Тефтелі в томатному соусі — смачна і поживна ідея для домашнього обіду. Страву можна приготувати різними способами: на сковороді, в каструлі, в духовці або мультиварці. Соковитий продукт подається з гарніром або свіжими овочами. Оцініть 10 кулінарних ідей з покроковим описом процесу!
Як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі на сковороді?
Апетитні тефтелі для домашнього обіду або вечері можна приготувати в сковороді з додаванням томатного соусу. Це зробить м’ясне блюдо соковитим і м’яким. Можна подавати з картопляним пюре або свіжими овочами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фарш м’ясний ½ кг
- Рис білий 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Зелень ½ пучка
- Томатна паста 80 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати тефтелі в томатному соусі? Розморожений м’ясний фарш з’єднуємо з подрібненим часником, зеленню, сіллю і меленим перцем. Сюди ж додаємо половинку дрібно порізаного цибулі.
- Варимо рис до напівготовності і кладемо його в загальну масу.
- Ретельно вимішуємо м’ясну заготовку.
- В олії обсмажуємо до прозорості залишки цибулі.
- Сюди ж кладемо терту моркву. Смажимо ще 3-4 хвилини.
- З фаршу з рисом формуємо невеличкі кульки і кладемо їх в сковороду з овочами.
- Додаємо в блюдо томатну пасту і вливаємо кип’ячену воду.
- Доводимо вміст до кипіння і готуємо його на середньому вогні ще 25-30 хвилин.
- Соковиті тефтелі в томатному соусі прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!
Соковиті і ніжні тефтелі в томатному соусі в духовці
Ніжні і соковиті м’ясні тефтелі можна запекти в томатному соусі. Яскраве страва стане відмінною ідеєю для ароматного і поживного обіду. Можна подавати з вашими улюбленими гарнірами!
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. У глибокій тарілці з’єднуємо розморожений фарш, дрібно порізану цибулю, терту моркву і сіль з перцем.
2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця і відварений рис.
3. Ретельно вимішуємо м’ясну масу з рисом і овочами.
4. Формуємо з фаршу невеликі кульки і викладаємо їх у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.
5. З’єднуємо томатну пасту з невеликою кількістю окропу. Вливаємо суміш до тефтелі.
6. Випікаємо блюдо 40 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.
7. Готові м’ясні тефтелі перекладаємо з форми на порційні тарілки. Можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування тефтелькою в томатному соусі в каструлі
Домашні м’ясні тефтелі можна приготувати в каструлі. Потушкуйте обідня страва у томатному соусі. Це додасть соковитості і пікантності продукту. Подавайте з картоплею, макаронами або крупами.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Рис – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Капуста – 2 аркуша.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кладемо розморожений м’ясний фарш у велику миску. Сюди ж викладаємо відварений рис, подрібнену цибулю і меншу частину тертої моркви.
2. Додаємо в масу сіль, спеції і ретельно перемішуємо її.
3. На дно каструлі викладаємо капустяне листя. Вони вбережуть страва від пригорання.
4. З підготовленого фаршу ліпимо рівні за розміром кульки. Кладемо їх на капусту.
5. Посипаємо заготівлю залишилася тертою морквою.
6. Додаємо томатну пасту і вливаємо кип’ячену воду. Тушкуємо страву на помірному вогні близько 40 хвилин.
7. Готові тефтелі перекладаємо їх каструлі в порційні тарілки. Можна подавати до столу!
Як приготувати ніжні тефтелі в томатному соусі в мультиварці?
Почастуєте близьких поживним і яскравим м’ясним блюдом. Соковиті тефтелі в м’ясному соусі ідеально підходять для обіду. Приготуйте продукт в мультиварці по простому і швидкому рецептом.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- томатна Паста – 100 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Викладаємо в глибоку миску м’ясний фарш. Розмішуємо його з сіллю і спеціями.
2. Далі додаємо відварений рис і одну третю частину томатного соусу. Знову вимішуємо.
3. Окремо з’єднуємо залишився томатний соус з цукром і сіллю. Сюди ж кладемо подрібнену зелень і зубчики часнику. Вимішуємо вміст і заливаємо його невеликою кількістю кип’яченої води.
4. З фаршу з рисом ліпимо кульки. Кладемо їх у чашу мультиварки і заливаємо томатним соусом з зеленню. Готуємо в режимі «гасіння» 40 хвилин.
5. Апетитні тюфтелі в соусі готові. Подавайте їх до столу зі свіжою зеленню і гарніром!
М’які тефтелі з підливою з томатно-сметанного соусу
М’ясні тефтелі прийнято готувати в різних підливах. Оцініть цікавий рецепт ніжного соусу зі сметани і томатної пасти. Страва порадує яскравим ароматом і насиченим смаком.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Рис – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 120 гр.
- Паста томатна – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку відварюємо рис до напівготовності.
2. Остуджуємо рис і з’єднуємо його з фаршем, яйцем, подрібненою цибулею, сіллю та спеціями.
3. Вимішуємо продукти до однорідності. Формуємо з маси гладкі кульки.
4. Смажимо продукт в сковороді до легкого рум’янцю.
5. Окремо змішуємо сметану і томатну пасту.
6. Заливаємо блюдо отриманим соусом.
7. Тушкуємо страву до готовності (близько 20-25 хвилин. Готуємо на слабкому вогні.
