Крильця з хрусткою скоринкою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Крильця з хрусткою скоринкою в духовці – ідеальне рішення для великої компанії. Гарячу закуску нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте кулінарну збірку з покрокових рецептів. Подавайте золотисті і рум’яні крильця зі свіжими овочами або вашими улюбленими соусами!

Як приготувати смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці?

Приготувати смачні курячі крильця з апетитною хрусткою скоринкою легко і просто. Ароматний соус з томатного соку і пряних спецій дозволять добитися ідеально рум’яного верху. А м’ясо залишиться дуже ніжним і м’яким. Пальчики оближеш!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячі крильця 1 кг
  • Часник 3 зуб.
  • Томатний сік ½ склянки
  • Винний соус 4 ст. л. червоний
  • Імбир ½ ч. л.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Каррі ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як запекти курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці? Крильця промиваємо в холодній воді і обсушуємо з допомогою паперових рушників.
  2. Часник відокремлюємо від лушпиння, беремо 3 зубчики і пропускаємо їх через прес. Якщо такого інструмента немає, просто подрібнюємо їх ножем.
  3. Імбир натираємо на дрібну тертку.
  4. З’єднуємо томатний сік, винний соус, часник і спеції (імбир, зіру, карі, чорний мелений перець). Пробуємо і додаємо сіль за смаком.
  5. Тепер відправляємо в приготований маринад курячі реберця і перемішуємо, щоб шматочки були повністю покриті соусом. Ставимо м’ясо в холодильник просочитися маринадом на 1 годину.
  6. Духову піч розігріваємо до 220 градусів, деко промазуємо рослинним маслом, також можна використовувати пергамент для запікання. Викладаємо курячі крильця і відправляємо запікатися на 25 хв.

Порада: Щоб м’ясо зарум’янилося з усіх боків, перевертаємо його під час запікання. Також можна ще раз промазати маринадом для аромату і золотистої скоринки.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування гострих крилець з хрусткою скоринкою

Гострі, ароматні крильця з золотистою, хрусткою скоринкою обов’язково сподобаються всій родині! Ніжне, соковите м’ясо можна подати з картоплею або овочевим гарніром. І ситний і поживний обід готовий!

Час приготування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг
  • Мед – 6 ст. л.
  • Томатну пасту – 4 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо, відрубуємо кінчик, так як в ньому немає м’яса, а також розрізаємо їх по суглобу на 2 частини.

2. Мед розтоплюємо на водяній бані, щоб він був досить рідким і його можна було легко змішати з іншими інгредієнтами.

3. З’єднуємо мед, томатну пасту, соєвий соус, розпушувач, оцтову есенцію, паприку і сіль за смаком.

4. Заливаємо готовим маринадом курячі крильця, перемішуємо їх і ставимо в холодильник на 1 годину, щоб м’ясо встигло просочитися.

5. Деко вистилаємо пергаментом для запікання, а духовку нагріваємо до 220 гр. Викладаємо шматочки курки і відправляємо запікатися на 20 хв. Через 10 хв. перевертаємо на інший бік, щоб зарумянить верх.

Приємного апетиту!

Медові курячі крильця з золотистою скоринкою в духовці

Смачні, ароматні курячі крильця з золотистою скоринкою легко приготувати вдома в духовці. Просочені маринадом з додаванням меду, вони виходять дивовижно м’якими і соковитими. Таке блюдо порадує як ваших рідних, так і гостей. Пальчики оближеш!

Час приготування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Кориця — щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо на половинки по суглобу.

2. Часник чисть від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса або ножем.

3. Змішуємо томатну пасту, мед, гірчицю, чорний мелений перець, сіль і щіпку кориці. Пробуємо і додаємо спецій за смаком.

4. Тепер відправляємо в готовий маринад курячі крильця і ретельно перемішуємо, щоб шматочки були повністю покриті соусом, так вони краще їм просочаться. Залишаємо крильця в маринаді на 60 хв. в холодильнику.

5. Духовку розігріваємо до 220 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо на його курячі крильця. Змащуємо верх маринадом і запікаємо 20-25 хв., через 10 хв. перевертаємо, знову промазуємо маринадом.

Приємного апетиту!

Соковиті та смачні курячі крильця в медово-соєвому соусі

Курячі крильця в медово-соєвому соусі виходять дуже смачними. Соус надаємо соковитість м’яса і робить його більш м’яким, а верх крилець чудово зарум’янюється. Від хрусткої скоринки просто не відірватися!

Час приготування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 6 шт.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Курячі крильця миємо, обсушуємо їх рушником і розрізаємо на дві частини, це дуже просто зробити за місцем суглоба. Також можна відрубати кінчики ніжок, адже у них все одно немає м’яса.

2. Якщо мед застиглий, розтоплюємо його на повільному вогні, в мікрохвильовці його дуже просто перегріти і закип’ятити.

3. З’єднуємо мед, соєвий соус, чорний мелений перець і сіль. Спеції в соусі можна додавати за своїм смаком.

