Курча тютюну на сковороді класичний – 6 рецептів з покроковими фото

Курча тютюну на сковороді класичний – це знамените, дуже смачне і апетитне блюдо для сімейного столу або домашнього свята. Для здійснення кулінарної ідеї використовуйте перевірену підбірку з шести смачних і простих рецептів з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних!

Курча тютюну на сковороді — класичний рецепт

Курча тютюну на сковороді – класичний рецепт, який яскраво прикрасить ваш святковий стіл або сімейний вечерю. Апетитне блюдо з рум’яною хрусткою скоринкою нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Курка ½ кг
  • Каррі 2 ч. л.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Курча тютюну на сковороді по класичному рецепту готується дуже просто. Першим ділом підготуємо всі інгредієнти.
  2. Беремо невеликого курчати. Промиваємо його всередині і зовні. Акуратно робимо надріз по грудці, розкриваємо тушку.
  3. Далі продукт акуратно відбиваємо кухонним молоточком. Щоб не пошкодити шкірку курчати, прикрийте його плівкою.
  4. З’єднуємо сіль і спеції. Натираємо ними курчати і даємо йому трохи постояти.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди підготовленого курчати.
  6. Притискаємо продукт кришкою і обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин. Після перевертаємо тушку і смажимо ще стільки ж. Далі зменшуємо вогонь, придавлюємо птицю вантажем і готуємо ще 20 хвилин.
  7. Курча тютюну на сковороді за класичним рецептом готовий. Подавайте яскраве страву до столу і пригощайтеся!

Курча тютюну під пресом на сковороді

Курча тютюну під пресом на сковороді порадує вас золотистою скоринкою і яскравим смаком. Приготувати апетитну страву в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування курчати тютюну під пресом на сковороді.

Крок 2. Акуратно робимо надріз по грудки курчати, розкриваємо тушку. Промиваємо птицю всередині і зовні.

Крок 3. Далі продукт акуратно відбиваємо кухонним молотком. Щоб не пошкодити шкірку курчати, прикрийте його плівкою.

Крок 4. Натираємо птицю сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Опускаємо сюди підготовленого курчати. Придавлюємо його пресом.

Крок 6. На середньому вогні готуємо 30 хвилин, після перевертаємо і готуємо ще близько 20 хвилин.

Крок 7. Курча тютюну під пресом на сковороді готовий. Подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню.

Курча по-грузинськи на сковороді

Курча по-грузинськи на сковороді – це неймовірно яскраве за смаком і апетитне блюдо для вашого домашнього вечері або свята. Ніхто не зможе встояти перед золотистою скоринкою і неймовірним ароматом спецій. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Курча – 0,8 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування курчати по-грузинськи на сковороді. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Промиваємо курчати. Надрізаємо його на грудях, розкриваємо, відбиваємо кухонним молоточком, натираємо сіллю і спеціями.

Крок 3. У сковороді розігріваємо вершкове масло. Опускаємо сюди тушку спинкою вниз. Встановлюємо зверху вантаж і смажимо 15 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. Перевертаємо курчати і готуємо 10 хвилин.

Крок 5. Зменшуємо вогонь і готуємо ще близько 20-25 хвилин. Періодично перевертаємо продукт.

Крок 6. Для соусу подрібнюємо кінзу і часник.

Крок 7. Кладемо два інгредієнта в глибоку тарілку. Додаємо сіль, хмелі-сунелі і гарненько розтираємо все.

Крок 8. Вливаємо вершки і трохи води. Перемішуємо соус.

Крок 9. Отриману суміш вливаємо до курчаті. Тушкуємо частування на повільному вогні 10 хвилин. Перевертаємо в процесі, щоб тушка добре просочилася ароматним соусом.

Крок 10. Курча по-грузинськи на сковороді готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Курча тютюну на сковороді гриль

Курча тютюну на сковороді гриль – це нескладний у виконанні і неймовірно смачне блюдо для домашнього і святкового столу. Частування порадує хрусткою скоринкою і соковитим м’ясом всередині. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Курча – 1-1,3 кг
  • Сіль – 8 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 10 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування курчати тютюну на сковороді гриль підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Надрізаємо курчати уздовж грудей, розкриваємо його, промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 3. Відбиваємо інгредієнт кухонним молоточком.

Крок 4. Підготовлену тушку натираємо сіллю, спеціями і подрібненим часником. Доповнюємо шматочком вершкового масла.

Крок 5. Кладемо продукт в сковороду-гриль з рослинним маслом. Придавлюємо вантажем і залишаємо маринуватися на 1 годину.

Крок 6. Потім смажимо частування 10 хвилин в такому ж положенні (під пресом). Перевертаємо і смажимо ще 15 хвилин.

Крок 7. Курча тютюну на сковороді гриль готовий. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою січеною зеленню.

Курча тютюну з аджикою на сковороді

Курча тютюну з аджикою на сковороді порадує вас не тільки гарним зовнішнім виглядом і рум’яною скоринкою, але і помірною пікантністю. Таке яскраве блюдо нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного вечері або свята. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Курча – 0,7 кг
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування курчати тютюну з аджикою на сковороді спочатку приготуємо маринад. З’єднуємо аджику з лимонним лимоном, рослинним маслом і подрібненим часником. Перемішуємо.

Крок 2. У курчати зрізаємо кінчики крил, так як вони швидко підгорають.

Крок 3. Робимо надріз уздовж грудей птиці.

Крок 4. Видаляємо шкірку в області шиї.

Крок 5. Розкриваємо тушку і відбиваємо кухонним молоточком. Солимо її за смаком.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди курчати спинкою вниз.

Крок 7. Прикриваємо плоскою тарілкою.

Крок 8. Зверху встановлюємо вантаж.

Крок 9. Смажимо на сильному вогні 5 хвилин.

Крок 10. Обмазуємо птицю маринадом і перевертаємо. Смажимо під гнітом ще 5 хвилин.

Крок 11. Викладаємо до курчаті шматочок вершкового масла.

Крок 12. Прибираємо гніт і ще раз обмазуємо продукт маринадом.

Крок 13. Перевертаємо ще раз, готуємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 14. Курча тютюну з аджикою на сковороді готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Курча тютюну з картоплею на сковороді

Курча тютюну з картоплею на сковороді порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Приготувати апетитну страву в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Курча – 0,7 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1/3 ч. ложки
  • Зіра – 1/3 ч. ложки
  • Часник – 2 зубчики.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Зелень – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування курчати тютюну з картоплею на сковороді підготуємо тушку. Промиваємо її, розрізаємо вздовж спини і акуратно розкриваємо. Після відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 2. Натираємо птицю сіллю, спеціями і подрібненим часником.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Кладемо сюди курчати спинкою вниз. Придавлюємо вантажем.

Крок 4. Смажимо на сильному вогні по 20 хвилин з кожного боку. Найкраще перевертати тушку кожні 10 хвилин.

Крок 5. Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратною соломкою.

Крок 6. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі. Солимо і доповнюємо спеціями за смаком.

Крок 7. Курча тютюну з картоплею на сковороді готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню і шматочками цибулі.