зрази М’ясні – це котлети з начинкою. По суті це вже самодостатня страва, яка не вимагає ніяких гарнірів. Блюдо завжди виходить соковитим і смачним. Ми зібрали у статті 8 найбільш цікавих рецептів м’ясних зраз.
М’ясні зрази з яйцем на сковороді
Зрази – це різновид котлет. Краще всього готувати їх з мішаного фаршу, тоді при обсмажуванні на сковороді вони виходять не дуже жирними.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Батон 3 шматка
- Яйце куряче 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Для начинки:
- Цибуля зелена 200 гр.
- Яйце варене 2 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясні зрази? Цибуля помийте і дрібно наріжте. Яйця наріжте дрібними кубиками. Змішайте цибулю і яйця.
- Булку замочити у воді, після цього розімніть її руками, змішайте з фаршем і курячим яйцем. Також у фарш додайте подрібнену ріпчасту цибулю і часник.
- Зробіть з фаршу круглу коржик, на її середину покладіть трохи начинки, скрутіть краю м’ясної коржі до центру і защепніть їх.
- Аналогічно сформуйте інші зрази.
- На сковороду влийте рослинне масло, обсмажте зрази на середньому вогні з обох сторін.
- Подавайте зрази з яєчною начинкою в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Зрази з м’ясного фаршу з яйцем в духовці
Чудове м’ясне блюдо, зрази з яйцем, дозволять вам ситно нагодувати всю сім’ю. Зрази запікаються в духовці, тому виходять соковитими і зовсім нежирними. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 8 котлет.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Яйця варені – 4 шт.
- Цибуля – 200 гр.
- Батон – 100 гр.
- Молоко – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
2. Варені яйця наріжте дрібними кубиками.
3. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.
4. Змішайте яйця і обсмажену цибулю.
5. Батон замочити в молоці.
6. Змішайте фарш і батон, масу посоліть і приправте.
7. З фаршу сформуйте круглі коржі.
8. На кожен коржик покладіть підготовлену начинку.
9. Загорніть начинку в фарш.
10. Викладіть заготовки у форму. Запікайте зрази в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
11. Подавайте зрази з яєчною начинкою на обід або вечеря в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Картопляні зрази з м’ясним фаршем
Зрази – це старе польське блюдо. У перекладі назва означає відбитий шматок м’яса, згорнутий в рулет. За довгі роки цей рецепт набув величезну кількість різних варіацій. Наприклад, замість м’яса використовують перетертий картоплю.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 12 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно – 5 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Для начинки:
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
- Для смаження:
- Масло рослинне – 5-6 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть, розріжте на кілька частин. Зваріть картоплю до готовності разом з цілою цибулиною і лавровим листом.
2. Із готової картоплі злити воду, додати яйця і борошно, перетріть інгредієнти до стану пюре.
3. Приготуйте начинку. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
4. Далі додайте на сковороду фарш, продовжуйте смажити 10-15 хвилин, наприкінці посоліть і приправте. Начинка готова.
5. З картопляного пюре сформуйте круглі коржі, на них покладіть трохи м’ясної начинки.
6. Загорніть начинку в картопляне пюре.
7. Кожну зразу обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з обох сторін. Подавайте картопляні зрази зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
М’ясні зрази з начинкою з цибулі і яйця
Смачне і ситне блюдо з м’яса з начинкою. Готувати їх можна на сковороді і в духовці. Зрази сподобаються дорослим і дітям.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Яйце куряче – 3 шт.
- Хліб білий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія – для змащування форми.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
2. Відваріть круто 2 яйця, очистіть і дрібно наріжте.
3. На рослинній олії обсмажте більшу частину ріпчастої цибулі, залишився цибулю додайте у фарш. Обсмажену цибулю змішати з вареними яйцями.
4. Хліб розламайте і замочіть у воді на 5-7 хвилин. Потім відіжміть хліб і додати до фаршу. Також додайте в миску одне яйце, сіль і мелений перець. Вимісити фарш руками.
5. З фаршу сформуйте круглі коржі, на них покладіть начинку і сформуйте зрази.
6. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього зрази. Випікайте страву в духовці при 180 градусах 1 годину.
7. Подавайте зрази в гарячому вигляді з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Соковиті і ніжні зрази з сиром
Соковиті, смачні і ніжні м’ясні зрази для обіду і вечері. Зрази з сиром можна готувати не тільки щодня, але з нагоди свята, вони прикрасять ваш фуршет і ситно нагодують гостей.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Хліб білий – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сухарі панірувальні – для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Готовий покупної фарш краще всього ще раз прокрутити через м’ясорубку, щоб він був більш ніжним і однорідним.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин такого розміру, щоб вони проходили в м’ясорубку.
