Шматочки гарбуза, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Для тих, хто є любителем гарбуза, є величезний вибір страв, які можна приготувати з запечених шматочків, починаючи від ароматних супів і закінчуючи яскравими і ніжними десертами. До того ж, в гарбузовому шматочках міститься величезна кількість корисних мікроелементів і кислот, які дуже важливі для організму людини.

Шматочки гарбуза з цукром, запечені в духовці на деку

Дуже цікавий рецепт запеченої гарбуза з цукровим піском, однак, готове блюдо має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій. Кубики гарбуза можна їсти окремо, а можна подавати як гарнір до м’яса і птиці.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Гарбуз 2 кг
  • Тростинний цукор ¼ склянки
  • Масло вершкове 75 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець кайенский мелений за смаком
  • Кориця за смаком
  • Мускатний горіх за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти шматочки гарбуза в духовці? Краще всього підходять гарбузики середнього розміру і ні в якому разі непереспелые. Знімаємо з овоча шкірку, вирізаємо насінну частину і нарізаємо шматочками середнього розміру.
  2. Велике деко застеляємо листом пергаментного паперу для запікання в один шар викладаємо гарбузове кубики. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змащуємо овоч.
  3. Наступним етапом посипаємо вміст дека тростинним цукром-піском і вирішуємо, яку страву ми готуємо: десертне або пряне.
  4. У разі якщо ви вирішили приготувати солодкий варіант – додаємо зовсім небагато солі, одну чайну ложку меленої кориці і мускатний горіх. Якщо ж вибір впав на пряність – щедро посипаємо шматочки сіллю і злегка приправляємо двома видами перців по своєму смаку.
  5. Коли гарбуз присмачена приправами, відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується кілька разів перемішати кубики в процесі запікання. Приємного апетиту!

Гарбуза, запечена шматочками у фользі

чи Знаєте ви секрет приготування ніжною і пряної гарбуза всередині і хрустким зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато часу, спецій і шматочки гарбуза. А для одержання рум’яної скоринки необхідно відкрити фольгу за п’ять хвилин до готовності.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Коріандр (насіння) – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для ароматною заправки розрізаємо лимон на дві частини і з однієї видавлюємо сік.

2. Зелень (кінзу і петрушку) максимально подрібнюємо.

3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і з’єднуємо з зернами коріандру, подрібненою зеленню, сіллю і чорним меленим перцем.

4. До отриманої суміші заливаємо лимонний сік і оливкову олію – все гарненько перемішуємо.

5. Яскраву гарбуз розрізаємо на досить великі шматочки і натираємо ароматною заправкою з травами і часником.

6. Приправлені шматки обертаємо шаром фольги і випікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!

Солодкі шматочки гарбуза з медом в духовці

Коли гості на порозі, а почастувати їх чим – вихід є. Готуємо швидкий, але дуже смачний і оригінальний десерт: гарбузові шматочки карамелізовані завдяки меду. Таке блюдо підійде, як для чаювання, так і для святкового столу.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цедра апельсина – 40 гр.

Процес приготування:

1. Яскраву гарбуз середнього розміру очищаємо від шкірки і насіннєвий частини (так само рекомендується пройтися овочечисткою по внутрішніх стінках овоча).

2. М’якоть нарізаємо нетовстими скибочками або кубиками, як вам більше подобається.

3. У глибокій тарілці з’єднуємо рослинна олія (можна замінити оливковою) і рідкий, не зацукрований мед (використовувати гречаний мед не бажано, так як він може перебити смак основного компонента).

4. В ту ж ємність додаємо цедру від одного апельсина.

5. Гарбузове шматочки перекладаємо до ароматної заправці і гарненько перемішуємо, щоб кожен шматочок обволікав медово-масляний соус.

6. Перекладаємо овоч у форму для запікання в один шар.

7. Відправляємо помаранчеві шматочки в духовку при температурі 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин до м’якості. Для утворення хрусткої скоринки можна включити режим «Конфекция» за пару хвилин до вимикання. Поки гарбуз запікається – обсмажуємо на сухій сковорідці кунжут.

