Котлети з курячої печінки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Печінкові котлети з курячої печінки — дуже смачне і корисне блюдо. Котлети і оладки на основі печінки дуже різняться за своїм смаком залежно від способу їх приготування, кількості інгредієнтів і спецій. Однак незалежно від усіх перерахованих факторів, вони виходять дуже ніжними, м’якими і соковитими.

Класичні печінкові котлети з курячої печінки на сковороді

Цей рецепт наочно продемонструє те, як легко, просто і головне швидко приготувати смачні і одночасно з тим корисні як для дітей, так і для дорослих печінкові котлети.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Куряча печінка 350 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Борошно пшеничне ½ склянки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з курячої печінки? Перед тим, як пропустити печінку через м’ясорубку, ми її добре промиваємо, трохи просушуємо.
  2. Подрібнюємо цибулю і разом з підготовленою печінкою відправляємо в м’ясорубку або замінити її блендером.
  3. Картопля очищаємо і в сирому вигляді натираємо на дрібній тертці.
  4. Будь-яку зелень промиваємо і рубаємо як можна дрібніше.
  5. Подрібнений картопля з зеленню додаємо в печінку і добре перемішуємо.
  6. У печінкову масу вбиваємо яйця, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
  7. Сюди ж просіваємо борошно, постійно помішуючи ложкою.
  8. Розігріваємо сковорідку на рослинній олії, викладаючи невеликі порції готового тіста.
  9. Обсмажуємо на маленькому вогні протягом п’яти хвилин з кожної сторони. Подаємо до столу в якості самостійного блюда зі сметаною або ж разом з гарніром.

Приємного вам апетиту!

Пишні котлети з курячої печінки, запечені в духовці

Додавання вівсяних пластівців і плавленого сирка гарантовано додасть котлет обсяг, зробивши їх пишнішими, поживніші і привабливіше. Не можна не згадати і про паніровку, завдяки якій скоринка котлет плюс до всього ще приємно похрустывать.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 30.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 100 гр.
  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Масло рослинне – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу печінку добре промиваємо від крові і розрізаємо на велику кількість шматочків.

2. Цибулю з картоплею нарізаємо як можна більше.

3. Тепер приступаємо до приготування фаршу для котлет. В м’ясорубку завантажуємо подрібнені овочі, печінка, вівсяні пластівці і всі разом пропускаємо.

4. Плавлений сирок попередньо подморозим в морозильній камері, щоб була можливість натерти його на крупній тертці. Вмішуємо сир у фарш, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.

5. Печінкові котлети формуємо руками, а потім опускаємо в паніровку, щоб у процесі утворилася приємна скоринка.

6. Котлетки викладаємо на деко, попередньо змащений олією, і ставимо випікатися в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 хвилин.

7. Готові, злегка підрум’янені колеты залишаємо ще на 5-10 хвилин у вимкненій духовці, після чого викладаємо на окреме блюдце і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з манкою?

Печінкові котлети не славляться своєю жирністю, але не в поєднанні з салом. У цьому випадку манка прийме удар на себе і вбере всю зайву рідину, надавши котлет більш пружну форму і щільну кірочку. При цьому за рахунок своєї нейтральності, манка абсолютно не вплине на смакові якості страви.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 20-25.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Манка – 2,5 ст. ложки
  • Хліб світлий – 100-120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку спочатку промиваємо і зціджуємо всю воду. Свіже сало нарізаємо дрібними кубиками. Можна не перемішувати.

2. Для наступного кроку відварюємо морква, промаківающімі хліб і довільно нарізаємо цибулю. Всі завантажуємо в чашу блендера з печінкою, салом і подрібнюємо до стану однорідної маси.

3. Готовий фарш перекладаємо в окрему ємність, вбиваємо яйця, солимо і добре перемішуємо.

4. Після цього всипаємо просіяне борошно і манку, все добре перемішуємо до однорідного стану. Після чого залишаємо при кімнатній температурі.

5. Через 15 хвилин ставимо на маленький вогонь сковорідку і формуємо ложкою печінкові котлети. Вони виходять вельми пишними, так як манка встигла набрякнути. Смажимо до утворення рум’яної скоринки з одного боку.

6. Пізніше перевертаємо кожну котлету і підрум’янюємо з іншого боку.

7. Готові котлети при бажанні можна ще протушкувати в каструлі кілька хвилин.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет з курячої печінки з морквою

Моркву слід додавати в тому випадку, якщо вам хочеться зробити котлети солодше звичайного і трохи перебити кислинку томатної пасти.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 30-40 хв.

Порцій – 30.

Склад:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Часник – 4 зуб.
  • Паста томатна – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Всю моркву спочатку очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

2. Цибулину очистити і дрібно нарізаємо, попередньо обдавши холодною водою.

3. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо подрібнені овочі до утворення світлої скоринки. Потім видавлюємо часник і добре перемішуємо.

