Смачні і корисні баклажани славляться поживними властивостями і своєю універсальністю. З ними можна приготувати велику кількість страв: від простих до вишуканих закусок гарячих страв. Пропонуємо 10 способів гасіння баклажана з іншими овочами!
Тушковані баклажани з овочами на сковороді
Смачно загасити баклажани з іншими овочами можна по простому і швидкому рецептом. Таке частування актуально для перекусу. Також його можна використовувати як гарнір до інших гарячих страв.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 3 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смачні тушковані баклажани? Підготуємо овочі. Промиємо їх і, при необхідності, очистимо.
- Баклажани ріжемо кубиками, засипаємо сіллю і залишаємо на деякий час.
- Морква натираємо на тертці, а цибулю з болгарським перцем тонко нарізаємо.
- Прогріваємо сковороду з маслом і смажимо на ньому цибулю, перець і моркву, пару хвилин, до м’якості.
- Сюди ж опускаємо підготовлені кубики баклажанів. Солимо вміст, посипаємо перцем та іншими спеціями за смаком.
- за 10 хвилин продавлюємо в масу часник і виливаємо томатну пасту. Акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Апетитне і ароматне блюдо з баклажанів готово. Пробуйте!
Тушковані баклажани з кабачками на сковороді
Для соковитого і яскравого смаку гарнір можна приготувати тушковані баклажани і кабачки. Апетитне частування складе відмінну компанію м’ясних або рибних страв. Беріть на замітку простий і швидкий рецепт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажан — 1 шт.
- Кабачок — 1 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 4 зубчики.
- Борошно — 50 гр.
- Сіль — за смаком.
- Перець чорний мелений — за смаком.
- Масло рослинне — для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо від шкірки моркву і поділяємо її на брусочки.
2. Невеликими кубиками кришимо цибулю.
3. Промиваємо кабачки і також ділимо їх на кубики.
4. Повторюємо аналогічні дії і з баклажанами.
5. Якщо баклажан старий, то його можна посолити і залишити на 10-20 хвилин.
6. Помідори ошпарюємо, звільняємо від шкірки і нарізаємо.
7. Очищаємо зубчики часнику.
8. Далі приступаємо до обжарке. Першими на сковороду з маслом відправляємо баклажан.
9. Після додаємо до нього моркву.
10. Слідом ідуть кабачки.
11. Чекаємо близько 5 хвилин і приєднуємо цибулю.
12. Після появи рум’янцю посипаємо вміст борошном. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
13. Далі кладемо помідори. Посипаємо масу сіллю і перцем.
14. Далі овочі тушкуємо на слабкому вогні під кришкою.
15. При необхідності, можна вливати кип’ячену воду.
16. За пару хвилин до готовності продавлюємо до вмісту часник для аромату.
17. Розмішуємо частування і прибираємо з вогню. Можна пробувати!
Як смачно приготувати тушковані баклажани з помідорами і часником?
Ароматні й соковиті тушковані баклажани виходять з додаванням помідорів і часнику. Овочеве частування порадує не тільки своїм смаком і поживністю, а й корисними властивостями.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 2
Склад:
- Баклажани — 2шт.
- Помідори — 1 шт.
- Часник — 4 зубчики.
- Петрушка — за смаком.
- соєвий Соус — 100 мл
- Масло рослинне — для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо від шкірки баклажани. Ріжемо їх кубиками і, при необхідності, позбавляємося від гіркоти. Для цього потрібно посипати продукт сіллю і залишити на деякий час.
2. Далі баклажани перекладаємо в розігріту з рослинною олією сковороду.
3. Поливаємо овоч соєвим соусом і смажимо 3-5 хвилин.
4. Далі приєднуємо шматочки помідорів і петрушку. Готуємо ще 7-10 хвилин.
5. В кінці готування до вмісту слід часник продавити. Це додасть яскравий аромат.