4. Просочуємо готовим маринадом курячі крильця. Краще всього дати їм постояти в холодильнику 30-60 хв. Чим довше вони постоять, тим краще просочаться маринадом.

5. Змащуємо деко олією і викладаємо крильця, верх можна ще раз промазати медово-соєвим соусом. Запікаємо 40 хв. при 180 градусах, через 20 хв. перевертаємо, щоб запекти курку рівномірно.

Приємного апетиту!

Як приготувати крильця барбекю з скоринкою в духовці?

Смажені крильця люблять абсолютно всі, а от крильця барбекю виходять ще смачнішими. Їх можна подати як окрему страву або доповнити салатом і гарніром. Таке блюдо дуже швидко зникає з тарілок! Просто смакота!

Час приготування: 5 годин 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг
  • Томатна паста – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 70 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Суміш меленого перцю – за смаком

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.

2. Часник чистимо від луски і подрібнюємо за допомогою преса, також можна використовувати терку з дрібними пластівцями або ніж.

3. З’єднуємо томатну пасту, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник, цукровий пісок, базилік і суміш перців. Добре розмішуємо маринад, пробуємо і додаємо сіль і спеції, якщо вам чого-небудь не вистачає.

4. Кладемо в готовий маринад курячі крильця і ставимо їх в холодильник на 5 годин, а краще всього залишити їх на всю ніч, щоб м’ясо краще просочилося.

5. Розігріваємо духову піч до 200 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо крильця. Ставимо з запікатися на 20-25 хв. Не забуваємо перевернути на іншу сторону, щоб вона теж покрилася хрусткою скоринкою.

Приємного апетиту!

Курячі крильця, як у KFC в домашніх умовах

Апетитні курячі крильця в паніровці як KFC сподобаються і дітям, і дорослим. Готувати їх швидко, а маринад для крилець можна робити різний, мене смак самих крилець. Просто пальчики оближеш!

Час приготування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 12 шт.
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Крохмаль картопляний – 125 гр.
  • Соєвий соус – 5 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Суміш перців мелена – 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Рослинна олія – 1 л

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо їх на дві частини по суглобу, також відрізаємо кінчики. Їх можна заморозити і потім використовувати для варіння бульйону.

2. Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.

3. Змішуємо соєвий соус, 3 ст. л. рослинної олії, цибулю, прованські трави і суміш перців.

4. В приготований маринад відправляємо курячі крильця і залишаємо їх у холодильнику на 30 хв. просочитися.

5. Тепер змішуємо борошно, крохмаль, сіль, паприку і чорний мелений перець.

6. Обвалюємо кожен шматочок у борошні зі спеціями, кладемо в друшляк і занурюємо у воду. Після цього знову обвалюємо в борошні. Так робимо з кожним крильцем.

7. Рослинне масло розігріваємо, занурюємо в нього курячі ніжки і тримає 10-12 хв. Крильця повинні добре зарум’яниться.

Приємного апетиту!

Апетитні крильця з хрусткою скоринкою з картоплею, запечені в духовці

Крильця з хрусткою скоринкою і картоплею, запечені в духовці — приголомшливо апетитне блюдо, від якого буде в захваті вся сім’я. Дуже смачне, поживне, смачне, це відмінна ідея для ситного обіду. Пальчики оближеш!

Час приготування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Крила – 8 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
  • Приправа для курки – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо. Поділяємо їх на дві частини, розрізаючи по суглобу.

2. Часник пропускаємо через прес або дрібно кришимо ножем.

3. В окремій ємності змішуємо майонез, часник, бальзамічний оцет, приправу для курки і сіль.

4. Тепер відправляємо в готовий маринад курячі крильця, розмішуємо і даємо настоятися 40 хв.

5. В цей час почистимо картопля, промиємо й наріжемо невеликими шматочками.

6. Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.

7. Деко промазуємо рослинним маслом. На дно викладаємо цибулю, потім картоплю. Солимо його і приправляємо чорний меленим перцем за смаком. Тепер викладаємо курячі ніжки, верх можна ще раз промазати маринадом.

8. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 50-60 хв.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт хрустких крилець в паніровці в духовці

Приголомшливо смачні курячі крильця в панірувальних сухарях! Хрустка, апетитна скоринка і м’яке, соковите м’ясо так і хочеться добавки! Справжні ласощі для святкового столу або сімейного обіду!

Час приготування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • крила Курячі – 500 гр.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Курячі крильця промиваємо в холодній воді, потім обсушуємо з допомогою паперових рушників і відрізаємо у них край. Також щоб крильця швидше запеклися, розрізаємо їх на половину по суглобу.

2. Змішуємо рослинну олію, сіль, чорний мелений перець.

3. У готовий маринад кладемо курячі крильця, перемішуємо, щоб м’ясо було повністю покрило сумішшю і залишаємо ан 30 хв. просочитися.

4. В окремій ємності розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх віночком.

5. Тепер дістаємо крильця, мачає в яєчної суміші, обвалюють у панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Таким чином підготуємо всі шматочки.

6. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо крильця 30-35 хв. Не забуваємо перевернути їх, щоб вони рівномірно запеклися.

Приємного апетиту!