Баклажани з мясом – 10 рецептів овочевого рагу в духовці з картоплею, кабачками, помідорами, перцем

Апетитні баклажани чудово поєднуються з будь-якими видами м’яса. Таке гаряче блюдо стане яскравою і ситної ідеєю для вашого домашнього столу. Приготувати частування зовсім нескладно. Скористайтеся підбіркою з 10 покрокових рецептів з докладним описом процесу!

Овочеве рагу з баклажанів з м’ясом, запечена в духовці

Смачне рагу в духовці легко приготувати з баклажанів і м’яса. Подавати гаряче блюдо можна до обіду, вечері, святкового столу. Відмінне кулінарне рішення для великої компанії або сім’ї!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • М’ясо 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для випікання

Процес приготування:

  1. Як приготувати овочеве рагу з баклажанів з м’ясом? Гарненько промиваємо баклажани з кабачком. Нарізаємо овочі тонкими пластинами. Шкірку з молодих плодів знімати не обов’язково.
  2. Перекладаємо овочі в глибоку миску, посипаємо їх сіллю, розмішуємо і настоюють 10 хвилин.
  3. Розморожене м’ясо ріжемо тонкими шматочками. Їх можна відбити.
  4. Викладаємо кабачок з баклажаном на обмазаний маслом деко. Випікаємо продукт 10 хвилин при температурі 200 градусів.
  5. Запечені скибочки перекладаємо в жароміцну форму.
  6. Слідом кладемо м’ясо. Посипаємо його чорним меленим перцем.
  7. Далі викладаємо тонкі кружечки помідорів, посипаємо їх тертим сиром.
  8. Готуємо страву 30-40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  9. Апетитну страву з м’яса і овочів готово. Діліть на порції і подавайте до столу!

Овочеве рагу з баклажанів з м’ясом на сковороді

Простий і швидкий спосіб приготувати баклажани з м’ясом — в сковороді. Таке частування вийде соковитим, смачним і ароматним. Забирайте ідею для домашнього обіду або вечері.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • М’ясо — 300 гр.
  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Зелень — 1 пучок.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо м’ясо, після нарізаємо його невеликими шматочками.

2. Промиваємо овочі і також дрібно обробляємо їх ножем.

3. Смажимо цибулю на сковороді з рослинним і вершковим маслом. Відразу ж викладаємо сюди і м’ясо.

4. Обсмажуємо продукти до рум’янцю і доповнюємо їх морквою.

5. Відправляємо в загальну масу баклажани.

6. Посипаємо заготівлю ароматними спеціями за смаком і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

7. Подрібнюємо помідори і також кладемо їх в сковороду з вмістом.

8. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику і додаємо сіль. Тушкуємо страву ще 5-10 хвилин на слабкому вогні.

9. Перед подачею прикрашаємо рагу свіжою ароматною зеленню. Готово!

Рагу з баклажанами, м’ясом, кабачками і картоплею

Ситна домашня рагу можна приготувати з баклажанів, кабачків, картоплі і м’яса. Блюдо приготувати легко справляться навіть новачки. Спробуйте цікавий рецепт смачного обіду.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Яловичина — 0,4 кг
  • Баклажани — 1 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Картопля — 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Вода — 150 мл
  • Масло рослинне — 1,5 ст. л.
  • Зелень — для прикраси.

Процес приготування:

1. М’ясо ділимо на невеликі шматочки, які далі обсмажуємо в рослинному маслі до яскравого рум’янцю.

2. Після додаємо сюди брусочки моркви і ріпчастої цибулі.

3. Сюди ж відправляємо шматочки кабачка і баклажана.

4. Через 5-7 хвилин доповнюємо вміст болгарським перцем.

5. Очищаємо картоплю, ріжемо його середніми шматками і кладемо в загальну страву.

6. Далі солимо і посипаємо спеціями вміст. Заливаємо водою і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин.

7. Готову страву прикрашаємо ароматною зеленню і розкладаємо його по тарілках. Готово!

