Тефтелі в томатному соусі – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Тефтелі в томатному соусі — смачна і поживна ідея для домашнього обіду. Страву можна приготувати різними способами: на сковороді, в каструлі, в духовці або мультиварці. Соковитий продукт подається з гарніром або свіжими овочами. Оцініть 10 кулінарних ідей з покроковим описом процесу!

Як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі на сковороді?

Апетитні тефтелі для домашнього обіду або вечері можна приготувати в сковороді з додаванням томатного соусу. Це зробить м’ясне блюдо соковитим і м’яким. Можна подавати з картопляним пюре або свіжими овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Рис білий 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень ½ пучка
  • Томатна паста 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати тефтелі в томатному соусі? Розморожений м’ясний фарш з’єднуємо з подрібненим часником, зеленню, сіллю і меленим перцем. Сюди ж додаємо половинку дрібно порізаного цибулі.
  2. Варимо рис до напівготовності і кладемо його в загальну масу.
  3. Ретельно вимішуємо м’ясну заготовку.
  4. В олії обсмажуємо до прозорості залишки цибулі.
  5. Сюди ж кладемо терту моркву. Смажимо ще 3-4 хвилини.
  6. З фаршу з рисом формуємо невеличкі кульки і кладемо їх в сковороду з овочами.
  7. Додаємо в блюдо томатну пасту і вливаємо кип’ячену воду.
  8. Доводимо вміст до кипіння і готуємо його на середньому вогні ще 25-30 хвилин.
  9. Соковиті тефтелі в томатному соусі прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!

Соковиті і ніжні тефтелі в томатному соусі в духовці

Ніжні і соковиті м’ясні тефтелі можна запекти в томатному соусі. Яскраве страва стане відмінною ідеєю для ароматного і поживного обіду. Можна подавати з вашими улюбленими гарнірами!

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці з’єднуємо розморожений фарш, дрібно порізану цибулю, терту моркву і сіль з перцем.

2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця і відварений рис.

3. Ретельно вимішуємо м’ясну масу з рисом і овочами.

4. Формуємо з фаршу невеликі кульки і викладаємо їх у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.

5. З’єднуємо томатну пасту з невеликою кількістю окропу. Вливаємо суміш до тефтелі.

6. Випікаємо блюдо 40 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.

7. Готові м’ясні тефтелі перекладаємо з форми на порційні тарілки. Можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування тефтелькою в томатному соусі в каструлі

Домашні м’ясні тефтелі можна приготувати в каструлі. Потушкуйте обідня страва у томатному соусі. Це додасть соковитості і пікантності продукту. Подавайте з картоплею, макаронами або крупами.

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Рис – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Капуста – 2 аркуша.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Кладемо розморожений м’ясний фарш у велику миску. Сюди ж викладаємо відварений рис, подрібнену цибулю і меншу частину тертої моркви.

2. Додаємо в масу сіль, спеції і ретельно перемішуємо її.

3. На дно каструлі викладаємо капустяне листя. Вони вбережуть страва від пригорання.

4. З підготовленого фаршу ліпимо рівні за розміром кульки. Кладемо їх на капусту.

5. Посипаємо заготівлю залишилася тертою морквою.

6. Додаємо томатну пасту і вливаємо кип’ячену воду. Тушкуємо страву на помірному вогні близько 40 хвилин.

7. Готові тефтелі перекладаємо їх каструлі в порційні тарілки. Можна подавати до столу!

Як приготувати ніжні тефтелі в томатному соусі в мультиварці?

Почастуєте близьких поживним і яскравим м’ясним блюдом. Соковиті тефтелі в м’ясному соусі ідеально підходять для обіду. Приготуйте продукт в мультиварці по простому і швидкому рецептом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Викладаємо в глибоку миску м’ясний фарш. Розмішуємо його з сіллю і спеціями.

2. Далі додаємо відварений рис і одну третю частину томатного соусу. Знову вимішуємо.

3. Окремо з’єднуємо залишився томатний соус з цукром і сіллю. Сюди ж кладемо подрібнену зелень і зубчики часнику. Вимішуємо вміст і заливаємо його невеликою кількістю кип’яченої води.

4. З фаршу з рисом ліпимо кульки. Кладемо їх у чашу мультиварки і заливаємо томатним соусом з зеленню. Готуємо в режимі «гасіння» 40 хвилин.

5. Апетитні тюфтелі в соусі готові. Подавайте їх до столу зі свіжою зеленню і гарніром!

М’які тефтелі з підливою з томатно-сметанного соусу

М’ясні тефтелі прийнято готувати в різних підливах. Оцініть цікавий рецепт ніжного соусу зі сметани і томатної пасти. Страва порадує яскравим ароматом і насиченим смаком.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Рис – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Паста томатна – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо рис до напівготовності.

2. Остуджуємо рис і з’єднуємо його з фаршем, яйцем, подрібненою цибулею, сіллю та спеціями.

3. Вимішуємо продукти до однорідності. Формуємо з маси гладкі кульки.

4. Смажимо продукт в сковороді до легкого рум’янцю.

5. Окремо змішуємо сметану і томатну пасту.

6. Заливаємо блюдо отриманим соусом.

7. Тушкуємо страву до готовності (близько 20-25 хвилин. Готуємо на слабкому вогні.

