Курині крильця – 10 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Курячі крильця – це найапетитніша і хрумка частина птиці, яку можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Така страва підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Для приготування крилець рекомендуємо взяти на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Курячі крильця в духовці у медово-соєвому соусі

Курячі крильця в духовці в медово-соєвому соусі – це чудовий варіант для вашого ситного обіду або вечері. Така страва виходить неймовірно смачною, соковитою та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курячі крильця – 500 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як смачно приготувати курячі крильця? Підготуємо необхідні продукти за списком. З крилець ви можете зрізати кінчики, тому що вони дуже пригорають при запіканні.

У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус та мед. Добре перемішуємо. На смак можна додати трохи солі.

Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Часник можна продавити через спеціальний прес, натерти на дрібній тертці або нарізати ножем.

Промиті крильця заливаємо маринадом, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.

Перекладаємо нашу заготовку у форму з пергаментом.

Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Курячі крильця в духовці у медово-соєвому соусі готові. Частуйтесь!

Смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою на сковороді

Смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою на сковороді вийдуть навіть у новачків у кулінарній справі. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з улюбленими соусами чи гарнірами.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 500 гр.
  • Мука – 1,5 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Спеції – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Курячі крильця промиваємо під водою.

Крок 3. Далі перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу.

Крок 4. Потім крильця розрізаємо по суглобах. Кінчики крилець видаляємо, оскільки вони пригорятимуть.

Крок 5. Викладаємо нашого птаха в глибоку миску і посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 6. В окремій ємності перемішуємо крохмаль та борошно.

Крок 7. Всі крильця обвалюємо в цій суміші.

Крок 8. Складаємо їх знову у загальну миску та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди підготовлені крильця.

Крок 10. Обсмажуємо їх на середньому вогні до рум’янцю з кожного боку.

Крок 11. Рум’яні крильця перекладаємо на паперові рушники. Так ми видалимо зайву олію.

Крок 12. Смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою на сковороді готові. Подавайте до столу із соусом!

Курячі крильця з картоплею в духовці

Курячі крильця з картоплею в духовці – це смачна і ситна страва, яка підійде як для домашнього, так і святкового столу. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 6 шт.
  • Картопля – 800 гр.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.
  • Спеції – 1,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Крильця заздалегідь промиваємо. Картоплю очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Підготовлену картоплю обробляють на акуратні часточки і викладаємо в миску.

Крок 3. Сюди відправляємо підготовлені курячі крильця.

Крок 4. У невеликій ємності з’єднуємо кетчуп, майонез, гірчицю, сіль та спеції. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Отриманий соус переливаємо в миску з картоплею та крильцями. Добре все перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 6. Далі наші продукти перекладаємо у форму для запікання.

Крок 7. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Курячі крильця з картоплею в духовці готові. Подавайте апетитну страву до столу!

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з улюбленими соусами чи гарнірами.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 700 гр.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо крильця під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Складаємо крильця у глибоку миску і продавлюю до них часник.

Крок 4. Сюди ж додаємо сіль та спеції.

Крок 5. Поливаємо це все соєвим соусом.

Крок 6. Добре перемішуємо крильця зі спеціями і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Крок 7. Викладаємо наші заготовки на лист з фольгою або пергаментом.

Крок 8. Відправляємо в розігріту до 190 ° духовку на 40 хвилин.

Крок 9. Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці готові. Скоріше спробуйте!

Курячі крильця в соєвому соусі на сковороді

Курячі крильця в соєвому соусі на сковороді – це дуже цікаве за смаком і нескладне у виконанні частування, яке підійде як для домашнього, так і святкового столу. Крильця вийдуть хрусткими та рум’яними. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 700 гр.
  • Імбир – 20 грн.
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Вино біле сухе – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Крильця заздалегідь промиваємо та обсушуємо.

Крок 2. Далі крила проколюємо в кількох місцях ножем і викладаємо у глибоку миску. Заливаємо їх вином, соєвим соусом та доповнюємо цукром.

Крок 3. Добре все перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо маринуватися на 30 хвилин у холодильник.

Крок 4. Очищаємо імбир та ріжемо його тонкими скибочками.

Крок 5. Обсмажуємо імбир на олії пару хвилин.

Крок 6. До олії з імбиром викладаємо наші крильця.

Крок 7. Обсмажуємо крильця по пару хвилин із кожного боку до рум’янцю.

Крок 8. Далі до цієї сковороди вливаємо соус, у якому маринувалися крильця. Нагріваємо масу, після вогонь зменшуємо. Викладаємо сюди цибулю.

Крок 9. Готуємо страву до випаровування вологи.

Крок 10. Далі обсмажуємо ще до більшого рум’янцю.

Крок 11. Курячі крильця у соєвому соусі на сковороді готові. Подавайте частування до столу!

Курячі крильця в домашніх умовах, як у KFC

Курячі крильця в домашніх умовах, як у KFC, вийдуть навіть у новачків у кулінарній справі. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Перець червоний мелений гострий – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л. + для смаження.
  • Мука – 400 гр.
  • Паприка солодка – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо крильця, рубаємо їх на половинки та видаляємо кінчики. Маринуємо їх у суміші з олії, соєвого соусу, солі та сухих спецій. Перемішуємо та залишаємо на час. Ви можете маринувати крильця всю ніч.

