Страви з тушкованого мяса – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з тушкованого м’яса – це прості і неймовірно ситні кулінарні рішення для сімейного обіду або вечері. З апетитною тушкованого м’яса можна приготувати найрізноманітніші і цікаві частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Щі з квашеної капусти з тушонкою

Щі з квашеної капусти з тушонкою – це дуже ситне і насичене за смаком частування для сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт. Урізноманітніть своє меню апетитним і бюджетним стравою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Тушонка ½ кг (яловича)
  • Квашена капуста-1 кг
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Картопля 300 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 2 гілки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Квашену капусту в потрібному кількість викладаємо в глибоку миску. Заливаємо її холодною водою. Залишаємо на 30 хвилин.
  2. Очищаємо і промиваємо овочі. Невеликими брусочками ріжемо картоплю, подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
  3. В каструлю з товстим дном вливаємо олію. Нагріваємо його і обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до м’якості. Після викладаємо сюди капусту, яку попередньо відкидаємо на сито. Додаємо томатну пасту, вливаємо 150 мл води. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин на тихому вогні.
  4. Виливаємо воду, що залишилася. Солимо, доповнюємо спеціями і кип’ятимо 5 хвилин.
  5. Додаємо картоплю. Варимо 10 хвилин і викладаємо сюди тушонку. Добре все перемішуємо, доповнюємо подрібненим часником і петрушкою.
  6. Варимо суп 5 хвилин. Після вимикаємо плиту і наполягаємо страву під кришкою 15 хвилин. Далі можна розливати по тарілках.
  7. Щі з квашеної капусти з тушонкою готові!