Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Стерлядь в духовці — чудове блюдо, яке зірве всі оплески та овації за будь-яким святковим застіллям. Не риба, а алмаз! Сприятливо впливає на весь організм людини в цілому. Корисний делікатес містить швидко засвоюваний білок, який необхідний для побудови фігури мрії. Стерлядь в духовці готують різними способами. Фарширована стерлядь – просто ні з чим незрівняний шедевр. Хочете здивувати гостей смакотою? Тоді ця підбірка для вас!

Стерлядь, запечена у фользі в духовці

Стерлядь, запечена у фользі в духовці – божественне блюдо. Це не порожні слова, а чиста правда. Найскладніше – почистити царську рибу, а потім все піде, як по маслу. Результат шокує всіх. М’ясо просто тане в роті, це щось феноменальне! Пробуйте, і ваше життя не буде колишньою!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Стерлядь 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лимон за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком
  • Олія оливкова 6 ст. л.

Процес приготування:

  1. Перш за все, зберіть всі складові для ошатного риби. З тушки стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. Якщо є бажання можна видалити голову повністю. Тушку сполосніть під проточною водою.
  2. Цибулину звільніть від лушпиння. Промийте і наріжте півкільцями.
  3. Лимон обдайте окропом, наріжте тонкими часточками.
  4. Почищену стерлядь добре приправте всередині і зовні улюбленими спеціями, сіллю і перцем, втираючи їх масажними рухами. Для соковитості промажте оливковою або соняшниковою олією.
  5. Улюблену зелень сполосніть. Просушіть. Деко застеліть фольгою. Половину цибулі та лимона викладіть на фольгу, зверху зелень. Добре поєднується кріп.
  6. Тушку стерляді покладіть зверху, черевце нафаршируйте лимоном, цибулею і зеленню. Зверху розподіліть залишки.
  7. Фольгою акуратно запечатайте стерлядь. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температуру 180 градусів. Деко з рибою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини. Час запікання залежить від розміру стерляді.
  8. За півгодини перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Розгорніть фольгу. Обережно перенесіть рибку на підготовлене блюдо. Задекоріруйте зеленню і улюбленими овочами. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Як запекти стерлядь цілком у духовці

Як запекти стерлядь цілком у духовці розповім сьогодні. Процес нічим не відрізняється від запікання інших видів риби. Процедура легше простого. Все, що потрібно гарненько почистити тушку. Запечене блюдо вважається дієтичним і підходить для тих, хто займається побудовою свого тіла. Корисна рибка розфарбує будь вечерю, нехай навіть пізній.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин сухий – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. 2 невеликі тушки стерляді для зручності складіть у раковину.

Крок 2. Обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі.

Крок 3. Якщо є бажання можна видалити голови і хвости повністю. З них вийде дивовижна ушиця. Тушки сполосніть під проточною водою.

Крок 4. Лимон обдайте окропом, розрізати на великі частини.

Крок 5. Почищену стерлядь добре приправте всередині і зовні сіллю, втираючи її масажними рухами. Начиніть черевце підготовленим лимончиком.

Крок 6. Тушки стерляді змастіть розм’якшеним вершковим маслом і покладіть на деко. Зверху присипте сушеним розмарином. Я використовую вогнетривку форму з кришкою.

Крок 7. Форму закрийте кришкою, якщо у вас звичайний лист, можна запечатати фольгою. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 180 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте 30 хвилин, зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин. Час запікання залежить від розміру стерляді.

Крок 8. Перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Подавайте до столу. Я залишаю прямо у формі. При бажанні задекоріруйте зеленню. Насолоджуйтеся із задоволенням!

Стерлядь, запечена зі сметаною в духовці

Стерлядь, запечена зі сметаною в духовці – рецепт, який з’явився сам собою. Почастували мене стерляддю, а що робити не сказали. Довелося імпровізувати. І знаєте, що я вам скажу? Імпровізація вдалася на славу! Такої смакоти ви точно не пробували! Це просто божественно!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для найніжнішої рибки. Картоплю почистіть і за бажанням зваріть до напівготовності. У тушки стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. Тушку сполосніть під проточною водою. Цибулини очистити від лушпиння.

