Чорна смородина без варіння з цукром на зиму – 7 рецептів протертою смородини з фото покроково

Чорна смородина без варіння з цукром на зиму — смачний і корисний спосіб заготівлі ягоди. Чорна смородина – неймовірно корисна ягода, вона містить велику кількість вітамінів С і РР, її вживання позитивно впливає на травному-кишковий тракт і серцево-судинну систему. Щоб ви змогли заготовити їх на зиму, ми підібрали 7 рецептів перетертої смородини з цукром без варіння.

Протерта чорна смородина з цукром без варіння на зиму

Щоб зробити процес зимових заготовок ще більш простим і швидким, пропонуємо вам скористатися цим простим рецептом перетертої чорної смородини з цукром без варіння. Заготівля відмінно зберігається і має насичений смак.

Інгредієнти на
5 порц.

  • чорна Смородина 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту чорну смородину без варіння з цукром на зиму? Підготуйте інгредієнти. Смородину переберіть і промийте.
  2. Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  3. У ягід видалити гілочки і плодоніжки.
  4. Перекладіть смородину в чашу блендера і додайте до нього цукор. Кількість цукру залежить від умов, у яких буде зберігатися заготовка. Якщо ви плануєте тримати її при кімнатній температурі, то необхідно 2 кг цукру на 1 кілограм ягід. Якщо зберігати смородину в холодильнику, то пропорції будуть 1 до 1.
  5. Перекладіть перетерті ягоди в миску і залиште на кілька годин при кімнатній температурі. Кожні 30-60 хвилин перемішуйте масу, поки цукор повністю не розчиниться.
  6. Після цього розкладіть перетерту смородину по чистим сухим банкам, закрийте їх і поставте на зберігання.

Приємного апетиту!