Котлети з горбуші – 6 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Це дієтичне блюдо відмінно підходить для святкового столу або звичайної вечері. Воно неймовірно соковите, ароматне, але при це дуже корисне. Звичайно, інгредієнти для цієї страви не є дешевими. Але ви відразу ж забудете про всі витрати, спробувавши його на смак. Вони окупляться користю і задоволенням, яке ви отримаєте.

Соковиті і дуже смачні котлети з горбуші в духовці

Цей рецепт відрізняється своїми корисними властивостями. Дієтичні інгредієнти доповнює те, що страва запікається, а не повністю смажиться. Воно стане відмінним легким вечерею після навчання або роботи.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горбуша 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Рис білий 50 гр.
  • Масло рослинне 55 гр.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні 10 гр.

Процес приготування:

    Як приготувати смачні і соковиті котлети з горбуші? Для даного рецепту передбачається використання філе, тому процес обробки риби не входить в процес приготування. Крім того, використання філе дозволить вам значно заощадити свій час. Ми будемо робити рубані котлети. Тому подрібнювати рибу з допомогою м'ясорубки або блендера не потрібно. Звичайним гострим кухонним ножем нарізаємо філе на невеликі шматочки. Кубики повинні вийти приблизно по 5 міліметрів. Природно, від вас не потрібно абсолютно точно слідувати цим розмірам. Просто необхідно дотримуватися даного параметра.

  1. Як приготувати смачні і соковиті котлети з горбуші? Для даного рецепту передбачається використання філе, тому процес обробки риби не входить в процес приготування. Крім того, використання філе дозволить вам значно заощадити свій час. Ми будемо робити рубані котлети. Тому подрібнювати рибу з допомогою м’ясорубки або блендера не потрібно. Звичайним гострим кухонним ножем нарізаємо філе на невеликі шматочки. Кубики повинні вийти приблизно по 5 міліметрів. Природно, від вас не потрібно абсолютно точно слідувати цим розмірам. Просто необхідно дотримуватися даного параметра.
  2. Підготуйте рис. Промийте його кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Просушіть рис з допомогою паперових рушників. Покладіть рис в каструлю і залийте водою. Відправте його на плиту і варіть до готовності. Рис повинен стати м’яким. Промийте його ще раз і перекладіть в невелику тарілку.
  3. Промийте кріп і петрушку. Приберіть з них зайву вологу. Нарубаєте зелень на невеликі шматочки. Ви також можете використовувати кінзу, зелену цибулю або базилік.
  4. У глибоку миску перекладіть філе горбуші. Додайте до нього відварений рис. Гарненько перемішайте до однорідності. Вбийте одне куряче яйце в суміш фаршу і рису. Додайте половину чайної ложки чорного меленого перцю і сіль. За бажанням ви можете додати половину чайної ложки спецій для риби. Ще раз розмішайте фарш, рівномірно розподіляючи спеції. Найкраще перемішувати його руками, а не ложкою.
  5. Змочіть руки в холодній воді. Візьміть невелику кількість рибного фаршу. Сформуйте котлетку у формі кола. Сплюсните її з двох сторін. Додайте на котлети панірувальні сухарі. Розкладіть їх на столі і дайте їм постояти протягом 10 хвилин. Ви також можете спочатку вмочити котлети в куряче яйце, а потім додати до них панірувальні сухарі.
  6. Сковороду поставте на плиту і дайте їй розігрітися. Додайте на неї олію і розподіліть його по всій площі сковороди. Викладіть котлети на відстані один від одного, щоб вони змогли рівномірно просмажиться. Готуйте їх на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Усередині котлети залишаться сирими, але завдяки утворилася скоринці не зможуть розвалитися. Розігрійте свою духовку до 200°. Змастіть деко вершковим маслом або покладіть на нього пергаментний папір. Викладіть котлети на відстані один від одного. Вони будуть випікатися ще протягом 15 хвилин.

