Хрусткі баклажани – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Хрусткі баклажани – це дуже проста і неймовірно смачна закуска для будь-яких приводів. Його можна приготувати в духовці на сковороді, з додатковими соусами або без них. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Хрусткі баклажани в кисло-солодкому соусі

Хрусткі баклажани в кисло-солодкому соусі порадують любителів яскравим і насиченим смаком. Урізноманітніть своє меню і порадуйте близьких оригінальним овочевим частуванням. Готовий продукт порадує поєднанням рум’яної кірочки і цікавого соусу. Беріть на замітку!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 2 шт. (невеликі)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Кінза за смаком
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Кетчуп 2 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Крохмаль картопляний для панірування
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування хрустких баклажанів в кисло-солодкому соусі підготуємо всі продукти за списком.
  2. баклажани Очищаємо, ріжемо брусочками і вимочуємо в підсоленій воді близько 10 хвилин. Подрібнюємо цибулю, часник, гострий перець і кінзу.
  3. Баклажани промиваємо під водою, обсушуємо і обвалюємо в крохмалі.
  4. Велику кількість рослинного масла нагріваємо в сотейнику або каструлі. Викладаємо сюди брусочки баклажанів. Обсмажуємо до золотистої хрусткої скоринки.
  5. Далі з’єднуємо і вимішуємо соєвий соус, подрібнену кінзу, кетчуп, оцет і цукор.
  6. У сковороді обсмажуємо цибулю, після доповнюємо його часником і гострим перцем. Тушкуємо хвилину. Викладаємо сюди баклажани, вливаємо соус. Перемішуємо і знімаємо з плити.
  7. Хрусткі баклажани в кисло-солодкому соусі готові. Пригощайтеся!

Карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою

Карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою дуже просто приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як гарнір або як самостійну закуску. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою з допомогою нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Мед – 60 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед тим, як почати готувати карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою, промиваємо овоч під водою. Вибираємо невеликі плоди.

Крок 2. Розрізаємо навпіл по довжині. Посипаємо сіллю, цукром і залишаємо на годину. У м’якоті можна зробити невеликі надрізи для кращої просочення.

Крок 3. Очищаємо часник, дрібно нарізаємо його, обсмажуємо на рослинній олії і викладаємо на тарілку.

Крок 4. Лимонний сік з’єднайте з невеликою кількістю води і медом в невеликому сотейнику. Кип’ятимо на плиті і після тушкуємо на повільному вогні близько 5-7 хвилин. За хвилину до готовності опускаємо в соус часник, мелений коріандр і мелений перець.

Крок 5. Баклажани віджимаємо від рідини, промиваємо водою і посипаємо сіллю.

Крок 6. Приготовану карамель виливаємо в сковороду. Кладемо сюди баклажани і обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Карамелізовані баклажани з хрусткою скоринкою готові. Можна пробувати!

Хрусткі баклажани як в ресторані

Хрусткі баклажани як в ресторані виходять яскравими за смаком і неймовірно привабливими. Подавайте апетитне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Баклажани – 400 гр.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Крохмаль – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу кисло-солодкого:

  • Соус соєвий – 60 гр.
  • Сік лимонний/яблучний оцет – 60 мл/40 мл
  • Цукор – 60 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом хрустких баклажанів як у ресторані. Спочатку приготуємо соус. Для нього візьмемо необхідні інгредієнти.

Крок 2. У сотейник відправляємо соєвий соус, лимонний сік, воду, цукор, кетчуп і крохмаль. Кип’ятимо на слабкому вогні і варимо до загустіння.

Крок 3. Промиваємо баклажани під водою.

Крок 4. Очищаємо овочі від шкірки і ріжемо брусочками. Солимо, посипаємо сушеним часником і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 5. Обвалюємо брусочки в крохмалі.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ньому баклажани до золотистої скоринки.

Крок 7. Хрусткі баклажани як в ресторані готові. Поливайте частування соусом і подавайте до столу!

Хрусткі баклажани по-азійськи

Хрусткі баклажани по-азіатськи – це цікава і нескладна у виконанні закуска для вашого столу. Подавайте в свята або в рамках домашнього обіднього меню. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Баклажани – 450 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 гр.
  • Соус чилі кисло-солодкий – 50 мл
  • Оцет рисовий – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • часниковий Порошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб порадувати себе хрусткими баклажанами по-азійськи, виконайте кроки з нашого рецепта. Спочатку баклажани очищаємо, нарізаємо їх невеликими кубиками.

Крок 2. Складаємо овоч у велику миску. Доповнюємо сіллю, часниковим порошком, рисовим оцтом. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. Далі баклажани мачає в кукурудзяному крохмалі. Після кладемо їх на дрібне сито і струшуємо від зайвого крохмалю.

Крок 4. Велика кількість рослинного масла розігріваємо в сковороді. Опускаємо в нього баклажани і смажимо до рум’янцю. Дістаємо продукт з олії шумівкою і перекладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Крок 5. Доповнюємо овоч кисло-солодким соусом чилі.

Крок 6. Акуратно перемішуємо частування.

Крок 7. Хрусткі баклажани по-азійськи готові. Подавайте частування до столу!

Хрусткі баклажани з помідорами

Хрусткі баклажани з помідорами – це яскрава і смачна кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу, яку варто взяти на замітку. Таке блюдо порадує цікавим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Баклажани – 100 гр.
  • Помідори – 90 гр.
  • Соус чилі солодкий – 40 гр.
  • Крохмаль – 20 гр.
  • Кінза – 6 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Кунжут білий – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо основний інгредієнт для приготування хрустких баклажанів з помідорами.

