Куряче філе в клярі на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Класичний кляр – це рідке тісто, вмочивши в яке продукти обсмажують на сковороді або у фритюрниці. Його готують з борошна та яєць, з додаванням різноманітних рідин. У даній статті представлені рецепти різноманітних кляров, що дозволяють розкрити і підкреслити смак курячого філе.

Соковиті курячі відбивні в клярі на сковороді

Правильно приготований кляр може створити диво з курячим філе. Головне знати правильну дозування компонентів та правила їх змішування. Саме з цими секретами приготування кляра ви познайомитеся в цьому рецепті.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Куряча грудка 700 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

    Щоб приготувати куряче філе в клярі на сковороді, спочатку слід приготувати кляр. Для цього відокремте білки від жовтків. Жовтки злегка збийте вінчиком, додайте щіпку солі і влийте молоко. Перемішайте до однорідності. Білки збийте окремо, достатньо буде стану піни. З'єднайте суміш жовтка з молоком і спеціями і збитий білок. Акуратно перемішайте. Поступово вводите в яєчну суміш, просіяне пшеничне борошно. Нам необхідно добитися від кляру консистенції рідкої сметани. Готову тісто поставити в холодильник настоюватися мінімум на півгодини. Він стане більш еластичним і однорідним. У даному рецепті використовується рідкий кляр. Він дозволяє домогтися легкої і хрусткої скориночки, але при цьому пропускає до обжарюваному продукту зайвий жир, що не є мінусом, якщо продукт сухуватий, як куряче філе.

  1. Щоб приготувати куряче філе в клярі на сковороді, спочатку слід приготувати кляр. Для цього відокремте білки від жовтків. Жовтки злегка збийте вінчиком, додайте щіпку солі і влийте молоко. Перемішайте до однорідності. Білки збийте окремо, достатньо буде стану піни. З’єднайте суміш жовтка з молоком і спеціями і збитий білок. Акуратно перемішайте. Поступово вводите в яєчну суміш, просіяне пшеничне борошно. Нам необхідно добитися від кляру консистенції рідкої сметани. Готову тісто поставити в холодильник настоюватися мінімум на півгодини. Він стане більш еластичним і однорідним. У даному рецепті використовується рідкий кляр. Він дозволяє домогтися легкої і хрусткої скориночки, але при цьому пропускає до обжарюваному продукту зайвий жир, що не є мінусом, якщо продукт сухуватий, як куряче філе.
  2. Курячу грудку промийте, відокремте філе від кісток (їх в подальшому можна використовувати для приготування курячого бульйону). Куряче філе наріжте на 10 шматків середнього розміру (зазвичай саме таку кількість виходить з двох середніх курячих філе).
  3. Кожен шматочок філе відбийте спеціальним молотком, попередньо накривши харчовою плівкою. Після того як м’ясо буде відбито, промокніть кожну відбивну паперовим рушником з двох сторін, це допоможе поліпшити зчеплення між кляром і м’ясом. Потім посоліть їх і посипте чорним меленим перцем.
  4. Розігрійте сковороду, влийте в неї рослинне масло. Розташуйте кухонний посуд в наступному порядку: тарілка з відбивними, ємність з кляром, сковорода, тарілка для обсмаженого в клярі філе. Це необхідно зробити для того, щоб кляр не встиг стекти з курячою відбивною, поки ви переносите на сковороду. Обсмажте відбивні в клярі по 3-4 хвилини з одного та іншого боку. Кляр за цей час має стати золотистим.
  5. Як згадувалося вище, рідкий кляр пропускає через себе багато рослинної олії. Щоб позбутися від його надлишку дайте полежати обсмаженою отбивным на паперових серветках.
  6. Перекладіть готові відбивні в класичному клярі на блюдо і подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!