4. Поки вміст сковороди остигає, нарізаємо печінку на невеликі кубики і з’єднуємо з курячими яйцями. Також вмішуємо в масу просіяне борошно, перець з сіллю і спеції.

5. Тісто акуратно викладаємо на розігріту сковороду столовою ложкою або черпаком, якщо вам хочеться котлети розміром більше. Обсмажуємо з кожного боку до утворення апетитною скоринки, намагаючись не пересмажувати.

Приємного апетиту!

Соковиті січені котлети з курячої печінки, смажені на сковороді

Рубані котлети для того, кому важлива естетична складова. Адже котлети з цільних шматочків печінки і овочів виходять дуже красивими не тільки в цілісному вигляді, але і в розрізі. Ви відразу помітите відмінності в текстурі і навіть на смак, відчуваючи смак кожного інгредієнта окремо.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 30.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сметана (20%) – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку попередньо добре обмиваємо і ножем нарізаємо на дрібні кубики.

2. Цибулю також очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше.

3. З’єднуємо всі компоненти разом. У миску з печінкою додаємо цибулю, яйця, сметану.

4. Після цього рубаємо зелень і додаємо до основних інгредієнтів, сюди ж всипаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо наше тісто.

5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і починаємо ложкою викладати печінкову масу. Розмір, щільність коригуємо самостійно. Обсмажуємо з одного боку пару хвилин.

6. Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. У вас утворюється красива жовта скоринка.

7. Готові котлети подаємо або самостійно з нарізкою овочів, або з гарніром для більш щільного обіду.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт печінкових котлет через м’ясорубку з цибулею

Пропускаючи цибулю разом з печінкою через м’ясорубку, діти точно не знайдуть його у фарші, але швидко учують насичений аромат з кухні і полюблять злегка гострий смак фаршу. При цьому він допоможе зберегти вологість і соковитість у процесі смаження котлет.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 25.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Крупа манна – 7 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Кефір – 250 мл
  • Спеції – за смаком.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву натираємо на дрібну тертку, а цибулю нарізаємо на кілька часточок, щоб він міг поміститися в м’ясорубку.

2. Промиту курячу печінку пропускаємо разом з шматочками цибулі через м’ясорубку і додаємо в ємність з морквою. Все добре перемішуємо.

3. У фарш додаємо яйце і додаємо манку, сіль і перець. Після того як всі інгредієнти добре перемішали, залишаємо фарш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.

4. Переходимо до виготовлення котлет. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і ложкою викладаємо трохи фаршу, щоб він не розтікався. З відкритою кришкою обсмажуємо котлети з кожного боку за кілька хвилин.

5. Для соусу в ємність з кефіром додаємо спеції, дрібно посічену зелень і трохи томатної пасти. Все ретельно перемішуємо до стану однорідності.

6. Котлети подаємо в якості самостійного блюда з соусом або в поєднанні з гарніром.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з рисом?

Не бійтеся вмішувати рис у фарш, побоюючись, що він розвариться. Правильно обраний сорт рису лише допоможе склеїти всі компоненти, зробивши котлети цільними.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 1/2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Печінку ріжемо на шматочки і перекладаємо в ємність блендера.

2. Збиваємо до однорідного стану, що нагадує по консистенції пюре.

3. Рис промиваємо і відварюємо до стану повної готовності.

4. Рис додаємо до печінковому пюре вбиваємо невелике куряче яйце.

5. Моркву очищаємо, відварюємо до м’якого стану, після чого натираємо на великій тертці і поєднуємо з іншими інгредієнтами.

6. Фарш солимо, перчимо та ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.

7. Фарш викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо з кожної сторони протягом двох хвилин, намагаючись не пересмажити.

8. На цьому приготування печінкових оладок завершено.

Бажаємо приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з курячої печінки на пару

Від хрусткою і засмаженою скоринки котлет на маслі варто відмовитися на користь свого здоров’я і фігури. Печінкові котлети завдяки такому способу приготування буквально тануть у роті, а нейтральний і злегка прісний смак можна запросто розбавити натуральними соусами.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 25-30.

Склад:

  • Печінка куряча – 450 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Манка – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – 20 гр.

Процес приготування:

1. Курячу печінку промиваємо, очищаємо від усього зайвого, в тому числі від жирових жилок, нарізаємо на шматочки поменше і пропускаємо через м’ясорубку.

2. Також пропускаємо очищену моркву з цибулею і з’єднуємо з печінкою. Потім додаємо в миску яйце і поступово додаємо манку, сіль, обов’язково при цьому помішуючи ложкою. Основу для котлет залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

3. За цей час підготуємо силіконові форми, перш ніж викладати в них вміст, змащуємо дно і краї рослинним маслом.

4. Наповнені фаршем формочки покласти в пароварку і готуємо протягом 30 хвилин. Час коригуємо самостійно і перед тим як отримувати готові котлети з пароварки, перевіряємо готовність.

5. Котлети будуть однаково добре і в гарячому, і в холодному вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!