Буженина з яловичини в духовці – вирізка добірного м’яса, запечена у фользі. Однаково вдалою вона може вийти як свинини, так і яловичини. Щоб вона виходила дуже смачною і соковитою, необхідно підібрати правильні спеції і маринад. Буженину зазвичай подають охолодженою у вигляді нарізки, але її можна додавати в салати, бутерброди або інші страви.
Соковита буженина з яловичини в духовці
Соковита буженина з яловичини в духовці – смачне м’ясо, яке можна приготувати і зберігати кілька днів у холодильнику. Його можна нарізати і подати гостям, раптово з’явився на порозі, або зробити собі ситний бутерброд для перекусу протягом дня.
Інгредієнти на
10 порц.
- Яловичина 1 кг
- Часник гранульований ⅓ ст. л.
- Приправи 1 ст. л
- копчена Паприка ½ ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Для приготування домашньої буженини краще всього брати вирізку з лопатки або задньої частини тушки. З м’яса зрізайте плівки і прожилки, обполосніть його і промокніть паперовими рушниками.
- М’ясну вирізку покладіть на обробну дошку або в широку миску. Посипте її сухим часником, приправою для м’яса і копченої паприкою.
- Також додайте сіль і мелений перець, полийте м’ясо, рослинною олією.
- Добре натріть м’ясо з усіх боків сумішшю спецій, солі і рослинної олії. Залиште заготовку в сторонці на півгодини для маринування.
- Розкладіть на рівній поверхні два аркуші фольги. Покладіть на фольгу підготовлене м’ясо.
- Загорніть м’ясо у фольгу таким чином, щоб не було ні найменшого отвори. Покладіть згорток в підходящу за розміром жароміцну форму, влийте в неї трохи води. Надішліть яловичину в духовку, розігріту до 190 градусів, на 1 годину. Після цього зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте ще годину.
- Коли буженина буде готова, проткніть фольгу і злийте м’ясний сік. Остудіть м’ясо до теплого стану, не виймаючи з фольги, потім приберіть в холодильник до повного охолодження. Подавайте домашню буженину з яловичини, розрізавши на порції. Приємного апетиту!
![](/wp-content/uploads/image_34926.jpg)
Буженина з яловичини у фользі в духовці
Буженина з яловичини у фользі в духовці – натуральна м’ясна закуска на будь-який випадок. Готувати його зовсім не складно, головне – це підібрати якісне та свіже м’ясо. Як правильно замаринувати і запекти яловичину для отримання найкращого результату, ми розповімо в нашому докладному рецепті.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- М’якоть яловичини – 0,4 кг
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – 2-3 щіпки.
- Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
- Майонез/сметана – 1 ч. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Часник – 4-5 зуб.
- Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо не повинно бути замороженим. Віддайте перевагу свіжої охолодженої яловичої вирізки. При необхідності обмийте його проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
Крок 2. Тепер вістрям ножа зробіть не дуже глибокі надрізи в декількох місцях.
Крок 3. М’ясну вирізку промажте гірчицею з усіх боків.
Крок 4. Далі нанесіть майонез або сметану на поверхню м’яса.
Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, наріжте невеликими шматочками і вставити їх в надрізи, зроблені на яловичині.
Крок 6. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру до 180 градусів. Яловичину посипте меленими спеціями і сіллю.
Крок 7. Фольгу складіть у кілька шарів, змастіть її поверхня рафінованим рослинним маслом. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик.
Крок 8. На фольгу викласти підготовлене м’ясо. Оберніть яловичину у фольгу, не повинно бути ніяких навіть дрібних отворів. Запікайте м’ясо в добре розігрітій духовці близько години. В залежності від товщини шматка м’яса і потужності вашої духовки може знадобитися більше часу.
Крок 9. Коли буженина буде готова, залиште її остигати у вимкненій духовці, можна залишити там м’ясо на всю ніч. Готову буженину з яловичини наріжте на порції і подавайте в якості закуски до столу. Приємного апетиту!
Буженина з яловичини в рукаві в духовці
Буженина з яловичини в рукаві в духовці – класична м’ясна закуска для буднів і свят. М’ясо виходить м’яким, соковитим і дуже смачним. В якості ароматної доповнення можна використовувати улюблені приправи і сушені трави.
Час приготування – 15 год
Час приготування – 35 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець запашний горошком – 10 шт.
- Сіль велика – 3 ч. л.
- Розмарин – 1 гілка.
- Часник – 2 голівки.