Крок 2. В окремому посуді з’єднуємо борошно та паприку, перемішуємо.

Крок 3. Мариновані крильця обвалюємо в нашій паніровці.

Крок 4. Далі крильця перекладаємо на сито і обливаємо водою, тим самим струшуємо зайве борошно.

Крок 5. Після такої процедури крильця знову обвалюємо у суміші з борошна, паприки та знову обливаємо водою.

Крок 6. Далі їх занурюємо у велику кількість розігрітої олії.

Крок 7. Обсмажуємо близько 8 хвилин до золотистої скоринки. Обсмажувати найзручніше порціями.

Крок 8. Після обсмажування крильця можна покласти на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.

Крок 9. Курячі крильця в домашніх умовах, як у KFC готові. Подавайте до столу!

Смажені курячі крильця в паніровці на сковороді

Смажені курячі крильця в паніровці на сковороді – це швидкий і нескладний варіант для ситного обіду або вечері. Така страва виходить неймовірно смачною, соковитою та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг.
  • Мука – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Кріп сушений – до смаку.
  • Орегано сушений – до смаку.
  • Паприка копчена мелена – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Якщо у вас занадто великі крильця, їх можна обробити. Для цього підріжте та відокремте м’ясо від кісток, не зрізаємо його до кінця. Далі м’ясо акуратно вивертаємо, звільняючи кісточку. З кісток зрізаємо зайві краї.

Крок 2. Викладаємо наші заготовки в глибоку миску, доповнюємо їх сіллю та перцем. Добре перемішуємо.

Крок 3. В окремому посуді з’єднуємо борошно, крохмаль, кріп, орегано та паприку.

Крок 4. Кожне крильце обвалюємо в цій ароматній паніровці.

Крок 5. Далі відправляємо їх у розігріту з великою кількістю олії сковороду. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. Перекладаємо рум’яні крильця на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 7. Смажені курячі крильця у паніровці на сковороді готові. Частуйтесь!

Курячі крильця в соусі теріяки

Курячі крильця в соусі теріяки порадують насиченим смаком, хрусткою скоринкою та апетитним зовнішнім виглядом. Таку страву нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 8 шт.
  • Соус теріяки – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кунжут – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, теріяки та олію. Сюди ж продавлюємо часник.

Крок 3. Добре перемішуємо продукти між собою.

Крок 4. Курячі крильця промиваємо та обсушуємо. Можете зрізати кінчики крилець, щоб вони не пригоряли. Занурюємо наші підготовлені продукти в миску із соусом.

Крок 5. Перемішуємо крильця з соусом.

Крок 6. Далі викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 7. Відправляємо в розігріту до 190 ° духовку на 45 хвилин.

Крок 8. Потім крильця посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

Крок 9. Курячі крильця в соусі теріяки готові. Подавайте до столу!

Курячі крильця з майонезом та часником у духовці

Курячі крильця з майонезом і часником у духовці – це смачна, ароматна і ситна страва, яка підійде як для домашнього, так і святкового столу. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами, а для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 10 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Часник – 6 зубів.
  • Паприка солодка – 1 год.
  • Перець червоний мелений гострий – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі крила промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Далі крила можна поділити на фаланги. Так вони виглядатимуть апетитніше.

Крок 3. Кінчики крилець прибираємо. У них немає м’яса, і вони пригорятимуть.

Крок 4. У глибоку миску викладаємо майонез.

Крок 5. Сюди продавлюємо часник і відправляємо спеції. Добре все перемішуємо.

Крок 6. Крильця складаємо в глибоку миску, посипаємо їх сіллю і перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо наш маринад.

Крок 8. Добре все вимішуємо і відправляємо маринуватися на 1 годину за кімнатної температури.

Крок 9. Перекладаємо наші заготовки у форму для запікання з фольгою та відправляємо розігріту до 220 ° духовку 30 хвилин.

Крок 10. Курячі крильця з майонезом та часником у духовці готові. Подавайте до столу!

Курячі крильця з гірчицею, медом та соєвим соусом у духовці.

Курячі крильця з гірчицею, медом та соєвим соусом у духовці нескладно приготувати за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до домашнього чи святкового столу з улюбленими гарнірами.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 4 шт.
  • Мед – 50 гр.
  • Соус соєвий – 30 гр.
  • Гірчиця французька – 10 гр.
  • Соус чилі – 5 гр.
  • Кетчуп – 70 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Коріандр – до смаку.
  • Каррі – до смаку.
  • Зелень сушена – до смаку.
  • Часник сушений – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячі крильця під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Далі крила посипаємо сіллю та спеціями. Також сюди вливаємо олію, добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Крок 3. Далі крильця перекладаємо на лист і відправляємо в розігріту до 220 ° духовку на 25 хвилин.

Крок 4. Окремо приготуємо соус. Для цього на сковороду викладаємо мед, соєвий соус, чилі та кетчуп.

Крок 5. Викладаємо сюди зернову гірчицю та перемішуємо. Трохи прогріваємо та прибираємо з вогню.

Крок 6. Заливаємо соусом наші готові крильця. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику та випікаємо ще кілька хвилин.

Крок 7. Курячі крильця з гірчицею, медом та соєвим соусом у духовці готові. Частуйтесь!