Куряче філе в клярі на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Класичний кляр – це рідке тісто, вмочивши в яке продукти обсмажують на сковороді або у фритюрниці. Його готують з борошна та яєць, з додаванням різноманітних рідин. У даній статті представлені рецепти різноманітних кляров, що дозволяють розкрити і підкреслити смак курячого філе.

Соковиті курячі відбивні в клярі на сковороді

Правильно приготований кляр може створити диво з курячим філе. Головне знати правильну дозування компонентів та правила їх змішування. Саме з цими секретами приготування кляра ви познайомитеся в цьому рецепті.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Куряча грудка 700 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

    Щоб приготувати куряче філе в клярі на сковороді, спочатку слід приготувати кляр. Для цього відокремте білки від жовтків. Жовтки злегка збийте вінчиком, додайте щіпку солі і влийте молоко. Перемішайте до однорідності. Білки збийте окремо, достатньо буде стану піни. З'єднайте суміш жовтка з молоком і спеціями і збитий білок. Акуратно перемішайте. Поступово вводите в яєчну суміш, просіяне пшеничне борошно. Нам необхідно добитися від кляру консистенції рідкої сметани. Готову тісто поставити в холодильник настоюватися мінімум на півгодини. Він стане більш еластичним і однорідним. У даному рецепті використовується рідкий кляр. Він дозволяє домогтися легкої і хрусткої скориночки, але при цьому пропускає до обжарюваному продукту зайвий жир, що не є мінусом, якщо продукт сухуватий, як куряче філе.

  1. Щоб приготувати куряче філе в клярі на сковороді, спочатку слід приготувати кляр. Для цього відокремте білки від жовтків. Жовтки злегка збийте вінчиком, додайте щіпку солі і влийте молоко. Перемішайте до однорідності. Білки збийте окремо, достатньо буде стану піни. З’єднайте суміш жовтка з молоком і спеціями і збитий білок. Акуратно перемішайте. Поступово вводите в яєчну суміш, просіяне пшеничне борошно. Нам необхідно добитися від кляру консистенції рідкої сметани. Готову тісто поставити в холодильник настоюватися мінімум на півгодини. Він стане більш еластичним і однорідним. У даному рецепті використовується рідкий кляр. Він дозволяє домогтися легкої і хрусткої скориночки, але при цьому пропускає до обжарюваному продукту зайвий жир, що не є мінусом, якщо продукт сухуватий, як куряче філе.
  2. Курячу грудку промийте, відокремте філе від кісток (їх в подальшому можна використовувати для приготування курячого бульйону). Куряче філе наріжте на 10 шматків середнього розміру (зазвичай саме таку кількість виходить з двох середніх курячих філе).
  3. Кожен шматочок філе відбийте спеціальним молотком, попередньо накривши харчовою плівкою. Після того як м’ясо буде відбито, промокніть кожну відбивну паперовим рушником з двох сторін, це допоможе поліпшити зчеплення між кляром і м’ясом. Потім посоліть їх і посипте чорним меленим перцем.
  4. Розігрійте сковороду, влийте в неї рослинне масло. Розташуйте кухонний посуд в наступному порядку: тарілка з відбивними, ємність з кляром, сковорода, тарілка для обсмаженого в клярі філе. Це необхідно зробити для того, щоб кляр не встиг стекти з курячою відбивною, поки ви переносите на сковороду. Обсмажте відбивні в клярі по 3-4 хвилини з одного та іншого боку. Кляр за цей час має стати золотистим.
  5. Як згадувалося вище, рідкий кляр пропускає через себе багато рослинної олії. Щоб позбутися від його надлишку дайте полежати обсмаженою отбивным на паперових серветках.
  6. Перекладіть готові відбивні в класичному клярі на блюдо і подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити курячі грудки в клярі з борошна та яєць?

Цей рецепт дуже швидкий і простий. Кляр з яєць та борошна не вимагає часу на відстоювання, а значить дозволить обсмажити відбивні з курячих грудок в клярі як тільки ви його замешаете, ніж заощадить вам як мінімум півгодини.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе, промокніть паперовим рушником. Обріжте при наявності жир, видаліть плівку.

2. Підготовлене філе наріжте на пластини по 1,5 див. Відбийте їх спеціальним молоточком. Щоб зробити це максимально акуратно, помістіть перед відбиванням куряче філе в целофановий пакет або накрийте харчової плівкою. Відбите філе трохи посоліть згідно вашим смаковим уподобанням.

