Омлет з помідорами – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Омлет з помідорами – це вишукане поєднання компонентів, які, як правило, маються на полиці будь холодильної камери. Додавши в свій омлет навіть зовсім трохи стиглих помідорів, страва миттєво заграє новими фарбами і наситить страва не тільки своєю соковитістю, але також і своїм приємним овочевим смаком і соком. Також в нашій статті ви зможете дізнатися рецепти приготування сніданків з додаванням шинки або сосисок, з сиром або свіжою зеленню – на будь-які вподобання та смаки!

Омлет з помідорами і сиром на сковороді

Омлет з помідорами і сиром на сковороді – це ідеальний сніданок для всієї сім’ї, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до обіду. Обсмажувати омлетну суміш рекомендуємо на розтопленому вершковому маслі, так, страва, набуває неповторний ніжний смак.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Помідори черрі 10 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 45 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Шматочок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами. Промиті черрі ріжемо на 4 частини.
  2. У глибоку ємність розбиваємо чотири яйця.
  3. Расколачиваем, вливаємо молоко і підсолюємо – перемішуємо.
  4. На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо томати протягом 2-3 хвилин.
  5. До помідорів виливаємо яєчно-молочну суміш і злегка помішуємо.
  6. Присипаємо страву зеленню і, накривши кришкою, готуємо 3-4 хвилини. Після, зменшуємо полум’я до мінімуму і посипаємо сирної стружкою. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з плити і згортаємо за типом конвертика.
  7. Викладаємо на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Пишний омлет з молоком, помідорами і ковбасою

Пишний омлет з молоком, помідорами і ковбасою – це барвисте блюдо, яке незважаючи на простоту приготування, вражає своїм насиченим і яскравим смаком, перед яким неможливо встояти. Особливо з ранку, в поєднанні з чашкою ароматної кави або чаю.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Сир – 50-60 гр.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену ковбасу, помідори і сир ріжемо на кубики середньої величини.

Крок 2. У чашу вбиваємо яйця, додаємо сіль і молоко – збиваємо віночком до повного об’єднання.

Крок 3. До яєчної суміші закидаємо нарізку з підготовлених продуктів – заважаємо.

Крок 4. У сковороді розігріваємо рослинне масло і виливаємо заготівлю, готуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Крок 5. Готову страву присмачую зеленню і меленим перцем.

Крок 6. Приємного апетиту!

Омлет з цибулею і помідорами

Омлет з цибулею і помідорами – це дивовижне поєднання смаків і ароматом, які під час термічної обробки об’єднуються в єдине ціле. Звичайно, на такий омлет доведеться витратити трохи більше часу, ніж на класичний, однак, підсумковий результат безперечно варто цього!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Цибуля (дрібна) – 2 шт.
  • Яйця – 6 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими пір’ям.

Крок 2. Нарізку відправляємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом.

Крок 3. При частому помішуванні смажимо до світло-коричневого відтінку.

Крок 4. Томат промиваємо під струменем води і довільно подрібнюємо.

Крок 5. Помідор викладаємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо близько 5-7 хвилин на помірному полум’я.

Крок 6. Паралельно збовтуємо яйця з додаванням меленого перцю і солі.

Крок 7. Яєчну суміш виливаємо пасеровані овочі, перемішуємо і тримаємо на мінімальному нагріві 3-4 хвилини.

Крок 8. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності.

Крок 9. Омлет посипаємо листочками петрушки і приступаємо до сніданку. Приємного апетиту!

Омлет з помідорами і грибами

Омлет з помідорами і грибами – це простий і смачний варіант смачного сніданку або повноцінного перекусу. На приготування ви витратите зовсім небагато часу, але надовго позбавите себе від голоду і зарядитесь енергією, яка не буде супроводжуватися вагою в животі.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 8 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Печериці – 4-5 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Зелень – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо оболонку з м’ясних напівфабрикатів, ріжемо кружальцями і висипаємо на сковорідку з рослинним маслом.

Крок 2. В момент, коли сосиски підрум’янилися, додаємо нарізані гриби. Перемішуємо і обсмажуємо до м’якості.

Крок 3. Тепер у вогнетривкий посуд закидаємо скибочки свіжого помідора, перемішавши, продовжуємо підготовку.

Крок 4. В цей час в піалі збиваємо яйця з дрібкою солі.

Крок 5. Виливаємо яєчну суміш до обсмаженою інгредієнтів, чекаємо, поки схопиться нижній шар, і зменшуємо нагрівання. Накриваємо кришкою і чекаємо 5-7 хвилин.

Крок 6. Знімаємо блюдо з плити і посипаємо зеленню.

Крок 7. Приємного апетиту!

Омлет з помідорами і сосисками

Омлет з помідорами і сосисками готується настільки просто і швидко, що його приготувати зможе навіть дитина, яка ще не пішов в школу. Однак, незважаючи на це, готову страву подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сосиски – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо овочі водою, обсушуємо і ріжемо на тонкі слайсы.

Крок 2. Очищені сосиски ріжемо кільцями.

Крок 3. У сковороду вливаємо олію, прогріваємо і викладаємо скибочки томатів, тушкуємо 2-3 хвилини.

Крок 4. Додаємо сосиски, перемішуємо і смажимо хвилину.

Крок 5. В окремому посуді расколачиваем яйця з сіллю і чорним перцем.

Крок 6. Заливаємо підрум’янені складові збитими яйцями і відразу ж зменшуємо нагрівання.

Крок 7. Закриваємо сковороду кришкою і готуємо страву протягом 7-8 хвилин. Приємного апетиту!

