Свинина з ананасами в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Свинина з ананасами в духовці – дуже популярна м’ясна страва. Його люблять за доступність і простоту приготування. Воно не тільки прикрасить святковий стіл, але й буде сприйнята на ура вашими близькими в будь-який звичайний день. Ананас не тільки привносить свіжі нотки у смак, але і сприяє отриманню ніжного і м’якого м’яса.

М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці

М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці – страви для свят. Це просто ідеальне поєднання соковитості, смаку і поживності. При цьому навіть починаюча господиня не зіткнеться, ні з якими труднощами і легко зможе отримати чудовий результат.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Свинина ⅔ кг
  • Ананас консервований 300 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком (або сметана)

Процес приготування:

  1. Головки ріпчастої цибулі очистіть, і обмийте під краном. Наріжте їх тонкими кільцями.
  2. Дно форми, в якій буде запікатися м’ясо, промажте рослинним маслом. Викладіть шар цибулі.
  3. Свинину обмийте і наріжте смужками.
  4. Кожен пласт м’яса відбийте кухонним молоточком. Але не робіть занадто тонкі відбивні, щоб свинина залишалася соковитою.
  5. Розкладіть отримані свинячі відбивні на шарі з цибулі, посоліть і приправити меленим перцем за смаком.
  6. Також промажте м’ясо майонезом або сметаною.
  7. Далі розкладіть по м’ясному шару кружечки консервованих ананасів. Цей шар також щедро промажте майонезом.
  8. Натріть шматочок твердого сиру на крупній тертці і посипте отриманої стружкою заготовку.
  9. Відправте форму в розігріту духовку. Мінімальний час запікання півгодини. Але в залежності від потужності вашої кухонної техніки може знадобитися більше часу. Коли сирна скоринка підрум’яниться і стане апетитною, перевірте готовність м’яса. Якщо воно готове, то можна подавати свинину з ананасами по-французьки до столу. Приємного апетиту!

Свинина з сиром і ананасами в духовці

Свинина з сиром і ананасами в духовці – блюдо, яке можна приготувати порційно або у вигляді запіканки. Для рецепта підійде корейка або шийна частина свинини. А консервовані ананаси найзручніше брати саме в кільцях.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 0,5 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Ананас консервований – 6-8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу корейку наріжте пластинками по 1-1,5 сантиметра завтовшки.

Крок 2. Кожен шматочок м’яса окремо відбийте кухонним молоточком, але не дуже тонко.

Крок 3. Твердий сир натріть на тертці з дрібними отворами.

Крок 4. Свинячі відбивні викладіть у форму для запікання, посоліть і приправити свіжомеленим чорним перцем.

Крок 5. На кожен шматочок свинини покладіть кільце консервованого ананаса.

Крок 6. Щедро посипте заготовки сирної стружкою. Готово, відправте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Готуйте м’ясо протягом 30-40 хвилин.

Крок 7. Подавайте запечену з сиром і ананасами свинину відразу після приготування, прикрасьте зеленню і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Свинина з ананасами і помідорами в духовці

Свинина з ананасами і помідорами в духовці – ще одна інтерпретація м’яса по-французьки. Ніжність свинини, солодкість ананасів і соковитість помідорів гармонійно поєднується в цьому блюді. Запечена таким чином свинина прикрасить будь-яке святкове застілля.

Час готування – 85 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • М’якоть свинини – 0,5 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Ананас консервований – 0,5 банки.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Майонез – 50 мл
  • Сир твердий – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу корейку обмийте, висушіть і наріжте смужками приблизно 1-1,5 сантиметра завтовшки. Кожен шматочок свинини прикрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком. Свинину посоліть, і приправте за смаком.

Крок 2. Далі швидко обсмажте відбивні на сковороді до рум’яної скоринки.

Крок 3. Потім обсмажену свинину розкладіть на деку. На кожен шматок покладіть по кільцю консервованого ананаса і часточки помідора. Змастіть заготовки майонезом і посипте сирної стружкою.

Крок 4. Надішліть деко в духовку. Запікайте м’ясо при 175 градусах протягом 45 хвилин.

