Огірки з червоною смородиною на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Замариновані огірки разом з червоною смородиною виграють не тільки за рахунок ефектного зовнішнього вигляду, але і за рахунок своєї користі. Адже червона смородина є прекрасним консервантом, який здатний замінити оцет, додати маринаду кислинку і приємний рожевий відтінок.

Мариновані огірки з червоною смородиною на зиму

Класичний рецепт маринування огірків, який виходить завжди і у всіх. Для цього Вам необхідно дотримуватися послідовності та пропорції.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Огірок 500 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Листя чорної смородини 3 шт.
  • Смородина червона 150 гр.
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною на зиму? Свіжі огірки замочуємо у воді на кілька годин, щоб повністю відмити весь бруд і пісок.
  2. Потім обов’язково стерилізуємо банки зручним для вас способом, не забуваючи і про стерилізацію кришок.
  3. На дно літрової банки викладаємо підготовлені листки смородини.
  4. Слідом за листям укладаємо промиті огірки, щільно притискаючи один до одного. І на цьому ж етапі додаємо перець горошок з лавровим листом і часником.
  5. Зверху викладаємо червону смородину разом з гілочками, і весь вміст заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді приблизно на протязі 15-20 хвилин.
  6. За цей час зливаємо воду з банки, додаємо цукровий пісок, сіль і яблучний оцет. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння на невеликому вогні.
  7. Готовим маринадом наповнюємо банку і закатуємо простерилізованій кришкою.

Бажаємо приємного апетиту!