Баклажани по-корейськи швидкого приготування – 6 рецептів з покроковими фото

Багато хто з нас чули про моркви по-корейськи, а тепер ми хочемо розповісти вам про ще одному чудовому і смачній страві азіатської кухні – салаті баклажани по-корейськи. Є безліч варіацій цієї страви, але ми розповімо про найбільш, на наш погляд, цікавих з них.

Баклажани по-корейськи швидкого приготування з морквою

Баклажани по-корейськи – чудовий і красиво оформлений салат, який завжди буде до місця на вашому столі. Даний рецепт відрізняється швидкістю приготування і яскравим, насиченим смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Аджика 2 ч. л.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зробити баклажани по-корейськи швидкого приготування? Добре вимиваємо овочі. Відрізаємо у кожного баклажана хвостики.
  2. баклажани Розрізаємо на три смужки однакової товщини, при цьому не розрізаючи до кінця.
  3. У каструлі кип’ятимо воду, засипаємо в неї 2 ложки солі.
  4. Викладаємо баклажани в воду.
  5. Накриваємо каструлю кришкою і варимо овоч протягом 10 хвилин.
  6. Після цього баклажани дістаємо і перекладаємо на тарілку. Зверху прикриваємо її обробною дошкою.
  7. Притискаємо дошку до тарілці, вантажем.
  8. Для приготування моркви використовуємо тертці для моркви по-корейськи.
  9. Морква промиваємо і очищаємо. Потім натираємо її на тертці.
  10. В моркву натираємо часник, також додаємо до неї перець і сіль.
  11. Після цього додаємо аджику. Заливаємо морква рослинною олією.
  12. І нарешті посипаємо її зеленню петрушки і гарненько все перемішуємо.
  13. Викладаємо моркву між смужок баклажана.
  14. Перед подачею, даємо страві трохи настоятися. Приємного апетиту!

Баклажани по-корейськи з морквою, болгарським перцем і соєвим соусом

Смачний, поживний, але при цьому легкий салат з баклажана, який послужить прекрасною закускою. Готується він швидко і просто, але результат виходить чудовий.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Масло соняшникове – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Петрушка – ½ пучка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кінза – ½ пучка
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Перець рожевий – ½ ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Очистити баклажани від шкірки і нарізаємо тонкими смужками. Відправляємо його обсмажуватися в соняшниковій олії близько 4 хвилин. Прибираємо баклажани в салатник.

2. Перець очищаємо від насіннєвих коробок, нарізаємо смужками і обсмажуємо в тому ж маслі приблизно 3 хвилини. Перекладаємо перець в салатник.

3. Моркву натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи і обсмажуємо все в тому ж маслі протягом 20 секунд. Кладемо обсмажену моркву до інших овочів.

4. Акуратно перемішуємо овочі.

5. Приступаємо до маринаду. Для цього змішуємо оливкова і кунжутну олії, додаємо соєвий соус, оцет, цукор і перець.

6. Петрушку дрібно рубаємо з кінзою. Подрібнюємо часник і нарізаємо перець чилі шматочками.

7. Додаємо в салат маринад, зелень і часник з перцем чилі. Гарненько перемішуємо.

8. Залишаємо салат маринуватися протягом 2 годин у холодильнику. Перед подачею посипаємо блюдо кунжутом. Приємного апетиту!

Баклажани по-корейськи швидкого приготування як гриби

Дуже простий і швидкий рецепт для тих, хто любить і баклажани, і гриби. В даному блюді мариновані баклажани дійсно за смаком чимось нагадують мариновані гриби.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Оцет 9% – 10 ст. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – 4,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кубиками.

2. Наливаємо в каструлю воду, додаємо в неї оцет із сіллю і доводимо до кипіння. Закидаємо в розсіл баклажани і ще раз доводимо до кипіння, після чого варимо їх на помірному вогні ще 5 хвилин.

3. Відкидаємо баклажани на друшляк і даємо стекти розсолу, а баклажанів – охолонути.

4. Відміряємо потрібну кількість рослинного масла.

5. Подрібнюємо кріп і часник.

6. Додаємо зелень з часником до баклажанів, заливаємо все олією.

7. Гарненько все перемішуємо.

8. Перекладаємо баклажани в банку і залишаємо в холодильнику на 6 годин. Приємного апетиту!

Швидкий рецепт приготування баклажанів по-корейськи з помідорами

Ароматний і смачний салат з баклажанів та помідорів. Готується він легко, швидко і не вимагає особливо складних інгредієнтів. Така закуска підійде як до риби, так і до м’яса і нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі зелений – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

1. Лук очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.

2. Додаємо на сковороду шматочки помідорів, також добре прожарюємо.

3. Нарізаємо болгарський перець і перець чилі, додаємо на сковороду і смажимо близько 3 хвилин.

4. Баклажани нарізаємо соломкою, солимо і залишаємо у воді на 20 хвилин, після чого промиваємо їх. Додаємо баклажани на сковороду, перемішуємо всі продукти і обсмажуємо близько 15 хвилин, після чого накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.

5. Додаємо спеції, часник, соєвий соус і кінзу, перемішуємо.

6. Вимикаємо плиту, накриваємо сковороду кришкою і даємо настоятися якийсь час. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани швидкого приготування по-корейськи

Долгохранящаяся закуска з баклажанів, готувати яку швидко і просто. Блюдо виходить соковитим, ароматним і трохи гострим. Чим довше баклажани настоятися, тим яскравіше буде смак, однак скуштувати їх можна буде вже через кілька годин.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Кріп – 2 ст. л.
  • Петрушка – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Відварюємо баклажани на пару, після чого даємо їм повністю охолонути.

2. Нарізаємо овочі кружальцями.

3. Далі нарізаємо цибулю півкільцями, перець чилі – кружальцями, а болгарський перець ріжемо соломкою. Подрібнюємо часник, а моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

4. Перекладаємо овочі в салатницю, подрібнюємо петрушку і кріп і додаємо туди ж.

5. Засипаємо цукор і сіль, додаємо коріандр.

6. Мнемо овочі руками до виділення соку.

7. Викладаємо шарами овочі з баклажанами в каструльку.

8. Верхнім шаром має бути шар овочів.

9. Масло змішуємо з оцтом.

10. Заливаємо сумішшю баклажани, накриваємо все тарілкою з вантажем.

11. Баклажани залишаємо маринуватися в прохолодному місці протягом мінімум 1,5 години. Приємного апетиту!

Як швидко і просто приготувати гострі баклажани по-корейськи?

Гострі, смачні і ароматні баклажани точно сподобаються любителям азіатської кухні. Така закуска ідеально підходить до рису, а готується вона просто і швидко.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 9% – 150 гр.
  • Перець чілі пластівцями – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики.

2. Додаємо у воду сіль і відварюємо баклажани протягом 10 хвилин.

3. Далі їх охолоджуємо і знімаємо шкірку. Нарізаємо великими шматочками.

4. Болгарський перець нарізаємо соломкою.

5. Моркву натираємо на крупній тертці.

6. Очищаємо цибулю з часником.

7. Часник подрібнюємо і додаємо до баклажанів.

8. Цибулю нарізаємо кільцями, додаємо його до баклажанів разом з морквою та спеціями. Заливаємо все рослинним маслом і оцтом, засипаємо сіль і цукор. Перемішуємо.

9. Даємо страві настоятися при кімнатній температурі мінімум півгодини. Чим довше салат буде стояти, тим яскравіше буде його смак. Приємного апетиту!