Тефтелі в томатному соусі – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Тефтелі в томатному соусі — смачна і поживна ідея для домашнього обіду. Страву можна приготувати різними способами: на сковороді, в каструлі, в духовці або мультиварці. Соковитий продукт подається з гарніром або свіжими овочами. Оцініть 10 кулінарних ідей з покроковим описом процесу!

Як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі на сковороді?

Апетитні тефтелі для домашнього обіду або вечері можна приготувати в сковороді з додаванням томатного соусу. Це зробить м’ясне блюдо соковитим і м’яким. Можна подавати з картопляним пюре або свіжими овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Рис білий 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень ½ пучка
  • Томатна паста 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати тефтелі в томатному соусі? Розморожений м’ясний фарш з’єднуємо з подрібненим часником, зеленню, сіллю і меленим перцем. Сюди ж додаємо половинку дрібно порізаного цибулі.
  2. Варимо рис до напівготовності і кладемо його в загальну масу.
  3. Ретельно вимішуємо м’ясну заготовку.
  4. В олії обсмажуємо до прозорості залишки цибулі.
  5. Сюди ж кладемо терту моркву. Смажимо ще 3-4 хвилини.
  6. З фаршу з рисом формуємо невеличкі кульки і кладемо їх в сковороду з овочами.
  7. Додаємо в блюдо томатну пасту і вливаємо кип’ячену воду.
  8. Доводимо вміст до кипіння і готуємо його на середньому вогні ще 25-30 хвилин.
  9. Соковиті тефтелі в томатному соусі прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!