Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Запечені кабачки в духовці — це швидкий і смачний спосіб приготувати корисний обід або вечерю. Кабачок – чудовий річний продукт, поживний і ситний. Однак при смаженні кабачка на сковороді з нього йдуть багато корисні мікроелементи. Тому ми пропонуємо вам 10 різних корисних і смачних рецептів кабачка в духовці.

Кабачки, запечені в духовці з сиром і помідорами

Молоді кабачки, запечені в духовці з сиром і помідорами, – прекрасне блюдо на кожен день. Приготувати його можна просто і швидко, а подавати його можна як окремим блюдом, так і в якості закуски до м’яса.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Помідор 300 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки в духовці готуються швидко і смачно. Готуємо всі необхідні продукти. Овочі промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Нарізаємо кабачки кружечками, помідори нарізаємо тонкими часточками.
  3. Змащуємо оливковою олією форму для запікання і викладаємо на неї кабачки з помідорами, чергуючи. Підсолюємо і перчимо за смаком.
  4. Збиваємо яйце з вершками, додаємо тертий сир, пропущений через землянку часник. Так само перчимо і солимо суміш.
  5. Заливаємо у форму яєчно-вершкову суміш і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  6. Запечені кабачки в духовці готові! Подаємо страву в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Фаршировані кабачки з м’ясним фаршем в духовці

Фаршировані кабачки – безпрограшний варіант для любителів смачної і корисної їжі. Фарширувати їх можна чим завгодно, але в цьому рецепті ми зупинимося на фарші. М’ясо разом з морквою і цибулею набуває солодкуваті нотки, а сир зі сметаною додадуть страві соковитості і виразності.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачки – 700 гр.
  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо кабачки на 3-4 частини кожен. Краще всього використовувати свіжі молоді кабачки.

2. Видаляємо серцевину з кожного шматочка за допомогою ложки, залишаючи дно і стінки.

3. Для начинки першим ділом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його протягом 4 хвилин на рослинній олії, періодично помішуючи.

4. Натираємо моркву на крупній тертці і додаємо її на сковороду. Так само помішуючи, підсмажити овочі приблизно 4 хвилини.

5. Потім додаємо фарш розбиваємо лопаткою великі м’ясні шматочки і, помішуючи, обсмажуємо м’ясо протягом 10 хвилин.

6. Половину отриманої м’якоті кабачків подрібнюємо і додаємо до фаршу. Також заливаємо на сковороду томатну пасту, 4 столові ложки сметани, солимо і перчимо. Перемішавши, залишаємо суміш на вогні ще на 2 хвилини.

7. Приступаємо до фарширування кабачків. Ложкою накладаємо суміш в наші кабачкові заготовки, щільно притискаючи масу.

8. Залишками сметани змащуємо зверху кабачки, а потім посипаємо тертим сиром.

9. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї кабачки приблизно на 40 хвилин.

10. Готові кабачки подаємо гарячими. Приємного апетиту!

Соковиті кабачки кружечками, запечені в духовці

Кабачки кружечками в духовці – прекрасне здорове блюдо, що готується без обсмажування і масла. Запікати кабачки ми будемо зі сметанним соусом і сиром, які чудово доповнять цікавий смак кабачка, а часник додасть нотку прянощі.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо кабачки кружечками середньої товщини.

2. Викладаємо кабачки на викладений пергаментом деко, посипаємо їх сіллю і перцем.

3. Тиснемо часник і з’єднуємо його зі сметаною, додаємо трохи в суміш сіль і перець.

4. Поллємо приготованим соусом кабачки.

5. Зверху посипаємо кабачки сиром.

6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо наші кабачки запікати протягом 20 хвилин.

7. Готові кабачки посипаємо зеленню перед подачею на стіл. Приємного апетиту!

Як просто і смачно запекти кабачки з баклажанами?

