Квітна капуста в клярі з хрусткою скоринкою на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Цвітна капуста в клярі з хрусткою скоринкою на сковороді – це цікаве та смачне частування для сім’ї або компанії. Апетитну закуску можна подавати з улюбленими соусами або використовувати як оригінальний гарнір. Для приготування беріть на замітку нашу кулінарну збірку з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Смачна цвітна капуста в хрусткому клярі на сковороді

Смачна цвітна капуста в хрусткому клярі на сковороді порадує вас апетитним виглядом та нескладним кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Готове частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Капуста цвітна – 350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Вершки – 200 мл.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Часник сушений – за смаком

Процес приготування:

Цвітна капуста в клярі з хрусткою скоринкою на сковороді готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і опускаємо в киплячу підсолену воду на 3 хвилини. Потім суцвіття дістаємо із води і даємо їм охолонути.

Для кляра в глибоку миску розбиваємо куряче яйце, вливаємо вершки, додаємо гірчицю, сіль та інші спеції. Ретельно все перемішуємо.

Доповнюємо нашу суміш борошном і ще раз перемішуємо до зникнення грудочок.

На окрему тарілку висипаємо трохи борошна. Кожне суцвіття капусти занурюємо спочатку в кляр, потім обвалюємо в борошні.

Обсмажуємо наші заготовки на олії до золотистої скоринки, потім перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Смачна цвітна капуста в хрусткому клярі на сковороді готова. Можна пригощатись!

Цвітна капуста у клярі з сиром

Цвітна капуста в клярі з сиром порадує яскравим смаком та привабливою золотистою скоринкою. Такий продукт стане однією з найулюбленіших закусок на вашому домашньому столі. Подавайте частування з улюбленими соусами, а для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 600 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Цвітну капусту добре промиваємо під водою і розбираємо на суцвіття.

Крок 3. Суцвіття опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин.

Крок 4. Потім суцвіття відкидаємо на друшляк і даємо їм охолонути.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо панірувальні сухарі та тертий на тертці сир.

Крок 6. В окремому посуді збиваємо вилкою куряче яйце.

Крок 7. Кожне підготовлене суцвіття спочатку опускаємо в яєчну суміш.

Крок 8. Потім добре пануємо в сирній заготівлі.

Крок 9. Перекладаємо нашу капусту в сковороду з олією і обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 10. Цвітна капуста у клярі з сиром готова. Подавайте до столу та спробуйте!

Як приготувати заморожену цвітну капусту в клярі?

Як приготувати заморожену цвітну капусту в клярі, ми докладно розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Беріть його на замітку, щоб порадувати себе та близьких цікавим частуванням. Така хрумка і апетитна закуска точно нікого не залишить байдужим.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста заморожена – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Борошно – 80 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Промиваємо цвітну капусту та розбираємо її на суцвіття.

Крок 3. Відварюємо суцвіття в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин, потім відкидаємо на сито і даємо охолонути.

Крок 4. Для кляра в глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, молоко та сіль.

Крок 5. Добре збиваємо продукти віночком і всипаємо сюди борошно. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Кожне суцвіття капусти занурюємо в клярі і перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо суцвіття до рум’яної скоринки. Наприкінці додаємо сюди шматки вершкового масла та готуємо ще пару хвилин.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати заморожену цвітну капусту в клярі. Беріть на замітку!

Цвітна капуста у клярі в сухарях

Цвітна капуста в клярі в сухарях відрізняється оригінальним смаком та привабливою золотистою скоринкою. Такий продукт точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Подавайте апетитне частування з улюбленими соусами, а для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 кг.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Соус чилі – 1 ст.л.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Цибуля сушена – 1 ч.л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Вода – 250 мл.
  • Олія – ​​500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій підсоленій воді близько чотирьох-п’яти хвилин. Після цього відкидаємо на сито і даємо продукту охолонути.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, крохмаль, сіль, сушені спеції, соус чилі та розпушувач. Вливаємо сюди воду та починаємо перемішувати.

Крок 3. Вимішуємо однорідний кляр без грудочок.

Крок 4. В окрему миску всипаємо панірувальні сухарі. Кожне суцвіття спочатку опускаємо в кляр, потім обвалюємо в сухарях.

Крок 5. Далі заготовки перекладаємо в сковороду з розігрітою олією.

Крок 6. Обсмажуємо капусту у великій кількості олії до золотистої скоринки.

Крок 7. За допомогою шумування дістаємо суцвіття капусти з олії.

Крок 8. Цвітна капуста у клярі в сухарях готова. Подавайте до столу із соусом!

Простий кляр для цвітної капусти з яйцем

Простий кляр для цвітної капусти з яйцем нескладно приготувати за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею та порадуйте себе апетитною закускою із золотистою хрусткою скоринкою.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх вилкою, додаємо сюди сіль та чорний мелений перець.

Крок 2. Просіюємо сюди борошно і вимішуємо суміш до однорідності та зникнення грудочок.

Крок 3. Цвітну капусту відварюємо в окропі 8 хвилин, відкидаємо на друшляк і розбиваємо на суцвіття. Можна використовувати свіжу капусту чи заморожену.

Крок 4. Шматки цвітної капусти занурюємо у простий яєчний кляр.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди суцвіття цвітної капусти у клярі.

Крок 6. Обсмажуємо суцвіття до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7 Тепер ви знаєте, як приготувати простий кляр для цвітної капусти з яйцем. Обов’язково спробуйте!

Цвітна капуста в хрусткому клярі з часником

Цвітна капуста в хрусткому клярі з часником вийде дуже смачною, ароматною та привабливою. Таке частування нагадує улюблені багатьма нагетси завдяки своїй золотистій скоринці. Спробуйте приготувати закуску за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 900 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 1 год.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Спеції – 1 ст.л.
  • Олія – ​​0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Цвітну капусту промиваємо та розбираємо на суцвіття.