Крок 2. Очищену цибулю промийте, наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки не принципове. Помідори сполосніть, розріжте на часточки.

Крок 3. Видаліть голови і хвости повністю. З них вийде приголомшлива ушиця. Тушки наріжте однаковими шматочками. Складіть в деко, змащене маслом, між рибними шматочками розподіліть картоплю. Картопля зовсім не обов’язково попередньо відварювати. Посоліть і поперчіть.

Крок 4. Приготуйте заливку. У мисочці змішайте сметану з коханою зеленню, при необхідності посоліть і розмішайте. Помідори і цибулю розподіліть по картоплю з рибою і полийте заливанням. Акуратно запечатайте фольгою. Поставте духовку для розігріву, встановіть температуру 180 градусів.

Крок 5. Деко з рибою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини. Якщо картоплю попередньо не відварювали, збільште час приготування. Через півгодини перевірте готовність. Акуратно дістаньте деко з духовки. Розгорніть фольгу. Розділіть на порції. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Стерлядь, запечена зі сметаною в духовці

Стерлядь, запечена зі сметаною в духовці, просто зобов’язана прикрасити ваше святкове торжество. Ваші гості відчують неймовірне гастрономічне задоволення. Страву справді вишукане. Шикарна стерлядь з незрівнянними грибочками і картоплею стане вашим фаворитом.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 1 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Чебрець сушений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для чудової стерляді. Картоплю почистіть овочечисткою. Сполосніть зелень. З цибулин зніміть піну.

Крок 2. Лимон обдайте окропом, зніміть цедру теркою.

Крок 3. У миску налийте оливкова масло, посоліть і поперчіть, всипте лимонну цедру. Розмішайте і дайте настоятися.

Крок 4. Печериці почистіть від шкірки, поновіть зріз на грибний ніжці. Пару зубчиків часнику подрібніть. Грибочки складіть в миску. Присипте паприкою, полийте олією. Додайте часник. Розмішайте, щоб гриби повністю вкрилися приправою.

Крок 5. Приготуйте сметанний соус. У миску покладіть сметану. Подрібнений часник. Посоліть і поперчіть, розмішайте.

Крок 6. Почищену картоплю відваріть в підсоленій воді до напівготовності.

Крок 7. Підготуйте стерлядь.

Крок 8. У стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра.

Крок 9. Вспорите черевце, витягніть нутрощі. Тушку сполосніть під проточною водою.

Крок 10. Почищені цибулини наріжте півкільцями. Більшу частину нарізаного лука залиште для подушки. Решті перемішайте з коханою подрібненою зеленню і чебрецем. Полийте маринадом з цедрою і лимонним соком, видавленим з половини лимона. Розмішайте.

Крок 11. Деко промажте маслом. На половину листа складіть півкільця цибулі. Стерлядь присолите і приперчите, втріть масажними рухами. Всередині промажте сметанним соусом і нафаршируйте зеленню з цибулею. Розмістіть поверх цибулевої подушки.

Крок 12. З вільних сторін викладіть відварений до напівготовності картоплю і мариновані шампіньйони. Риба буде лежати в центрі.

Крок 13. Стерлядь полийте лимонним соком зверху. Картопля промажте сметанним соусом.

Крок 14. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 180 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте 40-50 хвилин. Час запікання залежить від розміру стерляді.

Крок 15. Через 40 хвилин перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки.

Крок 16. Трохи остудіть. Ароматне блюдо розділіть на порції.

Крок 17. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!

Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці

Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці – прекрасний варіант для збалансованого сімейного вечері. Готується просто і без проблем. Наразі рибка з картоплею запікаються, можна приготувати легкий овочевий салатик. Проста їжа може виглядати дуже презентабельно.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода гаряча – 50 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У тушки стерляді обріжте шипи і великі плавці. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. При бажанні видалити голову і хвіст, потім вийде шикарна вуха. Тушку сполосніть під проточною водою. Цибулину звільніть від лушпиння. Картоплю помийте щіткою і почистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Крок 2. Почищені картоплини розрізати на частини і покладіть у форму, в якій будете запікати страву. Цибулину наріжте, як вам подобається. Складіть поверх картоплі. Підсоліть і приперчите. Полийте маслом і налийте гарячу воду.

Крок 3. Почищену стерлядку розділіть на зручні шматочки складіть поверх овочів. Підсоліть і приперчите.

Крок 4. Форму добре запечатайте фольгою для запікання. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 200 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини.

Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, зніміть фольгу і відправте підрум’янитися ще хвилин на 5.

Крок 6. Апетитну рибку з картоплею перекладіть на блюдо для подачі.

Крок 7. За бажанням задекоріруйте зеленню. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Стерлядь в духовці «По-царськи»

Стерлядь в духовці «По-царськи» – гастрономічний шедевр, приготувавши який, вас будуть носити на руках, і задаровувати компліментами. Стерлядь сама по собі вважається царською рибою, але з такою начинкою – це діамант на святковому торжестві. Причому готується легко. Не потрібно хвилюватися, що не вийде. Все максимально просто!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 3 шт.
  • Гриби білі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Рис відварний – 1 склянка
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Лимон – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть 3 досить великі тушки стерляді. У стерляді обріжте великі плавники і шипи. Видаліть зябра. Вспорите черевце, витягніть нутрощі. Тушку сполосніть під проточною водою. Заздалегідь промийте рис до прозорої води і зваріть в підсоленій воді.

Крок 2. Деко застелити фольгою, розмістіть на ньому тушки. Промажте оливковою олією. Добре підсоліть і приперчите. Масажними рухами втирайте спеції всередині і зовні.

Крок 3. Наразі рибка відпочиває, займіться начинкою. Кілограм білих грибів перегляньте, видаліть сміття і зіпсовані екземпляри. Промийте під краном. Обсушіть і розріжте на великі частини. Підрум’яньте з подрібненим ріпчастою цибулею на чавунній сковорідці на рослинній олії.

Крок 4. Вміст сковорідки перекладіть в миску і остудіть, додайте зварений рис. Присолите і приперчите за смаком. Ретельно перемішайте начинку.

Крок 5. Відпочилі тушки стерляді нафаршируйте приготовленої начинкою.

Крок 6. Зверху не шкодуючи покрийте майонезом.

Крок 7. Поставте духовку для розігріву, встановивши на перемикачі температури 180 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Готуйте 40-50 хвилин. Процедура запікання залежить від розміру стерляді.

Крок 8. Через 40 хвилин перевірте готовність, при необхідності збільшити час запікання. Акуратно дістаньте деко з духовки. Обережно перенесіть рибку на підготовлене блюдо. Задекоріруйте улюбленої зеленню і лимоном. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Як запекти стерлядь з овочами?

Як запекти стерлядь з овочами – варіантів на просторах інтернету маса. З цим рецептом я дружу недавно. І знаєте, що я скажу? Це справді вишукане блюдо, хоч і приготовлено з доступних інгредієнтів. Максимально смачне блюдо ви будете довго згадувати, якщо скористаєтеся шикарним варіантом.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 1,5 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Лимон – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть стерлядь. У стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра. Вспорите черевце, витягніть нутрощі. Тушку сполосніть під проточною водою. Просушіть серветками.

Крок 2. Картопля промийте щіткою під водою, почистіть з допомогою овочечистки. Складіть в каструлю і зваріть в солоній воді до готовності. Картопляний відвар злийте.

Крок 3. Зварений картопля розімніть товкачиком. Вбийте заздалегідь вимиту і обсушенное куряче яйце. Ретельно перемішайте.

