Пожарські котлети – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пожарські котлети — класичне блюдо з фаршу, яке було популярне в царській Росії. Його походження приписують різним людям. Однак незалежно від авторства, страва сподобалася і настільки прижилося, що популярно донині. З часом крім класичного рецепту з’явилися і інші.

Пожарські котлети — класичний рецепт з сухариками

Соковиті, з хрусткою скоринкою котлети російської кухні відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Неймовірно смачні та ситні – вони точно сподобаються вашим близьким.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • стегно Куряче 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Батон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пожарські котлети по класичному рецепту? Беремо м’ясо курки і промиваємо його під струменем теплої води. Кладемо його на паперовий рушник і гарненько обтираем. Порада: уважно огляньте м’ясо. До нього можуть прилипнути шматочки вологого рушника. Знімаємо м’ясо з кістки, видаляємо зайву шкірку. Перекручуємо обидва шматка через м’ясорубку в глибоку миску.
  2. Очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно нарізаємо, викладаємо на сковороду (її необхідно прогріти на малому вогні з невеликою кількістю рослинного масла). Постійно помішуємо цибулю, поки він не стане золотистого кольору.
  3. У готовий фарш додаємо сіль, перець, вершкове масло.

    Порада: масло слід дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно трохи розморозилося і стало більш м’яким. Готовий цибулю викладаємо в миску. Перемішуємо інгредієнти. Щоб котлети вийшли більш соковитими, отриману масу потрібно відбити. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.

  4. Поки м’ясо настоюється в холодильнику, починаємо готувати сухарики. Беремо батон і ріжемо його на невеликі кубики. Дістаємо деко з духовки, застеляємо його пергаментним папером, намагаємося рівніше викладати на нього кубики батона (духовка повинна бути розігріта заздалегідь до 150 градусів). Тушкуємо кубики 10 хвилин.
  5. Беремо миску. Вбиваємо туди яйця. Слідом вливаємо молоко. Добре перемішуємо ложкою або віночком. Починаємо ліпити котлети, не забуваючи щоразу змочувати руки у підготовлену рідина.
  6. Паралельно з формуванням котлет розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Коли все буде готово до приготування, потім кожну заготовку в яєчно-молочну суміш, потім опускаємо в сухарі і обвалюємо. Викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо (кожну сторону приблизно 2 хвилини).
  7. Для повної готовності котлети необхідно 15 хвилин тушкувати в духовці (розігріти заздалегідь до 180 градусів). Беремо деко, розкладаємо пергаментний папір, викладаємо майже готові котлети. Приємного апетиту!