Пишний омлет з помідорами та болгарським перцем

Пишний омлет з помідорами та болгарським перцем, приготований з додаванням відварених макаронів і зелені – це чудове страву, яке крім швидкості готування, вражає своїм насиченим смаком і яскравістю фарб. За рахунок використання жовтих і оранжевих овочів, омлет сподобається навіть дітям!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Макарони – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 30 мл
  • Томати – ½ шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони до готовності. Після, відкидаємо на друшляк.

Крок 2. У чашу розбиваємо яйця, підсолюємо.

Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції за допомогою віночка.

Крок 4. Підливаємо молоко і знову заважаємо.

Крок 5. Ретельно промиту зелень дрібно шаткуємо і висипаємо до яєць.

Крок 6. М’якоть болгарського перцю ріжемо кубиком і обсмажуємо протягом 5 хвилин на розігрітому рослинному маслі.

Крок 7. До перцю відправляємо шматочки помідора, помішуємо і готуємо близько 2 хвилин.

Крок 8. До овочевого асорті додаємо макарони.

Крок 9. Вміст сковороди заливаємо молочно-яєчною масою.

Крок 10. Готуємо страву на середньому нагріві під кришкою близько 5 хвилин. До столу подаємо прямо в сковороді. Приємного апетиту!

Омлет з шинкою і помідорами

Омлет з шинкою і помідорами – здавалося, банальний варіант всіма улюбленого сніданку, однак, сьогодні вашій увазі пропонується рецепт листкового омлету. Принцип готування мало чим відрізняється від класики, але повірте, страва, приготована таким чином, виходить в рази смачніше!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Молоко – 10 мл
  • Шинка – 60 гр.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками розбиваємо 4 яйця.

Крок 2. Вливаємо молоко і перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Стиглий помідор обдаємо окропом і знімаємо шкірочку, ріжемо кільцями. Також, тонкими слайсами нарізаємо шинку.

Крок 4. Сир натираємо на бурачной тертці, а тонкі скибочки шинки розрізаємо вздовж на смужки.

Крок 5. Розігріваємо Сковороду і змащуємо олією.

Крок 6. Виливаємо третю частину основного складу, чекаємо, коли схопиться і довільно розкладаємо помідори, шинку, посипаємо сіллю, перцем і сиром.

Крок 7. Готуємо омлет ще три хвилини і звертаємо так, як показано на фото, звільняючи половину сковороди.

Крок 8. На звільнене місце виливаємо залишки яєчної маси, присмачую зеленню і смажимо до готовності. Після, накриваємо омлет ще одним шаром.

Крок 9. Обережно переносимо страву на тарілку і негайно знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Омлет з помідорами і беконом

Омлет з помідорами і беконом – це неймовірно смачна страва, а весь секрет полягає саме в тоненьких смужках свинячого напівфабрикату. Під час смаження, бекон тане і його жирок просочує всі інші складові. Лише раз, приготувавши омлет, таким чином, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Бекон – 30 гр.
  • Вершки 30% – 30 мл
  • Помідори «черрі» – 4-6 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Сир – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Бекон нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до хрускоту на розігрітому рослинному маслі. Викладаємо на тарілку.

Крок 2. На розтопленому жирі смажимо півкільця цибулі протягом 3 хвилин.

Крок 3. До подрумяненному луку закидаємо половинки помідорів і золотистий бекон.

Крок 4. Паралельно в піалі збовтуємо яйця з додаванням вершків, солі і улюблених приправ.

Крок 5. Отриману суміш виливаємо в сковороду з іншими інгредієнтами.

Крок 6. Посипаємо сирної стружкою і закриваємо кришкою, доводимо до готовності на полум’я трохи нижче помірного.

Крок 7. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

ПП омлет з помідорами і брокколі

ПП омлет з помідорами і брокколі – це високобілкове страву, багату клітковиною і містить в собі зовсім небагато жирів. Якщо у вас є сковорідка з антипригарним покриттям, то тоді рецепт можна не включати рослинне масло зовсім – це позитивно позначиться на підсумковій калорійності.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Томати «черрі» – 5-6 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Броколі розбираємо на суцвіття середнього розміру, ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. У глибокій ємності змішуємо яйця з сіллю, молоком і меленим перцем.

Крок 3. Розігріваємо олію і обсмажуємо капусту 1-2 хвилини, після вливаємо молочно-яєчну суміш і тушкуємо близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Хаотично розкладаємо половинки томатів. Накриваємо вогнетривкий посуд кришкою і засікаємо 7-9 хвилин.

Крок 5. Готовий омлет доповнюємо натертим сиром і знову закриваємо кришкою для розплавлення.

Крок 6. Розрізаємо на порції і швидше подаємо до столу. Приємного апетиту!

Омлет із зеленню і помідорами

Омлет із зеленню і помідорами – це простий і швидкий спосіб, як підняти собі настрій з самого ранку. Пропонуємо вам приготувати ароматний і ситний омлет з молоком, твердим сиром і соковитими томатами, який припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б вилочку.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Сир – 10 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком.

Крок 2. Томати промиваємо водою і біля основи робимо надріз хрест-навхрест. Занурюємо овочі в окріп на кілька хвилин, витягаємо і видаляємо шкірку. М’якоть нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Дрібно рубаємо промиту і обсушену зелень.

Крок 4. Змішуємо молоко, яйця, сіль і чорний перець.

Крок 5. На розігрітому рослинному маслі 2-3 хвилини обсмажуємо нарізку з помідорів.

Крок 6. Виливаємо омлетну суміш.

Крок 7. Страву посипаємо зеленню, прикриваємо кришкою і доводимо до готовності на мінімальному полум’я (7-10 хвилин).

Крок 8. В кінці термічної обробки посипаємо омлет натертим сиром.

Крок 9. Блюдо сервіруємо і дегустуємо. Приємного апетиту!