Буженина з яловичини в духовці – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина з яловичини в рукаві в духовці

Буженина з яловичини в рукаві в духовці – класична м’ясна закуска для буднів і свят. М’ясо виходить м’яким, соковитим і дуже смачним. В якості ароматної доповнення можна використовувати улюблені приправи і сушені трави.

Час приготування – 15 год

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 10 шт.
  • Сіль велика – 3 ч. л.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Часник – 2 голівки.
  • Вода питна – 1 л
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо обмийте прохолодною проточною водою і просушіть паперовими серветками або рушниками.

Крок 2. Тепер займіться маринадом. У каструлю влийте літр води, додайте пару листочків сушеного лаврового листа, кілька горошин запашного перцю і сіль крупного помелу. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть до повного розчинення солі. Потім маринад повністю остудіть.

Крок 3. Перекладіть яловичу вирізку в глибоку і об’ємну ємність. Залийте м’ясо холодним маринадом і залиште на 12 годин.

Крок 4. Через зазначений час вийміть м’ясо з маринаду, промокніть його серветками. Очистіть зубчики часнику і розріжте кожен на кілька часточок. У м’ясі в різних місцях зробіть надрізи ножем і вставте в них часточки часнику. Потім натріть м’ясо спеціями зі всіх сторін. Щоб м’ясо тримало форму, обмотайте його товстої натуральної ниткою.

Крок 5. Крок 8. Розігрійте чавунну сковорідку, влийте рослинне масло і обсмажте яловичину на сильному вогні по три хвилини з кожного боку.

Крок 6. Після цього перекладіть шматок яловичини в рукав для запікання, для унікального аромату додайте гілочку розмарину. Щільно зав’яжіть краю рукава і зробіть кілька проколів шпажкою в декількох місцях, через них буде виходити пар.

Крок 7. Надішліть яловичину в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте м’ясо від 60 до 90 хвилин. Коли буженина буде готова, вимкніть духовку, але не виймайте м’ясо, дайте йому повністю охолонути.

Крок 8. Потім вийміть буженину з рукава і наріжте тонкими скибочками. Закуска виходить дуже смачною. Приємного апетиту!