Смажені баклажани «як гриби на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани «як гриби на сковороді – це досить жирна, але дуже смачна закуска, яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками і приємним ароматом, який заповнить все ваше житло ще в процесі обсмажування. Таку страву можна з легкістю подати і до святкового столу, ваші гості не один раз переспросят, що використовується в якості основного компонента, тому як за смаком, фіолетові плоди, нічим не будуть відрізнятися від тих же груздів або інших, не менш смачних грибів.

Смажені баклажани « як гриби з часником на сковороді

Смажені баклажани «як гриби з часником на сковороді – це проста в готуванні, але дуже смачна закуска, яка підкорить вас з першої проби. Овочі, приготовлені таким способом, практично неможливо відрізнити від ароматних лісових грибів, пожаренных на олії.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Кріп 3 гілки
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Смажені баклажани «як гриби на сковороді готуються швидко і просто.. Приступаємо: обполіскуємо і обсушуємо овочі з зеленню.
  2. Знімаємо піну і шкірку з зубків часнику, баклажанів і цибулі.
  3. На великі довільні сегменти ріжемо цибулю, обсмажуємо на розігрітій олії до прозорості.
  4. Скибочками нарізаємо м’якоть баклажанів.
  5. Викладаємо нарізку до цибулі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на мінімальному полум’я.
  6. Не гаючи часу, змішуємо сметану з подрібненим часником, сіллю і рубаною зеленню.
  7. Заливку перекладаємо до розм’якшеним золотистим овочам.
  8. Відразу вимикаємо нагрівання і гарненько перемішуємо складу.
  9. Страва розкладаємо по тарілках і подаємо до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!