Крок 2. Далі баклажани нарізаємо невеликими кубиками або трикутниками.

Крок 3. Злегка змочуємо продукт водою і обвалюємо його в крохмалі.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Обсмажуємо на ньому баклажани до рум’яної скоринки. Викладаємо на тарілку і солимо за смаком.

Крок 5. Промиваємо помідори, нарізаємо часточками і викладаємо до баклажанів.

Крок 6. Дрібно подрібнюємо кінзу. Посипаємо зеленню блюдо. Також поливаємо все це соусом і доповнюємо білим кунжутом.

Крок 7. Хрусткі баклажани з помідорами готові. Подавайте апетитне частування до столу!

Хрусткі баклажани, запечені в духовці

Хрусткі баклажани, запечені в духовці, кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як гарнір або як самостійну закуску разом з улюбленими соусами. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани середні – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Помідори сушені – 1 ст. л.
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо всі інгредієнти для приготування хрустких баклажанів, запечених в духовці.

Крок 2. Промиваємо і очищаємо від шкірки баклажани.

Крок 3. Розрізаємо їх на брусочки.

Крок 4. Подрібнюємо часник і вимішуємо його з оливковою олією.

Крок 5. Баклажани посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 6. Обмазуємо олією з часником.

Крок 7. Натираємо сир на дрібній тертці.

Крок 8. Змішуємо сир з панірувальними сухарями, базиліком.

Крок 9. Перемішуємо суху масу.

Крок 10. Баклажани обвалюємо у збитому з сіллю яйці. Після обвалюємо в сухарях з сиром.

Крок 11. Кладемо заготовки на деко з пергаментом. Запікаємо близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 12. Хрусткі баклажани, запечені в духовці готові. Можна подавати до столу!

Баклажани в крохмалі

Хрусткі баклажани в крохмалі порадують вас апетитною золотистою скоринкою і цікавим смаком. Можна подавати до столу як гарнір або просто є з улюбленими соусами. Ділимося простим і швидким рецептом приготування з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Баклажани – 400 гр.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідні плоди для приготування хрустких баклажанів в крохмалі, промиваємо їх під водою.

Крок 2. Баклажани очищаємо і нарізаємо брусочками. Солимо і посипаємо сушеним часником. Залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. На тарілку висипаємо картопляний крохмаль.

Крок 4. Обвалюємо баклажани в крохмалі.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на нього баклажани в крохмалі. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 6. Викладаємо продукт на паперові рушники, щоб прибрати зайве масло.

Крок 7. Хрусткі баклажани в крохмалі готові. Подавайте до столу!

Баклажани в хрусткому клярі

Баклажани в хрусткому клярі – це цікава і нескладна у виконанні закуска для вашого столу. Подавайте як самостійне частування або як гарнір. Ваші близькі не зможуть встояти. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Баклажани – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно для панірування.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо баклажани кружечками для приготування баклажанів в хрусткому клярі.

Крок 2. Розбиваємо яйце в глибоку миску, збовтуємо виделкою.

Крок 3. Борошно змішуємо з сіллю і спеціями.

Крок 4. Кожен овочевий гурток обвалюємо в яєчної суміші.

Крок 5. Після добре обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на нього баклажани в клярі.

Крок 7. Обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін.

Крок 8. Баклажани в хрусткому клярі готові. Пригощайтеся!

Баклажани з хрусткою скоринкою у фритюрі

Баклажани з хрусткою скоринкою у фритюрі – це апетитна закуска для великої компанії або сім’ї. Можна подавати з вашими улюбленими соусами. Приготувати таке апетитне частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1,1 л
  • Крохмаль – 115 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний гострий мелений – 1/3 ч. ложки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – 180 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуйте на нашу простому рецепту баклажани з хрусткою скоринкою у фритюрі. Спершу потрібно підготувати продукти зі списку.

Крок 2. Баклажани очищаємо і нарізаємо їх середніми шматочками.

Крок 3. Складаємо баклажани в глибоку миску. Посипаємо їх сіллю, заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин. Після віджимаємо від води.

Крок 4. Обвалюємо шматочки баклажанів в крохмалі.

Крок 5. Виливаємо рослинне масло в сковороду і нагріваємо його. Опускаємо сюди баклажани і обсмажуємо у фритюрі до рум’янцю.

Крок 6. Дістаємо продукт шумівкою і кладемо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.

Крок 7. Приготуємо соус для подачі. З’єднуємо подрібнений часник, імбир, коріандр, перець, цукор, соєвий соус. Добре все перемішуємо.

Крок 8. Викладаємо суміш на розігріту суху сковороду. Перемішуємо і прогріваємо.

Крок 9. Виливаємо сюди воду, додаємо трохи крохмалю. Вимішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 10. Викладаємо баклажани на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню.

Крок 11. Баклажани з хрусткою скоринкою у фритюрі готові. Подавайте до столу!

Хрусткі баклажани з часником

Хрусткі баклажани з часником виходять дуже смачними і яскравими за смаком. Подавайте апетитне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування хрустких баклажанів з часником.

Крок 2. Промиваємо баклажани нарізаємо їх невеликими гуртками.

Крок 3. Посипаємо овоч сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Після промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 4. Збиваємо яйця з меленим перцем. Обвалюємо баклажани в яйці, а після в борошні.

Крок 5. Перекладаємо продукт в розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 6. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 7. Готуємо часниковий соус. Вимішуємо майонез з подрібненим часником і зеленню. Подаємо його разом з обсмаженою овочем.

Крок 8. Хрусткі баклажани з часником готові. Можна пробувати!