Свинушки на зиму – це перевірена кулінарна ідея, яка урізноманітнює полиці своєї комори. Такі гриби відрізняються ніжним смаком з приємною кислинкою. Таке частування послужить відмінною закускою для вашого домашнього або святкового столу. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.
Мариновані свинушки на зиму
Мариновані свинушки на зиму порадують вас ніжним приємним смаком. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячим гарніром. Апетитна заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Інгредієнти на
3 л.
- На 3 літрові банки:
- Свинушки на 3 л. банки відварні
- Часник 8 зуб.
- Оцтова есенція 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль 3 ст. л.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Парасольки кропу 4 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
Процес приготування:
- Приступимо до заготівлі маринованих свинушок на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо гриби і заливаємо їх холодною водою на 3 години.
- Знову промиваємо гриби і, при необхідності, розрізаємо їх на частини.
- Заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і після варимо близько 5-7 хвилин, періодично видаляючи піну.
- Зливаємо воду і відварюємо свинушки повторно в новій воді близько півгодини.
- за 10 хвилин варіння додаємо сіль, цукор і спеції. Проварюємо все разом 15 хвилин. Додаємо сюди зубчики часнику, виливаємо рослинне масло і оцет. Кип’ятимо 5 хвилин.
- Розливаємо гарячі гриби по стерилізованим банкам, закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути.
- Мариновані свинушки на зиму готові. Забирайте на зберігання в холодильник!
Як засолити свинушки на зиму
Як засолити свинушки на зиму, ми розповімо в перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Готове частування порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати з хлібом або гарячим гарніром. Беріть на замітку перевірений рецепт.
Час готування – 1,5 місяця
Час приготування: 1 годину
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки
- Часник – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Листя смородини – 5 шт.
- М’ята – 5 гілок.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Лист вишні – 5 шт.
- Лист полуниці – 2 шт.
- Лист ожини – 2 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом, як засолити свинушки на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Попередньо їх потрібно замочити у воді на три доби. У цей час кілька міняємо воду.
Крок 2. Далі свинушки заливаємо чистою водою і доводимо до кипіння. Відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Ще два рази повторюємо процедуру.
Крок 4. Остуджуємо гриби та викладаємо їх в банку шарами, чергуючи сіллю, спеціями, часником і зеленню.
Крок 5. Закриваємо марлею і зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо в прохолодному місці на 1,5-2 місяці.
Крок 6. Закриваємо кришками і далі зберігаємо в прохолодному місці. Можна поставити в холодильник.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити свинушки на зиму. Користуйтеся рецептом!
Свинушки гарячим способом
Свинушки гарячим способом – це соковита і апетитна закуска для вашої родини. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 2 години
Порції – 3,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки – 4 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 200 гр.
- Лист лавровий – 15 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Масло рослинне – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинушки гарячим способом нескладно заготовити в домашніх умовах. Спочатку підготуємо гриби.
Крок 2. Добре очищаємо їх і заливаємо холодною водою на добу. Кожні 6 годин потрібно оновлювати воду.
Крок 3. Далі свинушки відварюємо двічі за 40 хвилин. Щоразу в новій підсоленій воді.
Крок 4. Перекладаємо відварені гриби у велику сковороду або казан. Доповнюємо сіллю, спеціями та олією.
Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні протягом однієї години.
Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам, закрити капроновими кришками. Даємо повністю охолонути.
Крок 7. Свинушки гарячим способом готові. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані свинушки з часником на зиму
Мариновані свинушки з часником на зиму виходять неймовірно соковитими, ароматними і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або як самостійну холодну закуску. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Часник – 10 зубчиків.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – 5 гілок.
- Кориця – за смаком.
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо мариновані свинушки з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо і промиваємо їх.
Крок 2. Підготовлені гриби заливаємо водою і проварюємо протягом 20 хвилин.
Крок 3. Після цього відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти рідини.
Крок 4. В цей час кип’ятимо воду і додаємо в неї всі зазначені в переліку спеції, а також вливаємо оцет.
Крок 5. Розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і заливаємо гарячим маринадом.
Крок 6. У кожну банку вливаємо по дві столові ложки рослинної олії і щільно закриваємо кришками. Остуджуємо і прибираємо на зберігання в холодильник.
Крок 7. Мариновані свинушки з часником на зиму готові!
Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму
Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і апетитним ароматом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячим гарніром, відвареною картоплею і запеченими овочами. Спробуйте!
Час готування – 2 дні
Час приготування: 1 годину
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки – 1 кг
- Вода – 1,5 л
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму пропонуємо готувати по простому рецептом. Спочатку підготуємо гриби.
Крок 2. Перебираємо, очищаємо і промиваємо свинушки.
Крок 3. Підготуємо спеції та інші інгредієнти.
Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду. Розчиняємо в ній одну столову ложку солі (інша сіль піде на варіння грибів) і 3 столові ложки цукру. Доповнюємо спеціями, часником і оцтом.
Крок 5. Великі гриби можна розділити на частини.
Крок 6. Свинушки швидко темніють. Щоб цього не відбувалося, відразу після нарізки можна опускати їх в розчин оцту і води.
Крок 7. Потримати в оцтовій воді гриби слід всю ніч.
Крок 8. Після зливаємо воду. За ніч гриби стануть світліше.
Крок 9. Засипаємо продукт двома столовими ложками солі. Відварюємо їх.
Крок 10. В цей час доводимо до кипіння раніше заготовлений маринад.
Крок 11. Відварені гриби знімаємо з плити.
Крок 12. Промиваємо під холодною водою.
Крок 13. Опускаємо свинушки в маринад. Варимо 10 хвилин і залишаємо на добу в каструлі.
Крок 14. Далі варимо їх 15 хвилин після закипання. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 15. Мариновані свинушки зі спеціями в банках на зиму готові. Забирайте на зберігання.
Смажені свинушки на зиму
Смажені свинушки на зиму – це апетитна і насичена за смаком закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 300 мл
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо смажені свинушки на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.
Крок 2. Перебираємо і ретельно промиваємо гриби.
Крок 3. Розрізаємо свинушки на частини і викладаємо в сковороду, розігріту з половиною олії.
Крок 4. Солимо гриби і смажимо на невеликому вогні під кришкою близько години. Періодично помішуємо.
Крок 5. Знімаємо кришку і смажимо продукт до випаровування вологи. Далі розкладаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 6. Кип’ятимо рослинне масло з вершковим. Заливаємо сумішшю гриби. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Смажені свинушки на зиму готові. Забирайте на зберігання.