зрази Мясні – 8 рецептів приготування з покроковими фото

зрази М’ясні – це котлети з начинкою. По суті це вже самодостатня страва, яка не вимагає ніяких гарнірів. Блюдо завжди виходить соковитим і смачним. Ми зібрали у статті 8 найбільш цікавих рецептів м’ясних зраз.

М’ясні зрази з яйцем на сковороді

Зрази – це різновид котлет. Краще всього готувати їх з мішаного фаршу, тоді при обсмажуванні на сковороді вони виходять не дуже жирними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Батон 3 шматка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для начинки:
  • Цибуля зелена 200 гр.
  • Яйце варене 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясні зрази? Цибуля помийте і дрібно наріжте. Яйця наріжте дрібними кубиками. Змішайте цибулю і яйця.
  2. Булку замочити у воді, після цього розімніть її руками, змішайте з фаршем і курячим яйцем. Також у фарш додайте подрібнену ріпчасту цибулю і часник.
  3. Зробіть з фаршу круглу коржик, на її середину покладіть трохи начинки, скрутіть краю м’ясної коржі до центру і защепніть їх.
  4. Аналогічно сформуйте інші зрази.
  5. На сковороду влийте рослинне масло, обсмажте зрази на середньому вогні з обох сторін.
  6. Подавайте зрази з яєчною начинкою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Зрази з м’ясного фаршу з яйцем в духовці

Чудове м’ясне блюдо, зрази з яйцем, дозволять вам ситно нагодувати всю сім’ю. Зрази запікаються в духовці, тому виходять соковитими і зовсім нежирними. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 8 котлет.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Батон – 100 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

2. Варені яйця наріжте дрібними кубиками.

3. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.

4. Змішайте яйця і обсмажену цибулю.

5. Батон замочити в молоці.

6. Змішайте фарш і батон, масу посоліть і приправте.

7. З фаршу сформуйте круглі коржі.

8. На кожен коржик покладіть підготовлену начинку.

9. Загорніть начинку в фарш.

10. Викладіть заготовки у форму. Запікайте зрази в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.

11. Подавайте зрази з яєчною начинкою на обід або вечеря в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Картопляні зрази з м’ясним фаршем

Зрази – це старе польське блюдо. У перекладі назва означає відбитий шматок м’яса, згорнутий в рулет. За довгі роки цей рецепт набув величезну кількість різних варіацій. Наприклад, замість м’яса використовують перетертий картоплю.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 12 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Для начинки:
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Для смаження:
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть, розріжте на кілька частин. Зваріть картоплю до готовності разом з цілою цибулиною і лавровим листом.

2. Із готової картоплі злити воду, додати яйця і борошно, перетріть інгредієнти до стану пюре.

3. Приготуйте начинку. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

4. Далі додайте на сковороду фарш, продовжуйте смажити 10-15 хвилин, наприкінці посоліть і приправте. Начинка готова.

5. З картопляного пюре сформуйте круглі коржі, на них покладіть трохи м’ясної начинки.

6. Загорніть начинку в картопляне пюре.

7. Кожну зразу обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з обох сторін. Подавайте картопляні зрази зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

М’ясні зрази з начинкою з цибулі і яйця

Смачне і ситне блюдо з м’яса з начинкою. Готувати їх можна на сковороді і в духовці. Зрази сподобаються дорослим і дітям.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Хліб білий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – для змащування форми.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

2. Відваріть круто 2 яйця, очистіть і дрібно наріжте.

3. На рослинній олії обсмажте більшу частину ріпчастої цибулі, залишився цибулю додайте у фарш. Обсмажену цибулю змішати з вареними яйцями.

4. Хліб розламайте і замочіть у воді на 5-7 хвилин. Потім відіжміть хліб і додати до фаршу. Також додайте в миску одне яйце, сіль і мелений перець. Вимісити фарш руками.

5. З фаршу сформуйте круглі коржі, на них покладіть начинку і сформуйте зрази.

6. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього зрази. Випікайте страву в духовці при 180 градусах 1 годину.

7. Подавайте зрази в гарячому вигляді з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Соковиті і ніжні зрази з сиром

Соковиті, смачні і ніжні м’ясні зрази для обіду і вечері. Зрази з сиром можна готувати не тільки щодня, але з нагоди свята, вони прикрасять ваш фуршет і ситно нагодують гостей.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Хліб білий – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сухарі панірувальні – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Готовий покупної фарш краще всього ще раз прокрутити через м’ясорубку, щоб він був більш ніжним і однорідним.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин такого розміру, щоб вони проходили в м’ясорубку.