  7. Сковороду поставте на плиту і дайте їй розігрітися. Додайте на неї олію і розподіліть його по всій площі сковороди. Викладіть котлети на відстані один від одного, щоб вони змогли рівномірно просмажиться. Готуйте їх на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Усередині котлети залишаться сирими, але завдяки утворилася скоринці не зможуть розвалитися. Розігрійте свою духовку до 200°. Змастіть деко вершковим маслом або покладіть на нього пергаментний папір. Викладіть котлети на відстані один від одного. Вони будуть випікатися ще протягом 15 хвилин.
  8. Коли котлети будуть повністю готові, перекладіть їх на тарілку. Подавати страву потрібно гарячим. В якості гарніру ви можете приготувати картоплю або овочевий салат. За бажанням котлети можна прикрасити свіжою зеленню або кунжутом. Ця страва може стати дуже легким і ситною вечерею. Приємного апетиту!

Як посмажити рибні котлети з горбуші на сковороді?

Якщо до вас раптово вирішили заглянути гості, а часу, щоб приготувати щось масштабне не вистачає, цей рецепт стане вашим порятунком. Дане блюдо відрізняється своїм ніжним смаком. Воно зможе приємно здивувати гостей і залишити гарне враження про ваших кулінарних здібностях.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 7.

Склад:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сало – 300 гр.
  • Хліб 100 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери. З неї повинна стекти вся зайва рідина. Відрізаємо голову, хвіст і плавники риби. Потім горбушу необхідно випатрати. Відокремлюємо хребет і знімаємо з риби шкіру. Перекладаємо філе в невелику миску. Бажано промити його, щоб уникнути можливих забруднень. Просушіть його за допомогою паперових рушників. На філе не повинно залишитися зайвої прапори. З однієї великої горбуші у вас вийде приблизно 850 грам філе. Ви також можете нарізати рибу на невеликі шматочки і зробити рубані котлети.

2. Цибуля промиваємо в холодній воді. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі шматочки. Вимиваємо кріп і петрушку. З зелені необхідно прибрати зайву вологу. Використовуйте для цього паперовий рушник. Дрібно нарізаємо кріп і петрушку. Якщо ви дуже любите зелень, використовуйте також кінзу або зелений лук, який додасть котлет соковитість. У тарілку наливаємо молоко і замочуємо в ньому хліб. Краще всього для цього рецепта використовувати м’якоть батона, так як страва є дієтичним. Так ви не збільшите його калорійність. Сало нарізаємо на невеликі кубики. Додаємо до філе горбуші цибулю, сало і хліб. Перекрутіть отриману масу за допомогою м’ясорубки.

3. Вбиваємо два яйця в фарш. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець і спеції для риби. Руками перемішуємо фарш, розподіляючи спеції. Після цього приберіть його в холодильник на 60 хвилин. Якщо ви хочете додати котлет соковитості, покладіть до фаршу йогурт. Однак необхідно використовувати тільки натуральний йогурт без цукру.

4. Коли час вийде, дістаємо фарш з холодильника і дозволяємо йому нагрітися. Занурте руки в холодну воду. Візьміть невелику кількість фаршу і починайте ліпити котлети. Їх форма повинна нагадувати коло, а сам котлети будуть схожі на тефтелі. Якщо ви будете ліпити занадто тонкі котлети, у підсумку вони вийдуть сухими. Покладіть котлети на стіл і залиште їх на 5-10 хвилин.

5. Сковороду поставте на плиту і залиште розігріватися. Додайте на неї рослинне масло. Викладіть котлети, витримуючи невелику відстань між ними. Кожну сторону обсмажуємо приблизно за 7 хвилин. В результаті котлети повинні стати рум’яними. Після цього накрийте їх кришкою і дайте постояти ще хвилин 10. За цей час вони остаточно приготуються.

6. Готові котлети викладаємо на тарілку. Подавати їх варто гарячими. Як гарнір рекомендується приготувати картопляне пюре. Воно відмінно гармонує з ніжними рибними котлетами. Для їх прикраси використовуйте зелень і лимон. Таке блюдо можна приготувати для своєї сім’ї, так і для гостей. Воно приємно здивує вас своїм ніжним смаком. Насолоджуйтеся.

