Фарш для котлет – 8 рецептів, як зробити фарш і що в нього додати

Якщо приготувати основу для котлет тільки з м’яса, страва розвалиться, стане сухим з-за термічної обробки і не буде мати практично ніякого смаку. Тому в м’ясний фарш необхідно додавати різні «сполучні» інгредієнти, а також спеції для посилення смаку і запаху страви.

Як зробити курячий фарш для котлет

Саме головне достоїнство курячого м’яса для приготування фаршу, полягає в його дієтичних властивостях і швидкості приготування. Котлети з курячого фаршу можна вводити в раціон і дорослого, і дитини.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Куряча грудка 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Білий хліб 3 скибочки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як зробити смачний фарш для котлет? Вливаємо необхідну кількість молока в будь-яку жароміцний посуд. Включаємо плиту і ставимо на неї ємність з рідиною. Злегка підігріваємо молоко, щоб воно стало теплим.
  2. Відрізаємо від батона білого хліба 3 скибочки, які звільняємо від скоринки. Хлібну м’якоть викладаємо в ємність з теплим молоком і залишаємо на 10 хвилин, щоб вона засвоїла рідиною.
  3. Курячу грудку промиваємо проточною водою і гарненько обтираем паперовими рушниками. Нарізаємо інгредієнт великими шматочками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  4. Очищаємо цибулю і моркву, промиваємо коренеплід проточною водою і нарізаємо обидва продукту великими шматками. Потім пропускаємо їх через м’ясорубку прямо в миску з м’ясним фаршем.
  5. Перемішуємо подрібнені продукти. Викладаємо до них м’якоть білого хліба, вимочену в молоці, і вбиваємо одне яйце. Додаємо в суміш сіль і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо фарш.
  6. Беремо куряче м’ясо невеликими порціями і відбиваємо його: з силою кидає на стіл або в миску. Цей етап пропускати не варто, він необхідний для того, щоб котлети вийшли пишними і смачними.

Приємного апетиту!

Соковитий фарш для котлет з яловичини

У цьому рецепті ми розкриємо секрет приготування ароматної і соковитого фаршу з яловичого м’яса. Якщо зробити все правильно, котлетки виходять пишними і неймовірно смачними.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Хліб білий – 1 скибочка.
  • М’ясо (яловичина) – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Спочатку розберемося з головним інгредієнтом, який будемо використовувати для приготування фаршу. Позбавляємо м’ясо від плівок, жилок і інших зайвих деталей, а потім нарізаємо його великими шматочками (перед тим, як нарізати продукт, його необхідно промити і обтерти паперовими рушниками).

2. Пропускаємо шматочки яловичини через м’ясорубку. Перемішуємо фарш руками. Потім виставляємо на робочу поверхню столу чашу блендера, яка нам знадобиться для наступного кроку.

3. Цибулину позбавляємо від лушпиння і розрізаємо на чотири частини. Викладаємо четвертинки в підготовлену ємність.

4. Від буханки білого хліба відрізаємо один скибочку і звільняємо його від скоринки. Хлібну м’якоть викладаємо в глибоку ємність і заливаємо очищеної теплою водою. Через 5 хвилин віджимаємо м’якоть і додаємо до цибулі.

5. Вбиваємо в чашу одне яйце, додаємо в масу сіль і спеції. Подрібнюємо інгредієнти рівно 1 хвилину, щоб вийшла однорідна маса. Вливаємо суміш до яловичого фаршу і все добре перемішуємо.

Приємного апетиту!

Простий фарш зі свинини для котлет

З свинячого фаршу виходять дуже смачні і соковиті котлети, тому м’ясну масу не потрібно доповнювати великою кількістю інгредієнтів. Найкраще для приготування фаршу підійдуть шия, лопатка або корейка.

Час готування – 15-20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’якоть свинини – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.

Процес приготування:

1. Для приготування фаршу підійде як заморожене, так і свіже свиняче м’ясо. Якщо ви використовуєте заморожений продукт, то розморожувати його потрібно поступово, в холодильнику, а потім нарізати шматками і подрібнювати через м’ясорубку. Свіже м’ясо спочатку потрібно промити, а потім обтерти, нарізати великими шматками і пропустити через м’ясорубку.

