Тушковані баклажани – 10 рецептів з овочами, помідорами, часником, перцем з покроковими фото

Смачні і корисні баклажани славляться поживними властивостями і своєю універсальністю. З ними можна приготувати велику кількість страв: від простих до вишуканих закусок гарячих страв. Пропонуємо 10 способів гасіння баклажана з іншими овочами!

Тушковані баклажани з овочами на сковороді

Смачно загасити баклажани з іншими овочами можна по простому і швидкому рецептом. Таке частування актуально для перекусу. Також його можна використовувати як гарнір до інших гарячих страв.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні тушковані баклажани? Підготуємо овочі. Промиємо їх і, при необхідності, очистимо.
  2. Баклажани ріжемо кубиками, засипаємо сіллю і залишаємо на деякий час.
  3. Морква натираємо на тертці, а цибулю з болгарським перцем тонко нарізаємо.
  4. Прогріваємо сковороду з маслом і смажимо на ньому цибулю, перець і моркву, пару хвилин, до м’якості.
  5. Сюди ж опускаємо підготовлені кубики баклажанів. Солимо вміст, посипаємо перцем та іншими спеціями за смаком.
  6. за 10 хвилин продавлюємо в масу часник і виливаємо томатну пасту. Акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  7. Апетитне і ароматне блюдо з баклажанів готово. Пробуйте!

Тушковані баклажани з кабачками на сковороді

Для соковитого і яскравого смаку гарнір можна приготувати тушковані баклажани і кабачки. Апетитне частування складе відмінну компанію м’ясних або рибних страв. Беріть на замітку простий і швидкий рецепт!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажан — 1 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Борошно — 50 гр.
  • Сіль — за смаком.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо від шкірки моркву і поділяємо її на брусочки.

2. Невеликими кубиками кришимо цибулю.

3. Промиваємо кабачки і також ділимо їх на кубики.

4. Повторюємо аналогічні дії і з баклажанами.

5. Якщо баклажан старий, то його можна посолити і залишити на 10-20 хвилин.

6. Помідори ошпарюємо, звільняємо від шкірки і нарізаємо.

7. Очищаємо зубчики часнику.

8. Далі приступаємо до обжарке. Першими на сковороду з маслом відправляємо баклажан.

9. Після додаємо до нього моркву.

10. Слідом ідуть кабачки.

11. Чекаємо близько 5 хвилин і приєднуємо цибулю.

12. Після появи рум’янцю посипаємо вміст борошном. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

13. Далі кладемо помідори. Посипаємо масу сіллю і перцем.

14. Далі овочі тушкуємо на слабкому вогні під кришкою.

15. При необхідності, можна вливати кип’ячену воду.

16. За пару хвилин до готовності продавлюємо до вмісту часник для аромату.

17. Розмішуємо частування і прибираємо з вогню. Можна пробувати!

Як смачно приготувати тушковані баклажани з помідорами і часником?

Ароматні й соковиті тушковані баклажани виходять з додаванням помідорів і часнику. Овочеве частування порадує не тільки своїм смаком і поживністю, а й корисними властивостями.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 2

Склад:

  • Баклажани — 2шт.
  • Помідори — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Петрушка — за смаком.
  • соєвий Соус — 100 мл
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо від шкірки баклажани. Ріжемо їх кубиками і, при необхідності, позбавляємося від гіркоти. Для цього потрібно посипати продукт сіллю і залишити на деякий час.

2. Далі баклажани перекладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду.

3. Поливаємо овоч соєвим соусом і смажимо 3-5 хвилин.

4. Далі приєднуємо шматочки помідорів і петрушку. Готуємо ще 7-10 хвилин.

5. В кінці готування до вмісту слід часник продавити. Це додасть яскравий аромат.

6. Готову страву прибираємо з вогню. Розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Можна пробувати!

Рагу з тушкованих баклажанів з м’ясом

Апетитне домашнє рагу з баклажанів і м’яса — відмінне рішення для сімейного столу. Таке частування можна взяти з собою на пікнік, а також подати до обіду. Оцініть простий покроковий рецепт, на який ви витратите зовсім небагато часу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Свинина — 0,5 кг
  • Помідори — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі промиваємо, а м’ясо розморожуємо.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

3. Смажимо цибулю на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.

4. Сюди ж відправляємо і невеликі шматочки свинини. Продовжуємо підготовку.

5. В цей час подрібнюємо баклажан.

6. Викладаємо його у обжарку.

7. Дрібно ріжемо помідори.

8. Також кладемо їх до загальної маси.

9. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями. Акуратно розмішуємо і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин. За кілька хвилин до готовності додаємо поросяти, ягняти часник.

10. Ароматні баклажани з м’ясом готові. Пробуйте!

Дуже смачний тушковані баклажани з капустою

Загасити баклажани можна разом з капустою. Овочевий гарнір вийде смачним, соковитим і ароматним. Частування послужить відмінним доповненням до м’яса або риби. Беріть на замітку прямий домашній рецепт.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій — 4

Склад:

  • Баклажани — 2шт.
  • Капуста білокачанна — 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • томатна Паста – 1-2 ст. л
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Масло оливкове — для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо овочі до приготування. Промиваємо їх і, при необхідності, очищаємо від шкірки.

2. Натираємо моркву, цибулю ріжемо будь-яким зручним способом. Обсмажуємо овочі близько двох хвилин в розігрітій з маслом сковороді.