Покроковий рецепт приготування котлет з рубаною горбуші

Якщо на вашій кухні не виявиться ні м’ясорубки, ні блендера, зверніть свою увагу це цей варіант приготування страви. Завдяки цьому рецепту ви зможете відчути справжній і насичений смак риби. Ви витратите лише годину свого часу, а в результаті отримаєте смачний і корисний обід.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – за смаком.
  • Лимон – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

1. Для того, щоб прискорити процес приготування, придбайте філе горбуші. Завдяки цьому вам не доведеться витрачати час на оброблення риби. У фарші можуть виявитися кістки, тому добре почистіть філе. Промийте його в холодній воді і висушіть за допомогою рушника. Наріжте рибу на невеликі кубики. Їх розмір повинен становити приблизно 1 сантиметр. Намагайтеся робити їх одного розміру. Перекладіть рибу в невелику, але глибоку миску.

2. Цибуля промиваємо в холодній воді. Очищаємо його від лушпиння. Ще раз промиваємо овоч, прибираючи залишки бруду. Дрібно нарізаємо цибулю. Промиваємо петрушку, кріп і кинзу. Нарізаємо зелень на маленькі шматочки. Якщо ви хочете зробити котлети максимально соковитими, додайте до зелені кільця зеленого лука.

3. Додаємо до нарубаним шматочках риби половину чайної ложки чорного меленого перцю, сіль, спеції для риби і трохи лимонного соку. Гарненько перемішайте фарш руками. Вбийте одне яйце і покладіть до риби зелень і нарізану цибулю. Руками розмішуйте фарш протягом 5 хвилин. Після цього поставте рибу в холодильник на 30 хвилин. Коли час вийде, дістаньте фарш з холодильника. Викладіть його на стіл і дозвольте трохи нагрітись. Умочіть руки у воді з сіллю і почніть ліпити котлети. Зробіть їх круглої форми і прbплюсніть з двох сторін. Їм потрібно дозволити постояти протягом 10 хвилин.

4. Поставте сковороду на середній вогонь. Дочекайтеся, коли вона розігріється. Додайте на неї рослинне масло. Рясно змастіть їм всю поверхню сковороди. Викладіть котлети. Намагайтеся тримати між ними дистанцію. Смажте котлети по 5 хвилин з кожної сторони. Дочекайтеся, коли на них утворюється золотава скоринка. Залиште котлети на сковороді ще на 5 хвилин. Розігрійте духовку до 180°. Покладіть на деко пергаментний папір. Наведіть на нього котлети. Поставте їх у духовку ще на 20 хвилин. Завдяки тому, що ми не повністю обсмажуємо котлети, вони зберігаються більшість поживних речовин і є дієтичним блюдом.

5. Котлети дістаємо з духовки і перекладаємо їх на тарілки. Оформити страву можна по-різному. Наприклад, покласти котлети на соус і зверху додати нарізану зелень. Це може бути петрушка, кріп або кінза. Як гарнір для котлет можна приготувати картопляне пюре або зварити рис. Швидше накривайте на стіл і порадуйте своїх близьких смачним обідом.

ПП дієтичні котлети з горбуші на пару

Дотримуючись дієти, досить складно розгулятися в приготуванні страв. Цей рецепт дозволить вам урізноманітнити свій раціон. Таке блюдо можна сміливо їсти після 6 і не боятися зіпсувати свою фігуру.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 7.

Склад:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Батон – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Молоко – 50 мл
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Батон необхідно очистити від бічної кірки. Наріжте м’якоть на невеликі шматочки. Покладіть їх в тарілку і залийте молоком. Залиште батон постояти, щоб молоко повністю вбралася. Завдяки цьому інгредієнти котлети стануть набагато пишніше і м’якше.