Крок 2. У глибоку ємність вливаємо воду і додаємо борошно.

Крок 3. Вимішуємо продукти віночком до однорідності зникнення грудочок.

Крок 4. Сюди ж додаємо соду, гашену оцтом. Добре все перемішуємо.

Крок 5. Додаємо сюди сіль за смаком.

Крок 6. Також всипаємо чорний мелений перець.

Крок 7. Додаємо інші ароматні трави та спеції.

Крок 8. Продавлюємо в кляр зубчик часнику і ще раз добре перемішуємо.

Крок 9. Суцвіття цвітної капусти занурюємо в киплячу підсолену воду і варимо близько 7 хвилин. Після відкидаємо на сито і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Розігріваємо сковороду з олією.

Крок 11. Кожне суцвіття капусти занурюємо у кляр.

Крок 12. Далі заготовки перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 13. Обсмажуємо до золотистої скоринки з кожного боку.

Крок 14. Викладаємо наші заготовки на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 15. Цвітна капуста в хрусткому клярі з часником готова. Подавайте частування до столу!

Цвітна капуста в клярі у фритюрі

Цвітна капуста в клярі у фритюрі виходить дуже смачною та привабливою. Апетитна хрумка скоринка точно нікого не залишить байдужим. Така закуска ідеально підійде для великої компанії. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо цвітну капусту та починаємо її розрізати на суцвіття.

Крок 2. Розбираємо капусту на велику кількість невеликих суцвіть.

Крок 3. Далі їх необхідно бланшувати окропом близько 5 хвилин. Можна занурити в киплячу воду або потримати на пару.

Крок 4. Для приготування кляру розбиваємо в глибоку миску курячі яйця.

Крок 5. Додаємо до них сіль та перець, добре перемішуємо.

Крок 6. Викладаємо в суміш тертий сир та знову перемішуємо.

Крок 7. Всипаємо сюди муку.

Крок 8. Замішуємо однорідний кляр без грудочок.

Крок 9. У цей кляр занурюємо кожне суцвіття капусти.

Крок 10. Потім заготовки обвалюємо в борошні.

Крок 11. У глибокій сковороді або сотейнику доводимо до кипіння олію і в неї занурюємо нашу капусту. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 12. Витягаємо цвітну капусту з фритюру за допомогою металевого сита і даємо стекти зайвому маслу.

Крок 13. Цвітна капуста у клярі у фритюрі готова. Можна куштувати!

Цвітна капуста у клярі зі сметаною

Цвітна капуста у клярі зі сметаною – це дуже смачна, оригінальна та апетитна закуска. Приготовлений таким чином овоч порадує вас хрусткою золотистою скоринкою. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 4 ст.
  • Гірчиця – 1 год.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,25 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Цвітну капусту промиваємо під водою та розбираємо на суцвіття.

Крок 3. Далі суцвіття опускаємо в киплячу підсолену воду на кілька хвилин.

Крок 4. Відкидаємо на сито і даємо охолонути.

Крок 5. Для кляра збиваємо віночком яйця із сіллю та гірчицею. Сюди ж відправляємо сметану та соду.

Крок 6. Всипаємо в суміш борошно і добре перемішуємо віночком.

Крок 7. Необхідно одержати густий кляр без грудочок.

Крок 8. У підготовлений кляр занурюємо наші суцвіття.

Крок 9. Потім перекладаємо їх у сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 10. Викладаємо золотисту капусту на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.

Крок 11. Цвітна капуста у клярі зі сметаною готові. Подавайте до столу з улюбленими соусами!

ПП рецепт цвітної капусти в клярі

ПП рецепт цвітної капусти в клярі точно сподобається тим, хто стежить за своїм харчуванням та здоров’ям. Це чудова можливість побалувати себе смачним і апетитним частуванням з хрусткою скоринкою. Обов’язково беріть просту ідею на замітку та приступайте до приготування!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 450 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо цвітну капусту та розбираємо її на суцвіття.

Крок 3. Занурюємо в киплячу підсолену воду і варимо близько 4 хвилин.

Крок 4. За допомогою шумівки дістаємо капусту з води і даємо охолонути.

Крок 5. Для кляра в глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо до них сіль та чорний мелений перець.

Крок 6. Перемішуємо продукти віночком до однорідності.

Крок 7. Сюди всипаємо вказану кількість крохмалю.

Крок 8. Ще раз добре все перемішуємо.

Крок 9. Підготовлену капусту занурюємо у наш кляр.

Крок 10. Далі заготовки перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 11. Обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 12. Далі частування викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Тепер ви знаєте ПП рецепт цвітної капусти у клярі. Беріть на замітку!

Смажена цвітна капуста у пивному клярі

Смажена цвітна капуста у пивному клярі відрізняється цікавим смаком та привабливою золотистою скоринкою. Такий продукт стане однією з найулюбленіших закусок на вашому домашньому столі. Подавайте частування з улюбленими соусами, а для нескладного приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Пиво світле – 100мл.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Цвітну капусту промиваємо під водою та розбираємо на суцвіття.

Крок 3. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини.

Крок 4. Відкидаємо продукт на сито і даємо йому охолонути.

Крок 5. Для приготування пивного кляру в глибоку миску розбиваємо куряче яйце, додаємо до нього сіль та борошно.

Крок 6. Вимішуємо віночком до однорідності та вливаємо світле пиво.

Крок 7. Вимішуємо однорідний кляр без грудочок.

Крок 8. Кожне суцвіття капусти занурюємо у цей кляр.

Крок 9. Перекладаємо заготовки на сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 10. Смажена цвітна капуста у пивному клярі готова. Подавайте апетитну закуску до столу!