Компот з абрикосів з кісточками – 4 рецепта на зиму з фото покроково

Компот з абрикосів з кісточками — проста і дуже смачна заготівля на зиму. Якщо ви вже втомилися від пиття води, а до гарячого чаю все ще не тягне, то немає нічого краще самостійно приготовленого компоту. Крім того, що він смачний, він ще й корисний: тим більше ви самі можете регулювати кількість доданого цукру. Та й приготування займе не так багато часу.

Компот з абрикосів з кісточками на зиму — королівський рецепт

Вітамін А, калій, магній, фосфор і інші мікроелементи містяться в абрикосовому компоті. Приготувати його нескладно і, зрозуміло, набагато дешевше, ніж купувати вітаміни в аптеці, тому не лінуйтеся і швидше запасайтеся користю на зиму, тим більше компот ще відмінно втамовує спрагу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Абрикос 400 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з абрикосів з кісточками на зиму? Спочатку стерилізуємо банку і кип’ятимо кришку до неї. Для того, щоб компот відстояв всю зиму, краще взяти металеву кришку, тому що вона більш герметична.
  2. Вибираємо абрикоси, зіпсовані відразу відкладаємо. Важливо залишити стиглі, не перезрілі плоди. Добре вимиваємо абрикоси і залишаємо стікатися на паперові рушники або серветки. Кладемо відібрані абрикоси в стерилізовану банку.
  3. Кип’ятимо воду і заливаємо її в банку, де вже лежать абрикоси. Щоб уникнути різкого перепаду температур, можна під дно банки підкласти лезо ножа, інакше банку може розірватися. Прикриваємо її чистою кришкою і даємо постояти хвилин 20. За цей час фрукти прогріються.
  4. Після цього банки зливаємо абрикосову рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і перемішуємо. Отриманий сироп доводимо до кипіння і варимо 5 хв.
  5. Заливаємо сиропом абрикоси і закатуємо банку. Накриваємо ковдрою або пледом, тобто створюємо умови парової лазні: так компот пройде ще один етап стерилізації і буде краще зберігатися. Краще всього зберігати компот в прохолодному місці з температурою не вище 18 градусів. Простояти він зможе близько року.