Варення з аличі на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Варення з аличі теж може бути різним і у вас є можливість зробити свій вибір. На результат впливає не тільки спосіб приготування, але і підготовка ягоди. У кожному рецепті своя родзинка, яка може сподобатися саме вам.

Варення з жовтої аличі без стерилізації на зиму

При такому способі приготування варення, алича здатна зберегти всі корисні вітаміни і мінерали, яких не достає нам взимку. А завдяки желирующей суміші консистенція варення близька до джему. Якщо ви загорілися цією ідеєю, то сміливо приступайте до реалізації.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Алича 2 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг
  • Вода 100 мл
  • Желирующая суміш 1 пакетик.

Процес приготування:

  1. Як заготовити просте варення з аличі на зиму? Спочатку перебираємо всю аличу, після чого ягоди промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися на невеликому вогні. Доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо.
  2. Потім, вже розм’якшені ягоди, протираємо за допомогою сита, щоб відокремити шкірки і кісточки від однорідної м’якоті.
  3. М’якоть переливаємо в каструлю з товстим дном і засипаємо цукром. Доводимо вміст до кипіння і після залишаємо до повного охолодження на 3-4 години. Після закінчення цього часу аличу знову доводимо до кипіння і вже всипаємо в каструлю нашу желирующую суміш, це може бути конфітюр, желфикс . Вона допоможе згустити варення.
  4. В останній раз масу уварюють максимум 5-7 хвилин, щоб по можливості алича зберегла свої корисні властивості.
  5. Готове варення, нагадує джем, розкладаємо по банках і закриваємо ключем. На цьому процес завершено.

Бажаємо приємного апетиту!