Крок 5. Запечену свинину з помідорами і ананасом подавайте з гарніром на свій розсуд. Приємного апетиту!

Свинина з ананасами і картоплею в духовці

Свинина з ананасами і картоплею в духовці – страва на випадок, коли треба ситно нагодувати досить велику компанію. Соковита свинина запікається на подушці з картоплі, при цьому просочується фруктовим соком і все це ще прикрите рум’яної сирної скоринкою.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Корейка свиняча – 0,5 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Картопля велика – 0,5 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Ананас консервований – 8 шт.
  • Сир твердий/напівтвердий – 100 гр.
  • Майонез/сметана – 70 гр.
  • Часник – 4-5 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Вам знадобляться всі продукти, зазначені у списку. Замість майонезу можна взяти сметану. Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте її до 180 градусів.

Крок 2. Кілька великих бульб картоплі очистіть і промийте. Наріжте бульби тонкими кружальцями товщиною до сантиметра.

Крок 3. Твердий сир, а також кілька очищених зубчиків часнику натріть на тертці з дрібними отворами.

Крок 4. Майонез змішайте в мисці з часниковою кашкою.

Крок 5. Свинячу корейку наріжте пластинками поперек волокон. Потім відбийте пластинки кухонним молоточком. Щоб ця процедура була більш акуратною, прикрийте м’ясо харчовою плівкою.

Крок 6. Кілька шматків фольги розстеліть на рівній поверхні. На кожен лист покладіть кружечки картоплі.

Крок 7. На картопляний шар покладіть свинячі відбивні, м’ясо посоліть, і приправити меленим перцем.

Крок 8. На відбивні нанесіть приблизно по столовій ложці майонезно-часниковою суміші.

Крок 9. Далі покладіть по парі кружечків консервованого ананаса.

Крок 10. Кожну порцію загорнути у фольгу, щоб не залишилося отворів.

Крок 11. Згортки покладіть на деко і відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 35 хвилин.

Крок 12. Після цього розгорніть фольгу і посипати страву тертим сиром. Запікайте м’ясо у відкритому вигляді ще 7-10 хвилин. За цей час сир розплавиться і трохи підрум’яниться.

Крок 13. У вас вийде повноцінне блюдо для обіду або вечері. Подавати запечену свинину з картоплею і ананасами можна прямо у фользі. Приємного апетиту!

Соковита свинина з грибами і ананасами

Соковита свинина з грибами і ананасами особливо сподобається сильній статі. Щоб м’ясо було найбільш ніжним і м’яким, можна його попередньо злегка відбити кухонним молоточком. А гриби і ананас зроблять смак страви чарівним.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Масло рослинне без запаху – 0,5 ч. л. + для смаження.
  • Гриби гливи – 100 гр.
  • Сіль поварена – 6 пучок.
  • Перець чорний мелений – 6 пучок.
  • Ананаси консервовані – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте м’ясо або купіть на ринку свіже охолоджене. З консервованих ананасів злити сік. Гриби помийте.

Крок 2. М’якоть свинини наріжте пластинками до сантиметра завтовшки, посоліть і поперчіть шматочки м’яса з обох сторін. Жаростійку форму або на деко для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї рівномірним шаром пластинки свинини.

Крок 3. Зверху по м’ясу розкладіть шматочки консервованих ананасів. Якщо у вас ананас в кільцях, то їх необхідно нарізати більш дрібно.

Крок 4. Печериці наріжте скибочками і обсмажте на сковороді з рослинною олією до рум’яного кольору. Розкладіть їх по м’ясної заготівлі.

Крок 5. Далі зробіть тонку майонезну сіточку по всій площі.

Крок 6. Свинину запікайте в духовці при 190 градусах протягом 50-60 хвилин. Можна на перші півгодини накрити форму фольгою, потім прибрати її.

Крок 7. Перед подачею запечену свинину з ананасами і грибами можна прикрасити свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Свинячий рулет, запечений з ананасом

Свинячий рулет, запечений з ананасом, може стати відмінною альтернативою запечене м’яса або отбивным. Подавати таке оригінальне страву можна в гарячому вигляді з гарніром мул в холодному вигляді в якості закуски.

Час готування – 60-70 хв.