3. Займіться кляром. Для цього в глибоку ємність розбийте яйця, посоліть і додайте просіяне борошно. Перемішуйте спочатку повільно і акуратно, щоб не спровокувати утворення грудок. Коли суміш стане наближатися до однорідного стану, можете, перемішувати більш інтенсивно. Так як в даний кляр не додається яка-небудь рідина, він виходить густим і відмінно зчіплюється з поверхнею курячих відбивних. Щоб визначити «правильний» чи кляр у вас вийшов, умочіть в нього виделку. Якщо він рівномірно покриває вилку і не просвічує, то ви все зробили вірно.

4. Коли куряче філе відбито і кляр готовий, можна приступити до процесу обсмажування. Для цього нам знадобиться добре розігріта сковорода з рослинним маслом. Відбивні в клярі з яйця і борошна краще смажити на середньому вогні. Кожен шматок філе вмочайте в кляр і відразу ж переносите на сковороду. Обсмажуйте з двох сторін по 3 хвилини. У процесі обжарювання кляр повинен стати золотистим.

5. Ось і готові пишні і соковиті курячі відбивні. Подавайте їх на стіл гарячими з вашими улюбленими гарнірами.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячого філе в сирному клярі

Сирний кляр поєднує в собі дві якості, які люблять багато гурманів. Він забезпечує хрустку скоринку, доповнену тягнеться розплавленим сиром. Настійно рекомендуємо додати в сирний кляр, свіжу зелень, яка зробить його смак яскравим і насиченим.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряче філе – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Приправа для курки – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе в прохолодній воді, обітріть паперовими рушниками для видалення зайвої вологи. Зріжте жир і видаліть плівку при наявності. Філе наріжте поперек волокон невеликими пластинами.

2. Перекладіть в глибоку ємність. Всипте сіль, чорний мелений перець і спеції для курки. Перемішайте, щоб все добре розподілилося по поверхні курячого м’яса.

3. Зелень петрушки і кропу вимити. Обріжте стебла і дрібно нарубаєте.

4. У глибокій ємності змішайте яйця, нарізану зелень, чорний перець (мелений), сіль і кунжут. З лимона вичавити столову ложку соку і відправте туди ж. Перемішайте всі інгредієнти до об’єднання.

5. Твердий або напівтвердий сир натріть на тертці. Чим дрібніше він буде натерт, тим краще розплавиться в клярі при обжарюванні. Введіть в яєчну суміш і перемішайте. Потім всипте в кляр просіяне борошно. Перемішайте до однорідності і поставте в холодильник на півгодини. Ємність при цьому накрийте кришкою або харчовою плівкою, щоб кляр не покрився скоринкою.

6. У охладившийся кляр опустіть шматки курячого філе.

7. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладайте на її поверхню шматки курячого філе в клярі. Обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.

8. Готове куряче філе в клярі з сиру смачно їсти як гарячим з гарніром, так і холодним з скибочкою улюбленого хліба.

Приємного апетиту!

Ніжні і м’які курячі відбивні в картопляному клярі

Якщо ви любите таке білоруське національне блюдо, як чаклуни, то обов’язково спробуйте приготувати куряче філе в клярі з картоплі. Воно виходить таким же ситним, при цьому ніжним і менш калорійним.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряче філе – 700-800 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте філе куряче прохолодною водою, промокніть паперовими рушниками, видаливши зайву вологу. Зріжте жир і зніміть плівку, якщо вони є. Кожне філе розрізати на 4 частини. Шматочки філе відбийте спеціальним молотком, накривши при цьому харчовою плівкою або пергаментом (так ви залишите робочу поверхню чистою).

2. Помийте картоплю, очистіть і натріть на дрібній тертці (можна використовувати кухонний комбайн або м’ясорубку з овочевою насадкою). Для приготування картопляного кляру краще не використовувати молоду картоплю, так як він ще недостатньо крахмалистый і не буде забезпечувати необхідною зчіпки. Якщо картопля пустив при натиранні багато соку, то злийте його.

3. Потім дрібно натріть твердий або напівтвердий сир. Відправте його до тертому картоплі і перемішайте. До масі картоплі і сиру, додайте яйце, борошно. Перемішайте. Наступні на черзі спеції і сіль і тільки в самому кінці додайте майонез. Якщо кляр вийшов рідким, то регулюйте в’язкість борошном.

