Тефтелі в сметанному соусі – 10 рецептів приготування з фото покроково

Що ще крім котлет можна приготувати з фаршу? Легкі, смачні та соковиті тефтелі в сметанному соусі. Таке блюдо можна подавати дорослим і дітям будь-який з цих 10 рецептів вам у цьому допоможе.

Соковиті тефтелі з рисом в сметанному соусі в духовці

М’ясні кульки з рисом в сметанному соусі – універсальне блюдо, яке різноманітить ваше обіднє меню. До нього підійде практично будь-який гарнір.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш 700 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для змащування
  • Для соусу:
  • Сметана 250 мл
  • Бульйон ½ л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно 25 гр.
  • Масло вершкове 35 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті тефтелі в сметанному соусі? У мисці змішайте фарш, яйце, варений рис, сіль, мелений перець, подрібнену цибулю і часник.
  2. З отриманої маси зліпити круглі тефтелі, викладіть їх у форму, змащену рослинним маслом. Поставте тефтелі в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
  3. У сковороді змішайте бульйон і сметану, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  4. На іншій сковороді розтопіть вершкове масло, потім викладіть борошно і обсмажте її протягом 1 хвилини.
  5. Перекладіть вміст однієї сковороди в іншу, додайте сіль і перець за смаком. Поставте соус на середній вогонь і готуйте ще 3-5 хвилин. Потім сметанним соусом залийте тефтелі і поверніть їх в духовку на 30-40 хвилин.
  6. Тефтелі в сметанному соусі подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!