Час приготування – 30-45 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Майонез – 2 ст. л.
  • Свинина з жировим прошарком – 1 кг
  • Сир твердий/напівтвердий – 120 гр.
  • Ананас консервований – 100 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне рафіноване – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепта вам будуть потрібні всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів. Свинину обмийте проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте пластинками по 1-1,5 сантиметра завтовшки. Кожен м’ясної шматок відбийте кухонним молоточком з двох сторін, щоб це було робити зручніше, укрийте м’ясо харчової пшенкой.

Крок 2. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими отворами.

Крок 3. Розкрийте банку консервованих ананасів і злийте з них сік.

Крок 4. Кожну свинячу відбивну посоліть і поперчіть з обох сторін. Покладіть м’ясо на шматок пергаменту. На відбивну покладіть трохи тертого сиру і кілька шматочків ананаса.

Крок 5. Загорніть м’ясо в рулети.

Крок 6. Будь жаростійку форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть заготовки рулетів швом вниз.

Крок 7. Запікайте свинячі рулети з ананасами в духовці при 200 градусах приблизно півгодини. Після цього дістаньте форму, рулети змастіть майонезом і посипте тертим сиром, поверніть в духовку ще на 10 хвилин.

Крок 8. Рулети виходять рум’яними і апетитними. Подавайте рулети зі свинини з ананасами, з зеленню і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Свинячі відбивні з ананасом в духовці

Свинячі відбивні з ананасом в духовці – класика кулінарії, яка ніколи не набридне. Ситне блюдо можна приготувати для себе і своїх близьких на обід або вечерю. А також на урочистому застілля його по достоїнству оцінять ваші гості.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Майонез – 200 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Ананас, консервований кільцями – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
  • Маслини без кісточок – скільки буде потрібно.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину повністю розморозьте, обмийте під краном і зі всіх сторін промокніть від вологи паперовими рушниками. Наріжте м’ясо пластинками і відбийте з обох сторін кухонним молоточком. Натріть відбивні з двох сторін сіллю і свіжомеленим перцем.

Крок 2. Найзручніше для запікання відбивних використовувати звичайний лист. Змастіть його поверхню олією і розкладіть на ньому м’ясні заготовки. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями. Колечка розкладіть по м’ясу, нанесіть зверху майонезну сіточку.

Крок 3. Колечка консервованого ананаса викладіть на паперові серветки, щоб позбутися від зайвої рідини. Потім розкладіть ананас по отбивным, злегка промажте їх майонезом.

Крок 4. Заготовки щедро посипте тертим сиром, в серединку кожного кільця ананаса покладіть по одній оливи.

Крок 5. Свинячі відбивні відправте в духовку і готуйте при 180 градусах протягом півгодини. М’ясо виходить дуже соковитим і м’яким, подавайте його в гарячому вигляді з легким гарніром. Приємного апетиту!

Свинина з ананасами, сиром і майонезом в духовці

Свинина з ананасами, сиром і майонезом в духовці завжди виручає, коли необхідно смачно нагодувати велику компанію на святі. Готувати страву нескладно і відносно швидко. Зате свинина виходить прекрасною, м’якою і соковитою.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 0,5 ч.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть свинини – 0,8 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 150 мл
  • Ананас, консервований в кільцях – 8 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Сир твердих/напівтвердих сортів – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу свинячу корейку, наріжте медальйонами. Потім кожен шматочок добре відбийте спеціальним молоточком.

Крок 2. Натріть весь сир на тертці з великими отворами, перекладіть їх у миску. До сиру додайте подрібнений часник і майонез, перемішайте.

Крок 3. Розкрийте банку з консервованими ананасами і злийте сік. Потім кожне кільце промокніть серветкою. Кожну свинячу відбивну посоліть і поперчіть, зверху покладіть кільце ананаса.

Крок 4. Далі на заготовки розкладіть сирно-майонезну суміш.

Крок 5. Для запікання використовуйте деко, змастіть його поверхню олією. Розкладіть м’ясні заготовки на відстані один від одного. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Запечену свинину з ананасами подавайте в теплому вигляді з гарніром по своєму смаку. Приємного апетиту!