4. Візьміть шматок відбитого філе і рівним шаром розподілите по ньому картопляний кляр. Це необхідно зробити тільки з одного боку.

5. На добре розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть курячу отбивную вниз кляром. Потім закрийте відбивну зверху щільним шаром кляру.

6. Коли нижня сторона підрум’яниться, переверніть куряче філе в клярі на іншу сторону і обсмажуйте до готовності.

7. Наше ніжне і ситне, не вимагає гарніру блюдо готове.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт курячого філе в клярі з майонезом

Дуже простий і смачний рецепт курячого філе в клярі з майонезом, який не зажадає від вас більший вкладень і трудовитрат. Куряче філе, яйця, борошно, майонез і спеції. Ось всі інгредієнти, які вам потрібні. Філе приготована за цим рецептом, відмінно підійде для домашнього обіду.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряча грудка – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Борошно-3 ст. л.
  • Цукор — щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Курячу грудку помийте, обсушіть, позбавивши від зайвої вологи, не потрібної нам при обсмажуванні в клярі. Відокремте куряче філе від кісток. Зніміть з нього шкіру, зріжте жир. Філе наріжте на невеликі шматки (зазвичай з одного філе виходить чотири шматка). Відбийте спеціальним молотком, попередньо накривши харчовою плівкою, пергаментом або просто помістивши в целофановий пакет. Так ви не загрязните робочу поверхню. Потім посипте сіллю і чорним меленим перцем за вашим смаком.

2. Потім займіться кляром. Для цього потрібно змішати куряче яйце, майонез, сіль і щіпку цукру. Останньою всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте. Перевірте кляр на в’язкість. Для цього занурте в нього ложку, кляр повинен залишитися на її поверхні тонким шаром і не стікати.

3. Суміш повинна вийти однорідною, гладкою, по консистенції нагадувати густу сметану. Готову тісто накрити кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Вважається, що ідеальний кляр повинен бути холодним.

4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, зменшіть вогонь. Тарілку з кляром поставте поруч зі сковородою, щоб кляр не встиг стекти з відбивною при перенесенні. Умочіть куряче філе в кляр і швидко перекладіть на сковороду. Обсмажуйте з кожної сторони близько 5 хвилин до рум’яної скоринки. Так вчините з кожним шматком курячого філе.

5. Готове куряче філе подавайте гарячим, додавши гарнір і свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Як посмажити смачні курячі відбивні в панірувальних сухарях?

У курячих відбивних в клярі і панірувальних сухарях такий апетитний аромат, що не залишить байдужим жодного члену родини або гостя за столом. Будьте впевнені, все зберуть з тарілки навіть крихти.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе– 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Філе промийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте його на шматочки по 1,5-2 см Кожний шматок відбийте з двох сторін спеціальним молотком. Щоб зробити це акуратно, накрийте філе харчовою плівкою або покладіть в целофановий пакет. Підготовлене куряче філе посоліть і посипте чорним перцем.

2. Візьміть 2 тарілки. В одну розбийте яйця, в іншу насипте панірувальні сухарі. Можна використовувати магазинні панірувальні сухарі, але вони ніколи не зрівнятися з домашніми. Щоб приготувати домашні, потрібно тільки підсушити білий хліб і подрібнити у блендері. Як бачите, нічого складного, а ефект буде зовсім іншим. Яйця збийте до стану «на омлет» і вмочіть у них відбите куряче філе.

3. Потім обваляйте курячу відбивну з двох сторін в панірувальних сухарях. Повторіть маніпуляцію ще раз. Так відбивні вийдуть смачніше.

4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, трохи зменшіть вогонь. Відбивні в клярі і панірувальних сухарях краще готувати у фритюрі або у великій кількості рослинного масла на сковороді. Тому не шкодуйте його. Викладіть відбивні на сковороду і обсмажуйте по 5 хвилин з однієї й іншої сторони. Будьте уважні, сухарі не повинні згоріти.

