Тефтелі в сметанному соусі – 10 рецептів приготування з фото покроково

Що ще крім котлет можна приготувати з фаршу? Легкі, смачні та соковиті тефтелі в сметанному соусі. Таке блюдо можна подавати дорослим і дітям будь-який з цих 10 рецептів вам у цьому допоможе.

Соковиті тефтелі з рисом в сметанному соусі в духовці

М’ясні кульки з рисом в сметанному соусі – універсальне блюдо, яке різноманітить ваше обіднє меню. До нього підійде практично будь-який гарнір.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш 700 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для змащування
  • Для соусу:
  • Сметана 250 мл
  • Бульйон ½ л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно 25 гр.
  • Масло вершкове 35 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті тефтелі в сметанному соусі? У мисці змішайте фарш, яйце, варений рис, сіль, мелений перець, подрібнену цибулю і часник.
  2. З отриманої маси зліпити круглі тефтелі, викладіть їх у форму, змащену рослинним маслом. Поставте тефтелі в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
  3. У сковороді змішайте бульйон і сметану, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  4. На іншій сковороді розтопіть вершкове масло, потім викладіть борошно і обсмажте її протягом 1 хвилини.
  5. Перекладіть вміст однієї сковороди в іншу, додайте сіль і перець за смаком. Поставте соус на середній вогонь і готуйте ще 3-5 хвилин. Потім сметанним соусом залийте тефтелі і поверніть їх в духовку на 30-40 хвилин.
  6. Тефтелі в сметанному соусі подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як запекти тефтелі в томатно-сметанному соусі в духовці?

Смачний і ситний обід для всієї родини – це просто. Приготуйте апетитні м’ясні тефтелі в томатно-сметанному соусі по цьому рецепту. З картопляним пюре або просто зі овочевий нарізкою ця страва сподобається всім.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Хліб – 70 гр.
  • Рис – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 150 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода – 0,5 склянки
  • Молоко – 120 мл
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками і злегка обсмажте на рослинному маслі. Рис відваріть до готовності.

2. У мисці змішайте фарш, цибулю, рис і хліб, додайте сіль і спеції, перемішайте.

3. З фаршу сформуйте тефтелі і обваляйте їх у борошні. На сильному вогні обсмажте тефтелі на рослинному маслі з усіх боків.

4. Перекладіть тефтелі в жароміцну форму. Приготуйте томатно-сметанний соус. На сковороді розтопіть вершкове масло, покладіть томатну пасту, обсмажте 1-2 хвилини. Потім додайте сметану, воду і бульйон, посоліть, поперчіть і доведіть до кипіння.

5. Тефтелі залийте томатно-сметанним соусом помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 25-30 хвилин. Готові тефтелі подавайте з будь-яким гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Ніжні тефтелі з підливою в сметанному соусі на сковороді

Швидше за все приготувати соковиті і ніжні тефтелі в сметанному соусі на сковороді. Завдяки кисломолочним продуктам м’ясо стає більш м’яким і набуває ніжний вершковий аромат.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 1/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис зваріть до готовності. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. Фарш змішайте з цибулею, рисом і яйцем.

2. Додайте сіль і мелений перець за смаком, перемішайте інгредієнти до однорідного стану.

3. З м’ясної маси зліпити круглі тефтелі, обваляйте їх у борошні.

4. На сковороді розігрійте олію, обсмажте тефтелі з усіх боків до рум’яної скоринки.

5. Змішайте сметану з половиною склянки води і половиною столової ложки борошна.

6. Влийте сметанную масу на сковороду і тушкуйте тефтелі при помірному вогні 20-25 хвилин.

7. Соус повинен загуснути, а тефтелі повністю пропектися і набрякнути. Подавайте тефтелі в сметанному соусі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих тюфтельок в сметанному соусі

Легке куряче м’ясо підходить для приготування улюблених тефтелькою. Вони є чудовою альтернативою смажених котлет або свинячим фрикадельок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для соусу:
  • Кубик бульйону – 0,5 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до м’якості.

2. У мисці змішати курячий фарш, смажену цибулю, крохмаль і сіль.

3. Змочіть Руки у воді і зліпити з фаршу тефтелі. Обсмажте на розпеченій сковороді.

4. Приготуйте соус. Кубик бульйону розчиніть у гарячій воді. В каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте. В отриману масу влийте розведений бульйонний кубик.

5. Далі додайте сметану, перемішайте і готуйте соус до загусання. Потім залийте соусом тефтелі. Тушкуйте до готовності на повільному вогні 15 хвилин.

6. Подавайте тефтелі з гарніром і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тюфтельок зі сметаною в мультиварці

Прекрасні м’ясні тефтелі без рису в сметанному соусі потрібно обов’язково спробувати всім. Якщо ви хочете ситно поїсти, але не любите жирну їжу, то приготування в мультиварці вирішить це питання.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Батон – 3 шматки.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Сметана – 300 мл
  • Вода – 250 мл
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Скибочки батона залийте холодним молоком, залишити на 5 хвилин, потім розімніть руками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

4. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження» на 20 хвилин. У чашу влийте рослинне масло, додайте цибулю, смажте до м’якості.

5. Далі додайте моркву, продовжуйте смажити, періодично помішуючи. Потім викладіть зажарку і дайте їй трохи охолонути.

6. У мисці змішайте фарш, ¼ частину овочевої засмажки, розм’якшений батон, сметану і куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте.

7. З м’ясної маси зліпити тефтелі, обваляйте їх у борошні. Обсмажте тефтелі в чашу мультиварки до золотистої скоринки в режимі «Смаження».