3. Дрібно шаткуємо капусту і відправляємо її в загальну сковороду. Продовжуємо тушкувати ще 5-7 хвилин.

4. Кубиками нарізаємо заздалегідь очищені баклажани. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо лавровим листом. Продовжуємо готувати на слабкому вогні 10-15 хвилин.

5. Після того, як всі овочі стануть м’якими, кладемо до них томатну пасту. Розмішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

6. Соковите овочеве частування готово! Подавайте до столу з хлібом або спільно з іншими стравами.

Покроковий рецепт приготування тушкованих баклажанів в мультиварці

Швидкий спосіб загасити баклажани до домашнього обіду — з використанням мультиварки. Такий спосіб дозволить зберегти всі вітаміни та яскравий аромат овоча. Подавайте як гарнір до рибним або м’ясним блюдом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Помідори — 4 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Кріп сушений — за смаком.
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Сіль — за смаком.
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Вода — 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани, ріжемо його середніми кубиками, солимо і залишаємо хвилин на 20. Це допоможе прибрати гіркоту овоча.

2. У цей час можна тонко нарізати ріпчасту цибулю з болгарським перцем.

3. Далі обробляємо заздалегідь промиті помідори.

4. Обмазуємо чашу мультиварки маслом і викладаємо сюди всі підготовлені овочі.

5. Посипаємо заготівлю сіллю, меленим перцем і сушеним кропом. Доповнюємо лавровим листком, водою і готуємо в режимі для гасіння рівно 35 хвилин.

6. Через деякий час соковите блюдо з баклажанів готово. Розподіліть його по тарілках і пригощайтеся!

Ніжні баклажани тушковані в сметані

Щоб тушковані баклажани вийшли більш м’якими і ніжними, додайте до них сметану. Цікавий рецепт порадує простим і швидким приготуванням. Готуйте страву для перекусу або як гарнір до сімейного обіду.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сметана — 100 мл
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Масло вершкове — 50 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі під водою, з лука знімаємо піну.

2. Баклажани можна також очистити від верхнього шару.

3. Далі головний овоч ділимо на тонкі пласти, посипаємо їх сіллю і залишаємо на час. Це прибере зайву гіркоту.

4. Через деякий час заготівлю розбираємо на невеликі кубики.

5. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на вершковому маслі разом з баклажанами.

6. Через 5-7 хвилин доповнюємо масу сметаною.

7. Посипаємо блюдо сіллю і спеціями.

8. Починаємо акуратно перемішайте вміст.

9. Продовжуємо готування на помірному вогні ще 10 хвилин.

10. Ніжні баклажани в сметані готові. Можна пробувати!

Баклажани тушковані з помідорами та болгарським перцем

Соковиті і смачні баклажани можна згасити разом з болгарським перцем і помідорами. Домашнє блюдо порадує швидким приготуванням і поживністю. Порадуйте своїх близьких!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями.

2. Їх посипаємо сіллю і ненадовго залишаємо.

3. Очищаємо цибулини і ріжемо тонкими півкільцями.

4. Соломкою розбираємо очищені від насіння перці.

5. Помідори ділимо на тонкі скибочки.

6. На олії смажимо до м’якого стану ріпчасту цибулю з перцем.

7. Далі додаємо помідори, спеції за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин.

8. Окремо смажимо кружечки баклажанів до золотистої скоринки.

9. Після баклажани перекладаємо в глибоку миску.

10. Зверху кладемо овочеву піджарку. Посипаємо все це зеленню і подрібненим часником. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт тушкованих баклажанів з овочами в духовці

Смачні тушковані баклажани можна приготувати в духовці разом з іншими сезонними овочами. Таке частування стане відмінним гарніром або повноцінним обіднім стравою.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики.
  • Томати у власному соку — 300 гр.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Спеції — за смаком.
  • Зелень — 1 пучок.
  • Масло рослинне — 100 мл

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо соус. Для цього в сотейнику з’єднуємо томати в соку, частина рослинного масла, сіль, цукор і спеції.

2. Вимішуємо і тушкуємо соус на тихому вогні близько 10 хвилин.

3. У цей час нарізаємо кубиками баклажани і викладаємо їх у обмащений маслом форму для випікання.

4. Також нарізаємо і кладемо у форму кабачки.

5. Слідом додаємо моркву і ріпчасту цибулю.

6. Після, шматочки очищеного від насіння болгарського перцю.

7. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Акуратно перемішуємо.

8. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Далі заливаємо овочі готовим соусом і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

10. Соковиті і ароматні баклажани з овочами готові. Можна пробувати!

Як швидко і просто загасити баклажани з морквою і цибулею?

Смачно і швидко загасити баклажани можна з морквою і цибулею. Блюдо вийде соковитим, поживним і ароматним. Його можна використовувати як гарнір або як самостійну страву до вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Паста томатна — 2 ст. л.
  • Масло рослинне — для смаження.
  • Вода — 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки. Далі овочі подрібнюють. Моркву можна натерти на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо кружечками.

2. Невеликими шматочками нарізаємо баклажани. Засипаємо його невеликою кількістю солі і ненадовго залишаємо, щоб прибрати можливу гіркоту.

3. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Тушкуємо їх кілька хвилин до м’якого стану.

4. Баклажани віджимаємо від вологи і додаємо в загальну піджарку. Вливаємо воду, додаємо томатну пасту, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і тушкуємо до готовності (близько 20-25 хвилин.

5. Тушковані баклажани з ароматним цибулею і морквою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з хлібом або з іншими гарячими стравами.