Баклажани в аджике на зиму – 5 визначних рецептів з покроковими фото

Швидко і просто приготувати баклажани в аджике на зиму, можна без стерилізації. Домашня заготівля порадує яскравим і соковитим смаком, помірної перчинкою і приємним ароматом.

Баклажани з помідорами та болгарським перцем в аджике

Інгредієнти на
5 порц.

  • Баклажан 3 кг
  • Помідор 3 кг
  • Перець болгарський 2 кг
  • Перець чилі 3 шт.
  • Часник 3 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки
  • Оцет столовий 9% 150 мл
  • Масло соняшникова 500 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние баклажани в аджике на зиму? Промиваємо овочі і розрізаємо баклажан на тонкі кружечки.
  2. Інші овочі також промиваємо під водою, а після подрібнюємо в блендері. Отриману кашку розмішуємо з сіллю і цукром. Ставимо її на плиту.
  3. Вливаємо в овочі необхідну кількість рослинного масла.
  4. Варимо масу, помішуючи, 5-7 хвилин.
  5. Сюди ж занурюємо кружечки баклажанів.
  6. Вимішуємо вміст і продовжуємо тушкувати його на слабкому вогні ще 20 хвилин. В кінці готування вливаємо оцет.
  7. Розливаємо заготовку з очищеним і простерилизованным банкам. Закриваємо стерилізованими кришками і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Яскраві баклажани в аджике готові!