8. Окремо в мисці змішайте сметану і воду, додайте сіль і мелений перець за смаком. У чашу мультиварки викладіть овочеву зажарку, потім тефтелі, влийте сметанную заливку і додайте лавровий лист.

9. Активуйте режим «Гасіння» на 40 хвилин.

10. Готові тефтелі зі сметанним соусом подавайте в гарячому вигляді з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

М’які тефтелі з сиром в сметанному соусі в духовці

Це блюдо поєднує в собі ніжне м’ясо, ароматну підливку і апетитну сирну скоринку. Для тефтелькою можна взяти будь фарш по своєму смаку або змішати кілька видів м’яса.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Булка – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для соусу:
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 500 мл
  • Зелень – 10 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Булку замочити в молоці на 5 хвилин, потім розімніть її руками.

2. Ріпчасту цибулю пропустіть через м’ясорубку і змішайте з фаршем. Також додайте булку і яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте інгредієнти.

3. З м’ясної маси сформуйте тефтелі за розміром трохи більше волоського горіха. Форму для запікання змастіть рослинним маслом і викладіть в неї тефтелі.

4. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Сир натріть на дрібній тертці. Змішайте зелень і сир. Додайте сметану і добре перемішайте.

5. Залийте сметанним соусом тефтелі. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-30 хвилин.

6. Готові тефтелі доповніть улюбленим гарніром і полийте вершковим соусом.

Приємного апетиту!

Ніжні тефтелі з індички в сметанному соусі для дітей

Ніжні тефтелі з індички під сметанним соусом можна давати навіть дітям. Ця страва також сподобається тим, кому важливо, що потрапляє до нього на тарілку.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фарш з індички – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Хліб – 1 шматок.
  • Для соусу:
  • Сметана – 350 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть в молоці на кілька хвилин, потім розімніть його руками. Рис зваріть. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте в мисці фарш, хлібну масу, рис, цибулю і зелень, посоліть і приправте за смаком. Добре вимісити фарш руками.

2. З отриманої маси сформуйте невеликі тефтелі і обсмажте їх на рослинному маслі до золотавої скоринки з усіх боків.

3. Приготуйте соус. Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

4. Потім до овочевої засмажки додайте подрібнений часник, сметану і воду, посоліть і приправте за смаком, перемішайте, доведіть до кипіння. Викладіть соус в тефтелі, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.

5. Тефтелі в сметанному соусі подавайте гарячими.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну картоплю з тюфтельками в сметані?

Пропонуємо вам варіант смачного самодостатнього страви для сімейного вечері. Ви відразу ж отримаєте основне блюдо з найніжніших тефтелькою і гарнір у вигляді запеченого картоплі до нього.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Фарш – 300 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Коріандр мелений – 0,2 ч. л.
  • Вода – 150 мл
  • Сметана – 90 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У фарш додайте коріандр і сіль, перемішайте. Цибулю і часник дрібно наріжте, також додайте овочі в фарш, перемішайте.

2. Розбийте в фарш яйце, добре вимісити масу руками. Зліпіть тефтелі круглої форми.

3. Картопля очистіть і наріжте тонкими брусками. Перекладіть її в форму для запікання, полити сметаною, приправити і перемішайте.

4. Зверху на картоплю викладіть тефтелі. Влийте у форму воду, щоб вона повністю покрила картоплю.

5. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин. За 15 хвилин до готовності зніміть фольгу і запікайте блюдо у відкритому вигляді. Тефтелі з картоплею подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачні рибні тефтелі в сметанному соусі

Любите морепродуктів і риби точно оцінять простий і доступний рецепт рибних тефтелькою. До того ж це смачне і корисне блюдо, яке можна включити абсолютно в будь-меню.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 10 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Філе рибне – 600 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Для соусу:
  • Сметана – 120 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Кріп – 40 гр.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді на кілька хвилин, потім розімніть його руками або виделкою.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі.

3. Рибне філе прокрутіть через м’ясорубку, додайте хлібну масу, обсмажену цибулю і яйце, посоліть і приправте за смаком. Рибну масу добре перемішайте.

4. Зліпіть тефтелі, обваляйте їх в суміші борошна і панірувальних сухарів. Потім швидко обсмажте тефтелі на рослинному маслі з усіх боків.

5. Перекладіть тефтелі в каструлю, залийте їх окропом і варіть на помірному вогні під кришкою 10 хвилин. Потім додайте в каструлю суміш сметани, борошна і порізаної зелені, продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин.

6. В кінці соус, посоліть за смаком і чудові рибні тефтелі в сметанному соусі готові.

Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті тефтелі в сметані, тушковані в каструлі

Тефтелі в сметанному соусі – це соковите і ситне блюдо, яке можна доповнити гарніром по своєму смаку. Приготувати його можна, як в сковороді, так і в великій каструлі з товстим дном.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 0,5 склянки
  • Фарш – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис відваріть в підсоленій воді до напівготовності.

2. Одну цибулину очистіть і подрібніть в блендері або м’ясорубці. Змішайте в мисці фарш, варений рис, цибулю і яйце, посоліть і приправте за смаком. Фарш ретельно вимісіть руками.

3. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою. Зліпіть тефтелі.

4. Другу цибулину наріжте півкільцями. Моркву натріть на тертці. Часник пропустіть через прес. У каструлю влийте олію і обсмажте цибулю, часник і моркву до м’якості.

5. Після цього складіть у каструлю тефтелі.

6. В окремій мисці змішайте сметану, гарячу воду, сіль і спеції. Отриманим соусом залийте вміст каструлі. На середньому вогні доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати ще 15 хвилин під закритою кришкою.

7. Смачні тюфтельки готові, подавайте їх на обід або вечеря з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!