Печінкові котлети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінкові котлети — це соковите, ніжне і неймовірно корисне блюдо, яке підійде під будь-який гарнір. Продукти з печінки дуже корисні: вони містять масу мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Але печінка відрізняється не тільки користю, але і особливим і улюбленим багатьма смаком. І в цій статті ми розповімо про одне з найпопулярніших страв з печінки – котлетах – і безліч способів їх приготування.

Соковиті і ніжні печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді

Печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді готуються вони досить швидко і ними легко нагодувати всю сім’ю. А якщо подати котлетки з салатом, вийде практично дієтичний вечерю!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яловича печінка 400 гр.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Масло рослинне 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні і соковиті печінкові котлети? Обдаємо окропом печінка, знімаємо з неї плівку. Нарізаємо великими шматками, промиваємо їх і перекладаємо в друшляк, дати стекти воді.
  2. Очищаємо цибулю, нарізаємо його на четвертинки. Також очищаємо часник.
  3. Перекладаємо печений, цибулю і часник в чашу блендера.
  4. Подрібнюємо інгредієнти до однорідної каші.
  5. Одержаний фарш перекладаємо в глибоку миску.
  6. У фарш розбиваємо яйце, засипаємо просіяне борошно, додаємо майонез, перець і сіль.
  7. Гарненько перемішуємо, потім залишаємо фарш на 10 хвилин і знову ретельно замішуємо. У такому разі не повинно залишитися ніяких борошняних грудок.
  8. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї приблизно по ложці фаршу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх на одній стороні близько 3 хвилин на помірному вогні.
  9. Обсмажуємо на іншій стороні ще близько 2 хвилин. Прибираємо котлети зі сковороди, наливаємо ще дві ложки олії і ретельно прогріваємо. Таким чином засмажуємо всі котлети. Приємного апетиту!