Варення з аличі на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Варення з аличі теж може бути різним і у вас є можливість зробити свій вибір. На результат впливає не тільки спосіб приготування, але і підготовка ягоди. У кожному рецепті своя родзинка, яка може сподобатися саме вам.

Варення з жовтої аличі без стерилізації на зиму

При такому способі приготування варення, алича здатна зберегти всі корисні вітаміни і мінерали, яких не достає нам взимку. А завдяки желирующей суміші консистенція варення близька до джему. Якщо ви загорілися цією ідеєю, то сміливо приступайте до реалізації.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Алича 2 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг
  • Вода 100 мл
  • Желирующая суміш 1 пакетик.

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з аличі на зиму? Спочатку перебираємо всю аличу, після чого ягоди промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися на невеликому вогні. Доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо.
  2. Потім, вже розм’якшені ягоди, протираємо за допомогою сита, щоб відокремити шкірки і кісточки від однорідної м’якоті.
  3. М’якоть переливаємо в каструлю з товстим дном і засипаємо цукром. Доводимо вміст до кипіння і після залишаємо до повного охолодження на 3-4 години. Після закінчення цього часу аличу знову доводимо до кипіння і вже всипаємо в каструлю нашу желирующую суміш, це може бути конфітюр, желфикс . Вона допоможе згустити варення.
  4. В останній раз масу уварюють максимум 5-7 хвилин, щоб по можливості алича зберегла свої корисні властивості.
  5. Готове варення, нагадує джем, розкладаємо по банках і закриваємо ключем. На цьому процес завершено.

Бажаємо приємного апетиту!

Як заготовити варення з аличі без кісточок на зиму?

Якщо ви відкладаєте приготування варення з-за майбутню мороки, то по нашому рецепту ви зможете приготувати його в найкоротші терміни і без багаторазового варіння. При цьому воно виходить шалено красивого бурштинового кольору і нагадує по консистенції джем, який може доповнити будь-яку випічку, тости, сир.

Час готування: 135 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 10-15.

Склад:

  • Алича – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 500-600 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди аличі ретельно промиваємо і обов’язково просушуємо, відкинувши на друшляк, щоб не було зайвої вологи.

2. З аличі виймаємо кісточки і засипаємо її цукром. Залишаємо ягоди в такому вигляді приблизно на дві години.

3. Як тільки кристали цукру повністю розчинилися, і алича пустила сік, переміщаємо каструлю на вогонь і доводимо вміст до кипіння.

4. З моменту закипання продовжуємо варити варення протягом 5 хвилин, обов’язково знімаючи утворилася на поверхні піну.

5. Процес приготування завершено. Вам залишається варення розкласти по банках і відправити його на зберігання.

Приємного апетиту!

Густе алычовое варення з кісточками з цілими ягодами

Що ще потрібно взимку до чаю, як не желеподібне варення з цільними ягідками. Яке порадує не тільки ваші смакові рецептори, але й око своїм витонченим зовнішнім виглядом. А достатньо щільна консистенція дозволяє ягодам перебувати поза вагомості.

Час готування: 160 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 25-30.

Склад:

  • Алича – 1500-1600 гр;
  • цукор – 800 гр.
  • вода – 500 мл
  • Апельсин – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиту аличу засипаємо цукровим піском.

2. І заливаємо чистою водою.

3. Туди ж видавлюємо апельсиновий сік і додаємо лимонну кислоту.

4. Вміст відправляємо на невеликий вогонь і проварюємо 7-10 хвилин, після чого відставляємо в сторону на 2 години.

5. Через це час доводимо варення знову до кипіння і знімаємо з вогню. Варення в гарячому вигляді розливаємо по банках, остуджуємо і відправляємо на зберігання.

6. А взимку ви можете виловлювати цільні ягоди і насолоджуватися шалено смачним сиропом.

Бажаємо приємного апетиту!

Як зварити варення-п’ятихвилинка з аличі на зиму?

Варення п’ятихвилинка з року в рік виручає вічно поспішають господинь. І якщо ви впізнаєте себе, то рекомендуємо придивитися саме до цього рецепту, щоб взимку знайти на кухні баночку солодкого ласощі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 20.

Склад:

Алича червона – 1000-1400 гр.

Цукор – 700 гр.

Процес приготування:

1. Підготовлену аличу заливаємо водою, щоб вона була повністю покрита.

2. Після чого доводимо рідину до кипіння і буквально відразу ж вимикаємо.

3. Розм’якшену ягоду перетираємо через сито, щоб отримати однорідну масу.

4. Пюре з аличі переливаємо в каструлю, засипаємо цукром і добре перемішуємо.

5. Відправляємо аличу на тихий вогонь і уварюють до загусання, постійно помішуючи вміст. У підсумку, консистенція варення нагадує хороший джем.

6. Розливаємо варення по банках і закручуємо кришками. На цьому процес приготування завершено.

7. Зберігаємо варення в будь-якому прохолодному місці.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з червоної аличі

Червона алича багата своїми перевагами. Її колір – одне з таких. Адже поруч з таким ласощами неможливо встояти. Вона додасть благородний вигляд будь-якого солодкого страви. Вдалих вам експериментів і смачних чаювань.

Час готування: 13 год.

Час приготування: 10-12 год.

Порцій – 10-15.

Склад:

Алича червона – 1кг.

Цукор – 0,6-0,7 кг.

Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Ягоду ретельно перебираємо, щоб прибрати всю перезрілі і подгнившую аличу, яка може давати неприємний запах і смак. Після чого відібрану аличу промиваємо і просушуємо.

3. А поки приступимо до приготування цукрового сиропу. У киплячу воду додаємо весь цукор і добре розмішуємо, після чого варимо сироп протягом 5 хвилин.

4. Підготовлену аличу опускаємо в киплячий цукровий сироп і знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо плоди насичуватися солодкою рідиною протягом мінімум 5 годин, краще збільшити час до 10-12.

5. Після закінчення цього проміжку, полопавшиеся ягоди знову відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до стану кипіння.

6. У процесі варіння знімаємо піну і помішуємо варення, щоб воно точно не пригоріло. Масу уварюють до тих пір, поки вона не загусне. Як тільки це станеться, вимикаємо вогонь і знімаємо каструлю з плити.

7. За час варіння ми встигли простерилізувати банки, які наповнюємо гарячим варенням і закатуємо стерильними кришками.

Приємного чаювання!

Алича, протерта з цукром без варіння

Алича в цукрі з цитрусовими нотками не може залишитися непоміченою на святковому столі. Особливо така однорідна за консистенцією заготівля відмінно підійде для молодих мам, які в пошуку десерту для своїх малюків. Приступайте до приготування при першій можливості, і ви точно залишитеся задоволені.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 25.

Склад:

  • Алича жовта – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 800-1000 гр.
  • Апельсин – 1-2 шт.

Процес приготування:

1. На цьому етапі важливо підготувати всі ягоди. Ретельно їх перебираємо, промиваємо і просушуємо.

2. Потім видаляємо всі кісточки за допомогою звичайної шпильки для волосся чи будь-яким зручним для вас способом.

3. Після чого пропускаємо аличу через м’ясорубку. Це найбільш зручний спосіб подрібнення.

4. Ретельно вимиті апельсини нарізаємо разом з шкіркою.

5. І також пропускаємо через м’ясорубку.

. Додаємо апельсинову масу до аличі і добре перемішуємо.

7. Потім засипаємо все цукром і ретельно перетираємо ложкою або лопаткою.

8. Перетерту з цукром в однорідну масу розливаємо по банках.

9. Зберігаємо таку заготовку в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачна алича в сиропі на зиму в банках

Алича прекрасна в будь-якому вигляді, якщо приділити їй трохи уваги. І не переживайте, що в сиропі є цукор, адже у співвідношенні з аличею, його кількість мінімально. Радуйте себе і своїх близьких неймовірно смачними і корисними десертами.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Алича – 1000 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.

2. Аличу перебираємо, позбавляємося від зіпсованих ягід і недовго просушуємо, щоб позбавитися від зайвої вологи.

3. Наповнюємо простерилізовані банки підготовленої аличею і переходимо до наступного, не менш важливого етапу, в якому нам необхідно приготувати сироп.

4. Заливаємо аличу окропом і залишаємо на 30 хвилин, прикривши кришками.

5. Через це час, коли вода вже охолола, зливаємо її в каструлю, додаємо цукор і добре розмішуємо його до тих пір, поки він не розчиниться. Каструлю з цукровим розчином ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

6. Киплячий сироп розливаємо по банках і відразу ж герметично закатуємо. Залишаємо аличу в перевернутому вигляді, накривши ковдрою, до повного охолодження.

Бажаємо приємного апетиту.

Алича у власному соку з цукром на зиму

Алича сама по собі дуже соковита, що дозволяє варити варення у власному соку без додавання зайвої рідини. А цукровий пісок збалансує кислий смак і вам вдасться догодити всім.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:30 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Алича – 300-500 гр.
  • Цукор-пісок – 350-400 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Потім, з ретельно промитої аличі, видаляємо всі кісточки, залишаючи при цьому шкірку.

3. Після чого перекладаємо очищені ягоди в сотейник, засипаємо цукром і залишаємо на 60 хвилин, щоб алича пустила свій сік.

4. Після закінчення цього часу сотейник з усім вмістом відправляємо на невеликий вогонь і варимо хвилин 30, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.

5. Готове загусло варення розливаємо по банках і залишаємо до зими.

Бажаємо приємного апетиту!