Тушковані баклажани – 10 рецептів з овочами, помідорами, часником, перцем з покроковими фото

Смачні і корисні баклажани славляться поживними властивостями і своєю універсальністю. З ними можна приготувати велику кількість страв: від простих до вишуканих закусок гарячих страв. Пропонуємо 10 способів гасіння баклажана з іншими овочами!

Тушковані баклажани з овочами на сковороді

Смачно загасити баклажани з іншими овочами можна по простому і швидкому рецептом. Таке частування актуально для перекусу. Також його можна використовувати як гарнір до інших гарячих страв.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 3 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні тушковані баклажани? Підготуємо овочі. Промиємо їх і, при необхідності, очистимо.
  2. Баклажани ріжемо кубиками, засипаємо сіллю і залишаємо на деякий час.
  3. Морква натираємо на тертці, а цибулю з болгарським перцем тонко нарізаємо.
  4. Прогріваємо сковороду з маслом і смажимо на ньому цибулю, перець і моркву, пару хвилин, до м’якості.
  5. Сюди ж опускаємо підготовлені кубики баклажанів. Солимо вміст, посипаємо перцем та іншими спеціями за смаком.
  6. за 10 хвилин продавлюємо в масу часник і виливаємо томатну пасту. Акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  7. Апетитне і ароматне блюдо з баклажанів готово. Пробуйте!