Крок 4. Морквину сполосніть і зніміть шкірку овочечисткою. Натріть на тертці. Цибулину позбавте від лушпиння, подрібніть зручним способом. Овочі підрум’яньте до м’якості на олії. Запашні овочі перекладіть в пюре.

Крок 5. Гарненько розмішайте. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити і приперчите.

Крок 6. Стерлядь натріть оливковою олією. Посоліть і поперчіть, втріть спеції масажними рухами.

Крок 7. Рибку нафаршируйте овочевий начинкою.

Крок 8. На робочій поверхні розстеліть фольгу для запікання в кілька шарів. Помістіть стерлядь черевцем вниз. Вільними краями запечатайте рибу.

Крок 9. Поставте духовку для розігріву, встановивши на температурному перемикачі 180 градусів. Деко з рибою відправте в духовку. Готуйте 30 хвилин. Через півгодини розгорніть фольгу і готуйте ще 5-10 хвилин.

Крок 10. Акуратно дістаньте деко з духовки. Обережно перекладіть рибу на підготовлене блюдо. Задекоріруйте улюбленої зеленню і лимончиком.

Крок 11. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!

Фарширована стерлядь в духовці

Фарширована стерлядь в духовці виглядає чудово. Ніжна риба тане в роті. Вишукане блюдо – шедевр, який зобов’язані спробувати все. У стерляді практично немає кісточок. Вірніше скелет риби здебільшого складається з хрящової тканини, тому не варто боятися кісток. Яскраве блюдо розфарбує ваше свято!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 1,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 75 гр.
  • Цибуля шалот – 1 шт.
  • Стебло селери – 15 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 30 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сир «Пармезан» – 30 гр.
  • Лимон – для прикраси.
  • Лайм – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть досить велику тушку стерляді. Покладіть на деко і щедро посипте сіллю. Хвилин через 10 приберіть виділилася слиз. Для цього можна скористатися серветками.

Крок 2. Корінь селери і моркву сполосніть, почистіть від шкірки, розріжте на зручні частини. Печериці почистіть від шкірки, поновіть зріз на грибний ніжці. Розріжте на частини. Підготовлені складові складіть у каструлю і припустіть в підсоленій воді.

Крок 3. У стерляді обріжте великі плавники і шипи. Видаліть зябра. Вспорите черевце, витягніть нутрощі і визигу. Тушку сполосніть під проточною водою.

Крок 4. Припущені овочі вийміть шумівкою, а в киплячий овочевий відвар закиньте попередньо вимитий щіткою молода картопля.

Крок 5. Цибулину звільніть від лушпиння. Промийте і наріжте, як вам подобається. Обсмажте на оливковій олії, додати припущені овочі. Готуйте 5 хвилин, не забуваючи перевертати. Підсоліть і поперчіть.

Крок 6. Деко застеліть силіконовим килимком. Рибу натріть спеціями з усіх боків, викладіть на деко і нафаршируйте овочами.

Крок 7. Голову і хвіст замотайте фольгою. Зверху присипте стружкою пармезану. З фольги скатайте грудочки і розмістіть так, щоб стерлядь не впала. Поставте духовку для розігріву, встановивши на перемикачі температури 200 градусів.

Крок 8. Деко з рибкою відправте в духовку. Готуйте 15-20 хвилин. Відварну картоплю злийте і розріжте навпіл. У каструлю додайте вершкове масло, натертий часник і селеру.

Крок 9. Подрібніть улюблену зелень, присипте картоплю. Перемішайте, вимкніть нагрів і закрийте кришкою. Лайм і лимон обдайте окропом і просушіть. Зробіть пірамідку з фруктів або декор, задовольняє вас.

Крок 10. Акуратно дістаньте деко з духовки. Обережно перенесіть рибку на підготовлене блюдо. Задекоріруйте відварною картоплею, лаймом і лимончиком. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!