2. Якщо ви будете готувати котлети з рибного філе, вам необхідно уважно оглянути його на наявність кісток. Постарайтеся повністю очистити рибу. Після цього промийте його в холодній воді і висушіть за допомогою паперових рушників. Наріжте філе на кубики довільного розміру. Перекладіть його в чашу блендера і додайте до нього м’якоть батона, який ми заздалегідь замочили в молоці. Перед додаванням не варто віджимати батон. Якщо ж ви використовуєте цілу рибу, вам доведеться її розібрати, почистити і відокремити філе самостійно, видаливши кістки і знявши шкіру.

3. Подрібніть філе і батон до однорідного стану. Ви також можете використовувати звичайну м’ясорубку. Але в цьому випадку вам доведеться пропустити через неї суміш філе і батона 2 рази. Перекладіть фарш в невелику ємність і додайте жовток одного курячого яйця. Він допоможе нашим котлет зберегти форму і не дозволить розвалитися. Руками акуратно розмішайте фарш.

4. Промийте цибулю у воді. Очистіть його від лушпиння. Дрібно нарізаємо овоч. Петрушку і кріп також вимиваємо. Прибираємо з них зайву вологу. Нарізаємо зелень на дрібні шматочки. Додаємо цибулю до фаршу і перемішуємо його. Потім насипаємо подрібнену зелень і ще раз все розмішуємо.

5. Додаємо до фаршу спеції для риби, сіль і чорний мелений перець. Добре вимішуємо фарш руками, розподіляючи спеції. Після цього відправляємо його в холодильник на 60 хвилин. Якщо ви хочете зробити фарш соковитіше, додайте розтоплене вершкове масло. Але якщо ви хочете зробити страви максимально дієтичним, то не варто додавати цей інгредієнт.

6. Перед приготуванням фаршу необхідно дати час нагрітися. Змочіть руки в холодній воді. Візьміть трохи фаршу і зліпіть невелику котлету. Її форма повинна нагадувати коло. Прbплюсніть котлету з двох сторін і покласти в пароварку, яку необхідно заздалегідь рясно змастити рослинним маслом. Встановіть її над каструлею з водою. Поверхня пароварки повинна гарненько прогрітися. Завдяки цьому після приготування ви з легкістю зможете зняти з неї котлети. Розташуйте їх на відстані один від одного, так як під час готування вони будуть збільшуватися в розмірі. На цей процес піде приблизно 20 хвилин. Якщо на вашій кухні не виявиться пароварки, використовуйте для приготування страви звичайний друшляк, який необхідно встановити над каструлею з водою.

7. Подавати котлети рекомендується з овочами. Як гарнір можна зварити рис або картоплю. Це дуже низькокалорійне блюдо, яке можна їсти навіть на дієті. Готуються котлети дуже швидко і максимально просто. Тепер ви можете спробувати це корисне і смачне блюдо.

Простий і смачний рецепт приготування котлет з горбуші з салом

Цей рецепт чудово підійде для сімейного вечері. Головним його плюсом є те, що на його приготування вам не доведеться витратити більше години. Інгредієнти для страви можна з легкістю придбати в найближчому продуктовому магазині і не віддати за них половину своєї зарплати.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сало – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Батон – 50 гр.
  • Лимонний сік – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для приготування даного страви фарш краще зробити самостійно. Філе горбуші промиваємо в холодній воді. Прибираємо з нього зайву вологу з допомогою рушники. Обов’язково перевірте філе на наявність кісточок. Наріжте його на невеликі кубики. Намагайтеся, щоб їх розмір був приблизно однаковим. Не варто подрібнювати рибу за допомогою м’ясорубки. Так ви будете набагато краще відчувати смак риби. Сало необхідно подрібнити за допомогою блендера. З’єднайте його з нарізаною філе і розмішайте.

2. Відокремте м’якоть батона від кірочок. Наріжте його на невеликі шматочки і перекладіть в тарілку. Залийте батон молоком. Відкладіть його вбік і дочекайтеся, коли батон повністю вбере рідину. Цей інгредієнт зробить котлети більш пишними.

3. Цибулю необхідно вимити, очистивши його від піску і бруду. Зніміть з нього лушпиння. Наріжте цибулю на невеликі шматочки. Промийте кріп і петрушку у воді. Подрібніть зелень. Ви також можете використовувати кінзу або зелений лук.