2. Для більшої соковитості і аромату котлет, додати у фарш цибуля. Очищаємо обидві цибулини від лушпиння і промиваємо.

3. Обтерши Насухо головки, розрізаємо на 4 частини і пропускаємо через м’ясорубку слідом за свининою.

4. Чистими, ретельно вимитими руками (можна надіти чисті рукавички) перемішуємо цибулю і свиняче м’ясо, пропускаючи масу між пальцями.

5. Тепер можна приступати до ліплення та обжарке котлет. З отриманої кількості фаршу вийде 6 штук масою близько 100 грамів.

Приємного апетиту!

Рибний фарш для котлет з щуки

Рибний фарш відрізняється від м’ясного по ряду показників: він містить менше калорій і більше корисних речовин, на відміну від м’ясного продукту є більш ніжним за структурою. З рибної маси готують котлети, тефтелі і начинку для пирогів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Філе щуки – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло 82,5% – 100 гр.
  • Хліб пшеничний – 2 скибочки.
  • Молоко від 2,5% – 100 мл
  • Сіль – 5-7 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Процес приготування:

1. Беремо вже готове філе риби. Якщо у вас свіжа риба, то її слід заздалегідь обробити. Прибираємо кістки з рибного філе та нарізаємо його великими шматочками.

2. Вливаємо в окрему ємність молоко. Відрізаємо від булки пшеничного хліба 2 скибочки і обрізаємо скоринки. М’якоть відправляємо в миску з молоком і залишаємо на 5 хвилин.

3. Очищаємо обидві цибулини і часникові зубчики від лушпиння. Розрізаємо головки цибулі на 4 рівні частини. Пропускаємо продукти через м’ясорубку в такому порядку: філе риби, лук, віджатий м’якушка хліба і часник.

4. Додаємо до маси сіль, чорний мелений перець (горошини слід перемолоти перед початком готування), вбиваємо яйце. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в окремій мисці і вливаємо тонким струменем у фарш.

5. Перемішуємо інгредієнти і розбиваємо їх блендером при необхідності (наприклад, якщо залишилися дрібні кісточки в рибному філе). Потім вимішуємо фарш руками протягом п’яти хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати і що додати в котлетний фарш для бургерів?

Котлети для бургерів потрібно готувати тільки з домашнього фаршу. Причому яловичину необхідно вибирати самостійно і враховувати всі нюанси та секрети приготування страви.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Вирізка яловича (хвостова частина) – 200 гр.
  • Сало – 50-70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло оливкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Вимиваємо яловичу вирізку проточною водою і обтираем з допомогою паперових рушників.

2. Нарізаємо м’ясо спочатку поперек волокон довгими смужками, а потім кубиками невеликого розміру.

3. Шматочок сала спочатку нарізаємо скибочками, а потім невеликими кубиками. Перекладаємо яловичину та сало в миску, приправляємо продукти перцем і сіллю. Вимішуємо масу руками до рівномірного розподілу сала.

4. Щоб фарш був більш соковитим, його потрібно відбити. Для цього необхідно скачати масу в грудку і з силою кидати на стіл або в миску. Приділяємо даного процесу одну хвилину.

5. Тепер нам знадобляться тарілка з плоским дном і сервірувальне кільце. Змащуємо оливковою олією (кільце – з внутрішньої сторони). Ставимо кільце на тарілку і викладаємо всередину нього фарш. Розправляємо його пальцями (фарш не повинен розташовуватися вище середини кільця). Щільно прикривають верх кільця харчовою плівкою і відправляємо «конструкцію» в холодильник на 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування фарш з щуки з салом

Корисний і поживний фарш з щуки готується досить швидко і легко. Найголовніше – позбавити філе від кісток і шкіри. Щоб смак філе був більш насиченим, додайте в нього суху або свіжу зелень, різні приправи і спеції.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Сало – 150 гр.
  • Філе щуки – 1 кг
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Приправи для м’яса і риби – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку необхідно обробити тушку щуки, якщо у вас свіжа риба. Гострим ножем очистити щуку від луски і промиваємо проточною водою. Потім відрізаємо голову риби (з неї вийде дуже смачна юшка), видаляємо хребет і кістки.

