Перловка з тушонкою
Перловка з тушонкою – це дуже смачне, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Таке частування можна приготувати в якості обіду на швидку руку. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Тушонка – 1 банку.
- Крупа перлова – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи, промиваємо її під водою і після замочуємо у холодній воді.
Крок 2. Розігріваємо глибоку сковороду або казан з олією. Викладаємо сюди подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 4. Тушонку перекладаємо в тарілку і добре розминаємо виделкою. Відокремлюємо жир. Його можна використовувати для смаження.
Крок 5. Розтоплюємо жир в казані з овочами. Викладаємо сюди тушонку. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 6. Додаємо сюди підготовлену перлову крупу. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.
Крок 7. Вливаємо дві склянки води. Кип’ятимо вміст під кришкою, а після тушкуємо на повільному вогні.
Крок 8. Тушкуємо під кришкою до повної готовності 40-50 хвилин.
Крок 9. Перловка з тушонкою готова. Подавайте апетитне блюдо до столу і пригощайтеся!