Печеня з яловичини і картоплі – блюдо, яке можна приготувати в великій кількості і ситно нагодувати досить велику компанію. Яловичина вийде ніжною і м’якою, а картопля буде розсипчастим і смачним. За 8 рецептами, зібраними в цій статті, ви легко зможете приготувати печеню самостійно.
Домашня печеня з яловичини з картоплею в духовці
Яловичина і картоплю готуються разом, від того страва має такий насичений смак і аромат. Найсмачніша частина – це звичайно картопля, він просочується м’ясним соком і просто тане в роті.
Інгредієнти на
3 порц.
- Яловичина 350 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Томатний соус 1 ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції для яловичини за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати печеня з яловичини в домашніх умовах? Підготуйте продукти. М’ясо помийте і промокніть паперовими серветками. Овочі очистіть і промийте.
- Картопля наріжте кубиками.
- Цибуля наріжте півкільцями. Часник подрібніть будь-яким зручним способом.
- Морква наріжте невеликими шматочками. На сковороді з невеликою кількістю масла смажте цибулю і моркву протягом 3-4 хвилин.
- Яловичину наріжте кубиками.
- Окремо на сковороді смажте м’ясо до появи рум’яної скоринки, потім перекладіть його в сковороду до овочів.
- У мисці змішайте м’ясо, картоплю і овочі, додайте томатний соус, посоліть і приправте. Викладіть суміш у жароміцну форму і готуйте печеня в духовці при 180 градусах 60 хвилин.
- Страва подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковите печеня з яловичини з картоплею в казані
Казан – спеціальна посуд, яка підходить для приготування різноманітних м’ясних страв. У тому числі печеня з яловичини виходить просто чарівним. М’ясо нудиться у власному соку і виходить дуже м’яким.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 2,5 години.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Свинина – 1 кг
- Картопля – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 8 шт.
- Часник молодий – 4 головки.
- Морква – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Масло рослинне – 0,5 л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком. М’ясо наріжте великими шматками, овочі очистіть і промийте.
2. Поставте казан на сильний вогонь, влийте рослинне масло.
3. Викладіть в казан яловичину, смажте на сильному вогні. Коли яловичина зарум’яниться, викладіть її з казана і прикрийте кришкою.
4. Овочі крупно наріжте. Одну головку часнику залиште цілою.
5. Свинину також обсмажте до золотистого кольору і перекладіть до яловичині під кришку.
6. Далі викладіть в казан картоплю і зубчики часнику. Коли вони добре зарум’яняться, викладіть їх в окрему миску.
7. Після цього також обсмажте моркву і цибулю. Овочі викладіть з казана, а масло з нього злийте.
8. В казан шарами викладіть спочатку цибулю і моркву, далі м’ясо, в середину покладіть головку часнику, зверху розкладіть картоплю і часник. Влийте окріп так, щоб він покрив всі продукти.
9. Закрийте казан кришкою і готуйте печеня на повільному вогні 40-50 хвилин. Потім вимкніть плиту та дайте страві настоятися ще півгодини.
10. Спекотне виходить дуже смачним і ситним.
Приємного апетиту!
Як приготувати печеня з яловичини з картоплею в горщику?
Смачну вечерю з простого набору продуктів. Щоб яловичина вийшла м’якою, будемо мучити страву в горщиках. Ваша родина буде в захваті від такої вечері.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Яловичина – 300-350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатна – 80 мл
- Сметана – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте кубиками невеликого розміру. Перекладіть м’ясо в миску, посипте сіллю і перцем, перемішайте.
2. Розкладіть м’ясо по дну горщиків.
3. Цибулю дрібно наріжте і покладіть поверх м’яса.
4. Перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте смужками. Викладіть перець наступним шаром. Також додайте подрібнений часник.
5. Картоплю наріжте кубиками і викладіть поверх перцю.
6. Змішайте сметану, томатну пасту і сіль. Отриману суміш влийте в горщики.
7. Закрийте горщики кришками і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
8. Подавати печеню можна прямо в горщиках.
Приємного апетиту!
Печеня з яловичини з картоплею і овочами на сковороді
Зараз вже ніхто точно не скаже до якої кухні належить спекотне. Готують його повсюдно і кожен за власним рецептом: тушкують, запікають, смажать. Ми приготуємо смачну печеню на сковороді.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Яловичина – 350 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Яловичину промийте, зріжте пленочки і наріжте кубиками невеликого розміру.
2. У сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо, смажте його на сильному вогні 2-3 хвилини.
3. Моркву наріжте кубиками. Обсмажте її на сковороді після м’яса.
4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте окремо до м’якості.
5. Картоплю наріжте великими кубиками. Обсмажте картоплю до утворення рум’яної скоринки.
6. Викладіть до картоплі м’ясо і обсмажені овочі, влийте воду. Тушкуйте печеня під кришкою на повільному вогні 45-50 хвилин, в процесі посоліть і приправте за смаком.