5. Відбивні вийдуть досить жирні. Щоб виправити цю ситуацію, дайте їм полежати на паперових рушниках, які вберуть в себе надлишок жиру. Потім перекладіть їх на сервірувальне блюдо або індивідуальні тарілки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачне і соковите куряче філе в клярі зі сметаною

Якщо ви любите ароматні куряче філе в клярі, то цей рецепт для вас. В ньому ми замаринуем філе у ваших улюблених спеціях, а потім посмажимо в клярі зі сметаною до хрусткої скоринки, залишивши куряче м’ясо при цьому ніжним і соковитим.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе– 500 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

1. Спочатку займемося курячим філе. Промиємо його і промокнем паперовими рушниками, щоб прибрати зайву рідину. Якщо філе з плівкою і жиром, то видаліть їх. Наріжте на шматки товщиною близько 1 см. Шматки повинні бути достатньо тонкими, так як відбивати їх ми не будемо.

2. Нарізані шматки філе перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо паприкою, каррі, чорним меленим перцем і, звичайно ж, солимо. Перемішати інгредієнти, розподіляючи спеції за всіма шматочків м’яса. Очистимо зубчики часнику від лушпиння, промиємо й наріжемо на шматочки. Відправимо до курячого м’яса. Знову перемішати. Накриємо ємність кришкою або затягнемо плівкою і залишимо куряче м’ясо маринуватися. Якщо у вас достатньо часу, то можете відправити його в холодильник мінімум на годину при кімнатній температурі вистачить 20-30 хвилин.

3. Тим часом займемося приготуванням кляру. У глибоку миску розбиваємо яйце. Збовтуємо його віночком або вилкою. Солимо, додаємо сметану і молоко. Все ретельно перемішуємо до однорідності. В кінці вводимо борошно. Краще, якщо вона буде просіяної. Ще раз перемішуємо до однорідності. За консистенцією тісто має вийти, як рідка сметана. Такі кляры забезпечують більш хрустку скоринку, і дозволяють рослинної олії проникнути до самого обжарюваному курячому м’ясу, роблячи його менш пісним. Готовий кляр відправте в холодильник на хвилин 15-20.

4. Коли тісто охолоне, куряче філе якраз промаринується. До цього часу поставимо на плиту сковороду і нагріємо її, налив олії. Так як кляр достатньо рідкий, можете вмочати в нього шматочки курки прямо над сковородою і відразу ж відправляти обсмажуватися. Обсмажуємо куряче філе з кожного боку до рум’яної скоринки.

5. Знявши зі сковороди готове філе, покладемо його на паперові рушники або щільні серветки. Тим самим видалимо з нього зайве олію. Ці ароматні шматочки курячого філе з кляром доповнювати будь приготований вами гарнір.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячу грудку в клярі з крохмалем?

Куряча грудка в клярі з крохмалю виходить дуже хрусткою. Прям хмиз, тільки з м’яса. Відмінно поєднується зі свіжими овочами, а також є цікавою гарячою закускою. Якщо вам необхідно приготувати гаряче блюдо з гарніром, то краще вивчіть інші рецепти з нашої статті.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Куряче філе– 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль — 4 ст. л.
  • Паприка солодка – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте філе. Обсушіть його паперовими рушниками. Видаліть все зайве. Візьміть самий гострий ніж і наріжте на максимально тонкі пластини. У цьому рецепті нам потрібно добитися хрускоту не тільки від кляру, але і від самого м’яса. Куряче філе відбийте до прозорості. Робіть це акуратно, щоб не розірвати шматочки. Потім посипте сіллю і чорним перцем за вашим смаком.

2. Займіться кляром. У глибоку миску розбийте яйця, всипте в них крохмаль і спеції за смаком. Обов’язково використовуйте куркуму, вона не тільки допоможе розкрити смак страви, але і додасть йому насичений колір. Посоліть і перемішайте всі інгредієнти до однорідності. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана.

3. Сильно нагрійте сковороду з рослинним маслом. Вмочайте кожен шматок курячого філе в кляр і викладайте на сковороду. Обсмажуйте куряче філе з двох сторін до практично коричневої скоринки.

4. Знявши готову порцію на тарілку, займіться другий. Перед тим як покласти наступні шматки курячого м’яса в кляр, добре перемішайте його, адже крохмаль дуже швидко осідає на дно. Далі все робіть по аналогії з першою псування.

5. У гарячому вигляді курячі грудки в клярі з крохмалем особливо смачні. Тому швидше подавайте їх до столу.

Приємного апетиту!