Страви з тушкованого мяса – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Перловка з тушонкою

Перловка з тушонкою – це дуже смачне, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Таке частування можна приготувати в якості обіду на швидку руку. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Тушонка – 1 банку.
  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи, промиваємо її під водою і після замочуємо у холодній воді.

Крок 2. Розігріваємо глибоку сковороду або казан з олією. Викладаємо сюди подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилини.

Крок 4. Тушонку перекладаємо в тарілку і добре розминаємо виделкою. Відокремлюємо жир. Його можна використовувати для смаження.

Крок 5. Розтоплюємо жир в казані з овочами. Викладаємо сюди тушонку. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 6. Додаємо сюди підготовлену перлову крупу. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Вливаємо дві склянки води. Кип’ятимо вміст під кришкою, а після тушкуємо на повільному вогні.

Крок 8. Тушкуємо під кришкою до повної готовності 40-50 хвилин.

Крок 9. Перловка з тушонкою готова. Подавайте апетитне блюдо до столу і пригощайтеся!