Салат з огірків в томаті на зиму – 7 визначних рецептів з покроковими фото

Салат з огірків в томаті на зиму – це оригінальна овочева заготовка, яка яскраво доповнить полиці своєї комори. Частування можна подавати разом із гарячими стравами або просто їсти з хлібом. Для приготування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з семи визначних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш»

Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш» – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Інгредієнти на
2 л.

  • Огірок 1.5 кг
  • Помідори 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Оцет столовий 9% 8 ст. л.
  • Цукор-пісок 5 ч. л.
  • Сіль 5 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат з огірків в томаті на зиму? Добре промиваємо невеликі скляні банки.
  2. Стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.
  3. Промиваємо огірки і ріжемо тонкими кружечками. Зручно для цього використовувати овочерізку.
  4. Тонкими кільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
  5. Натираємо моркву або ріжемо її тонкою соломкою.
  6. Промиваємо помідори і пропускаємо їх через м’ясорубку.
  7. З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлі. Додаємо до них сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Доводимо до кипіння і після варимо близько 5-7 хвилин.
  8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
  9. Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш» готовий.

Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму

Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму порадує вас насиченим смаком, апетитним виглядом і неймовірною соковитістю. Така закуска не довго затримається на ваших полицях. Подавайте до столу з гарячими гарнірами або просто їжте з хлібом. Встояти неможливо.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – 3 ст. л. без гірки
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет – по 1 ч. л. на літрову банку.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо перці і очищаємо від насіння. Ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо будь-яким зручним способом: у блендері або через м’ясорубку.

Крок 3. З’єднуємо томатну масу з перцем, додаємо сюди сіль і цукор. Кип’ятимо і варимо після 15 хвилин.

Крок 4. Промиваємо огірки. Нарізаємо кружальцями або полукружками.

Крок 5. Опускаємо огірки в томатну масу. Вливаємо сюди масло. Варимо ще 5-10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам з оцтом, закриваємо кришками, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.

Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації

Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації – це насичене за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Така заготівля чудово поєднується з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо огірки під водою.

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння.

Крок 4. Ріжемо невеликими шматочками огірки. Складаємо їх в миску і доповнюємо шматочками часнику.

Крок 5. Ріжемо півкільцями цибулю і кладемо його до огірків.

Крок 6. Додаємо сіль і цукор.

Крок 7. Додаємо чорний мелений перець, перемішуємо і залишаємо на дві години для виділення соку.

Крок 8. Перекладаємо заготовку в каструлю.

Крок 9. Вливаємо в неї рослинне масло.

Крок 10. Додаємо томатну пасту.

Крок 11. Ставимо частування на вогонь і тушкуємо на помірному вогні 40 хвилин.

Крок 12. В кінці вливаємо оцет. Кип’ятимо повторно і прибираємо з вогню.

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до охолодження.

Крок 14. Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації готовий. Зберігайте в прохолодному місці.

Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником

Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником – це апетитне, смачне і соковите частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Часник – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • оцтова Есенція 70%/оцет 9% – 2 ст. л./15 ст. л.
  • Оцет 9% — 15 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Добре промиваємо овочі під водою.

Крок 2. Ошпарюємо томати, охолоджуємо і звільняємо від шкірки.

Крок 3. Потім їх прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.

Крок 4. З’єднуємо томатну масу з рослинним маслом, сіллю і цукром.

Крок 5. Кип’ятимо вміст і після варимо близько 10 хвилин.

Крок 6. Промиті огірки нарізаємо кільцями.

Крок 7. Опускаємо їх в томатну масу.

Крок 8. Доводимо до кипіння, варимо 20 хвилин. Відправляємо сюди подрібнений часник і вливаємо оцтову есенцію. Перемішуємо.

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником готовий. Прибирайте на зберігання!

Огірки в томатному соку без оцту на зиму

Огірки в томатному соку без оцту на зиму порадують вас своєю соковитістю і цікавим смаком. Таке частування точно урізноманітнює меню ваших заготовок. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • томатний Сік – 1 л
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб огірки провчилися хрусткими, рекомендуємо попередньо вимочити їх у холодній воді близько 6-8 годин.

Крок 2. Через зазначений час добре промиваємо овоч.

Крок 3. Розбираємо підготовлені огірки на великі частини. Якщо використовуйте занадто дрібні плоди, то їх можна залишити цілими.

Крок 4. У каструлю вливаємо томатний сік. Доводимо його до кипіння і додаємо сіль. Розмішуємо до її розчинення.

Крок 5. Стерилізуємо банки з кришками. Переливаємо сюди частування. Закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 6. Огірки в томатному соку без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

Огірки в томатному кетчупі на зиму

Огірки в томатному кетчупі на зиму – це яскраве і неймовірно смачне частування для вашого столу. Овочева заготівля порадує апетитним виглядом і неймовірною соковитістю. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Встояти неможливо!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,7 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Кетчуп – 250 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 175 гр.
  • Вода – 1,2 л
  • Оцет 9% – 175 мл
  • Перець чорний горошок – 30 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо міцні огірки без пошкоджень, добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Ріжемо огірки тонкими кружечками.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику, ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 4. У каструлі змішуємо воду, кетчуп, сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком. Кип’ятимо вміст.

Крок 5. В стерилізовані банки укладаємо огірки з часником.

Крок 6. Прибираємо лавровий лист з маринаду. Вливаємо маринад в огірки. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою, на дно якої устелено рушником і стерилізуємо 5 хвилин. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Огірки в томатному кетчупі на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання у відповідне місце.

Огірки кружечками в томаті на зиму в банках

Огірки кружечками в томаті на зиму в банках відрізняються насиченим смаком, неймовірною соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска не довго затримається на вашому столі. Подавайте до обіду разом з гарячими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець гострий – 4 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ошпарюємо томати, охолоджуємо і звільняємо від шкірки. Потім їх прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.

Крок 2. Промиваємо огірки і нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 3. Ділимо часник на зубчики і звільняємо від лушпиння. Подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 4. Томатну масу з’єднайте з сіллю, цукром, олією. Доводимо до кипіння і після варимо близько 5-10 хвилин.

Крок 5. Опускаємо сюди огірки і тушкуємо ще 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет і додаємо часник.

Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Огірки кружечками в томаті на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання!