Стегенця на сковороді – 8 смачних рецептів курячих стегенець з покроковими фото

Приготування курячих стегенець на сковороді займе не більш півгодини вашого часу – ідеальний варіант для господині, коли потрібно терміново нагодувати обідом сім’ю. Куряче м’ясо швидше прожарюється, виходить дуже смачним і ароматним часто, завдяки додаванню спецій і часнику.

Курячі стегенця з хрусткою скоринкою, смажені на сковороді

Щоб стегенця при обжарке придбали красиву золоту хрустку скоринку, необхідно використовувати для маринаду суміш з меду, соєвого соусу і гірчиці. Для аромату в страва найкраще додавати різні спеції.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Курячий окорочок 500 гр.
  • Масло рослинне 30 гр.
  • соєвий Соус 50 мл
  • Гірчиця 2 ч. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Розмарин 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Смажені курячі стегенця на сковороді приготувати дуже просто. На першому етапі приготування займемося стегенцями. Їх необхідно позбавити від пір’я, ретельно вимити і висушити за допомогою серветок або паперових рушників. Потім в окремій піалі потрібно змішати спеції – сіль, чорний перець, паприку, розмарин – і натерти сумішшю стегенця.
  2. В окремій піалі змішуємо рідкий мед, соєвий соус і гірчицю. Ретельно перемішуємо інгредієнти і поливаємо їх маринадом. Перемішуємо стегенця зі спеціями й соусом. Ставимо ємність в холодильник на 40-60 хвилин. В процесі маринування стегенця бажано постійно перевертати.
  3. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо стегенця на паперові рушники, щоб промокнути зайву рідину. Потім викладаємо стегенця в гаряче масло й обсмажуємо до рум’яності спочатку з однієї, а потім з іншого боку.
  4. Робимо менший вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо стегенця смажитися на 5-8 хвилин з одного боку і на такий же час з іншого. Вимикаємо плиту і залишаємо страву настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
  5. Готову страву подаємо до столу з будь-яким гарніром – картопляним пюре, кашею або овочами. Також радимо доповнити м’ясо соусом – майонезом або кетчупом.

Приємного апетиту!

Як швидко приготувати стегенця з майонезом і часником?

Пропонуємо рецепт курячих стегенець, замаринованих в майонезі з додаванням часнику і обсмажені на сковороді. Смачне і ароматне блюдо виходить дуже ніжним і апетитним. Але не варто захоплюватися: ласощі дуже калорійне.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Стегенця курячі – 1 кг
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо контейнер для маринування курячих стегенець. Потім промиваємо продукт проточною водою і прибираємо зайву рідину паперовими рушниками. Складаємо стегенця в контейнер.

Крок 2. Тепер стегенця слід приправити сіллю і чорним меленим перцем в потрібній вам кількості і додати 2 столові ложки майонезу.

Крок 3. Для маринаду нам також знадобиться 3 зубки часнику, які ми очищаємо від лушпиння. Видавлюємо часник прямо в контейнер через часникодавку. Якщо такого пристосування у вас немає, можна скористатися дрібної теркою.

Крок 4. Щоб блюдо вийшло більш смачним, слід поставити контейнер з стегенцями в маринаді в холодильник хоча б на 30 хвилин. Попередньо змішати курку з маринаду, щоб стегенця добре просочилися.

Крок 5. В заздалегідь розігріту в сковороді рослинне масло викладаємо замариновані стегенця. Обсмажуємо курку близько десяти хвилин, поки не з’явиться красива рум’яна кірочка (під кришкою). Потім стегенця потрібно буде перевернути на іншу сторону і повторити процедуру.

Крок 6. Щоб дізнатися, чи добре просмажене куряче м’ясо, потрібно проколоти його ножем або зубочисткою. Про готовність стегенець судіть по прозорого соку, який виділяється з проколу. Після охолодження подаємо стегенця до столу.

Приємного апетиту!

Курячі стегенця в соєвому соусі на сковороді

Курячі стегенця, замариновані в соєвому соусі, – дуже смачне і ароматне блюдо. Завдяки маринаду м’ясо стає соковитим, м’яким і набуває красивий відтінок.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Стегенця курячі – 800 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • італійські Трави – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегенця спочатку промиваємо теплою проточною водою. Потім, щоб прибрати зайву вологу, м’ясо слід обтерти паперовими рушниками. Якщо у вас занадто великі стегенця, розріжте їх навпіл.

Крок 2. Викладаємо курку в миску і приправляємо її спеціями і травами. Заливаємо стегенця соєвим соусом. Будьте обережні при додаванні солі, щоб не переборщити, так як соєвий соус спочатку солоний.

Крок 3. Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Не варто економити з цим інгредієнтом: страва буде ще смачніше. Відправляємо скибочки цибулі до стегенець. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо в холодильнику на годину. Це мінімум. Найкраще замаринувати м’ясо на ніч.

Крок 4. В заздалегідь розігріту олію викладаємо замариноване м’ясо з цибулею і обсмажуємо його до появи рум’яності з обох сторін. Потім сковороду з стегенцями потрібно накрити кришкою і обсмажувати м’ясо до готовності 15-20 хвилин.

Крок 5. Даємо курці настоятися під кришкою, а потім подаємо до столу разом з гарніром – рисової або гречаною кашею, картоплею, овочами.

Приємного апетиту!

Смачні курячі стегенця з цибулею

Рецепт стегенець, приготованих з ніжним смаком і карамельним за кольором і запахом цибулею, досить простий і подобається абсолютно всім господиням. Він легко завоює місце на вашому буденне і святковому столі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Стегенця курячі – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною теплою водою. Потім обтираем м’ясо паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Обсохлі стегенця розрізаємо на більш дрібні шматочки.

Крок 2. Знімаємо з обох цибулин цибулі й нарізаємо їх кільцями невеликої товщини.

Крок 3. В заздалегідь розігріту в сковороді оливкову олію висипаємо кільця цибулі. Обсмажуємо до карамельного відтінку: на це знадобиться близько п’яти хвилин.

Крок 4. Курячі стегенця присмачую спеціями – сушеним часником, чорним меленим перцем і сіллю. Потім викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.

Крок 5. Обсмажуємо шматочки курячих стегенець близько п’яти хвилин, а потім перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати таку ж кількість часу.

Крок 6. Зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо під нею м’ясо з цибулею 45 хвилин. Через певний час страву можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Курячі стегенця з підливою на сковороді

Курячі стегенця з підливою готують у два етапи. Перший етап включає в себе смаження м’яса в борошні до золотистої скоринки. На другому етапі стегенця тушкують у цибулевої підливі, а потім тушкують у духовці до повної готовності.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • цибульний Порошок – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець кайенский – 1 / 4 ч. л.
  • Масло ріпакова – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Бульйон курячий – 1 склянка
  • Чебрець – 2 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Включаємо духовку і виставляємо температуру 175 градусів. Заздалегідь просіваємо борошно через сито. Нам знадобиться дві столові ложки.

Крок 2. В окрему піалу викладаємо борошно, одну чайну ложку цибульного порошку, одну чайну ложку паприки і 1/4 чайної ложки кайенского перцю. Додаємо до інгредієнтів сіль і чорний перець, а потім перемішуємо. У сковороді (бажано чавунної) розігріваємо рапсове масло. Вимиті і обсохлі курячі стегенця обвалюємо в суміші і викладаємо в гаряче масло. Після обжарювання з обох сторін стегенець (1-2 хвилини до хрусткої скоринки) перекладаємо їх на тарілку.

Крок 3. Зубки часнику і цибулини без лушпиння дрібно рубаємо ножем і відправляємо в сковороду, до залишків ріпакової олії. Обсмажуємо спочатку цибулю до золотистого відтінку близько п’яти хвилин. Потім додаємо до нього часник і обсмажуємо не більше однієї хвилини. Не забуваємо посолити і поперчити інгредієнти.

Крок 4. До суміші цибулі і часнику додаємо залишки борошна і готовий курячий бульйон. На сильному вогні доводимо суміш до кипіння. Потім вогонь потрібно зменшити і викласти в сковороду стегенця, чебрець і лавровий лист (бажано свіжий).

Крок 5. Ставимо сковороду з стегенцями в підливі всередину розігрітій до 180 градусів духовки на півгодини. Дістаємо з готового блюда чебрець і лавровий лист.

Приємного апетиту!