Кабачки з баклажанами – прекрасна, швидка і вкрай проста закуска, яка буде не тільки смачною, але і корисною за рахунок збереження при запіканні всіх вітамінів в овочах. Сир тонко доповнює смак овочів, а спеції допомагають цій страві по-справжньому розкритися.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир моцарелла – 120 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Помідор – 2 шт.
  • Коріандр – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний пекучий – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо баклажани товстими кружечками, мінімум сантиметр шириною.

2. Складаємо баклажани в миску і засипаємо сіллю на 15 хвилин, щоб позбавити їх від гіркоти. Після цього промиваємо їх холодною водою і обсушуємо.

3. Приблизно такими ж кружечками, як і баклажани нарізаємо кабачки.

4. Помідори обдаємо окропом, окатываем холодною водою і видаляємо шкірку.

5. Очищені помідори розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері до стану кашки. Додаємо до них червоний і чорний перець, коріандр, подрібнений часник і трохи солі.

6. Сир нарізаємо кружечками, рівними по діаметру нашим овочів.

7. Викладаємо майже всю томатну заправку на дно форми для запікання, зверху збираємо страву в такій послідовності: кільце баклажана – трохи солі – заправка – кільце кабачка – сіль – заправка – баклажан – кабачок.

8. Запікаємо баклажани при 180 градусах приблизно півгодини. Після цього дістаємо блюдо, розкладаємо поверх «башточок» сир і запікаємо ще 10 хвилин. Приємного апетиту!

Човники з кабачків з курячим фаршем

Апетитні човники з кабачків – це те блюдо, яке вражає не тільки своїми смаковими якостями, але і своїм елегантним зовнішнім виглядом. А поєднання свіжого кабачка з ніжним курячим фаршем точно не залишить нікого байдужим.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Базилік – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Відрізаємо у кабачків хвостики, після цього розрізаємо їх на дві половинки. За допомогою ложки видаляємо м’якоть кабачків і відкладаємо її в окрему ємність.

2. Вийшли човники солимо і перчимо з обох сторін.

3. Деко змащуємо олією, також чинимо і з самими кабачками, обробивши як внутрішню, так і зовнішню поверхні. Поміщаємо кабачки дном догори на деко і ставимо їх запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.

4. Куряче філе подрібнюємо у фарш.

5. Обсмажуємо фарш на сковороді до легкого рум’янцю.

6. Нарізаємо цибулю четвертинками.

7. Обсмажуємо цибулю в тому ж маслі, в якому обсмажували фарш. До позолотевшему цибулі додаємо раніше відкладену і подрібнену м’якоть кабачків. Гарненько перемішуємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на м’якоті.

8. Помідор нарізаємо дрібними кубиками.

9. Подрібнюємо кріп з базиліком і додаємо зелень до помідорів.

10. Додаємо до помідорів обсмажений фарш і засипаємо 30 грам тертого на дрібній тертці сиру.

11. Також додаємо майонез і подрібнений часник. Ретельно все перемішуємо. Далі додаємо кабачкову масу з цибулею, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо масу.

12. Ложкою начиняємо човники з кабачків і знову викладаємо на той самий лист.

13. Залишки сиру натираємо на крупній тертці і посипаємо їм човники.

14. Запікаємо човники приблизно 10 хвилин в розігрітій духовці. Приємного апетиту!

Дуже смачні кабачки з грибами, запечені в духовці

Неймовірно смачна страва, яку ви точно захочете приготувати ще раз, а поєднання грибів з кабачками і помідорами напевно запам’ятається вам надовго. Замість печериць можна використовувати будь-які інші гриби на ваш смак.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (овочева) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Вимитий кабачок нарізаємо кружечками не товщі 1 сантиметра.

2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

3. Помідори нарізаємо півколами.

4. Промиваємо печериці, обсушуємо їх і нарізаємо тонкими пластинками.

5. Змащуємо форму для випічки рослинним маслом і викладаємо розрізані навпіл кружечки кабачків.

