Хачапурі – це смачні і ситні грузинські пироги з сиром. Приготувати їх в домашніх умовах не так вже й складно. Ми підібрали 8 рецептів хачапурі, які можна запекти в духовці.
Хачапурі з сиром з листкового тіста в духовці
Хачапурі – це візитна картка Грузії. Їх готують за різними рецептами, але найбільш популярним вважаються хачапурі з листкового тіста. Основний плюс цього рецепту – швидкість приготування.
Інгредієнти на
4 порц.
- Листкове тісто ½ кг
- Сир Адигейський 400 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко коров’яче 1.5 ст. л.
- Борошно 4 ст. л.
- Масло рослинне для змазування форми
Процес приготування:
- Як приготувати хачапурі з сиром в духовці в домашніх умовах? Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Просыпьте робочу поверхню борошном і розкачайте на ній тісто.
- Тісто наріжте квадратами однакового розміру. Сир натріть на тертці, змішайте його з яєчним білком. На кожен квадрат тесту покладіть сирну начинку.
- скрутіть Тісто в конверти і добре скріпіть краю між собою. Жовток змішайте з молоком, змастіть отриманою сумішшю заготовки. Викладіть хачапурі на деко, змащене рослинним маслом.
- Випікайте хачапурі в духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.
- Хачапурі трохи остудіть на решітці і подавайте на стіл.
![](/wp-content/uploads/image_113976.jpg)
Приємного апетиту!
Пишні хачапурі з сиром з дріжджового тіста в духовці
Ароматні дріжджові коржі з сирною начинкою. Хачапурі подають зазвичай в теплому вигляді, поки начинка ще м’яка і тягуча. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або з допомогою хлібопічки.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 1,5 склянки
- Дріжджі швидкодіючі – 1 пачка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Майонез – 1-2 ст. л
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно пшеничне.
2. У борошно додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.
3. Далі влийте теплу воду і 2 столові ложки рослинної олії. Замісіть тісто. Залиште тісто на расстойку в теплому місці на 40-50 хвилин.
4. Плавлений сир натріть на тертці, додайте мелений перець і подрібнений часник, добре перемішайте.
5. Підросло тісто розділіть на 8 рівних частин, розкачайте їх у коржі товщиною по 3-4 міліметра. На кожен коржик покласти сирну начинку.
6. Скрутіть тісто в конверти і добре защепніть краю.
7. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть заготовки, зробіть на верхній частині кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря.
8. Випікайте хачапурі в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Як тільки хачапурі зарум’яняться, можна діставати їх з духовки.
Приємного апетиту!
Як спекти хачапурі з сиром і сиром в духовці?
Чудова випічка з грузинської кухні. Хачапурі з сиром і сиром – ситна і смачна закуска, яку можна приготувати самостійно в духовці. Такі пироги можна подавати як самостійну закуску або разом з м’ясним бульйоном.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Йогурт натуральний – 190 мл
- Сир сулугуні – 200 гр.
- Сир фета – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і соду, перемішайте.
2. У миску додайте йогурт і замісіть однорідне тісто.
3. Тісто скачайте в джгут.
4. Розріжте його на 8 рівних частин.
5. Сир натріть на тертці і змішайте із сиром.
6. В начинку додайте сіль і мелений перець, перемішайте і скачайте 8 кульок.
7. Тісто розкачайте в тонкі коржі. На один коржик покладіть начинку, накрийте її іншою коржем, скріпіть краю.
8. Потім розкачайте заготівлю качалкою, щоб вона стала плоскою.
9. Випікайте хачапурі духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Як тільки пироги добре зарум’яняться, діставайте їх і поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Смачні хачапурі з сиром і яйцем в домашніх умовах
Хачапурі з сиром і яйцем відносяться до відкритих пирогів. Це випічка у формі човника з начинкою з сиру і яйця всмятку. Виглядає красиво і апетитно, відмінно підходить для сніданку.
Час готування: 185 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло оливкова – 10 мл
- Вершки або сметана – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Жовток – 4 шт.
- Сіль – 8 гр.
- Вода – 280 мл
- Дріжджі свіжі – 10 гр.
- Сир адигейський – 450 гр.
- молодий Сир – 150 гр.
- Сулугуні – 200 гр.
Процес приготування:
1. Змішайте борошно, сіль, воду, дріжджі і оливкова олія, вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин. Тісто зберіть в колобок і залиште в теплі на 1,5 години. Потім ще раз обімніть тісто і розділіть його на 4 частини.
2. З тіста скачайте кульки і залиште їх на 10-15 хвилин. Адигейський сир розімніть в крихту, сулугуні і молодий сир натріть на тертці, змішайте інгредієнти і додайте вершки. Тісто розкачайте з тонкий коржик, викладіть сирну начинку.
3. Краї тіста підніміть і скріпіть так, щоб заготовка придбала форму човна.
