Багато хто з нас чули про моркви по-корейськи, а тепер ми хочемо розповісти вам про ще одному чудовому і смачній страві азіатської кухні – салаті баклажани по-корейськи. Є безліч варіацій цієї страви, але ми розповімо про найбільш, на наш погляд, цікавих з них.
Баклажани по-корейськи швидкого приготування з морквою
Баклажани по-корейськи – чудовий і красиво оформлений салат, який завжди буде до місця на вашому столі. Даний рецепт відрізняється швидкістю приготування і яскравим, насиченим смаком.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 2 шт.
- Аджика 2 ч. л.
- Морква 2 шт.
- Часник 5 зуб.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зробити баклажани по-корейськи швидкого приготування? Добре вимиваємо овочі. Відрізаємо у кожного баклажана хвостики.
- баклажани Розрізаємо на три смужки однакової товщини, при цьому не розрізаючи до кінця.
- У каструлі кип’ятимо воду, засипаємо в неї 2 ложки солі.
- Викладаємо баклажани в воду.
- Накриваємо каструлю кришкою і варимо овоч протягом 10 хвилин.
- Після цього баклажани дістаємо і перекладаємо на тарілку. Зверху прикриваємо її обробною дошкою.
- Притискаємо дошку до тарілці, вантажем.
- Для приготування моркви використовуємо тертці для моркви по-корейськи.
- Морква промиваємо і очищаємо. Потім натираємо її на тертці.
- В моркву натираємо часник, також додаємо до неї перець і сіль.
- Після цього додаємо аджику. Заливаємо морква рослинною олією.
- І нарешті посипаємо її зеленню петрушки і гарненько все перемішуємо.
- Викладаємо моркву між смужок баклажана.
- Перед подачею, даємо страві трохи настоятися. Приємного апетиту!
Баклажани по-корейськи з морквою, болгарським перцем і соєвим соусом
Смачний, поживний, але при цьому легкий салат з баклажана, який послужить прекрасною закускою. Готується він швидко і просто, але результат виходить чудовий.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Масло соняшникове – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 50 мл
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Петрушка – ½ пучка
- Перець чилі – 1 шт.
- Кінза – ½ пучка
- Кунжут – 1 ч. л.
- Перець рожевий – ½ ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Очистити баклажани від шкірки і нарізаємо тонкими смужками. Відправляємо його обсмажуватися в соняшниковій олії близько 4 хвилин. Прибираємо баклажани в салатник.
2. Перець очищаємо від насіннєвих коробок, нарізаємо смужками і обсмажуємо в тому ж маслі приблизно 3 хвилини. Перекладаємо перець в салатник.
3. Моркву натираємо на спеціальній тертці для моркви по-корейськи і обсмажуємо все в тому ж маслі протягом 20 секунд. Кладемо обсмажену моркву до інших овочів.
4. Акуратно перемішуємо овочі.
5. Приступаємо до маринаду. Для цього змішуємо оливкова і кунжутну олії, додаємо соєвий соус, оцет, цукор і перець.
6. Петрушку дрібно рубаємо з кінзою. Подрібнюємо часник і нарізаємо перець чилі шматочками.
7. Додаємо в салат маринад, зелень і часник з перцем чилі. Гарненько перемішуємо.
8. Залишаємо салат маринуватися протягом 2 годин у холодильнику. Перед подачею посипаємо блюдо кунжутом. Приємного апетиту!
Баклажани по-корейськи швидкого приготування як гриби
Дуже простий і швидкий рецепт для тих, хто любить і баклажани, і гриби. В даному блюді мариновані баклажани дійсно за смаком чимось нагадують мариновані гриби.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Часник – 1 шт.
- Масло рослинне – 300 мл
- Кріп – 1 пучок
- Оцет 9% – 10 ст. л.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – 4,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кубиками.
2. Наливаємо в каструлю воду, додаємо в неї оцет із сіллю і доводимо до кипіння. Закидаємо в розсіл баклажани і ще раз доводимо до кипіння, після чого варимо їх на помірному вогні ще 5 хвилин.
