Хачапурі з сиром в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хачапурі – це смачні і ситні грузинські пироги з сиром. Приготувати їх в домашніх умовах не так вже й складно. Ми підібрали 8 рецептів хачапурі, які можна запекти в духовці.

Хачапурі з сиром з листкового тіста в духовці

Хачапурі – це візитна картка Грузії. Їх готують за різними рецептами, але найбільш популярним вважаються хачапурі з листкового тіста. Основний плюс цього рецепту – швидкість приготування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Листкове тісто ½ кг
  • Сир Адигейський 400 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 1.5 ст. л.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Як приготувати хачапурі з сиром в духовці в домашніх умовах? Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Просыпьте робочу поверхню борошном і розкачайте на ній тісто.
  2. Тісто наріжте квадратами однакового розміру. Сир натріть на тертці, змішайте його з яєчним білком. На кожен квадрат тесту покладіть сирну начинку.
  3. скрутіть Тісто в конверти і добре скріпіть краю між собою. Жовток змішайте з молоком, змастіть отриманою сумішшю заготовки. Викладіть хачапурі на деко, змащене рослинним маслом.
  4. Випікайте хачапурі в духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.
  5. Хачапурі трохи остудіть на решітці і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні хачапурі з сиром з дріжджового тіста в духовці

Ароматні дріжджові коржі з сирною начинкою. Хачапурі подають зазвичай в теплому вигляді, поки начинка ще м’яка і тягуча. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або з допомогою хлібопічки.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пачка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно пшеничне.

2. У борошно додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.

3. Далі влийте теплу воду і 2 столові ложки рослинної олії. Замісіть тісто. Залиште тісто на расстойку в теплому місці на 40-50 хвилин.

4. Плавлений сир натріть на тертці, додайте мелений перець і подрібнений часник, добре перемішайте.

5. Підросло тісто розділіть на 8 рівних частин, розкачайте їх у коржі товщиною по 3-4 міліметра. На кожен коржик покласти сирну начинку.

6. Скрутіть тісто в конверти і добре защепніть краю.

7. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть заготовки, зробіть на верхній частині кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря.

8. Випікайте хачапурі в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Як тільки хачапурі зарум’яняться, можна діставати їх з духовки.

Приємного апетиту!

Як спекти хачапурі з сиром і сиром в духовці?

Чудова випічка з грузинської кухні. Хачапурі з сиром і сиром – ситна і смачна закуска, яку можна приготувати самостійно в духовці. Такі пироги можна подавати як самостійну закуску або разом з м’ясним бульйоном.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Йогурт натуральний – 190 мл
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Сир фета – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і соду, перемішайте.

2. У миску додайте йогурт і замісіть однорідне тісто.

3. Тісто скачайте в джгут.

4. Розріжте його на 8 рівних частин.

5. Сир натріть на тертці і змішайте із сиром.

6. В начинку додайте сіль і мелений перець, перемішайте і скачайте 8 кульок.

7. Тісто розкачайте в тонкі коржі. На один коржик покладіть начинку, накрийте її іншою коржем, скріпіть краю.

8. Потім розкачайте заготівлю качалкою, щоб вона стала плоскою.

9. Випікайте хачапурі духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Як тільки пироги добре зарум’яняться, діставайте їх і поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Смачні хачапурі з сиром і яйцем в домашніх умовах

Хачапурі з сиром і яйцем відносяться до відкритих пирогів. Це випічка у формі човника з начинкою з сиру і яйця всмятку. Виглядає красиво і апетитно, відмінно підходить для сніданку.

Час готування: 185 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло оливкова – 10 мл
  • Вершки або сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Жовток – 4 шт.
  • Сіль – 8 гр.
  • Вода – 280 мл
  • Дріжджі свіжі – 10 гр.
  • Сир адигейський – 450 гр.
  • молодий Сир – 150 гр.
  • Сулугуні – 200 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте борошно, сіль, воду, дріжджі і оливкова олія, вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин. Тісто зберіть в колобок і залиште в теплі на 1,5 години. Потім ще раз обімніть тісто і розділіть його на 4 частини.

2. З тіста скачайте кульки і залиште їх на 10-15 хвилин. Адигейський сир розімніть в крихту, сулугуні і молодий сир натріть на тертці, змішайте інгредієнти і додайте вершки. Тісто розкачайте з тонкий коржик, викладіть сирну начинку.

3. Краї тіста підніміть і скріпіть так, щоб заготовка придбала форму човна.