3. Білих хліб замочіть на кілька хвилин в молоці.
4. Прокрутіть через м’ясорубку хліб і ріпчасту цибулю.
5. У фарш додайте сіль, перець і паприку, добре вимісіть його руками.
6. Перед тим, як приступати до ліплення зраз, рекомендуємо потримати фарш 10 хвилин в холодильнику.
7. Сир натріть на крупній тертці.
8. Зелень вимити і дрібно наріжте.
9. Змішайте зелень і сир.
10. Розділіть Фарш на частини, скачайте з них кульки.
11. З кульок зробіть круглі коржі, на кожну покладіть трохи начинки з сиру і зелені.
12. Защепніть краю м’ясних коржів, щоб начинка залишилася всередині.
13. Кожну котлетку обваляйте в панірувальних сухарях.
14. Обсмажте зрази на рослинному маслі спочатку швом вниз.
15. Потім переверніть котлети і готуйте ще 5 хвилин з іншого боку.
16. Подавайте зрази з сиром в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування м’ясних зраз з капустою
Традиційно зрази готують з відбитих шматочків м’яса. Але багато господинь віддають трохи спрощений варіант цієї страви і готують його з м’ясного фаршу. За смаком зрази виходять нітрохи не гірше. А перед зразами з капустою в ніжній підливці не встоїть ніхто.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фарш – 1 кг
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль –за смаком.
- Для підливи:
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш прокрутіть через м’ясорубку разом з головкою цибулі, додайте одне куряче яйце, сіль і мелений перець, добре перемішайте.
2. Капусту дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і додайте на сковороду до капусти.
4. Овочі тушкуйте до стану напівготовності, потім перекладіть на тарілку і остудіть. Два курячих яйця зваріть круто, очистіть, дрібно наріжте і додайте до капусти.
5. З м’ясного фаршу зробіть круглі коржі.
6. На коржі покладіть підготовлену начинку.
7. Закріпіть краю коржі, щоб вийшли овальні котлетки.
8. Обваляйте заготовки в борошні.
9. На розігрітій сковороді обсмажте зрази з обох сторін.
10. Обсмажені котлети викладіть в глибоку ємність.
11. Ріпчасту цибулю і болгарський перець дрібно наріжте, обсмажте їх на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
12. Потім додайте до овочів томатну пасту і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин. Засмажку перекладіть в ємність з зразами, додайте сіль і перець за смаком, влийте воду і тушкуйте на помірному вогні півгодини.
13. В кінці додайте рубаний кріп і зрази з капустою готові, можна подавати їх на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні зрази з грибами на сковорідці?
Рецепт м’ясних зраз з грибами простий і доступний кожному. М’ясо відмінно поєднується з будь-якими грибами і таке блюдо виходить ароматним, смачним і цікавим на вигляд. Ваші близькі точно оцінять його по достоїнству.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш курячий – 350-400 гр.
- Шампіньйони – 5 шт.
- Сир – 50-60 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 8 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 2 гілки.
- Масло рослинне 5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячий фарш перекладіть в миску.
2. У фарш додайте куряче яйце, мелений перець і подрібнений часник.
3. Також всипте панірувальні сухарі.
4. Добре вимісити фарш і відбийте його, щоб вийшли пишні котлети.
5. Печериці промийте, очистіть шапочки і розріжте їх на часточки. Обсмажте гриби на сковороді протягом 7-10 хвилин, доки не випарується волога.
6. Сир натріть на крупній тертці.
7. Обсмажені гриби викладіть на тарілку, змішайте з сиром і рубаною петрушкою.
8. Курячий фарш розділіть на 4 рівні частини, сформуйте круглі коржики і викладіть на них начинку. Скріпіть краю коржів.
9. Отримані заготовки обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на олії до готовності з обох сторін.
10. Подавайте зрази на стіл відразу після приготування в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковиті м’ясні зрази з грибами в духовці
Зрази з м’ясного фаршу виходять найбільш ніжними, якщо не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці. Побалуйте себе і свою сім’ю знаменитим польським блюдом, зразами з грибами.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Для начинки:
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 250 гр.
- лісові Гриби – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 15 гр.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, гриби наріжте пластинками. На сковороді обсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору.
2. Потім додайте гриби і часник, продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин до готовності.
3. Викладіть зажарку в миску, додайте рубану зелень, сухарі, сіль і мелений перець, перемішайте.
4. Фарш змішайте з яйцем, сухарями, водою, гірчицею і часником, додайте сіль за смаком і добре вимісіть його руками.
5. З фаршу формуйте круглі коржі, на центр покладіть начинку і скріпіть краю між собою.
6. Деко застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть зрази.
7. Випікайте зрази в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!