Печінкові котлети – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінкові котлети — це соковите, ніжне і неймовірно корисне блюдо, яке підійде під будь-який гарнір. Продукти з печінки дуже корисні: вони містять масу мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Але печінка відрізняється не тільки користю, але і особливим і улюбленим багатьма смаком. І в цій статті ми розповімо про одне з найпопулярніших страв з печінки – котлетах – і безліч способів їх приготування.

Соковиті і ніжні печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді

Печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді готуються вони досить швидко і ними легко нагодувати всю сім’ю. А якщо подати котлетки з салатом, вийде практично дієтичний вечерю!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яловича печінка 400 гр.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Масло рослинне 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні і соковиті печінкові котлети? Обдаємо окропом печінка, знімаємо з неї плівку. Нарізаємо великими шматками, промиваємо їх і перекладаємо в друшляк, дати стекти воді.
  2. Очищаємо цибулю, нарізаємо його на четвертинки. Також очищаємо часник.
  3. Перекладаємо печений, цибулю і часник в чашу блендера.
  4. Подрібнюємо інгредієнти до однорідної каші.
  5. Одержаний фарш перекладаємо в глибоку миску.
  6. У фарш розбиваємо яйце, засипаємо просіяне борошно, додаємо майонез, перець і сіль.
  7. Гарненько перемішуємо, потім залишаємо фарш на 10 хвилин і знову ретельно замішуємо. У такому разі не повинно залишитися ніяких борошняних грудок.
  8. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї приблизно по ложці фаршу, формуючи котлети. Обсмажуємо їх на одній стороні близько 3 хвилин на помірному вогні.
  9. Обсмажуємо на іншій стороні ще близько 2 хвилин. Прибираємо котлети зі сковороди, наливаємо ще дві ложки олії і ретельно прогріваємо. Таким чином засмажуємо всі котлети. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печінкових котлет із свинячої печінки

Простий і швидкий рецепт, інгредієнти для якого будуть хоч і досить дешевими, але корисними за рахунок високого вмісту заліза в печінці. Котлети виходять м’якими і ніжними і напевно порадують всю сім’ю!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Промиваємо свинячу печінку, обсушуємо, видаляємо всі плівки і протоки. Нарізаємо її дрібними шматочками.

3. Пропускаємо печінку через м’ясорубку і подрібнюємо блендером.

4. Додаємо у фарш манку, яйце, сіль і перець за смаком.

5. Ретельно перемішуємо і залишаємо фарш на 15 хвилин, щоб манка наситила рідини і розбухла.

6. Розігріваємо олію на сковороді, ложкою викладаємо фарш і формуємо котлети. Обсмажуємо їх з кожного боку за 4 хвилини до золотистого кольору. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт котлет з курячої печінки на сковороді

Куряча печінка дуже корисна, в ній міститься безліч вітамінів, мінералів і амінокислот, а сам цей продукт є досить недорогим і поживним. Пропонуємо вам нескладний рецепт смачних і ситних котлеток з курячої печінки.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – ½ склянки
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Печінку промиваємо в проточній воді, обсушуємо і видаляємо плівку. Перекручуємо її з цибулею в м’ясорубці.

2. Чистимо картоплю і тремо на дрібній тертці.

3. Дрібно рубаємо зелень.

4. Додаємо картоплю з зеленню в печінковий фарш.

5. Вбиваємо яйця, додаємо перець і сіль за смаком.

6. Ретельно перемішуємо, поступово всипаємо просіяне борошно.

7. Перемішуємо суміш. На сковороді прогріваємо олію, викладаємо на неї фарш ложкою.

8. На слабкому вогні обсмажуємо котлети близько 4 хвилин на одній стороні і ще 4 на інший. Готові котлети подаємо з гарніром за вашим бажанням. Приємного апетиту!

Як смачно запекти печінкові котлети в духовці?

Страви з печінки відрізняються як характерним смаком, так і особливою користю. Завдяки цьому рецепту ви зможете зробити печінкові котлети ще корисніше, адже без обсмажування в маслі в них не буде канцерогенів, а самі котлети виходять смачними і соковитими завдяки додаванню сала.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • М’якоть свиняча – 100 гр.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо і обсушуємо печінка.

2. Подрібнюємо її за допомогою м’ясорубки.

3. Також подрібнюємо свинячу м’якоть з додаванням сала.

4. І під кінець м’ясорубкою подрібнюємо цибулю.

5. Перемішуємо отриманий фарш, додаємо у нього яйце.

6. Додаємо за смаком перець з сіллю.

7. Також додаємо манну крупу.

8. Вводимо просіяне борошно.

9. Ретельно перемішуємо і залишаємо тісто постояти близько 10 хвилин.

10. Накладаємо майбутні котлети у форми для кексів.

11. Випікаємо їх близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

12. Подаємо готові котлети теплими. Приємного апетиту!

Ситні і дуже смачні печінкові котлети з манкою

Ситні, ніжні і смачні котлети з курячої печінкою і манкою, які можна приготувати легко і швидко. Використовувати їх можна як основне блюдо або як закуску.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Крупа манна – 0,8 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Перець мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Очищаємо курячу печінку від плівок і проток, ретельно промиваємо під проточною водою.

3. За допомогою блендера подрібнюємо печінка.

