Свинушки на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

Свинушки на зиму – це перевірена кулінарна ідея, яка урізноманітнює полиці своєї комори. Такі гриби відрізняються ніжним смаком з приємною кислинкою. Таке частування послужить відмінною закускою для вашого домашнього або святкового столу. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані свинушки на зиму

Мариновані свинушки на зиму порадують вас ніжним приємним смаком. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячим гарніром. Апетитна заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Інгредієнти на
3 л.

  • На 3 літрові банки:
  • Свинушки на 3 л. банки відварні
  • Часник 8 зуб.
  • Оцтова есенція 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Парасольки кропу 4 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Приступимо до заготівлі маринованих свинушок на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо гриби і заливаємо їх холодною водою на 3 години.
  2. Знову промиваємо гриби і, при необхідності, розрізаємо їх на частини.
  3. Заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і після варимо близько 5-7 хвилин, періодично видаляючи піну.
  4. Зливаємо воду і відварюємо свинушки повторно в новій воді близько півгодини.
  5. за 10 хвилин варіння додаємо сіль, цукор і спеції. Проварюємо все разом 15 хвилин. Додаємо сюди зубчики часнику, виливаємо рослинне масло і оцет. Кип’ятимо 5 хвилин.
  6. Розливаємо гарячі гриби по стерилізованим банкам, закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути.
  7. Мариновані свинушки на зиму готові. Забирайте на зберігання в холодильник!

Як засолити свинушки на зиму

Як засолити свинушки на зиму, ми розповімо в перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Готове частування порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати з хлібом або гарячим гарніром. Беріть на замітку перевірений рецепт.

Час готування – 1,5 місяця

Час приготування: 1 годину

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки
  • Часник – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Листя смородини – 5 шт.
  • М’ята – 5 гілок.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Лист вишні – 5 шт.
  • Лист полуниці – 2 шт.
  • Лист ожини – 2 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом, як засолити свинушки на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Попередньо їх потрібно замочити у воді на три доби. У цей час кілька міняємо воду.

Крок 2. Далі свинушки заливаємо чистою водою і доводимо до кипіння. Відкидаємо на друшляк.

Крок 3. Ще два рази повторюємо процедуру.

Крок 4. Остуджуємо гриби та викладаємо їх в банку шарами, чергуючи сіллю, спеціями, часником і зеленню.

Крок 5. Закриваємо марлею і зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо в прохолодному місці на 1,5-2 місяці.

Крок 6. Закриваємо кришками і далі зберігаємо в прохолодному місці. Можна поставити в холодильник.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити свинушки на зиму. Користуйтеся рецептом!

Свинушки гарячим способом

Свинушки гарячим способом – це соковита і апетитна закуска для вашої родини. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 2 години

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки – 4 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 200 гр.
  • Лист лавровий – 15 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинушки гарячим способом нескладно заготовити в домашніх умовах. Спочатку підготуємо гриби.

Крок 2. Добре очищаємо їх і заливаємо холодною водою на добу. Кожні 6 годин потрібно оновлювати воду.

Крок 3. Далі свинушки відварюємо двічі за 40 хвилин. Щоразу в новій підсоленій воді.

Крок 4. Перекладаємо відварені гриби у велику сковороду або казан. Доповнюємо сіллю, спеціями та олією.

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні протягом однієї години.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам, закрити капроновими кришками. Даємо повністю охолонути.

Крок 7. Свинушки гарячим способом готові. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані свинушки з часником на зиму

Мариновані свинушки з часником на зиму виходять неймовірно соковитими, ароматними і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або як самостійну холодну закуску. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Кориця – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо мариновані свинушки з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо і промиваємо їх.

Крок 2. Підготовлені гриби заливаємо водою і проварюємо протягом 20 хвилин.

Крок 3. Після цього відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти рідини.

Крок 4. В цей час кип’ятимо воду і додаємо в неї всі зазначені в переліку спеції, а також вливаємо оцет.

Крок 5. Розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і заливаємо гарячим маринадом.

Крок 6. У кожну банку вливаємо по дві столові ложки рослинної олії і щільно закриваємо кришками. Остуджуємо і прибираємо на зберігання в холодильник.

Крок 7. Мариновані свинушки з часником на зиму готові!

Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму

Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і апетитним ароматом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячим гарніром, відвареною картоплею і запеченими овочами. Спробуйте!

Час готування – 2 дні

Час приготування: 1 годину

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму пропонуємо готувати по простому рецептом. Спочатку підготуємо гриби.

Крок 2. Перебираємо, очищаємо і промиваємо свинушки.

Крок 3. Підготуємо спеції та інші інгредієнти.

Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду. Розчиняємо в ній одну столову ложку солі (інша сіль піде на варіння грибів) і 3 столові ложки цукру. Доповнюємо спеціями, часником і оцтом.

Крок 5. Великі гриби можна розділити на частини.

Крок 6. Свинушки швидко темніють. Щоб цього не відбувалося, відразу після нарізки можна опускати їх в розчин оцту і води.

Крок 7. Потримати в оцтовій воді гриби слід всю ніч.

Крок 8. Після зливаємо воду. За ніч гриби стануть світліше.

Крок 9. Засипаємо продукт двома столовими ложками солі. Відварюємо їх.

Крок 10. В цей час доводимо до кипіння раніше заготовлений маринад.

Крок 11. Відварені гриби знімаємо з плити.

Крок 12. Промиваємо під холодною водою.

Крок 13. Опускаємо свинушки в маринад. Варимо 10 хвилин і залишаємо на добу в каструлі.

Крок 14. Далі варимо їх 15 хвилин після закипання. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 15. Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму готові. Забирайте на зберігання.

Смажені свинушки на зиму

Смажені свинушки на зиму – це апетитна і насичена за смаком закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Заготовимо смажені свинушки на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Перебираємо і ретельно промиваємо гриби.

Крок 3. Розрізаємо свинушки на частини і викладаємо в сковороду, розігріту з половиною олії.

Крок 4. Солимо гриби і смажимо на невеликому вогні під кришкою близько години. Періодично помішуємо.

Крок 5. Знімаємо кришку і смажимо продукт до випаровування вологи. Далі розкладаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 6. Кип’ятимо рослинне масло з вершковим. Заливаємо сумішшю гриби. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Смажені свинушки на зиму готові. Забирайте на зберігання.