Баклажани з м’ясом, помідорами та болгарським перцем

Універсальні у виконанні баклажани можна смачно приготувати з м’ясом, болгарським перцем і помідорами. Поживне частування урізноманітнює звичне обіднє меню. Беріть на замітку!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Свинина — 0,5 кг
  • Баклажани — 2 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю ріжемо тонко. Обсмажуємо овочі на сковороді до м’якого стану.

2. Слідом викладаємо невеликі шматочки свинини. Готуємо близько 5 хвилин.

3. Доповнюємо вміст баклажанами, які попередньо ріжемо кубиками. Тушкуємо ще 10-15 хвилин.

4. В цей час подрібнюємо помідори.

5. Також чинимо з болгарським перцем.

6. Викладаємо овочі в загальну масу, солимо їх і посипаємо спеціями. Сюди ж продавлюємо часник. Розмішуємо і тушкуємо страву ще 5-7 хвилин.

7. Баклажани з овочами і м’ясом готові. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Баклажани з м’ясом по-китайськи — найсмачніший рецепт

Неймовірно смачний варіант приготування баклажанів з м’ясом — за рецептом. Страва порадує насиченим смаком і ароматом. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Свинина — 500 гр.
  • Баклажани — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Яйце — 2 шт.
  • Соус соєвий — 150 мл
  • Паста томатна — 1 ст. л.
  • Крохмаль — 1,5 ст. л.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Вода — 1 склянка
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Свинину ріжемо тонкою соломкою, доповнюємо яєчними білками і половиною соєвого соусу. Розмішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

2. Далі м’ясо обвалюють в крохмалі, перекладаємо в розігріту з маслом сковороду і смажимо до рум’янцю.

3. Дрібно ріжемо болгарські перці і моркву. Смажимо овочі окремо до м’якого стану.

4. Соломкою ріжемо баклажани, його також смажимо в крохмалі і в невеликій кількості соєвого соусу.

5. Для соусу в холодній воді розвести томатну пасту, залишився соєвий соус, цукор і оцет.

6. Прогріваємо соус в сковороді і опускаємо в нього всі інгредієнти. Акуратно розмішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.

7. Прибираємо частування з вогню, розкладаємо по тарілках і пробуємо. Готово!

Соковиті баклажани з м’ясом і картоплею, тушковані в казані

Соковите і поживне блюдо виходить з баклажанів, картоплі і м’яса. Для приготування використовується казан, який дозволяє зберегти всі поживні властивості і аромати інгредієнтів. Використовуйте ідею для великого сімейного обіду.

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Яловичина — 600 гр.
  • Баклажани — 2 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Помідори — 3 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Зелень — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Посипаємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

2. В цей час нагріваємо казан з олією. Обсмажуємо в ньому м’ясо, картоплю і моркву. Готуємо на помірному вогні близько 20 хвилин.

3. Далі додаємо цибулю і тонкі шматочки болгарського перцю. Вимішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.

4. Викладаємо баклажани і шматочки кабачка. Посипаємо блюдо сіллю і спеціями, доповнюємо лавровим листком. Акуратно розмішуємо і готуємо під кришкою 15-20 хвилин.

5. За 5 хвилин до готовності додаємо в масу подрібнені помідори.

6. Готове частування перекладаємо з казана в порційні тарілки, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Пробуйте!

Покроковий рецепт приготування баклажанів з м’ясом і капустою

Цікаво і смачно загасити баклажани можна з капустою і м’ясом. Просте і швидке блюдо різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте до обіду або вечері, порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій — 2

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 шт.
  • Капуста білокачанна — 250 гр.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Фарш м’ясний — 200 гр.
  • Сіль — за смаком.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо баклажан, видаляємо плодоніжки. Далі овоч ріжемо дрібними кубиками.

2. Розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо шматочки баклажана. Готуємо 5-7 хвилин.

3. Далі додаємо подрібнену цибулю і терту моркву.

4. Дрібно шаткуємо в загальну масу білокачанну капусту. Тушкуємо 15 хвилин.

5. Шматочками викладаємо розморожений фарш. Посипаємо вміст сіллю і перцем.

6. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин і періодично помішуємо страву.

7. Соковиті баклажани з м’ясом і капустою готові. Розкладайте по тарілках і пробуйте!