4. Додаємо манну крупу, яйця, подрібнену цибулю, часник, перчимо і солимо за смаком.

5. Подрібнюємо зелень і додаємо її в тісто.

6. Ретельно перемішуємо і залишаємо тісто настоюватися близько 10 хвилин.

7. Розігріваємо 1 ложку рослинної олії на сковороді. Викладаємо тісто ложкою, формуємо котлети і обсмажуємо близько 4 хвилин з кожного боку.

8. Готові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

9. Котлети готові, приємного апетиту!

Як посмажити котлети з курячої печінки з морквою і цибулею?

М’які, позбавлені гіркоти і вираженого смаку печінки котлети, які ідеально підійдуть тим, хто не дуже любить страви з печінки. Також підійде цей рецепт і для дітей, якщо котлети не смажити, а запікати в духовці.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крохмаль – 4 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.

Процес приготування:

1. В першу чергу готуємо всі інгредієнти. Промиваємо і очищаємо від плівок печінка, очищаємо овочі.

2. Дрібними кубиками шаткуємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.

3. Пасеруємо цибулю з морквою до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.

4. Нарізаємо печінку середніми кубиками.

5. Змішуємо печінка з яйцем і крохмалем, додаємо перець і сіль.

6. Охолоджений цибулю з морквою засипаємо до нашої суміші і перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин настоятися.

7. Обсмажуємо котлети по 3-4 хвилини з кожного боку і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!

Соковиті січені котлети з курячої печінки на сковороді

Оригінальні котлети, які можна їсти навіть в холодному вигляді. Готувати їх досить швидко і просто, а результатом буде соковите, смачне і корисне блюдо, яким буде радий кожен член вашої сім’ї.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 800 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Імбир мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Під проточною водою моєму печінка, видаляємо все зайве. Ріжемо її на дрібні шматочки.

2. Моєму морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

3. До натертої моркви додаємо яйця, перелити все до печінки.

4. Посипаємо меленим імбиром, солимо.

5. Подрібнюємо часник, додаємо його. Просіваємо борошно і всипаємо. Ретельно перемішуємо всі продукти.

6. Розігріваємо олію. Накладаємо суміш ложкою, формуючи котлети.

7. Обсмажуємо котлети з кожної сторони близько 4 хвилин. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування печінкових котлет з цибулею

Ніжні котлети зі свинячої печінки з додаванням цибулі. Котлети готуються досить просто, і ви не витратите на них багато часу. Подавати їх можна з будь-яким гарніром на ваш смак, такі котлети підійдуть як до макаронів, так і до різних каш, пюре або свіжими овочами.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка свиняча – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо морква, очищаємо і натираємо її на дрібній тертці.

2. Також моєму цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї трохи рослинного масла. Накладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого відтінку. Додаємо моркву і тушкуємо до м’якості. Засипаємо часник і все ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш остигати.

4. Обдаємо печінка окропом, знімаємо плівки і видаляємо всі протоки. Нарізаємо її дрібними кубиками і додаємо остигнула зажарку, яйця і просіяне борошно. Перчимо і солимо за смаком, засипаємо спеції на вибір. Гарненько перемішуємо.

5. Ложкою накладаємо котлети на розігріту сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні близько 2 хвилин з кожного боку.

6. Готові котлети подаємо теплими, приємного апетиту!

М’які і повітряні печінкові котлети з рисом для дітей

Яловича печінка є найкориснішим печінковим продуктом, але іноді вона буває трохи жестковатой. Рис пом’якшить її і зробить котлети повітряними і ніжними. Такі котлетки чимось нагадують оладки, а потім напевно сподобаються дітям.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис – 5 ст. л.
  • Хліб білий – 1 скибочка
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Замочуємо яловичу печінку на 20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Нарізаємо її на маленькі шматочки.

2. Печінку подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.

3. Висушений скибочку хліба також пропускаємо через м’ясорубку.

4. Відварюємо рис до готовності.

5. Фарш змішуємо з рисом, солимо і перчимо за смаком.

6. Додаємо у фарш яйце.

7. Вводимо в суміш по ложці просіяне борошно.

8. Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї масло, ложкою викладаємо на неї тісто.

9. Обсмажуємо котлети по 4 хвилини з кожного боку.

10. Подавати такі котлети краще теплими. Приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з печінки на пару

Смачні і корисні котлети, які легко і швидко можна приготувати за допомогою мультиварки. Рецепт досить економний, але в той же час чудово підійде для людей, які дотримуються правильного харчування.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно печінку промиваємо, обсушуємо її та обробляємо.

2. Великими шматками нарізаємо моркву і цибулю.

3. Замочуємо білий хліб у молоці.

4. За допомогою м’ясорубки печінку подрібнюємо.

5. Так само подрібнюємо цибулю, моркву і білий хліб. До фаршу додаємо яйце і манку, солимо за смаком.

6. Фарш перемішуємо і залишаємо його настоюватися близько 15 хвилин.

7. Наливаємо трохи олії на сковороду і розігріваємо.

8. Порційно ложкою накладаємо на сковороду фарш.

9. Трохи прижариваем котлети з обох сторін.

10. Складаємо котлети в чашу мультиварки.

11. Вибираємо режим «Варка на пару» і пропарюють котлети протягом 10 хвилин.

12. Дістаємо готові котлети з мультиварки. Приємного апетиту!