Свинушки на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

Свинушки на зиму – це перевірена кулінарна ідея, яка урізноманітнює полиці своєї комори. Такі гриби відрізняються ніжним смаком з приємною кислинкою. Таке частування послужить відмінною закускою для вашого домашнього або святкового столу. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані свинушки на зиму

Мариновані свинушки на зиму порадують вас ніжним приємним смаком. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячим гарніром. Апетитна заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Інгредієнти на
3 л.

  • На 3 літрові банки:
  • Свинушки на 3 л. банки відварні
  • Часник 8 зуб.
  • Оцтова есенція 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Парасольки кропу 4 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Приступимо до заготівлі маринованих свинушок на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо гриби і заливаємо їх холодною водою на 3 години.
  2. Знову промиваємо гриби і, при необхідності, розрізаємо їх на частини.
  3. Заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і після варимо близько 5-7 хвилин, періодично видаляючи піну.
  4. Зливаємо воду і відварюємо свинушки повторно в новій воді близько півгодини.
  5. за 10 хвилин варіння додаємо сіль, цукор і спеції. Проварюємо все разом 15 хвилин. Додаємо сюди зубчики часнику, виливаємо рослинне масло і оцет. Кип’ятимо 5 хвилин.
  6. Розливаємо гарячі гриби по стерилізованим банкам, закрити капроновими кришками і даємо повністю охолонути.
  7. Мариновані свинушки на зиму готові. Забирайте на зберігання в холодильник!