Баклажани, фаршировані м’ясним фаршем

Популярна і улюблена багатьма страва — фаршировані баклажани. Приготувати його зовсім нескладно. Частування послужить живильним перекусом або оригінальної закускою до святкового столу. Спробуйте!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 0,5 кг
  • Фарш м’ясний — 300 гр.
  • Помідори — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 3 зубчики.
  • Сир твердий — 100 гр.
  • Сіль — за смаком.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Масло рослинне — для випікання.
  • Зелень — для прикраси.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо, позбавляє від плодоніжок і розрізаємо на дві довгі частини.

2. Акуратно витягуємо з половинок м’якоть (вона також стане в нагоді). Це можна зробити за допомогою звичайної столової ложки.

3. Посипаємо овочі сіллю, залишаємо на 20 хвилин, після промиваємо під водою.

4. М’якоть залишаємо у воді також на 20 хвилин.

5. Через деякий час м’якоть віджимаємо і подрібнюємо.

6. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його ножем.

7. Також чинимо і з зубчиками часнику.

8. Кубиками розбираємо і помідори.

9. У сковороді з олією спочатку смажимо цибулю.

10. Далі до цибулі додаємо фарш. Розмішуємо і смажимо ще 5-10 хвилин.

11. Слідом викладаємо м’якоть баклажана.

12. Сюди ж відправляємо помідори. Солимо, перчимо заготівлю і тушкуємо близько 5 хвилин.

13. Твердий сир натираємо на тертці.

14. Баклажановые половинки наповнюємо начинкою з фаршем. Кладемо продукт на деко з пергаментом.

15. Посипаємо закуску сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

16. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Можна пробувати!

Баклажани, запечені з куркою і кабачками в духовці

Корисна і поживна ідея гарячого з баклажанів — з кабачками і куркою в духовці. Запечене блюдо підійде для великої родини або компанії. Скористайтеся простим покроковим рецептом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча — 1 шт.
  • Баклажани — 2 шт.
  • Кабачок — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Цибуля зелена — 0,5 пучка.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Петрушка — для прикраси.
  • Сіль — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо курячу грудку.

2. Нарізаємо продукт невеликими кубиками. Відправляємо в сковороду з олією.

3. Вливаємо трохи води і тушкуємо курку близько 15 хвилин.

4. Промиваємо і дрібно нарізаємо баклажани.

5. Також чинимо і з кабачками.

6. Відправляємо овочі до м’яса і продовжуємо підготовку.

7. Доповнюємо масу дрібно порізаним перцем.

8. Викладаємо сюди подрібнений зелений лук. Тушкуємо вміст на середньому вогні.

9. Слідом додаємо терту моркву.

10. Кубиками ріжемо помідори, часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо його.

11. Перекладаємо підготовлені овочі в загальну сковороду. Солимо блюдо, розмішуємо і залишаємо на слабкому вогні 10 хвилин.

12. В кінці для аромату посипаємо заготівлю свіжою петрушкою.

13. Ділимо гаряче частування на порції і подаємо до столу. Пробуйте!

Рагу з баклажанів з м’ясом і овочами в мультиварці

Яскраве за смаком рагу можна приготувати з м’ясом, баклажанами та іншими овочами. Виконати кулінарну ідею можна в мультиварці. Це серйозно заощадить ваш час і сили.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Свинина — 300 гр.
  • Баклажани — 1 шт.
  • Помідори — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Вода — 100 мл
  • Масло рослинне — 30 мл

Процес приготування:

1. Свинину ріжемо кубиками середнього розміру. Посипаємо шматочки спеціями за смаком.

2. Слідом підготуємо овочі. Промиваємо їх і розбираємо для вас способом. Моркву можна натерти.

3. У чашу мультиварки вливаємо олію і відправляємо м’ясо. Готуємо його в режимі для смаження.

4. Доповнюємо продукт ріпчастою цибулею і баклажаном.

5. Далі кладемо моркву. Солимо вміст і доповнюємо спеціями.

6. Закриваємо шари помідорами, вливаємо трохи води і включаємо режим «гасіння» на 40 хвилин.

7. Через деякий час апетитне рагу буде повністю готове. Розкладайте страву по тарілках і подавайте до столу!