Компот із слив і яблук на зиму – 5 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Яскрава ідея для приготування домашнього компоту з яблук і слив. Продукти доповнюють один одного і надають напою насичений кисло-солодкий смак. Він стане заміною натуральної магазинних соків і лимонадам. Для зимових заготовок використовуйте 5 перевірених рецептів на трилітрову банку.

Компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку

Яскравий і ароматний компот з яблук і слив зручно заготовлювати в трилітрових скляних банках. Так ви отримаєте багато смачного напою, якого вистачить для всієї родини або великої компанії.

Інгредієнти на
3 л.

  • Зливу 450 гр.
  • Яблука 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот із слив і яблук на зиму на 3-х літрову банку? Промиваємо яблука і сливи під проточною водою. Ненадовго залишаємо продукти і даємо їм обсохнути.
  2. Далі плоди розрізаємо на половинки або четвертинки. Видаляємо кісточки.
  3. У промиту трилітрову банку кладемо обидва продукту, заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Через час зливаємо рідину в каструлю і кип’ятити її. Щоб вміст не пішло разом з водою, використовуємо спеціальну кришку з отворами.
  5. Додаємо сюди цукор і продовжуємо варити до його повного розчинення. Періодично помішуємо.
  6. Вливаємо гарячий сироп в банку з продуктами. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо повністю охолонути. Яскравий компот з яблук і слив в трилітровій банці готовий. Надсилайте на зберігання! У прохолодному приміщенні напій можна тримати близько року.