3. Відкидаємо баклажани на друшляк і даємо стекти розсолу, а баклажанів – охолонути.
4. Відміряємо потрібну кількість рослинного масла.
5. Подрібнюємо кріп і часник.
6. Додаємо зелень з часником до баклажанів, заливаємо все олією.
7. Гарненько все перемішуємо.
8. Перекладаємо баклажани в банку і залишаємо в холодильнику на 6 годин. Приємного апетиту!
Швидкий рецепт приготування баклажанів по-корейськи з помідорами
Ароматний і смачний салат з баклажанів та помідорів. Готується він легко, швидко і не вимагає особливо складних інгредієнтів. Така закуска підійде як до риби, так і до м’яса і нікого не залишить байдужим.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі зелений – 1 шт.
- Базилік – 1 пучок
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Коріандр мелений – за смаком
- Масло рослинне для обсмажування
Процес приготування:
1. Лук очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.
2. Додаємо на сковороду шматочки помідорів, також добре прожарюємо.
3. Нарізаємо болгарський перець і перець чилі, додаємо на сковороду і смажимо близько 3 хвилин.
4. Баклажани нарізаємо соломкою, солимо і залишаємо у воді на 20 хвилин, після чого промиваємо їх. Додаємо баклажани на сковороду, перемішуємо всі продукти і обсмажуємо близько 15 хвилин, після чого накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.
5. Додаємо спеції, часник, соєвий соус і кінзу, перемішуємо.
6. Вимикаємо плиту, накриваємо сковороду кришкою і даємо настоятися якийсь час. Приємного апетиту!
Мариновані баклажани швидкого приготування по-корейськи
Долгохранящаяся закуска з баклажанів, готувати яку швидко і просто. Блюдо виходить соковитим, ароматним і трохи гострим. Чим довше баклажани настоятися, тим яскравіше буде смак, однак скуштувати їх можна буде вже через кілька годин.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – ½ шт.
- Кріп – 2 ст. л.
- Петрушка – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Відварюємо баклажани на пару, після чого даємо їм повністю охолонути.
2. Нарізаємо овочі кружальцями.
3. Далі нарізаємо цибулю півкільцями, перець чилі – кружальцями, а болгарський перець ріжемо соломкою. Подрібнюємо часник, а моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
4. Перекладаємо овочі в салатницю, подрібнюємо петрушку і кріп і додаємо туди ж.
5. Засипаємо цукор і сіль, додаємо коріандр.
6. Мнемо овочі руками до виділення соку.
7. Викладаємо шарами овочі з баклажанами в каструльку.
8. Верхнім шаром має бути шар овочів.
9. Масло змішуємо з оцтом.
10. Заливаємо сумішшю баклажани, накриваємо все тарілкою з вантажем.
11. Баклажани залишаємо маринуватися в прохолодному місці протягом мінімум 1,5 години. Приємного апетиту!
Як швидко і просто приготувати гострі баклажани по-корейськи?
Гострі, смачні і ароматні баклажани точно сподобаються любителям азіатської кухні. Така закуска ідеально підходить до рису, а готується вона просто і швидко.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 1 шт.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет 9% – 150 гр.
- Перець чілі пластівцями – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики.
2. Додаємо у воду сіль і відварюємо баклажани протягом 10 хвилин.
3. Далі їх охолоджуємо і знімаємо шкірку. Нарізаємо великими шматочками.
4. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
5. Моркву натираємо на крупній тертці.
6. Очищаємо цибулю з часником.
7. Часник подрібнюємо і додаємо до баклажанів.
8. Цибулю нарізаємо кільцями, додаємо його до баклажанів разом з морквою та спеціями. Заливаємо все рослинним маслом і оцтом, засипаємо сіль і цукор. Перемішуємо.
9. Даємо страві настоятися при кімнатній температурі мінімум півгодини. Чим довше салат буде стояти, тим яскравіше буде його смак. Приємного апетиту!