Шматочки гарбуза, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Для тих, хто є любителем гарбуза, є величезний вибір страв, які можна приготувати з запечених шматочків, починаючи від ароматних супів і закінчуючи яскравими і ніжними десертами. До того ж, в гарбузовому шматочках міститься величезна кількість корисних мікроелементів і кислот, які дуже важливі для організму людини.

Шматочки гарбуза з цукром, запечені в духовці на деку

Дуже цікавий рецепт запеченої гарбуза з цукровим піском, однак, готове блюдо має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій. Кубики гарбуза можна їсти окремо, а можна подавати як гарнір до м’яса і птиці.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Гарбуз 2 кг
  • Тростинний цукор ¼ склянки
  • Масло вершкове 75 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець кайенский мелений за смаком
  • Кориця за смаком
  • Мускатний горіх за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти шматочки гарбуза в духовці? Краще всього підходять гарбузики середнього розміру і ні в якому разі непереспелые. Знімаємо з овоча шкірку, вирізаємо насінну частину і нарізаємо шматочками середнього розміру.
  2. Велике деко застеляємо листом пергаментного паперу для запікання в один шар викладаємо гарбузове кубики. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змащуємо овоч.
  3. Наступним етапом посипаємо вміст дека тростинним цукром-піском і вирішуємо, яку страву ми готуємо: десертне або пряне.
  4. У разі якщо ви вирішили приготувати солодкий варіант – додаємо зовсім небагато солі, одну чайну ложку меленої кориці і мускатний горіх. Якщо ж вибір впав на пряність – щедро посипаємо шматочки сіллю і злегка приправляємо двома видами перців по своєму смаку.
  5. Коли гарбуз присмачена приправами, відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується кілька разів перемішати кубики в процесі запікання. Приємного апетиту!