Їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом – 6 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Чудова ідея для домашнього другого – м’ясні їжачки з рисом в соусі з сметани. Гаряче частування з підливою можна подавати з будь-якими гарнірами. Блюдо відрізняється особливою поживністю і яскравим смаком. Оцініть 6 кулінарних способів його приготування з покроковим описом процесу!

Їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом на сковороді

Соковиті м’ясні їжачки найкраще приготувати з додаванням рису. Сметанна підлива зробить блюдо ще більш ніжним і ароматним. Оцініть простий рецепт для великого сімейного обіду.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний 800 гр.
  • Рис білий 150 гр.
  • Сметана 150 гр.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом? Ретельно розмішуємо м’ясний фарш з сіллю і спеціями за смаком.
  2. У масу додаємо і рис, відварений до напівготовності. Знову вимішуємо і ліпимо з отриманої суміші невеликі кульки.
  3. Опускаємо сирі їжачки в розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо до появи легкого рум’янцю.
  4. Далі заливаємо страву сметаною і тушкуємо його на слабкому вогні близько 20 хвилин. Можна накрити кришкою.
  5. Гарячі м’ясні їжачки доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо до столу разом з гарніром. Готово!

Як запекти їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом в духовці?

Смачне і ситне блюдо для вашого обіду – їжачки з м’ясного фаршу і рису в сметанному соусі. Частування можна запекти в духовці, що зробить його більш м’яким і соковитим. Підходить і для дитячої кухні.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Рис – 60 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Рис відварюємо до напівготовності.

2. Очищений цибулю і зубчики часнику дрібно нарізаємо ножем.

3. Обсмажуємо овочі в олії до прозорого стану.

4. Разом з’єднуємо м’ясний фарш, овочеву піджарку і рис. Посипаємо продукти сіллю і перцем, ретельно розмішуємо їх.

5. Ліпимо їх фаршу невеликі однакові кульки. Викладаємо їх у форму для випікання, заливаємо сметаною і готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готові їжачки з підливою розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу!

Соковиті м’ясні їжачки в томатно-сметанному соусі

Яскраве доповнення до м’ясних їжачкам – соус зі сметани і томатної пасти. Готовий продукт, приготовлений таким способом, вийде ніжним і соковитим. Подавайте до обіднього столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти, відміряємо потрібну кількість.

2. Рис промиваємо і заливаємо крутим окропом на 20 хвилин.

3. Цибулини очищаємо і нарізаємо будь-яким зручним способом.

4. У великій тарілці з’єднуємо пропарений рис, м’ясний фарш, яйце, цибуля і сіль з перцем.

5. Старанно перемішуємо продукти до однорідності.

6. Томатну пасту і сметану викладаємо в одну глибоку тарілку.

7. Перемішуємо продукти, утворюючи однорідний соус.

8. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Перекладаємо їх в сковороду, обмащений маслом.

9. Заливаємо м’ясну заготівлю соусом. Тушкуємо страву на плиті близько 40 хвилин.

10. Соковиті їжачки в томатно-сметанному соусі готові. Подавайте їх до столу з гарніром за смаком.

Їжачки в сметанному соусі з фаршу з рисом в мультиварці

З їжачки з м’ясного фаршу і рису можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб приготування заощадить ваш час і порадує соковитим і ніжним готовим продуктом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Вода – 50 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, яйце, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо продукти між собою.

2. Відварюємо До напівготовності рис, кладемо його в м’ясний продукт.

3. Знову перемішуємо масу до однорідності. Ліпимо з неї рівні за розміром кульки.

4. Кладемо заготовки в чашу мультиварки і заливаємо їх сумішшю з сметани і кип’яченої води. Готуємо страву 30-40 хвилин в режимі для гасіння.

5. Соковиті і м’які їжачки в соусі з сметани готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу разом з гарніром!

Як приготувати їжачки в сметані з курячого фаршу і рису?

Ніжні і соковиті їжачки можна приготувати з курячого фаршу, рису і соусу зі сметани. Апетитне частування стане родзинкою вашого обіднього столу. Порадуйте рідних смачним гарячим блюдом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Рис – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячий фарш з’єднайте з рисом, відвареним до напівготовності, сіллю і ложкою кефіру.

2. Подрібнену цибулю обсмажуємо і приєднуємо його до фаршу. Вимішуємо масу до однорідності.

3. Ліпимо з отриманої заготовки рівні за розміром кульки. Викладаємо їх у форму для випікання.

4. Заливаємо продукт склянкою сметани і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

5. Готові м’ясні їжачки можна одразу викладати на порційні тарілки і подавати до столу!

Простий і смачний рецепт їжачків з фаршем, рисом і сиром у сметані

З їжачки з м’ясного фаршу і рису можна доповнити сиром і ніжним сметанним соусом. Гаряче блюдо порадує соковитістю і ароматною підливою. Подавайте до столу зі свіжими овочами або гарніром.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 100 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сметана – 60 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

1. Рис заливаємо крутим окропом і запарюємо його на 20 хвилин, накривши рушником.

2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, розм’якшений рис, панірувальні сухарі, сіль, спеції, подрібнену цибулю і зелень.

3. Вимішуємо продукти до однорідної маси.

4. Ліпимо з отриманого м’яса невеликі гладкі кульки.

5. Занурюємо сирі їжачки в сковороду з водою. Сюди ж додаємо горошини перцю і лаврове листя.

6. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин після кипіння води.

7. Далі кладемо в масу шматочки плавленого сиру.

8. Готуємо страву до розчинення сиру.

9. У склянці розмішуємо трохи сметани з ложкою борошна. Розмішуємо.

10. Виливаємо сметанную масу на блюдо. Тушкуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин і вимикаємо плиту.

11. Ніжні їжачки в сирі і сметанному соусі готові. Розкладайте їх по тарілках і пригощайтеся!