6. Посипаємо їх зверху цибулею і приправою для овочів. Солимо за смаком.

7. Далі рівномірним шаром викладаємо печериці.

8. Зверху кладемо помідори і знову посипаємо все приправою і сіллю.

9. Поливаємо помідори майонезом.

10. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 40 хвилин. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування кабачків, запечених в сметані

Просте, швидке, але при цьому дуже смачне, поживне і корисне блюдо, від якого ви отримаєте тільки позитивні емоції. Ніжна сметана чудово доповнює смак кабачків, а спеції додадуть страві гострі нотки.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачок – 250 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Трави прованські – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чілі пластівцями – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо кабачок невеликими кубиками.

2. Дрібно подрібнюємо часник і додаємо його до кабачка.

3. Додаємо спеції, солимо і перчимо. Посипаємо кабачки чебрецем.

4. Додаємо сметану.

5. Перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо у змащену маслом форму для запікання.

6. Розігріваємо духовку до 170 градусів і відправляємо кабачки запікати протягом півгодини. Приємного апетиту!

Простий і швидкий спосіб запекти кабачки у фользі

Класичний рецепт приготування кабачків в духовці. Для такої страви не знадобиться багато часу або інгредієнтів, а за рахунок запікання у фользі кабачок збереже не тільки всі свої соки, але і всі корисні речовини.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо кабачки і обсушуємо їх.

2. Готуємо фольгу необхідного розміру.

3. Відрізаємо у кабачків хвостики і нарізаємо їх невеликими шматочками.

4. Викладаємо кабачки на фольгу, солимо їх і перчимо за смаком. Додаємо подрібнений часник. Зверху кладемо шматочок вершкового масла.

5. Загортаємо у фольгу щільний конверт і відправляємо в духовку приблизно на 20 хвилин при 180 градусах.

6. Готові кабачки подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Соковиті і ароматні кабачки в духовці яєчному клярі

Ситне блюдо, яке ідеально підходить під спекотний літній вечір. Ніжні кабачки в клярі відмінно поєднуються з соковитими помідорами і плавленим сиром і точно сподобається всій родині.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Кабачки – 700 гр.
  • Яйце – 7 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими кружечками.

2. Приступаємо до кляру. Для цього змішуємо яйця з перцем і сіллю і збиваємо їх віночком.

3. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо.

4. Занурюємо кружечки кабачка в кляр.

5. Обсмажуємо кабачки на невеликій кількості олії з обох сторін.

6. Нарізаємо півкільцями помідори.

7. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього кабачки. Зверху змащуємо їх майонезом і посипаємо подрібненою зеленню.

8. Викладаємо поверх майонезу шар помідорів.

9. Зверху посипаємо тертим сиром. Таким чином збираємо кілька шарів.

10. Випікаємо страву протягом 25 хвилин при 180 градусах. Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Кабачки в духовці в панірувальних сухарях з сиром і яйцем

Хрусткі та апетитні кабачкові палички з сиром. Таке блюдо напевно припаде до смаку дітям, при цьому залишаючись корисною альтернативою звичним смаженою закусок.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Сир тертий – ¼ склянки
  • Сухарі панірувальні – ½ Склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Вимиті кабачки розрізаємо на довгі і тонкі палички.

2. Збиваємо яйце віночком до однорідності.

3. Змішати панірувальні сухарі з тертим на дрібній тертці сиром.

4. Обвалюємо кабачкові палички в борошні, потім занурюємо їх у яйце і обвалюють у панірувальних сухарях з сиром. Викладаємо палички на змащене олією деко так, щоб між ними залишалося невелику відстань. Збризкуємо палички невеликою кількістю масла.

5. Випікаємо палички в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

6. Потім виймаємо деко і щипцями перевертаємо палички на іншу сторону і випікаємо їх ще 15 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді з соусом до смаку. Приємного апетиту!