Чудова ідея для домашнього другого – м’ясні їжачки з рисом в соусі з сметани. Гаряче частування з підливою можна подавати з будь-якими гарнірами. Блюдо відрізняється особливою поживністю і яскравим смаком. Оцініть 6 кулінарних способів його приготування з покроковим описом процесу!
Їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом на сковороді
Соковиті м’ясні їжачки найкраще приготувати з додаванням рису. Сметанна підлива зробить блюдо ще більш ніжним і ароматним. Оцініть простий рецепт для великого сімейного обіду.
Інгредієнти на
6 порц.
- Фарш м’ясний 800 гр.
- Рис білий 150 гр.
- Сметана 150 гр.
- Спеції для фаршу за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Зелень для подачі
Процес приготування:
- Як приготувати їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом? Ретельно розмішуємо м’ясний фарш з сіллю і спеціями за смаком.
- У масу додаємо і рис, відварений до напівготовності. Знову вимішуємо і ліпимо з отриманої суміші невеликі кульки.
- Опускаємо сирі їжачки в розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо до появи легкого рум’янцю.
- Далі заливаємо страву сметаною і тушкуємо його на слабкому вогні близько 20 хвилин. Можна накрити кришкою.
- Гарячі м’ясні їжачки доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо до столу разом з гарніром. Готово!
![](/wp-content/uploads/image_134627.jpg)
Як запекти їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом в духовці?
Смачне і ситне блюдо для вашого обіду – їжачки з м’ясного фаршу і рису в сметанному соусі. Частування можна запекти в духовці, що зробить його більш м’яким і соковитим. Підходить і для дитячої кухні.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Рис – 60 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Рис відварюємо до напівготовності.
2. Очищений цибулю і зубчики часнику дрібно нарізаємо ножем.
3. Обсмажуємо овочі в олії до прозорого стану.
4. Разом з’єднуємо м’ясний фарш, овочеву піджарку і рис. Посипаємо продукти сіллю і перцем, ретельно розмішуємо їх.
5. Ліпимо їх фаршу невеликі однакові кульки. Викладаємо їх у форму для випікання, заливаємо сметаною і готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Готові їжачки з підливою розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу!
Соковиті м’ясні їжачки в томатно-сметанному соусі
Яскраве доповнення до м’ясних їжачкам – соус зі сметани і томатної пасти. Готовий продукт, приготовлений таким способом, вийде ніжним і соковитим. Подавайте до обіднього столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти, відміряємо потрібну кількість.
2. Рис промиваємо і заливаємо крутим окропом на 20 хвилин.
3. Цибулини очищаємо і нарізаємо будь-яким зручним способом.
4. У великій тарілці з’єднуємо пропарений рис, м’ясний фарш, яйце, цибуля і сіль з перцем.
5. Старанно перемішуємо продукти до однорідності.
6. Томатну пасту і сметану викладаємо в одну глибоку тарілку.
7. Перемішуємо продукти, утворюючи однорідний соус.
8. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Перекладаємо їх в сковороду, обмащений маслом.
9. Заливаємо м’ясну заготівлю соусом. Тушкуємо страву на плиті близько 40 хвилин.
10. Соковиті їжачки в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте їх до столу з гарніром за смаком.
Їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом в мультиварці
З їжачки з м’ясного фаршу і рису можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб приготування заощадить ваш час і порадує соковитим і ніжним готовим продуктом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Вода – 50 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, яйце, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо продукти між собою.
2. Відварюємо До напівготовності рис, кладемо його в м’ясний продукт.
3. Знову перемішуємо масу до однорідності. Ліпимо з неї рівні за розміром кульки.
4. Кладемо заготовки в чашу мультиварки і заливаємо їх сумішшю з сметани і кип’яченої води. Готуємо страву 30-40 хвилин в режимі для гасіння.
5. Соковиті і м’які їжачки в соусі з сметани готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу разом з гарніром!
Як приготувати їжачки в сметані з курячого фаршу і рису?
Ніжні і соковиті їжачки можна приготувати з курячого фаршу, рису і соусу зі сметани. Апетитне частування стане родзинкою вашого обіднього столу. Порадуйте рідних смачним гарячим блюдом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 0,5 кг
- Рис – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кефір – 1 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячий фарш з’єднайте з рисом, відвареним до напівготовності, сіллю і ложкою кефіру.
2. Подрібнену цибулю обсмажуємо і приєднуємо його до фаршу. Вимішуємо масу до однорідності.
3. Ліпимо з отриманої заготовки рівні за розміром кульки. Викладаємо їх у форму для випікання.
4. Заливаємо продукт склянкою сметани і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
5. Готові м’ясні їжачки можна одразу викладати на порційні тарілки і подавати до столу!
Простий і смачний рецепт їжачків з фаршем, рисом і сиром у сметані
З їжачки з м’ясного фаршу і рису можна доповнити сиром і ніжним сметанним соусом. Гаряче блюдо порадує соковитістю і ароматною підливою. Подавайте до столу зі свіжими овочами або гарніром.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 100 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сметана – 60 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Вода – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
1. Рис заливаємо крутим окропом і запарюємо його на 20 хвилин, накривши рушником.
2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, розм’якшений рис, панірувальні сухарі, сіль, спеції, подрібнену цибулю і зелень.
3. Вимішуємо продукти до однорідної маси.
4. Ліпимо з отриманого м’яса невеликі гладкі кульки.
5. Занурюємо сирі їжачки в сковороду з водою. Сюди ж додаємо горошини перцю і лаврове листя.
6. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин після кипіння води.
7. Далі кладемо в масу шматочки плавленого сиру.
8. Готуємо страву до розчинення сиру.
9. У склянці розмішуємо трохи сметани з ложкою борошна. Розмішуємо.
10. Виливаємо сметанную масу на блюдо. Тушкуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин і вимикаємо плиту.
11. Ніжні їжачки в сирі і сметанному соусі готові. Розкладайте їх по тарілках і пригощайтеся!