти 15-20 хвилин і після доповнюємо рубаним часником і оцтом.
Крок 8. Розфасовуємо апетитну закуску по баночках і відразу ж щільно закорковуємо. Ставимо дном вгору і обертаємо в ковдру до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!
Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму
Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму – це воістину вітамінне страва, яка крім своїх корисних властивостей, також володіє гармонійним смаком і яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти. Обов’язково спробуйте приготувати овочі таким способом, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30-35 хв.
Порції – 15.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 5 шт.
- Перець солодкий – 3 кг
- Помідори – 3 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори розрізаємо на 2-4 частини, залежно від розміру, висипаємо в об’ємну жароміцний посуд.
Крок 2. Лук «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітій олії.
Крок 3. Кабачкову м’якоть нарізаємо дрібними кубиками і відварюємо з невеликою кількістю води близько 15 хвилин.
Крок 4. В окремій сковороді обсмажуємо натерту на крупній тертці моркву з подрібненим часником (приблизно 20 хвилин).
Крок 5. Тепер окремо підсмажуємо до м’якості нарізку з м’якоті болгарського перцю.
Крок 6. Всі овочі відправляємо до скибочкам помідорів і ставимо на конфорку. Тушкуємо протягом 40 хвилин, а за 10 хвилин до готовності додаємо спеції, сіль і оцтову есенцію.
Крок 7. Розкладаємо гарячий салат по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо під ключ. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом на добу. Приємного апетиту!
Кабачки з болгарським перцем і баклажанами на зиму
Кабачки з болгарським перцем і баклажанами на зиму – це простий і перевірений спосіб заготівлі ароматних садових овочів на весь холодний період року. Як правило, баночки з цим продуктом «відлітають» з полиць погреби у першу чергу, тому відразу готуйте побільше!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Баклажани – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування ретельно промиваємо овочі і позбавляємося від лушпиння і шкірки.
Крок 2. Помідори розрізаємо на шматочки і пробиваємо до консистенції пюре в чаші блендера.
Крок 3. Баклажани нарізаємо кубиками, присипаємо сіллю і даємо полежати 15 хвилин – так, вся гіркота вийде разом з соком.
Крок 4. Аналогічно баклажанів, подрібнюємо кабачки.
Крок 5. Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю – півкільцями.
Крок 6. М’якоть болгарського перцю ріжемо на тонкі смужки.
Крок 7. Вивантажує всі підготовлені овочі в каструлю або глибоку сковороду, вливаємо олію.
Крок 8. В ту ж посуд кладемо цукор, сіль і томатну кашку.
Крок 9. Тушкуємо овочі в соусі протягом півгодини, а після присмачую оцтом.
Крок 10. Апетитну заготівлю розподіляємо по стерильним банкам і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном і накриваємо махровим рушником.
Крок 11. Через добу прибираємо баночки в місце зберігання. Приємного апетиту!
Кабачки на зиму з болгарським перцем і часником
Кабачки на зиму з болгарським перцем і часником – це ароматна закуска, яку можна з легкістю запропонувати не лише своїм домочадцям, а й гостям. Повірте, кожен, хто спробує, буде просити не тільки подвійну порцію, але і поділитися секретами приготування!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Кабачок – 360 гр.
- Перець солодкий – 450 гр.
- Часник – 3 зуб.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо овочі і даємо їм час обсохнути.
Крок 2. Яким зручним спосіб стерилізуємо скляні банки разом з кришками.
Крок 3. Не гаючи часу, вичищаємо насінну коробочку солодкого перцю, м’якоть подрібнюємо.
Крок 4. Аналогічно поступаємо з молодими кабачками.
Крок 5. Нарізані овочі разом з водою і томатною пастою викладаємо в сотейник і ставимо на конфорку.
Крок 6. Проварюємо масу протягом півгодини.
Крок 7. За пару хвилин до готовності додаємо рубаний часник, сіль, цукор і перець. Потім додаємо оцет і закуска готова.
Крок 8. Розливаємо складу по банкам і після охолодження прибираємо в льох. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!