6. Готову страву прибираємо з вогню. Розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Можна пробувати!
Рагу з тушкованих баклажанів з м’ясом
Апетитне домашнє рагу з баклажанів і м’яса — відмінне рішення для сімейного столу. Таке частування можна взяти з собою на пікнік, а також подати до обіду. Оцініть простий покроковий рецепт, на який ви витратите зовсім небагато часу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Свинина — 0,5 кг
- Помідори — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 4 зубчики.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Масло рослинне — для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі промиваємо, а м’ясо розморожуємо.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.
3. Смажимо цибулю на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.
4. Сюди ж відправляємо і невеликі шматочки свинини. Продовжуємо підготовку.
5. В цей час подрібнюємо баклажан.
6. Викладаємо його у обжарку.
7. Дрібно ріжемо помідори.
8. Також кладемо їх до загальної маси.
9. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями. Акуратно розмішуємо і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин. За кілька хвилин до готовності додаємо поросяти, ягняти часник.
10. Ароматні баклажани з м’ясом готові. Пробуйте!
Дуже смачний тушковані баклажани з капустою
Загасити баклажани можна разом з капустою. Овочевий гарнір вийде смачним, соковитим і ароматним. Частування послужить відмінним доповненням до м’яса або риби. Беріть на замітку прямий домашній рецепт.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій — 4
Склад:
- Баклажани — 2шт.
- Капуста білокачанна — 500 гр.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- томатна Паста – 1-2 ст. л
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Лист лавровий — 1 шт.
- Масло оливкове — для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо овочі до приготування. Промиваємо їх і, при необхідності, очищаємо від шкірки.
2. Натираємо моркву, цибулю ріжемо будь-яким зручним способом. Обсмажуємо овочі близько двох хвилин в розігрітій з маслом сковороді.
3. Дрібно шаткуємо капусту і відправляємо її в загальну сковороду. Продовжуємо тушкувати ще 5-7 хвилин.
4. Кубиками нарізаємо заздалегідь очищені баклажани. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо лавровим листом. Продовжуємо готувати на слабкому вогні 10-15 хвилин.
5. Після того, як всі овочі стануть м’якими, кладемо до них томатну пасту. Розмішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
6. Соковите овочеве частування готово! Подавайте до столу з хлібом або спільно з іншими стравами.
Покроковий рецепт приготування тушкованих баклажанів в мультиварці
Швидкий спосіб загасити баклажани до домашнього обіду — з використанням мультиварки. Такий спосіб дозволить зберегти всі вітаміни та яскравий аромат овоча. Подавайте як гарнір до рибним або м’ясним блюдом.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Помідори — 4 шт.
- Перець болгарський — 1 шт.
- Кріп сушений — за смаком.
- Лист лавровий — 1 шт.
- Перець чорний мелений — за смаком.
- Сіль — за смаком.
- Масло рослинне — 1 ст. л.
- Вода — 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани, ріжемо його середніми кубиками, солимо і залишаємо хвилин на 20. Це допоможе прибрати гіркоту овоча.
2. У цей час можна тонко нарізати ріпчасту цибулю з болгарським перцем.
3. Далі обробляємо заздалегідь промиті помідори.
4. Обмазуємо чашу мультиварки маслом і викладаємо сюди всі підготовлені овочі.
5. Посипаємо заготівлю сіллю, меленим перцем і сушеним кропом. Доповнюємо лавровим листком, водою і готуємо в режимі для гасіння рівно 35 хвилин.
6. Через деякий час соковите блюдо з баклажанів готово. Розподіліть його по тарілках і пригощайтеся!
Ніжні баклажани тушковані в сметані
Щоб тушковані баклажани вийшли більш м’якими і ніжними, додайте до них сметану. Цікавий рецепт порадує простим і швидким приготуванням. Готуйте страву для перекусу або як гарнір до сімейного обіду.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сметана — 100 мл
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Масло вершкове — 50 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі під водою, з лука знімаємо піну.