8. Ділимо готові тефтелі на порції і подаємо їх до столу!

Апетитні рибні тефтелі з минтаю в томатному соусі

У домашніх умовах можна приготувати апетитні тефтелі з рибного філе. Страву можна доповнити томатним соусом. Ніжний і корисний продукт подається зі свіжими овочами або іншим гарніром за смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 0,6 кг
  • Рис – 1 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Паста томатна – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Рибне філе нарізаємо на дрібні шматочки.

2. Викладаємо продукт у велику посуд. Додаємо сюди куряче яйце, відварений рис, подрібнену цибулю і сіль з перцем.

3. Перемішуємо інгредієнти до утворення однорідної маси.

4. Ліпимо з отриманого невеликі кульки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

5. Прогріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ньому тефтелі до рум’яної скоринки.

6. Поливаємо блюдо томатним соусом і додаємо трохи окропу. Тримаємо на слабкому вогні 15 хвилин.

7. Подаємо рибні тефтелі до столу разом з томатною підливою. Готово!

Соковиті і м’які тефтелі у вершково-томатному соусі

Ніжні і м’які тефтелі можна приготувати в томатно-вершковому соусі. М’ясне блюдо вийде соковитим і апетитним. Таке частування підійде для великого домашнього обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Вершки – 100 гр.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі можна заздалегідь очистити і промити.

2. Тонкими шматочками нарізаємо цибулю з морквою.

3. Смажимо продукти в рослинному маслі до м’якого стану.

4. Далі додаємо томатну пасту. Розмішуємо і тушкуємо 1-2 хвилини.

5. Викладаємо в масу спеції за смаком.

6. Вливаємо вершки. Знову перемішуємо інгредієнти і готуємо на слабкому вогні 5 хвилин.

7. Окремо з’єднуємо м’ясний фарш із вареним рисом, сіллю і спеціями.

8. Розмішуємо масу і ліпимо з неї невеликі кульки. Кладемо їх у форму для випікання.

9. Накриваємо м’ясний продукт вершково-томатним соусом.

10. Випікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

11. Готово! Подаємо апетитні тюфтелі в соусі разом з гарніром.

Як приготувати тефтелі в томатному соусі з сиром в домашніх умовах?

Яскраве блюдо для вашого домашнього столу – м’ясні тефтелі з сиром і томатним соусом. Соковите частування стане родзинкою вашого обіднього меню. Оцініть поживний і цікавий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Помідор – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 10 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібно кількість всіх інгредієнтів для приготування тефтелькою. Рис заздалегідь відварюємо, овочі промиваємо.

2. Подрібнюємо цибулю і зелень. Сир натираємо на дрібну тертку.

3. У великій мисці з’єднуємо фарш, сир, рис, зелень і цибулю. Додаємо сюди ж куряче яйце, сіль і перець. Перемішуємо. Трохи сиру залишаємо для останніх кроків приготування.

4. У помідорах робимо невеликі надрізи, після ошпарюємо окропом.

5. Акуратно знімаємо шкірку. Сам продукт дрібно нарізаємо. Далі тушкуємо його з подрібненою цибулею, часником, сіллю, перцем і цукром близько 5-7 хвилин.

6. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Кладемо їх форму для випікання, поллємо приготованим томатним соусом. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

7. Далі посипаємо блюдо залишками тертого сиру.

8. Випікаємо продукт ще 10 хвилин. Після витягаємо їх духовці і даємо трохи охолонути.

9. Соковиті тефтелі з сиром викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу!

Простий і смачний рецепт м’ясних тюфтельок в томатному соусі без рису

Апетитні тефтелі з м’яса можна приготувати без додавання рису. Соковите блюдо подається разом з гарніром. Підходить для великих сімейних обідів або вечерь. Візьміть на замітку простий і перевірений рецепт!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Починаємо приготування з обжарювання подрібненої цибулі і тертої моркви. Готуємо продукти в олії до м’якості.

2. Додаємо до піджарки столову ложку муки, розмішуємо.

3. Вливаємо томатний соус і трохи теплої води. Тушкуємо приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.

4. З фаршу, яйця, солі і спецій ліпимо круглі тефтелі. Обвалюємо їх у залишилася борошні.

5. Викладаємо заготовку в сковороду з олією. Смажимо до легкого рум’янцю.

6. Вливаємо в страву томатний соус і тушкуємо ще 15 хвилин.

7. Готові тефтелі в соусі можна розкладати по тарілках. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Швидкий рецепт м’ясних тюфтельок з картоплею в томатному соусі

Готове блюдо для смачного гарячого обіду – м’ясні тефтелі з картоплею в томатному соусі. Вам не доведеться окремо готувати гарнір. Забирайте в колекцію апетитний рецепт, який заощадить ваш час.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З’єднуємо в глибокій тарілці фарш, відварений рис, курячої яйце і половинку подрібненої цибулі. Додаємо в масу сіль, перець і розмішуємо її.

2. Окремо обсмажуємо залишився цибулю і терту моркву до прозорості. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

3. Ліпимо з отриманої маси гладкі і невеликі за розміром кульки.

4. Чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Кладемо овоч і сирі тефтелі в форму для випікання. Поливаємо блюдо соусом і готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Готовий картопля з м’ясними тюфтельками перекладаємо на тарілку, доповнюємо зеленню і подаємо до столу!