8. Ділимо готові тефтелі на порції і подаємо їх до столу!
Апетитні рибні тефтелі з минтаю в томатному соусі
У домашніх умовах можна приготувати апетитні тефтелі з рибного філе. Страву можна доповнити томатним соусом. Ніжний і корисний продукт подається зі свіжими овочами або іншим гарніром за смаком.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе минтая – 0,6 кг
- Рис – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Паста томатна – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Рибне філе нарізаємо на дрібні шматочки.
2. Викладаємо продукт у велику посуд. Додаємо сюди куряче яйце, відварений рис, подрібнену цибулю і сіль з перцем.
3. Перемішуємо інгредієнти до утворення однорідної маси.
4. Ліпимо з отриманого невеликі кульки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
5. Прогріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ньому тефтелі до рум’яної скоринки.
6. Поливаємо блюдо томатним соусом і додаємо трохи окропу. Тримаємо на слабкому вогні 15 хвилин.
7. Подаємо рибні тефтелі до столу разом з томатною підливою. Готово!
Соковиті і м’які тефтелі у вершково-томатному соусі
Ніжні і м’які тефтелі можна приготувати в томатно-вершковому соусі. М’ясне блюдо вийде соковитим і апетитним. Таке частування підійде для великого домашнього обіду або вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вершки – 100 гр.
- Паста томатна – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі можна заздалегідь очистити і промити.
2. Тонкими шматочками нарізаємо цибулю з морквою.
3. Смажимо продукти в рослинному маслі до м’якого стану.
4. Далі додаємо томатну пасту. Розмішуємо і тушкуємо 1-2 хвилини.
5. Викладаємо в масу спеції за смаком.
6. Вливаємо вершки. Знову перемішуємо інгредієнти і готуємо на слабкому вогні 5 хвилин.
7. Окремо з’єднуємо м’ясний фарш із вареним рисом, сіллю і спеціями.
8. Розмішуємо масу і ліпимо з неї невеликі кульки. Кладемо їх у форму для випікання.
9. Накриваємо м’ясний продукт вершково-томатним соусом.
10. Випікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
11. Готово! Подаємо апетитні тюфтелі в соусі разом з гарніром.
Як приготувати тефтелі в томатному соусі з сиром в домашніх умовах?
Яскраве блюдо для вашого домашнього столу – м’ясні тефтелі з сиром і томатним соусом. Соковите частування стане родзинкою вашого обіднього меню. Оцініть поживний і цікавий рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,6 кг
- Рис – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Помідор – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 10 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібно кількість всіх інгредієнтів для приготування тефтелькою. Рис заздалегідь відварюємо, овочі промиваємо.
2. Подрібнюємо цибулю і зелень. Сир натираємо на дрібну тертку.
3. У великій мисці з’єднуємо фарш, сир, рис, зелень і цибулю. Додаємо сюди ж куряче яйце, сіль і перець. Перемішуємо. Трохи сиру залишаємо для останніх кроків приготування.
4. У помідорах робимо невеликі надрізи, після ошпарюємо окропом.
5. Акуратно знімаємо шкірку. Сам продукт дрібно нарізаємо. Далі тушкуємо його з подрібненою цибулею, часником, сіллю, перцем і цукром близько 5-7 хвилин.
6. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Кладемо їх форму для випікання, поллємо приготованим томатним соусом. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
7. Далі посипаємо блюдо залишками тертого сиру.
8. Випікаємо продукт ще 10 хвилин. Після витягаємо їх духовці і даємо трохи охолонути.
9. Соковиті тефтелі з сиром викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу!
Простий і смачний рецепт м’ясних тюфтельок в томатному соусі без рису
Апетитні тефтелі з м’яса можна приготувати без додавання рису. Соковите блюдо подається разом з гарніром. Підходить для великих сімейних обідів або вечерь. Візьміть на замітку простий і перевірений рецепт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Паста томатна – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Починаємо приготування з обжарювання подрібненої цибулі і тертої моркви. Готуємо продукти в олії до м’якості.
2. Додаємо до піджарки столову ложку муки, розмішуємо.
3. Вливаємо томатний соус і трохи теплої води. Тушкуємо приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.
4. З фаршу, яйця, солі і спецій ліпимо круглі тефтелі. Обвалюємо їх у залишилася борошні.
5. Викладаємо заготовку в сковороду з олією. Смажимо до легкого рум’янцю.
6. Вливаємо в страву томатний соус і тушкуємо ще 15 хвилин.
7. Готові тефтелі в соусі можна розкладати по тарілках. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Швидкий рецепт м’ясних тюфтельок з картоплею в томатному соусі
Готове блюдо для смачного гарячого обіду – м’ясні тефтелі з картоплею в томатному соусі. Вам не доведеться окремо готувати гарнір. Забирайте в колекцію апетитний рецепт, який заощадить ваш час.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 7 шт.
- Паста томатна – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З’єднуємо в глибокій тарілці фарш, відварений рис, курячої яйце і половинку подрібненої цибулі. Додаємо в масу сіль, перець і розмішуємо її.
2. Окремо обсмажуємо залишився цибулю і терту моркву до прозорості. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
3. Ліпимо з отриманої маси гладкі і невеликі за розміром кульки.
4. Чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Кладемо овоч і сирі тефтелі в форму для випікання. Поливаємо блюдо соусом і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Готовий картопля з м’ясними тюфтельками перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо до столу!