Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Стерлядь в духовці — чудове блюдо, яке зірве всі оплески та овації за будь-яким святковим застіллям. Не риба, а алмаз! Сприятливо впливає на весь організм людини в цілому. Корисний делікатес містить швидко засвоюваний білок, який необхідний для побудови фігури мрії. Стерлядь в духовці готують різними способами. Фарширована стерлядь – просто ні з чим незрівняний шедевр. Хочете здивувати гостей смакотою? Тоді ця підбірка для вас!

Стерлядь, запечена у фользі в духовці

Стерлядь, запечена у фользі в духовці – божественне блюдо. Це не порожні слова, а чиста правда. Найскладніше – почистити царську рибу, а потім все піде, як по маслу. Результат шокує всіх. М’ясо просто тане в роті, це щось феноменальне! Пробуйте, і ваше життя не буде колишньою!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Стерлядь 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лимон за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком
  • Олія оливкова 6 ст. л.

Процес приготування:

  1. Перш за все, зберіть всі складові для ошатного риби. З тушки стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. Якщо є бажання можна видалити голову повністю. Тушку сполосніть під проточною водою.
  2. Цибулину звільніть від лушпиння. Промийте і наріжте півкільцями.
  3. Лимон обдайте окропом, наріжте тонкими часточками.
  4. Почищену стерлядь добре приправте всередині і зовні улюбленими спеціями, сіллю і перцем, втираючи їх масажними рухами. Для соковитості промажте оливковою або соняшниковою олією.
  5. Улюблену зелень сполосніть. Просушіть. Деко застеліть фольгою. Половину цибулі та лимона викладіть на фольгу, зверху зелень. Добре поєднується кріп.
  6. Тушку стерляді покладіть зверху, черевце нафаршируйте лимоном, цибулею і зеленню. Зверху розподіліть залишки.
  7. Фольгою акуратно запечатайте стерлядь. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температуру 180 градусів. Деко з рибою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини. Час запікання залежить від розміру стерляді.
  8. За півгодини перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Розгорніть фольгу. Обережно перенесіть рибку на підготовлене блюдо. Задекоріруйте зеленню і улюбленими овочами. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!