Простий рецепт курячих стегенець з картоплею

Курячі стегенця готують різними способами: в аерогрилі, духовці, мультиварці і, звичайно, на сковороді. З стегенець виходять різні блюда з соусами і спеціями. Одним з них є м’ясо з картоплею.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Стегенця курячі – 2 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин – 4 гілки.
  • Цибуля зелена – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Перед тим, як обсмажити, стегенця потрібно вимити теплою проточною водою і просушити паперовими рушниками. Потім м’ясо потрібно викласти в сковороду і обсмажувати без додавання олії до тих пір, поки стегно не зарум’яниться.

Крок 2. Очищаємо картоплю, цибулю і часник. Зубок часнику відкладаємо в сторону. Споліскуємо картоплю й нарізаємо його брусками.

Крок 3. Цибулину потрібно розрізати навпіл уздовж і нарізати півкільцями.

Крок 4. Перевертаємо стегенця іншою стороною і викладаємо до них картоплю. Солимо продукти. Потім додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Накриваємо ємність кришкою і обсмажуємо інгредієнти 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. Знімаємо кришку і знову перевертаємо стегенця. Помішуємо лопаткою картоплю з цибулею. Зубок часнику пропускаємо через землянку до стегенець, картоплі і цибулі.

Крок 6. Додаємо в блюдо розмарин (4 гілки). Коли стегенця з картоплею будуть повністю готові, гілки розмарину потрібно буде дістати з сковороди. За бажанням страву можна подавати до столу з зеленою цибулею і соусом.

Приємного апетиту!

Стегенця, тушковані в сметані на сковороді

Страва з курячих стегенець в сметанному соусі – дуже смачне, ситне і смачне. Воно поєднується з будь-яким гарніром, виходить ніжним, з приємним вершковим маслом, злегка терпким за рахунок мускатного горіха, смаком.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Стегенця курячі – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сметана 20% – 500 гр.
  • мускатний Горіх мелений – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною водою і обтираем паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Потім гомілки стегенець відокремити від стегон за допомогою ножа і викласти половину м’яса у сковорідку. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями. Посипаємо стегенця сіллю і половиною порції меленого мускатного горіха. Змащуємо шар сметаною (250 грамів).

Крок 2. Повторюємо процедуру викладки інгредієнтів: розподіляємо м’ясо, знову посипаємо його сіллю і мускатним горіхом, викладаємо півкільця цибулі і змащуємо сметаною.

Крок 3. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з стравою. Накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо стегенця з цибулею в соусі 1,5 години на невеликому вогні. Кришку в процесі гасіння не відкриваємо.

Крок 4. Вимиваємо кілька гілочок свіжої зелені і струшуємо її, щоб позбутися від зайвої рідини. Рубаємо зелень ножем і додаємо в готову страву, вимикаємо плиту.

Крок 5. Знову накриваємо сковороду кришкою і даємо страві настоятися 5 хвилин.

Приємного апетиту!

Курячі стегенця в пиві з золотистою скоринкою

Завдяки вмісту в рецепті пива, курячі стегенця швидше просочуються спеціями, а м’ясо виходить дуже м’яким і ніжним. У готовому страві є злегка вловимий запах хмелю, проте відсутній алкоголь: він випаровується у процесі теплової обробки.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Стегенця курячі – 2 шт.
  • Паприка солодка – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Пиво– 300 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Пару курячих стегенець перевіряємо на наявність пір’я і плівок. Видаляємо їх. Потім промиваємо стегенця теплою водою і обтираем паперовими рушниками, щоб волога вбереться в папір і м’ясо швидше обсохло.

Крок 2. В окремій піалі змішуємо одну столову ложку солодкої паприки і сіль. Змащуємо курячі стегенця спеціями зі всіх сторін. Викладаємо м’ясо в спеціях в розігріту на плиті ємність з рослинним маслом. Обсмажуємо стегенця з усіх боків до рум’яності.

Крок 3. Одну велику і очищену від лушпиння цибулину розрізаємо вздовж навпіл і подрібнюємо півкільцями. Викладаємо смажені стегенця з сковороди на тарілку, а в олію, кладемо цибулю.

Крок 4. Коли цибуля розм’якшиться, повертаємо в сковороду стегенця. Вливаємо 300 мілілітрів пива.

Крок 5. Щільно накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо страву до готовності півгодини на середньому вогні.

Приємного апетиту!