4. Додайте до фаршу батон. Вичавлювати його не варто. Гарненько перемішайте фарш. Высыпите до нього подрібнену зелень і ще раз розмішайте. Додайте до фаршу половину чайної ложки чорного меленого перцю, сіль і трохи лимонного соку. Гарненько перемішайте фарш руками. Відбийте його на дерев’яній дошці. Просто піднімайте фарш на невелику висоту і кидайте на дошку. Поверніть його в миску і відправте в холодильник на 60 хвилин.

5. Коли фарш настоїться, дістаньте його їх холодильника. Змочіть руки у воді. Зліпити з фаршу котлети круглої форми. Трохи прbплюсніть їх і покладіть на стіл. Дайте котлет постояти протягом 5 хвилин.

6. Поставте сковороду на плиту і дочекайтеся, коли вона нагріється. Додайте на неї рослинне масло. Викладайте котлети на сковороду на невеликій відстані один від одного, щоб вони рівномірно просмажаться. Дочекайтесь появи золотистої скоринки. Смажте котлети на великому вогні протягом 10 хвилин. Розігрійте духовку до 180°. Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть на нього котлети і відправте їх в духовку ще на 20 хвилин. За цей час вони встигнуть підготуватися всередині.

7. Перекладіть котлети на тарілку. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Наприклад, з картопляним пюре, овочі на пару або рисом. Зверху котлети можна посипати подрібненою зеленню. Блюдо готове. Настав час накривати на стіл.

Як посмажити смачні і соковиті котлети з горбуші і минтая?

Якщо ви маєте обмежену кількість часу, а приготувати обід просто необхідно, цей рецепт стане вашим порятунком. Дане блюдо готується моментально. Воно не вимагає від вас великих грошових або силових витрат. Зате отриманий результат вас приємно здивує.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Філе минтая – 300 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Зелень – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Перед приготуванням нам необхідно обробити філе горбуші і минтая. Добре промиваємо рибу у воді. Прибираємо з неї зайву вологу паперовими рушниками. Постарайтеся повністю філе очистити від кісточок. В рамках даного рецепту ми будемо робити рубані котлети. Тому філе нарізаємо на невеликі кубики однакового розміру. Перекладіть все в глибоку тарілку і перемішайте два види риби.

2. Цибуля вимиваємо від піску і іншого бруду. Очистіть його від лушпиння. Ще раз промийте цибулю і наріжте на невеликі шматочки. Нарубаєте зелень і змішайте її з подрібненою цибулею.

3. Додайте до суміші філе горбуші і мойви борошно, крохмаль, нарізану цибулю і зелень, сушений базилік, чорний мелений перець і спеції для риби. Після цього збийте 2 яйця. Розмішайте фарш. Робити це слід руками, так як використовувати ложку в даному випадку буде незручно. За бажанням можете додати коріандр або інші ваші улюблені спеції. Надішліть фарш на 30-40 хвилин у холодильник.

4. Коли час вийде, дістаньте фарш з холодильника і перекладіть його на стіл. Мокрими руками починаємо ліпити котлети. Їх форма повинна віддалено нагадувати овал. Завдяки яйцю рубані котлети не розваляться. Покладіть їх на тарілку і посипте невеликою кількістю спецій для риби. Дайте їм постояти протягом 7 хвилин. За цей час котлети зможуть ще більше просочитися ароматом спецій. Поставте сковороду на плиту. Дочекайтеся, коли вона нагріється, і додайте до неї рослинне масло. Викладаємо котлети на невеликій відстані один від одного. Смажимо їх по 5-7 хвилин з кожного боку. На котлетах повинна з’явитися золотава скоринка. Зменшіть вогонь до мінімуму і дайте котлет постояти ще протягом 10 хвилин.

5. Котлети варто подавати з гарніром з картопляного пюре, так як вони ідеально поєднуються. Зверху ви можете посипати страву подрібненим кропом або петрушкою. Котлети готові. Залишилося тільки спробувати цей шедевр кулінарії на смак.