2. Нарізаємо філе риби великими шматочками і відправляємо в м’ясорубку по черзі. Перекручуємо філе в окрему ємність.

3. У глибоку миску вливаємо молоко. Відрізаємо від цілого батона білого хліба необхідну кількість скибочок і звільняємо їх від скоринки з допомогою ножа. Перекладаємо хлібну м’якоть в тарілку з молоком.

4. Нарізаємо невеликими кубиками шматочок сала і пропускаємо його через м’ясорубку до рибного філе. Віджимаємо хлібний м’якуш і також подрібнюємо його за допомогою м’ясорубки.

5. Вибираємо невеликі цибулини (одну або дві). Очищаємо їх і дрібно нарізаємо. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з рослинним маслом. Підігріваємо його і викладаємо в ємність цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. У фарш додаємо цибулю, перемішуємо масу і прокручуємо її в м’ясорубці кілька разів.

6. Вбиваємо в окрему миску 2 яйця, «распушиваем» їх віночком. Вимиваємо кріп, струшуємо його і дрібно нарізаємо. Висипаємо до яєць. Додаємо сіль, перець, приправи. Перемішуємо інгредієнти. Додаємо суміш у фарш і ретельно перемішуємо. Якщо ви не будете використовувати заготівлю відразу, поставте її в холодильник.

Приємного апетиту!

Як зробити фарш для котлет з індички в домашніх умовах?

Користь м’яса індички полягає в тому, що воно містить мало жиру і є джерелом білка і вітамінів. Фарш з індички виходить дуже м’яким і соковитим, а котлети – смачними і ароматними.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Молоко – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимиваємо філе індички проточною водою і обтираем паперовими рушниками. Якщо на м’ясі залишиться зайва волога, котлети будуть гаситися, а не обсмажуватися. Нарізаємо м’ясо шматочками.

2. Підігріваємо молоко на плиті, щоб воно стало теплим. Відрізаємо кілька скибочок від буханки білого хліба і звільняємо їх від скоринки. Викладаємо хлібну м’якоть в молоко. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо її.

3. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо їх через прес. Промиваємо петрушку, струшуємо і дрібно нарізаємо. Віджимаємо хлібну м’якоть і готуємо до роботи блендер.

4. Викладаємо філе в чашу блендера і перемелюємо. Потім додаємо до м’яса хлібну м’якоть. Перемішуємо її з допомогою блендера. Перекладаємо масу в тарілку і ставимо в холодильник.

5. Розігріваємо в сковороді олію. Викладаємо цибулю разом з часником в ємність і обсмажуємо до пом’якшення цибулі близько двох хвилин. Викладаємо петрушку, перемішуємо інгредієнти. Вимикаємо плиту і даємо масі охолонути.

6. Додаємо у фарш суміш з лука, часнику і петрушки. Вбиваємо в масу яйце, посипаємо інгредієнти сіллю і перцем. Перемішуємо і починаємо формувати котлети.

Приємного апетиту!

Соковитий і ніжний фарш для котлет з манкою

Для того щоб котлети вийшли більш соковитими і ніжними, необов’язково додавати у фарш м’якуш хліба, вимочену в молоці або воді. Досить замінити хлібний м’якуш гірчицею і манною крупою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • М’ясо (яловичина) – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловиче м’ясо спочатку добре вимиваємо проточною водою, а потім насухо обтираем паперовими рушниками. Нарізаємо м’ясо досить великими шматочками.

2. Викладаємо шматочки яловичини в порожнину м’ясорубки по черзі і перекручуємо. Підставляємо під м’ясорубку глибоку миску, в яку буде потрапляти готовий фарш.

3. Цибулину спочатку очищаємо від лушпиння, а потім дрібно нарізаємо гострим ножем і додаємо в яловичий фарш.

4. Додаємо залишилися інгредієнти у фарш: вбиваємо яйце, всипаємо манну крупу, сіль і перець. Потім викладаємо гірчицю і майонез. Ретельно перемішуємо масу.

5. Залишаємо фарш на півгодини, щоб манка встигла набрякнути і маса стала пишною. Через деякий час, з фаршу можна буде сформувати котлети і обсмажити їх на сковороді.

Приємного апетиту!