8. Гарячі часточки обережно перекладаємо на плоску тарілку, посипаємо рубаною кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гарбуз шматочками з часником в духовці

Приготуємо цікаве, ароматне, а головне смачне блюдо з мінімальної кількості інгредієнтів, яке розлетиться зі столу за лічені хвилини – гарбуз з часником – це безпрограшний варіант, який оцінять всі любителі цього овоча.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Тиква (середня) – 1 шт.
  • Часник – 5-7 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо овочі: головку часнику розбираємо на зубки, очищаємо від лушпиння, а гарбуз ретельно промиваємо, обсушуємо, знімаємо шкірку і вирізаємо ту частину, де знаходяться насіння.

2. Оранжевий овоч нарізаємо досить великими часточками.

3. Часник ріжемо на тонкі пластини або пропускаємо через часникодавку.

4. Кожну гарбузову часточку ріжемо на дві частини, обмазуємо рослинним маслом з усіх сторін і викладаємо у термостійку форму, теж змащену маслом.

5. Шматочки посипаємо пластинками часнику, солимо, перчимо до смаку і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

6. Після закінчення часу перевіряємо готовність кінчиком ножа – протикаємо і якщо ніж входить легко – виймаємо з духовки і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як смачно запекти шматочки гарбуза з яблуками?

Гарбуз – універсальний овоч, з якого можна приготувати все: починаючи від супів і закінчуючи незвичайними десертами. До того ж, цей овоч насичений корисними речовинами, які підвищують імунітет і допомагають організму виводити токсини. Сьогодні приготуємо небанальне страва з запеченої гарбуза з яблуками і медом.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Горіхи волоські – 40 гр.
  • Мед рідкий – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: зважуємо і відрізаємо від шматочок гарбуза, відповідний по вазі, очищаємо. Горішки також «звільняємо» від твердої оболонки.

2. Яблука ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками. Шматок гарбуза ріжемо на тонкі пластинки приблизно 2 на 2 сантиметри.

3. Деко устеляємо фольгою і в один шар викладаємо помаранчеві пластинки, зверху збризкуємо двома столовими ложками води, щоб уникнути пригару.

4. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу виймаємо і рівномірно посипаємо корицею.

5. Після, на деко засипаємо яблучні кубики і знову відправляємо в духовку ще на 20 хвилин.

6. Запечену гарбуз з яблуками розкладаємо по глибоким порційним піали, поливаємо медом і зверху посипаємо горіхами. Приємного апетиту!

ПП рецепт гарбуза, запеченої в духовці без цукру

Гарбуз – овоч, багатий вітамінами і кислотами, а готувати його можна по-різному: смажити, варити і запікати. Проте саме при запіканні зберігається максимальна кількість «корисних», до того ж, цей рецепт з раціону тих, хто дотримується правильного харчування, бо в готовому блюді всього 57 калорій на 100 грам.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Морква — 150 гр.
  • Масло оливкова — 10 мл
  • Селера (стебло) – 10 гр.
  • Цедра лимона – 10 гр.
  • Коріандр (насіння) – 5 гр.
  • Зіра – 5 гр.
  • Часник гранульований – 5 гр.
  • Куркума – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: гарбуз гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і очищаємо від шкірки і насіннєвий частини. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Нарізаємо великими шматочками очищену моркву, гарбуз і стебло селери.

3. В ступці або кавомолці змішуємо всі спеції і трохи лимонної цедри.

4. Перетираємо приправи ступкою до однорідності.

5. У суміш додаємо оливкова олія – перемішуємо і отриманої заправкою обмазуємо овочеві шматочки.

6. Випікаємо овочі близько 20-25 хвилин до м’якості.

7. До столу подаємо в гарячому вигляді (можна на ніч). Приємного апетиту!

Гарбуз, запечена з корицею в духовці

Дуже простий і швидкий рецепт гарбуза, який точно оцінять ваші близькі люди – запечені гарбузове шматочки з добавками з меду, кориці і волоських горіхів. Корисний десерт без шкоди для фігури – легко!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Мед – ½ склянки
  • Кориця мелена – 2 ст. л.
  • Горіхи волоські (очищені) – 100 гр.

Процес приготування:

1. Оранжевий овоч ретельно промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на дві частини – вирізаємо серцевину з насінням.

2. Очищаємо м’якоть від шкірки і нарізаємо часточками приблизно за 1-1,5 сантиметра завтовшки.

3. Кожну часточку ріжемо ще на 3-4 частини.

4. Включаємо духовку і прогріваємо до 170 градусів.

5. Кубики перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо меленою корицею і гарненько перемішуємо. Деко устеляємо листом пергаментного паперу для запікання і викладаємо гарбуз.