2. Баклажани можна також очистити від верхнього шару.
3. Далі головний овоч ділимо на тонкі пласти, посипаємо їх сіллю і залишаємо на час. Це прибере зайву гіркоту.
4. Через деякий час заготівлю розбираємо на невеликі кубики.
5. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на вершковому маслі разом з баклажанами.
6. Через 5-7 хвилин доповнюємо масу сметаною.
7. Посипаємо блюдо сіллю і спеціями.
8. Починаємо акуратно перемішайте вміст.
9. Продовжуємо готування на помірному вогні ще 10 хвилин.
10. Ніжні баклажани в сметані готові. Можна пробувати!
Баклажани тушковані з помідорами та болгарським перцем
Соковиті і смачні баклажани можна згасити разом з болгарським перцем і помідорами. Домашнє блюдо порадує швидким приготуванням і поживністю. Порадуйте своїх близьких!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Перець болгарський — 2 шт.
- Помідори — 2 шт.
- Часник — 2 зубчики.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Масло рослинне — для смаження.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями.
2. Їх посипаємо сіллю і ненадовго залишаємо.
3. Очищаємо цибулини і ріжемо тонкими півкільцями.
4. Соломкою розбираємо очищені від насіння перці.
5. Помідори ділимо на тонкі скибочки.
6. На олії смажимо до м’якого стану ріпчасту цибулю з перцем.
7. Далі додаємо помідори, спеції за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин.
8. Окремо смажимо кружечки баклажанів до золотистої скоринки.
9. Після баклажани перекладаємо в глибоку миску.
10. Зверху кладемо овочеву піджарку. Посипаємо все це зеленню і подрібненим часником. Готово, можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт тушкованих баклажанів з овочами в духовці
Смачні тушковані баклажани можна приготувати в духовці разом з іншими сезонними овочами. Таке частування стане відмінним гарніром або повноцінним обіднім стравою.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 1 шт.
- Кабачок — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Перець болгарський — 1 шт.
- Часник — 4 зубчики.
- Томати у власному соку — 300 гр.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Спеції — за смаком.
- Зелень — 1 пучок.
- Масло рослинне — 100 мл
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо соус. Для цього в сотейнику з’єднуємо томати в соку, частина рослинного масла, сіль, цукор і спеції.
2. Вимішуємо і тушкуємо соус на тихому вогні близько 10 хвилин.
3. У цей час нарізаємо кубиками баклажани і викладаємо їх у обмащений маслом форму для випікання.
4. Також нарізаємо і кладемо у форму кабачки.
5. Слідом додаємо моркву і ріпчасту цибулю.
6. Після, шматочки очищеного від насіння болгарського перцю.
7. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Акуратно перемішуємо.
8. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Далі заливаємо овочі готовим соусом і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
10. Соковиті і ароматні баклажани з овочами готові. Можна пробувати!
Як швидко і просто загасити баклажани з морквою і цибулею?
Смачно і швидко загасити баклажани можна з морквою і цибулею. Блюдо вийде соковитим, поживним і ароматним. Його можна використовувати як гарнір або як самостійну страву до вечері.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Паста томатна — 2 ст. л.
- Масло рослинне — для смаження.
- Вода — 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки. Далі овочі подрібнюють. Моркву можна натерти на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо кружечками.
2. Невеликими шматочками нарізаємо баклажани. Засипаємо його невеликою кількістю солі і ненадовго залишаємо, щоб прибрати можливу гіркоту.
3. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Тушкуємо їх кілька хвилин до м’якого стану.
4. Баклажани віджимаємо від вологи і додаємо в загальну піджарку. Вливаємо воду, додаємо томатну пасту, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і тушкуємо до готовності (близько 20-25 хвилин.
5. Тушковані баклажани з ароматним цибулею і морквою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з хлібом або з іншими гарячими стравами.