Кесаділья – 10 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Кесаділля – це класична страва мексиканської кухні. Пригощання прийнято готувати на пшеничній або кукурудзяній тортильї з великою кількістю сиру всередині. Але це традиційний рецепт, сьогодні страву готують із різними начинками. Додають овочі, гриби, м’ясо чи рибу. Спробуйте й ви!

Кесаділля з куркою в домашніх умовах

Популярний та ситний рецепт приготування кесадильї – з додаванням курки. Апетитний та смачний продукт підійде для швидкого перекушування, сніданку або пікніка. Беріть на замітку.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Тортілья – 4 шт.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Олія – ​​30 мл.

Процес приготування:

Як приготувати кесадиллю в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Куряче філе наперед розморожуємо, твердий сир натираємо на тертці.

Далі м’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Також надаємо і із зеленою цибулею.

Смажимо курячі шматочки в олії. Доповнюємо їх цибулею, сіллю, спеціями за смаком та томатною пастою. Обсмажуємо протягом 5 хвилин.

На половинки коржів викладаємо тертий сир і курячу обсмажування.

Закриваємо начинку другою половинкою коржика.

Обсмажуємо заготовку по обидва боки до легкого рум’янцю.

Домашня кесаділля з куркою готова. Прикрашайте її зеленню до смаку і подавайте до столу.

Як приготувати кесадиль з сиром і помідорами?

Популярне наповнення для кесадильї – помідори та сир. Продукти зроблять частування неймовірно соковитим та яскравим. Спробуйте простий домашній рецепт, який впораються навіть новачки в кулінарній справі.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Кукурудза консервована – до смаку.
  • Майонез – 3 ст.
  • Перець червоний молоти – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Промиваємо помідори та нарізаємо їх тонкими колами.

2. У невелику тарілку викладаємо майонез і додаємо до нього мелені перці. Ретельно вимішуємо.

3. Отриманий соус викладаємо на половинку тортильї. Зверху посипаємо тертим сиром.

4. Далі кладемо помідори, шматочки цибулі та кукурудзу. Складаємо коржики навпіл і відправляємо в розігріту сковороду. Обсмажуємо до легкого рум’янцю з обох боків.

5. Апетитна кесадилья з помідорами та сиром готова. Можна куштувати!

Простий і смачний рецепт м’ясної кесадильї з фаршем

Яскрава ідея для домашнього перекушування – кесаділля з м’ясним фаршем. Страва порадує простим та швидким кулінарним процесом, а також цікавим смаком. Здивуйте своїх близьких.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Томатний соус – 60 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

1. Для приготування кесадильї знадобляться пшеничні коржики – тортилья.

2. М’ясний фарш викладаємо у сковороду з олією. Сюди ж кладемо тонко порізану цибулю.

3. Смажимо інгредієнти і потім додаємо сіль, спеції та томатний соус.

4. Стомлюємо масу близько 5 хвилин і після викладаємо до неї подрібнений часник, і свіжу зелень.

5. Тортіль кладемо на сковороду.

6. Сюди ж викладаємо начинку з м’ясного фаршу.

7. Посипаємо фарш тертим твердим сиром.

8. Накриваємо начинку другою тортиллю. Через 2 хвилини перевертаємо заготівлю.

9. Пригощання розрізаємо на половинки, викладаємо на тарілку та подаємо до столу.

Проста кесаділля з куркою та грибами в домашніх умовах

Проста, смачна та ситна начинка для кесадильї – обсмажене куряче м’ясо з грибами. Домашнє частування виходить соковитим та яскравим. Подавайте його до сніданку або як перекушування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 2 шт.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю смажимо на олії і потім доповнюємо її дрібними шматочками курячого філе.

2. Після готовності м’яса кладемо на сковороду дрібно порізані гриби.

3. Смажимо масу ще 5-7 хвилин, потім доповнюємо її шматочками болгарського перцю, солимо і посипаємо спеціями до смаку.

4. Готову начинку з курки та грибів перекладаємо на половинку тортильї. Посипаємо зверху тертим сиром.

5. Закриваємо продукти другою половинкою. Обсмажуємо їх на сковороді легкого рум’янцю.

6. Ріжемо частування на дві частини та подаємо його до столу.

Покроковий рецепт приготування кесадильї з куркою та кукурудзою

Соковиту кесадиллю в домашніх умовах можна приготувати з начинкою з курячого філе та кукурудзи. Смачна закуска урізноманітнить ваше звичне меню та приємно здивує рідних. Спробуйте!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 2 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​80 гр.

Процес приготування:

1. Розморожуємо та промиваємо куряче філе. Нарізаємо його тонкою соломкою.

2. Дрібно ріжемо болгарський перець і цибулю.

3. Обсмажуємо овочі в олії. Додаємо до них консервовану кукурудзу.

4. Окремо обсмажуємо курку. Солимо її і поливаємо томатною пастою.

5. Викладаємо до філи овочі. Розмішуємо масу і томимо близько 5-10 хвилин.

6. Твердий сир натираємо на дрібній або середній тертці.

7. Гарячу начинку викладаємо на половинки коржів. Сюди ж кладемо тертий сир.

8. Закриваємо коржики другими половинками. Смажимо частування до рум’янцю на сковороді.

