Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Як запекти стерлядь з овочами?

Як запекти стерлядь з овочами – варіантів на просторах інтернету маса. З цим рецептом я дружу недавно. І знаєте, що я скажу? Це справді вишукане блюдо, хоч і приготовлено з доступних інгредієнтів. Максимально смачне блюдо ви будете довго згадувати, якщо скористаєтеся шикарним варіантом.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 1,5 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Лимон – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть стерлядь. У стерляді обріжте великі плавники. Видаліть зябра. Вспорите черевце, витягніть нутрощі. Тушку сполосніть під проточною водою. Просушіть серветками.

Крок 2. Картопля промийте щіткою під водою, почистіть з допомогою овочечистки. Складіть в каструлю і зваріть в солоній воді до готовності. Картопляний відвар злийте.

Крок 3. Зварений картопля розімніть товкачиком. Вбийте заздалегідь вимиту і обсушенное куряче яйце. Ретельно перемішайте.

Крок 4. Морквину сполосніть і зніміть шкірку овочечисткою. Натріть на тертці. Цибулину позбавте від лушпиння, подрібніть зручним способом. Овочі підрум’яньте до м’якості на олії. Запашні овочі перекладіть в пюре.

Крок 5. Гарненько розмішайте. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити і приперчите.

Крок 6. Стерлядь натріть оливковою олією. Посоліть і поперчіть, втріть спеції масажними рухами.

Крок 7. Рибку нафаршируйте овочевий начинкою.

Крок 8. На робочій поверхні розстеліть фольгу для запікання в кілька шарів. Помістіть стерлядь черевцем вниз. Вільними краями запечатайте рибу.

Крок 9. Поставте духовку для розігріву, встановивши на температурному перемикачі 180 градусів. Деко з рибою відправте в духовку. Готуйте 30 хвилин. Через півгодини розгорніть фольгу і готуйте ще 5-10 хвилин.

Крок 10. Акуратно дістаньте деко з духовки. Обережно перекладіть рибу на підготовлене блюдо. Задекоріруйте улюбленої зеленню і лимончиком.

Крок 11. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!