Варення з нектарина – 7 рецептів на зиму з покроковими фото

Для приготування нектаринового варення потрібно брати стиглі, але тверді плоди, які збережуть форму під час приготування, просочаться цукровим сиропом і перетворяться в ароматні і апетитні бурштинові шматочки. Варення готується швидко і не вимагає особливих навичок, так що з такою заготівлею впорається будь-яка господиня.

Варення з нектаринів без кісточок на зиму

Простий рецепт смачної заготовки на зиму. Ніжні нектарини після варіння зберігають приємний золотистий колір, приголомшливий аромат і приємний смак. Готувати таке ласощі легко, і процес не вимагає великого обсягу часу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Нектарин 2 кг
  • Цукор-пісок 2 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з нектарина на зиму? Плоди добре миємо, розрізаємо на дві половинки і видаляємо кісточки.
  2. Нарізаємо невеликими шматочками фрукти, насипаємо в жароміцну ємність і засипаємо зазначеною кількістю цукру. Залишаємо нектарини в теплому місці, щоб вони пустили сік. На це потрібно близько 2 годин.
  3. Переміщуємо ємність з нектаринами на плиту і доводимо масу до кипіння, а потім тушкуємо фрукти на дуже маленькому вогні близько години.
  4. Баночки для зберігання нектаринового варення стерилізуємо за допомогою пари. В якості альтернативи можна розмістити ємності в духовку на 15 хвилин або прогріти їх у мікрохвильовці 3-5 хвилин при максимальній потужності.
  5. Перекладаємо варення в підготовлені баночки, закатуємо і залишаємо догори дном під теплою ковдрою, поки не охолонуть. Після цього варення можна зберігати в прохолодному місці.