Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Запечені кабачки в духовці — це швидкий і смачний спосіб приготувати корисний обід або вечерю. Кабачок – чудовий річний продукт, поживний і ситний. Однак при смаженні кабачка на сковороді з нього йдуть багато корисні мікроелементи. Тому ми пропонуємо вам 10 різних корисних і смачних рецептів кабачка в духовці.

Кабачки, запечені в духовці з сиром і помідорами

Молоді кабачки, запечені в духовці з сиром і помідорами, – прекрасне блюдо на кожен день. Приготувати його можна просто і швидко, а подавати його можна як окремим блюдом, так і в якості закуски до м’яса.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Помідор 300 гр.
  • Вершки 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачки в духовці готуються швидко і смачно. Готуємо всі необхідні продукти. Овочі промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Нарізаємо кабачки кружечками, помідори нарізаємо тонкими часточками.
  3. Змащуємо оливковою олією форму для запікання і викладаємо на неї кабачки з помідорами, чергуючи. Підсолюємо і перчимо за смаком.
  4. Збиваємо яйце з вершками, додаємо тертий сир, пропущений через землянку часник. Так само перчимо і солимо суміш.
  5. Заливаємо у форму яєчно-вершкову суміш і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  6. Запечені кабачки в духовці готові! Подаємо страву в гарячому вигляді. Приємного апетиту!