9. Соковита кесадилья з куркою та кукурудзою готова. Можна подавати до столу!

Як смачно приготувати домашню кесадилью з квасолею?

Поживний та простий інгредієнт для кесадильї в домашніх умовах – квасоля. Таке частування підійде для веганського чи вегетаріанського меню. Беріть на замітку простий та смачний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 3 шт.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Салат листовий – 40 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​30 мл.

Процес приготування:

1. Підготуємо усі інгредієнти за списком. Овочі та зелень можна заздалегідь промити.

2. Цукіні з болгарським перцем необхідно запекти в духовці до м’якого стану. Після чого їх слід дрібно нарізати.

3. Салат, зелень та авокадо також обробляємо на невеликі шматочки.

4. Зелену суміш викладаємо на половинки коржів.

5. Далі кладемо цукіні з перцем.

6. Наприкінці головний інгредієнт – консервована квасоля.

7. Солимо начинку та посипаємо спеціями. Закриваємо другою половинкою коржики і відправляємо в сковороду з олією.

8. Після легкої обсмажування з обох боків кесадилья з квасолею готова. Подавайте її до столу!

Швидкий і простий рецепт кесадильї з шинкою та сиром

Ніжна начинка для домашньої кесадильї – шинка та сир. Продукт стане смачним та поживним перекушуванням для вашої родини. Оцініть простий кулінарний рецепт та порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 4 шт.
  • Шинка – 200 грн.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Авокадо – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її в олії.

2. Після появи золотистого кольору доповнюємо овоч шматочками болгарського перцю.

3. Далі кладемо подрібнену шинку.

4. Посипаємо масу спеціями до смаку. Так як ця страва мексиканської кухні, то рекомендується використовувати гострі приправи.

5. Відправляємо у загальну масу кукурудзу.

6. Додаємо трохи авокадо. Стомлюємо на середньому вогні близько 5 хвилин і прибираємо з плити.

7. На половинки коржів насипаємо частину тертого сиру.

8. На нього відразу ж кладемо гарячу обсмажування з шинки та овочів.

9. Знову посипаємо сиром.

10. Закриваємо начинку другою половинкою тортильї та перекладаємо в сковороду.

11. Обсмажуємо його до рум’янцю з обох боків.

12. Гаряча кесадилья з шинкою та сиром готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Дуже смачна кесадилья з яловичиною в домашніх умовах

Варіантів приготування кесадилії дуже багато. Але справжні шанувальники м’яса точно оцінять цю ідею. Пропонуємо зробити закуску із соковитою та поживною яловичиною. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 4 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для подачі:

  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Спочатку промиваємо овочі та зелень, подрібнюємо їх та кладемо у загальну тарілку. Солимо, перчимо, поливаємо соком лимонним і старанно вимішуємо. Це стане в нагоді для подачі мексиканського частування.

2. Шматок яловичини ріжемо соломкою. Обсмажуємо шматочки в олії до готовності. Солимо за смаком.

3. Окремо пропускаємо твердий сир через тертку.

4. Тортіль опускаємо в сковороду. На неї кладемо сир та яловичину. Закриваємо начинку другим коржом і обсмажуємо заготівлю з обох боків.

5. Готову страву ріжемо трикутниками і подаємо до столу в гарячому вигляді на додаток зі свіжим овочевим салатом.

Пісне кесаділля з овочами без м’яса

Домашню кесадиллю можна приготувати без додавання м’яса, риби та молочних продуктів. Пісна закуска з овочів вийде не менш ситною та порадує вас яскравим смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортілья – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Натираємо моркву і дрібно ріжемо очищену цибулю. Обсмажуємо овочі до рум’янцю в олії. Солимо їх до смаку.

2. Помідор старанно промиваємо і потім розбираємо на невеликі кубики.

3. Ароматну зелену цибулю також слід подрібнити.

4. На половинки коржів по черзі викладаємо піджарку, потім помідор та цибулю. Закриваємо частування і перекладаємо в сковороду, де смажимо до золотистої скоринки з обох боків.

5. Апетитна пісна кесадилья готова. Її можна подавати до столу відразу після обсмажування або в охололому вигляді. Як найбільше подобається.

Оригінальна та неймовірно смачна кесадилья з креветками

Оригінальну за смаком та швидку кесадиллю в домашніх умовах можна приготувати з додаванням креветок. Поживна закуска підходить для яскравих сніданків. Подавайте її з овочами та ароматною зеленню.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Тортілья – 1 шт.
  • Креветки – 80 гр.
  • Помідори чері – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Креветки промиваємо та очищаємо від панцира, після чого нарізаємо їх дрібними шматочками.

2. Обсмажуємо морепродукт в оливковій олії протягом 1-2 хвилин. Регулярно помішуємо.

3. Сюди ж викладаємо половинки чері, подрібнений часник, зелень, сіль та спеції. Додаємо апельсиновий сік та цедру. Розмішуємо і томимо ще кілька хвилин.

4. На половинку тортильї кладемо начинку із креветок. Закриваємо коржик і злегка підрум’янюємо.

5. Гаряча кесадилля з морепродуктами готова. Перед подачею можна розрізати на дві частини.