6. Запікаємо 15-20 хвилин до м’якості. Рекомендується розкладати шматочки таким чином, щоб між ними була відстань: робиться це для утворення скоринки і зверху, і з боків.

7. Ядра волоських горіхів обсмажуємо кілька хвилин на сухій сковороді.

8. Збираємо наш десерт. Перекладаємо шматочки гарбуза в порційні піали, посипаємо горішками, а зверху поливаємо тонкою цівкою рідкого меду. Приємного апетиту!

Шматочки гарбуза, запечені з прованськими травами

Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Достатньо мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже смачне і ніжне блюдо без шкоди для фігури.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Гарбуз – 700 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Трави прованські – 3 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Для готування цієї страви дуже важливо вибрати відповідну гарбуз – овоч має бути середнього розміру і ні в якому разі непереспелый – це дуже сильно впливає на смак.

2. Плід очищаємо від щільної шкірки, позбавляємося від середини насіння і нарізаємо невеликими шматочками.

3. Для приготування ароматної заправки з’єднуємо в глибокій ємності наступні складові: оливкову олію, один зубчик часнику, пропущений через прес, сіль і сушені трави Провансу.

4. Гарбузове шматочки, поливаємо соусом і ретельно перемішуємо.

. Викладаємо апетитні кубики на деко, заздалегідь застелене аркушем пергаменту, і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу вимикаємо нагрівання, але гарбуз не виймаємо – даємо настоятися ще близько 10 хвилин.

6. Ароматне і дуже смачне блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!

Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах

Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі та корисні цукати з яскравої гарбуза – це відмінна альтернатива всім купівельними ласощам.

Час готування – 3 доби.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом готуємо сироп: у глибокій ємності з’єднуємо один кілограм цукрового піску і склянку фільтрованої води.

2. Основний інгредієнт – гарбуз, ретельно промиваємо і даємо час обсохнути. Після, знімаємо шкірку, видаляємо частину з насінням і відрізаємо шматок вагою 1 кілограм.

3. Суміш води і цукру ставимо на плиту.

4. На середньому вогні доводимо сироп до кипіння і відразу зменшуємо полум’я – варимо до загустіння.

5. М’якоть помаранчевого плода нарізаємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.

6. У загустілий сироп обережно засипаємо гарбузове кубики і розмішуємо таким чином, щоб гаряча суміш покрила весь плід.

7. Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.

8. Після закінчення часу знімаємо ємність з вогню і наполягаємо майбутні цукати в солодкій заливці одну добу.

9. Через 24 години зливаємо вміст каструлі в друшляк.

10. Просочені цукровим піском шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо у вимкненому духовій шафі на дві доби – підсушуємо.

11. Через два дні кубики з гарбуза починають нагадувати маленькі цукерки.

12. Обвалюємо цукати в цукровій пудрі.

13. Готовий десерт зберігаємо в скляній тарі.Приємного апетиту!

Гарбуз, запечена шматочками з м’ясом в духовці

Для приготування смачного і незвичайного вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духову шафу. Оранжевий овоч ідеально поєднується з м’ясом, доповнює і відтіняє його смак, але ні в якому разі не перебиває. До того ж, одночасне приготування гарніру і основного блюда значно економить час, проведений на кухні.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • свиняча Шия – 560 гр.
  • Гарбуз – 650 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка червона – ½ ч. л.
  • Кумин – ½ ч. л.
  • Кардамон мелений – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Займемося гарбузом: промиваємо, обсушуємо, знімаємо шкірку, виймаємо насінну частину і нарізаємо нетовстими часточками.

2. Свинину ріжемо на великі шматки, посипаємо спеціями і додаємо кілька ложок майонезу – все гарненько перемішуємо.

3. До замаринованному м’яса додаємо одну цибулину, нарізану тонкими півкільцями – знову заважаємо.

4. Форму для запікання застеляємо фольгою і викладаємо шию з цибулею, а між м’ясними шматочками кладемо гарбузове скибочки, які необхідно збризнути невеликою кількістю оливкової олії.

5. Запікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 градусів (рекомендується скористатися режимом «Конвекцію» і «Гриль»).

6. Після вимкнення духовки – даємо страві настоятися ще близько 10 хвилин, і подаємо до столу з овочевим салатом. Приємного апетиту!