- Вода питна – 1 л
- Масло рослинне без запаху – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо обмийте прохолодною проточною водою і просушіть паперовими серветками або рушниками.
Крок 2. Тепер займіться маринадом. У каструлю влийте літр води, додайте пару листочків сушеного лаврового листа, кілька горошин запашного перцю і сіль крупного помелу. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть до повного розчинення солі. Потім маринад повністю остудіть.
Крок 3. Перекладіть яловичу вирізку в глибоку і об’ємну ємність. Залийте м’ясо холодним маринадом і залиште на 12 годин.
Крок 4. Через зазначений час вийміть м’ясо з маринаду, промокніть його серветками. Очистіть зубчики часнику і розріжте кожен на кілька часточок. У м’ясі в різних місцях зробіть надрізи ножем і вставте в них часточки часнику. Потім натріть м’ясо спеціями зі всіх сторін. Щоб м’ясо тримало форму, обмотайте його товстої натуральної ниткою.
Крок 5. Крок 8. Розігрійте чавунну сковорідку, влийте рослинне масло і обсмажте яловичину на сильному вогні по три хвилини з кожного боку.
Крок 6. Після цього перекладіть шматок яловичини в рукав для запікання, для унікального аромату додайте гілочку розмарину. Щільно зав’яжіть краю рукава і зробіть кілька проколів шпажкою в декількох місцях, через них буде виходити пар.
Крок 7. Надішліть яловичину в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте м’ясо від 60 до 90 хвилин. Коли буженина буде готова, вимкніть духовку, але не виймайте м’ясо, дайте йому повністю охолонути.
Крок 8. Потім вийміть буженину з рукава і наріжте тонкими скибочками. Закуска виходить дуже смачною. Приємного апетиту!
Буженина з яловичини з чорносливом
Буженина з яловичини з чорносливом – оригінальне закусочне блюдо. До того ж яловичина – натуральний джерело білка для дорослих і дітей, тому його необхідно включати в щоденний раціон харчування. А маючи в холодильнику вже готову буженину, це буде досить просто.
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 8-10 зуб.
- соєвий Соус – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Окремо змішайте гірчицю і соєвий соус.
Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі від сухого лушпиння. Помийте цибулю і наріжте його невеликими шматочками. У суміш соєвого соусу і гірчиці додайте спеції для м’яса і подрібнену цибулю.
Крок 3. Шматок яловичини зачистите від плівок і прожилок, обмийте проточною водою і просушіть.
Крок 4. Зробіть на м’ясі надрізи і вкладете в них часточки часнику і шматочки чорносливу.
Крок 5. М’ясо перекладіть в миску з гірчично-соєвим маринадом і залиште на кілька годин.
Крок 6. Після маринування щільно загорніть яловичину у кілька шарів харчової фольги.
Крок 7. Запікайте буженину при 200 градусах протягом 40 хвилин.
Крок 8. Після цього розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 20-30 хвилин. Пробуйте буженину з чорносливом, коли вона повністю охолоне. Приємного апетиту!
Буженина з яловичини з морквою
Буженина з яловичини з морквою – чудове блюдо, яке можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді. Вона завжди користується величезним успіхом на будь-якому святі. Ми пропонуємо трохи вдосконалений рецепт буженини з додаванням моркви, смак закуски буде більш насиченим.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яловичина – 1 кг
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Коріандр – за смаком.
- Морква велика – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Сіль поварена – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть якісне свіже яловиче філе без жорстких прожилок, зачистіть від плівок і обмийте проточною водою. Промокніть яловичину паперовими рушниками від вологи.
Крок 2. Очистіть велику морквину, помийте і наріжте короткими брусками.
Крок 3. Очищені часникові зубчики наріжте часточками.
Крок 4. На шматку яловичини зробіть неглибокі надрізи в різних місцях і нашпигуйте їх шматочками моркви і часнику. Потім щедро натріть м’ясо спеціями і сіллю.
Крок 5. Тепер оберніть заготовку у кілька шарів харчової фольги. Покладіть згорток на деко.
Крок 6. Духовку заздалегідь прогрійте до 220 градусів. Покладіть м’ясо в духовку, запікайте 10 хвилин при максимальній температурі. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще годину.
Крок 7. Буженину вийміть з духовки і охолодіть.
Крок 8. На сковороді обсмажте столову ложку борошна до золотистого кольору. Потім додайте вершкове масло і сік, що утворився при запіканні яловичини.
Крок 9. Отриманим соусом полийте буженину. Приємного апетиту!