Стерлядь в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці

Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці – прекрасний варіант для збалансованого сімейного вечері. Готується просто і без проблем. Наразі рибка з картоплею запікаються, можна приготувати легкий овочевий салатик. Проста їжа може виглядати дуже презентабельно.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стерлядь – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода гаряча – 50 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У тушки стерляді обріжте шипи і великі плавці. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. При бажанні видалити голову і хвіст, потім вийде шикарна вуха. Тушку сполосніть під проточною водою. Цибулину звільніть від лушпиння. Картоплю помийте щіткою і почистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Крок 2. Почищені картоплини розрізати на частини і покладіть у форму, в якій будете запікати страву. Цибулину наріжте, як вам подобається. Складіть поверх картоплі. Підсоліть і приперчите. Полийте маслом і налийте гарячу воду.

Крок 3. Почищену стерлядку розділіть на зручні шматочки складіть поверх овочів. Підсоліть і приперчите.

Крок 4. Форму добре запечатайте фольгою для запікання. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 200 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини.

Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, зніміть фольгу і відправте підрум’янитися ще хвилин на 5.

Крок 6. Апетитну рибку з картоплею перекладіть на блюдо для подачі.

Крок 7. За бажанням задекоріруйте зеленню. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!