Котлети з горбуші – 6 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Це дієтичне блюдо відмінно підходить для святкового столу або звичайної вечері. Воно неймовірно соковите, ароматне, але при це дуже корисне. Звичайно, інгредієнти для цієї страви не є дешевими. Але ви відразу ж забудете про всі витрати, спробувавши його на смак. Вони окупляться користю і задоволенням, яке ви отримаєте.

Соковиті і дуже смачні котлети з горбуші в духовці

Цей рецепт відрізняється своїми корисними властивостями. Дієтичні інгредієнти доповнює те, що страва запікається, а не повністю смажиться. Воно стане відмінним легким вечерею після навчання або роботи.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горбуша 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Рис білий 50 гр.
  • Масло рослинне 55 гр.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні 10 гр.

Процес приготування:

    Як приготувати смачні і соковиті котлети з горбуші? Для даного рецепту передбачається використання філе, тому процес обробки риби не входить в процес приготування. Крім того, використання філе дозволить вам значно заощадити свій час. Ми будемо робити рубані котлети. Тому подрібнювати рибу з допомогою м'ясорубки або блендера не потрібно. Звичайним гострим кухонним ножем нарізаємо філе на невеликі шматочки. Кубики повинні вийти приблизно по 5 міліметрів. Природно, від вас не потрібно абсолютно точно слідувати цим розмірам. Просто необхідно дотримуватися даного параметра.

  1. Як приготувати смачні і соковиті котлети з горбуші? Для даного рецепту передбачається використання філе, тому процес обробки риби не входить в процес приготування. Крім того, використання філе дозволить вам значно заощадити свій час. Ми будемо робити рубані котлети. Тому подрібнювати рибу з допомогою м’ясорубки або блендера не потрібно. Звичайним гострим кухонним ножем нарізаємо філе на невеликі шматочки. Кубики повинні вийти приблизно по 5 міліметрів. Природно, від вас не потрібно абсолютно точно слідувати цим розмірам. Просто необхідно дотримуватися даного параметра.
  2. Підготуйте рис. Промийте його кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Просушіть рис з допомогою паперових рушників. Покладіть рис в каструлю і залийте водою. Відправте його на плиту і варіть до готовності. Рис повинен стати м’яким. Промийте його ще раз і перекладіть в невелику тарілку.
  3. Промийте кріп і петрушку. Приберіть з них зайву вологу. Нарубаєте зелень на невеликі шматочки. Ви також можете використовувати кінзу, зелену цибулю або базилік.
  4. У глибоку миску перекладіть філе горбуші. Додайте до нього відварений рис. Гарненько перемішайте до однорідності. Вбийте одне куряче яйце в суміш фаршу і рису. Додайте половину чайної ложки чорного меленого перцю і сіль. За бажанням ви можете додати половину чайної ложки спецій для риби. Ще раз розмішайте фарш, рівномірно розподіляючи спеції. Найкраще перемішувати його руками, а не ложкою.
  5. Змочіть руки в холодній воді. Візьміть невелику кількість рибного фаршу. Сформуйте котлетку у формі кола. Сплюсните її з двох сторін. Додайте на котлети панірувальні сухарі. Розкладіть їх на столі і дайте їм постояти протягом 10 хвилин. Ви також можете спочатку вмочити котлети в куряче яйце, а потім додати до них панірувальні сухарі.
  6. Сковороду поставте на плиту і дайте їй розігрітися. Додайте на неї олію і розподіліть його по всій площі сковороди. Викладіть котлети на відстані один від одного, щоб вони змогли рівномірно просмажиться. Готуйте їх на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Усередині котлети залишаться сирими, але завдяки утворилася скоринці не зможуть розвалитися. Розігрійте свою духовку до 200°. Змастіть деко вершковим маслом або покладіть на нього пергаментний папір. Викладіть котлети на відстані один від одного. Вони будуть випікатися ще протягом 15 хвилин.

  7. Сковороду поставте на плиту і дайте їй розігрітися. Додайте на неї олію і розподіліть його по всій площі сковороди. Викладіть котлети на відстані один від одного, щоб вони змогли рівномірно просмажиться. Готуйте їх на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Усередині котлети залишаться сирими, але завдяки утворилася скоринці не зможуть розвалитися. Розігрійте свою духовку до 200°. Змастіть деко вершковим маслом або покладіть на нього пергаментний папір. Викладіть котлети на відстані один від одного. Вони будуть випікатися ще протягом 15 хвилин.
  8. Коли котлети будуть повністю готові, перекладіть їх на тарілку. Подавати страву потрібно гарячим. В якості гарніру ви можете приготувати картоплю або овочевий салат. За бажанням котлети можна прикрасити свіжою зеленню або кунжутом. Ця страва може стати дуже легким і ситною вечерею. Приємного апетиту!