4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Запікайте хачапурі в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.72

5. Гарячі хачапурі змастіть маслом і покладіть по одному жовтку в кожну хачапурі. Сніданок готовий.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт хачапурі на кефірі з сиром в духовці

Шматочок сонячної Грузії у вас на столі. Хачапурі з тесту на кефірі готується дуже швидко і просто. Для начинки можна взяти будь-який твердий або ропні сир по своєму смаку.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кефір 2,6 % – 100 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 100 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Зелень дрібно порубаєте ножем.

2. У мисці змішайте яйця, сіль, кефір і рубану зелень.

3. Сир натріть на середній терці.

4. У тісто додайте тертий сир, просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте.

5. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть в неї тісто тонким шаром і випікайте в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин. Рум’яні хачапурі трохи остудіть, розділіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі човник по-аджарськи з сиром в духовці

Смачніше класичного хачапурі може бути тільки хачапурі по-аджарськи. Вони мають витончену форму човники і дуже смачну начинку з сиру і яйця. Їдять хачапурі по-аджарськи руками, відломлюють шматочок тіста і його вмочують в рідкий жовток.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Для начинки:
  • Сир сулугуні – 250 гр.
  • Сир адигейський – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Молоко змішайте з водою, підігрійте суміш до 35-40 градусів. Додайте цукор, дріжджі і добре розмішайте. Залиште дріжджову масу на 10 хвилин.

2. Далі влийте рослинне масло, розбийте яйце і всипте сіль. Добре перемішайте всі компоненти.

3. Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Тісто для хачапурі по-аджарськи повинно вийти м’яким і еластичним, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі на годину. Після цього обімніть тісто руками ще раз і залиште в теплі ще на півгодини.

4. Сир натріть на крупній тертці.

5. Додайте до сирів розтоплене вершкове масло, перемішайте і спробуйте на сіль. При необхідності посоліть.

6. Тісто розділіть на 4-5 рівних частин, розкачайте їх в тонкі овали.

7. На довгі краї тіста покладіть сирну начинку.

8. Поверніть тісто навколо начинки і скріпіть їх кінці між собою. Трохи розкрийте бортики, щоб у вас вийшла заготівля у формі човника. Наповніть човник сирною начинкою.

9. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. При бажанні можна бортики змастити збитим яйцем. Запікайте хачапурі по-аджарськи 15-25 хвилин при 200 градусах.

10. Потім дістаньте деко з духовки, ложкою зробіть невелике заглиблення в сирної начинки і розбийте в неї яйце. Поверніть хачапурі в духовку на 2-4 хвилини. За цей час білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким. Змастіть гарячі хачапурі вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

ПП хачапурі з сиром в духовці

ПП хачапурі по цьому рецепту готується дуже швидко. Тісто замішується без білої борошна і дріжджів, а випікаються пироги в духовці, тому не містять зайвого жиру. Подавати хачапурі можна з салатом зі свіжих овочів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно житнє – 400 гр.
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Сир знежирений – 400 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Кефір знежирений – 4 ст. л.
  • Для начинки:
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за смаком.

2. У миску викладіть сир, розімніть його виделкою.

3. До сиру додати житнє борошно.

4. Влийте необхідну кількість кефіру.

5. Далі додайте розпушувач.

6. Додайте в миску яєчні білки.

7. В кінці всипте сіль і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і залиште на 10-15 хвилин.

8. Тісто розділіть на 4 рівні частини, сформуйте з них основу для хачапурі у вигляді човників. Всередині змастіть їх жовтком і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

9. Після цього змастіть човники сметаною.

10. Додайте тертий сир.

11. У кожну човник розбийте по одному курячому яйцю і помістіть хачапурі в духовку ще на 5-10 хвилин.

12. ПП хачапурі подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі на лаваші з сиром в духовці

Ледачі хачапурі можна швидко і легко приготувати на сніданок. У цьому рецепті немає необхідності замішувати і розкачувати тісто, вам знадобиться тонкий лаваш. Начинку з сиру цілком можна доповнити будь зеленню на ваш смак.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Масло – для змазування.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Твердий сир натріть на крупній тертці.

2. До тертому сиру додайте сметану.

3. Добре перемішайте.

4. У мисці збийте яйце і молоко.

5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього одну частину лаваша, змастіть його сирною начинкою.

6. Зверху покладіть другий лист лавашу і також одну половину змастіть сирною начинкою. Вийде як би лаваш в лаваші.

7. Верхній шар лаваша змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом. Помістіть лаваш в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

8. Готовий хачапурі наріжте на порції і подавайте на сніданок.

Приємного апетиту!