Кетчуп з помідорів на зиму

Кетчуп з помідорів на зиму в домашніх умовах — це прекрасний спосіб заготовити томати. Яскраве частування доповнить багато гарячі страви, також з нього можна готувати інші соуси за смаком. Оцініть 10 різних рецептів, придатних для тривалого зберігання. У добірці кожен знайде ідею під свій смак.

Як зробити кетчуп з помідорів на зиму «Пальчики оближеш»?

Смачний домашній соус «Пальчики оближеш» легко приготувати з стиглих помідорів. Частування в банку підходить для довгого зберігання. Подавайте апетитний соус до столу в будь-який час року.

Інгредієнти на
1,5 л.

  • Помідори 1 кг
  • Яблука 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Гвоздика 6 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з помідорів в домашніх умовах на зиму «Пальчики оближеш»? Старанно промиваємо помідори, перці і яблука. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
  2. Пропускаємо кожен інгредієнт через м’ясорубку. Занурюємо отриману масу в каструлю і доводимо її до кипіння.
  3. Підготуємо необхідну кількість інших продуктів. Відправляємо спеції, цукор і сіль в каструлю і варимо масу на слабкому вогні близько 30 хвилин.
  4. Далі вливаємо оцет і подрібнюємо вміст за допомогою блендера.
  5. Розливаємо гарячий продукт в стерилізовані банки. Закочує їх, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  6. Неймовірно смачний домашній кетчуп готовий!