4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Запікайте хачапурі в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.72
5. Гарячі хачапурі змастіть маслом і покладіть по одному жовтку в кожну хачапурі. Сніданок готовий.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт хачапурі на кефірі з сиром в духовці
Шматочок сонячної Грузії у вас на столі. Хачапурі з тесту на кефірі готується дуже швидко і просто. Для начинки можна взяти будь-який твердий або ропні сир по своєму смаку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кефір 2,6 % – 100 мл
- Борошно пшеничне вищого сорту – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Розпушувач для тіста – 5 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Сир – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Зелень дрібно порубаєте ножем.
2. У мисці змішайте яйця, сіль, кефір і рубану зелень.
3. Сир натріть на середній терці.
4. У тісто додайте тертий сир, просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте.
5. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто тонким шаром і випікайте в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин. Рум’яні хачапурі трохи остудіть, розділіть на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хачапурі човник по-аджарськи з сиром в духовці
Смачніше класичного хачапурі може бути тільки хачапурі по-аджарськи. Вони мають витончену форму човники і дуже смачну начинку з сиру і яйця. Їдять хачапурі по-аджарськи руками, відломлюють шматочок тіста і його вмочують в рідкий жовток.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Для тіста:
- Молоко – 125 мл
- Вода – 125 мл
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Для начинки:
- Сир сулугуні – 250 гр.
- Сир адигейський – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. Молоко змішайте з водою, підігрійте суміш до 35-40 градусів. Додайте цукор, дріжджі і добре розмішайте. Залиште дріжджову масу на 10 хвилин.
2. Далі влийте рослинне масло, розбийте яйце і всипте сіль. Добре перемішайте всі компоненти.
3. Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Тісто для хачапурі по-аджарськи повинно вийти м’яким і еластичним, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі на годину. Після цього обімніть тісто руками ще раз і залиште в теплі ще на півгодини.
4. Сир натріть на крупній тертці.
5. Додайте до сирів розтоплене вершкове масло, перемішайте і спробуйте на сіль. При необхідності посоліть.
6. Тісто розділіть на 4-5 рівних частин, розкачайте їх в тонкі овали.
7. На довгі краї тіста покладіть сирну начинку.
8. Поверніть тісто навколо начинки і скріпіть їх кінці між собою. Трохи розкрийте бортики, щоб у вас вийшла заготівля у формі човника. Наповніть човник сирною начинкою.
9. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. При бажанні можна бортики змастити збитим яйцем. Запікайте хачапурі по-аджарськи 15-25 хвилин при 200 градусах.
10. Потім дістаньте деко з духовки, ложкою зробіть невелике заглиблення в сирної начинки і розбийте в неї яйце. Поверніть хачапурі в духовку на 2-4 хвилини. За цей час білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким. Змастіть гарячі хачапурі вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
ПП хачапурі з сиром в духовці
ПП хачапурі по цьому рецепту готується дуже швидко. Тісто замішується без білої борошна і дріжджів, а випікаються пироги в духовці, тому не містять зайвого жиру. Подавати хачапурі можна з салатом зі свіжих овочів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно житнє – 400 гр.
- Білок яєчний – 3 шт.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Сир знежирений – 400 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Кефір знежирений – 4 ст. л.
- Для начинки:
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за смаком.
2. У миску викладіть сир, розімніть його виделкою.
3. До сиру додати житнє борошно.
4. Влийте необхідну кількість кефіру.
5. Далі додайте розпушувач.
6. Додайте в миску яєчні білки.
7. В кінці всипте сіль і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і залиште на 10-15 хвилин.
8. Тісто розділіть на 4 рівні частини, сформуйте з них основу для хачапурі у вигляді човників. Всередині змастіть їх жовтком і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
9. Після цього змастіть човники сметаною.
10. Додайте тертий сир.
11. У кожну човник розбийте по одному курячому яйцю і помістіть хачапурі в духовку ще на 5-10 хвилин.
12. ПП хачапурі подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ледачі хачапурі на лаваші з сиром в духовці
Ледачі хачапурі можна швидко і легко приготувати на сніданок. У цьому рецепті немає необхідності замішувати і розкачувати тісто, вам знадобиться тонкий лаваш. Начинку з сиру цілком можна доповнити будь зеленню на ваш смак.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Сметана – 150 мл
- Сир – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. л.
- Масло – для змазування.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Твердий сир натріть на крупній тертці.
2. До тертому сиру додайте сметану.
3. Добре перемішайте.
4. У мисці збийте яйце і молоко.
5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього одну частину лаваша, змастіть його сирною начинкою.
6. Зверху покладіть другий лист лавашу і також одну половину змастіть сирною начинкою. Вийде як би лаваш в лаваші.
7. Верхній шар лаваша змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом. Помістіть лаваш в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
8. Готовий хачапурі наріжте на порції і подавайте на сніданок.
Приємного апетиту!