7. Спекотне подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати печеня з яловичини з картоплею в мультиварці?
Спекотне – апетитна на вигляд і дуже ситне блюдо. Ніжний, що тане в роті картоплю і соковита яловичина припадуть до смаку всім. Про всі тонкощі приготування печені в мультиварці, ви дізнаєтеся з нашого детального рецепта.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Соус томатний – 50 мл
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Огірки мариновані – 70 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Картопля – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки влийте рослинне масло. Яловичину наріжте кубиками і викладіть в чашу.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і додайте до м’яса.
3. Помідори черрі розрізати на четвертинки і викладіть в чашу мультиварки.
4. Мариновані огірки наріжте кубиками, покладіть їх у каструлю.
5. Додайте томатний соус.
6. Картоплю наріжте великими кубиками, додайте в чашу.
7. Всипте сіль, спеції і додайте лавровий лист.
8. В кінці влийте воду і додайте подрібнений часник. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 40 хвилин.
9. Після звукового сигналу, перевірте печеня на готовність і смак. Потім потримайте блюдо в режимі «Підтримання тепла» ще 10 хвилин. Посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Смачну печеню з яловичини з картоплею в каструлі на плиті
Тушковану в каструлі печеня з яловичини і картоплі – блюдо для всієї родини. Хоч готувати печеню – завдання не з легких і довгий процес, але результатом ви і ваші близькі будете задоволені.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 1,3-1,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 4-6 гілок.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’ясо помийте, овочі очистіть.
2. Моркву натріть на тертці. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Часник також порубаєте ножем.
3. М’ясо наріжте кубиками і викладіть його на розігріту сковороду. Коли частина рідини випарується, посоліть і приправте його, смажте до утворення золотистої скоринки.
4. Потім окремо обсмажте цибулю до золотистого кольору.
5. Далі додайте на сковороду моркву і часник, продовжуйте смажити овочі разом до м’якості моркви.
6. Викладіть овочі томатну пасту і влийте воду, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще пару хвилин.
7. Поставте каструлю на вогонь. Викладіть в неї обсмажене м’ясо, засмажку з овочів, додайте лавровий лист і запашний перець. Тушкуйте печеня на повільному вогні. Хвилин через 20 посоліть за смаком і готуйте ще 1-1,5 години.
8. Картоплю наріжте кубиками.
9. Викладіть картоплю в каструлю, долийте воду, щоб вона повністю покрила картоплю. Через 30-40 хвилин спробуйте картопля, він повинен бути готовий.
10. Всипте рубану зелень і спробуйте блюдо на сіль.
11. Вимкніть плиту, дайте жаркого настоятися ще 20 хвилин і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт печені з яловичини з картоплею і грибами
М’ясо, картопля та гриби – таке просте поєднання, але таке смачне. Ці продукти, як правило завжди є в холодильнику. Тому, варто приготувати чудове спекотне для своєї родини до вечері за цим рецептом.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Яловичина – 300 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Вода – 600-700 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину помийте, наріжте кубиками і обсмажте на сковороді на рослинному маслі. Смажте м’ясо на сильному вогні близько 7 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть і приправити м’ясо.
2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Викладіть овочі до м’яса і смажте ще 5 хвилин.
3. Печериці промийте, наріжте скибочками, викладіть на сковороду і готуйте все разом ще 3 хвилини.
4. Далі додайте томатну пасту і влийте воду, перемішайте, тушкуйте печеня на середньому вогні 5 хвилин.
5. Картоплю наріжте кубиками. Вміст сковороди перекладіть в каструлю, додайте картоплю, спеції за смаком і при необхідності долийте воду. Тушкуйте печеня під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
6. Подавайте печеня з яловичини і картоплі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковите печеня з яловичини з картоплею і помідорами
Печеня з яловичини і картоплі зазвичай готують з використанням томатної пасти. Ми пропонуємо замінити цей інгредієнт свіжими помідорів. Страва вийде більш натуральним, соковитим з приємною кислинкою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яловичина – 300 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Зелень для подачі.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо наріжте невеликими кубиками. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, активуйте режим «Смаження», встановіть таймер на 20 хвилин. Викладіть м’ясо і смажте 10 хвилин, періодично помішуючи.
2. Цибулю наріжте півкільцями. Часник дуже дрібно порубаєте ножем. Додайте їх до м’яса і продовжуйте смажити до закінчення програми.
3. Картоплю і моркву наріжте великими шматочками. Викладіть овочі поверх м’яса, додайте лавровий лист, сіль і спеції. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 40 хвилин.
4. Помідори наріжте кубиками. Болгарський перець наріжте соломкою. Через 20 хвилин від початку програми «Гасіння» додайте в жарку помідори і болгарський перець, перемішайте і готуйте страву до звукового сигналу.
5. Готову печеню посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!