Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці
Стерлядь шматочками з картоплею, запечена в духовці – прекрасний варіант для збалансованого сімейного вечері. Готується просто і без проблем. Наразі рибка з картоплею запікаються, можна приготувати легкий овочевий салатик. Проста їжа може виглядати дуже презентабельно.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Стерлядь – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода гаряча – 50 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У тушки стерляді обріжте шипи і великі плавці. Видаліть зябра, вспорите черевце, витягніть нутрощі. При бажанні видалити голову і хвіст, потім вийде шикарна вуха. Тушку сполосніть під проточною водою. Цибулину звільніть від лушпиння. Картоплю помийте щіткою і почистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Крок 2. Почищені картоплини розрізати на частини і покладіть у форму, в якій будете запікати страву. Цибулину наріжте, як вам подобається. Складіть поверх картоплі. Підсоліть і приперчите. Полийте маслом і налийте гарячу воду.
Крок 3. Почищену стерлядку розділіть на зручні шматочки складіть поверх овочів. Підсоліть і приперчите.
Крок 4. Форму добре запечатайте фольгою для запікання. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі температури 200 градусів. Деко з рибкою відправте в духовку. Запікайте не менше півгодини.
Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, зніміть фольгу і відправте підрум’янитися ще хвилин на 5.
Крок 6. Апетитну рибку з картоплею перекладіть на блюдо для подачі.
Крок 7. За бажанням задекоріруйте зеленню. Пригощайте гостей. Приємного апетиту!