Курка каррі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Каррі – це популярна пряна суміш, яка прийшла до нас з Індії. В основі каррі міститься куркума, саме завдяки цій спеції, суміш має красивий темно-жовтий колір. Карі додають у різні страви, ми ж зібрали у статті 7 рецептів приготування смачної курки каррі.

Курка в соусі каррі – класичний рецепт на сковороді

Куряче м’ясо готувати дуже просто, і воно добре просочується спеціями. В соусі карі, куряча грудка не пересохне і вийде дуже смачною. Таке соковите блюдо на індійський манер, припаде до смаку усій родині.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Вершки 200 мл
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Каррі 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну курку каррі? Куряче філе наріжте невеликими брусочками.
  2. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  3. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її, влийте рослинне масло. Викладіть куряче м’ясо, смажте його, доки воно не побіліє.
  4. Потім додайте цибулю і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
  5. Після цього посоліть і додайте каррі, влийте вершки, перемішайте і доведіть підливу до кипіння.
  6. Тушкуйте страву 20 хвилин без кришки, соус повинен трохи загуснути.
  7. Подавайте курку з соусом каррі з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!