Чортівня з помідорами і часником на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Чортівня з помідорами і часником на зиму – улюблена всіма гостра закачування, яка підходить для заправки каш і макаронів, а також використовується в якості соусу для м’ясних страв. У статті зібрані 8 відмінних рецептів традиційної російської закуски.

Чортівня з помідорами і часником на зиму без варіння

Томатна закуска з гострим смаком і чудовим ароматом. Як можна було здогадатися, таку назву вона має через що входить у її склад інгредієнта, кореня хрону.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 1 кг
  • Очищений корінь хрону 80 гр.
  • Часник 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Соус гірчичний 15 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хреновину з помідорами і часником на зиму? Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки.
  2. Корінь хрону очистіть і промийте.
  3. Часник очистіть від лушпиння.
  4. Тепер необхідно подрібнити підготовлені інгредієнти. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.
  5. Хреновину заправте цукром і сіллю за смаком, добре перемішайте. Розкладіть закуску по стерилізованим банкам.
  6. Щоб чортівня не закисав і добре зберігалася, кришки попередньо змастіть гірчичним соусом.

Приємного апетиту!