3. Білих хліб замочіть на кілька хвилин в молоці.

4. Прокрутіть через м’ясорубку хліб і ріпчасту цибулю.

5. У фарш додайте сіль, перець і паприку, добре вимісіть його руками.

6. Перед тим, як приступати до ліплення зраз, рекомендуємо потримати фарш 10 хвилин в холодильнику.

7. Сир натріть на крупній тертці.

8. Зелень вимити і дрібно наріжте.

9. Змішайте зелень і сир.

10. Розділіть Фарш на частини, скачайте з них кульки.

11. З кульок зробіть круглі коржі, на кожну покладіть трохи начинки з сиру і зелені.

12. Защепніть краю м’ясних коржів, щоб начинка залишилася всередині.

13. Кожну котлетку обваляйте в панірувальних сухарях.

14. Обсмажте зрази на рослинному маслі спочатку швом вниз.

15. Потім переверніть котлети і готуйте ще 5 хвилин з іншого боку.

16. Подавайте зрази з сиром в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування м’ясних зраз з капустою

Традиційно зрази готують з відбитих шматочків м’яса. Але багато господинь віддають трохи спрощений варіант цієї страви і готують його з м’ясного фаршу. За смаком зрази виходять нітрохи не гірше. А перед зразами з капустою в ніжній підливці не встоїть ніхто.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Фарш – 1 кг
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль –за смаком.
  • Для підливи:
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Фарш прокрутіть через м’ясорубку разом з головкою цибулі, додайте одне куряче яйце, сіль і мелений перець, добре перемішайте.

2. Капусту дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і додайте на сковороду до капусти.

4. Овочі тушкуйте до стану напівготовності, потім перекладіть на тарілку і остудіть. Два курячих яйця зваріть круто, очистіть, дрібно наріжте і додайте до капусти.

5. З м’ясного фаршу зробіть круглі коржі.

6. На коржі покладіть підготовлену начинку.

7. Закріпіть краю коржі, щоб вийшли овальні котлетки.

8. Обваляйте заготовки в борошні.

9. На розігрітій сковороді обсмажте зрази з обох сторін.

10. Обсмажені котлети викладіть в глибоку ємність.

11. Ріпчасту цибулю і болгарський перець дрібно наріжте, обсмажте їх на рослинному маслі протягом 5 хвилин.

12. Потім додайте до овочів томатну пасту і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин. Засмажку перекладіть в ємність з зразами, додайте сіль і перець за смаком, влийте воду і тушкуйте на помірному вогні півгодини.

13. В кінці додайте рубаний кріп і зрази з капустою готові, можна подавати їх на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні зрази з грибами на сковорідці?

Рецепт м’ясних зраз з грибами простий і доступний кожному. М’ясо відмінно поєднується з будь-якими грибами і таке блюдо виходить ароматним, смачним і цікавим на вигляд. Ваші близькі точно оцінять його по достоїнству.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 350-400 гр.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Сир – 50-60 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 8 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячий фарш перекладіть в миску.

2. У фарш додайте куряче яйце, мелений перець і подрібнений часник.

3. Також всипте панірувальні сухарі.

4. Добре вимісити фарш і відбийте його, щоб вийшли пишні котлети.

5. Печериці промийте, очистіть шапочки і розріжте їх на часточки. Обсмажте гриби на сковороді протягом 7-10 хвилин, доки не випарується волога.

6. Сир натріть на крупній тертці.

7. Обсмажені гриби викладіть на тарілку, змішайте з сиром і рубаною петрушкою.

8. Курячий фарш розділіть на 4 рівні частини, сформуйте круглі коржики і викладіть на них начинку. Скріпіть краю коржів.

9. Отримані заготовки обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на олії до готовності з обох сторін.

10. Подавайте зрази на стіл відразу після приготування в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Соковиті м’ясні зрази з грибами в духовці

Зрази з м’ясного фаршу виходять найбільш ніжними, якщо не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці. Побалуйте себе і свою сім’ю знаменитим польським блюдом, зразами з грибами.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • лісові Гриби – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, гриби наріжте пластинками. На сковороді обсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору.

2. Потім додайте гриби і часник, продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин до готовності.

3. Викладіть зажарку в миску, додайте рубану зелень, сухарі, сіль і мелений перець, перемішайте.

4. Фарш змішайте з яйцем, сухарями, водою, гірчицею і часником, додайте сіль за смаком і добре вимісіть його руками.

5. З фаршу формуйте круглі коржі, на центр покладіть начинку і скріпіть краю між собою.

6. Деко застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть зрази.

7. Випікайте зрази в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!