Морський окунь на сковороді – 7 смачних рецептів приготування смаженого окуня з покроковими фото

Морський окунь – це не тільки одна з найсмачніших риб, віднесених до делікатесів, але ще і дуже цінний продукт для людського організму. Саме в цій рибі міститься максимальна кількість вітамінів, мікро – і макроелементів, в яких дуже потребує кожна людина. До того ж, окунь характеризується відмінними смаковими якостями, завдяки чому використовується в багатьох світових кухнях.

Як смачно посмажити морського окуня в борошні на сковороді?

Смаження – це найпростіший спосіб приготувати будь-яку рибу, як морську, так і річкову, і окунь не є винятком. А якщо перед обсмаженням ще і обваляти шматочки в борошні – отримаємо хрустку і апетитну скоринку.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Окунь морський 2 шт.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Масло рослинне 10 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати смаженого морського окуня на сковороді? Тушки обполіскуємо під струменем води і видаляємо луску і гострі плавці. По своєму смаку приправляємо чорним молотим перцем і сіллю, залишаємо на 2-3 хвилини для просочення.
  2. Підготовлену рибу паніруємо в борошні з обох сторін.
  3. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо тушки. Готуємо на помірному вогні близько 4-5 хвилин.
  4. За закінчення часу перевертаємо окунів на іншу сторону і смажимо ще кілька хвилин до утворення хрусткої скоринки.
  5. До столу подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, за бажанням прикрашаємо сушеної або свіжої зеленню. Приємного апетиту!