Смажені баклажани «як гриби на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені баклажани «як гриби на сковороді – це досить жирна, але дуже смачна закуска, яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками і приємним ароматом, який заповнить все ваше житло ще в процесі обсмажування. Таку страву можна з легкістю подати і до святкового столу, ваші гості не один раз переспросят, що використовується в якості основного компонента, тому як за смаком, фіолетові плоди, нічим не будуть відрізнятися від тих же груздів або інших, не менш смачних грибів.

Смажені баклажани « як гриби з часником на сковороді

Смажені баклажани «як гриби з часником на сковороді – це проста в готуванні, але дуже смачна закуска, яка підкорить вас з першої проби. Овочі, приготовлені таким способом, практично неможливо відрізнити від ароматних лісових грибів, пожаренных на олії.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Кріп 3 гілки
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Смажені баклажани «як гриби на сковороді готуються швидко і просто.. Приступаємо: обполіскуємо і обсушуємо овочі з зеленню.
  2. Знімаємо піну і шкірку з зубків часнику, баклажанів і цибулі.
  3. На великі довільні сегменти ріжемо цибулю, обсмажуємо на розігрітій олії до прозорості.
  4. Скибочками нарізаємо м’якоть баклажанів.
  5. Викладаємо нарізку до цибулі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на мінімальному полум’я.
  6. Не гаючи часу, змішуємо сметану з подрібненим часником, сіллю і рубаною зеленню.
  7. Заливку перекладаємо до розм’якшеним золотистим овочам.
  8. Відразу вимикаємо нагрівання і гарненько перемішуємо складу.
  9. Страва розкладаємо по тарілках і подаємо до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Смажені баклажани «як гриби» з яйцем

Смажені баклажани « як гриби» з яйцем – це смачне і дуже ароматна страва, яка буде чудово виглядати на столі, як під час сімейного обіду, так і на банкеті. Як правило, така закуска розлітається з тарілок дуже швидко, бо встояти перед нею неможливо.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Баклажани – 700 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 2. Яйця розбиваємо в піалу і разбалтываем за допомогою виделки або віночка.

Крок 3. Викладаємо шматочки овочу в яєчну масу, добре перемішуємо і залишаємо на годину.

Крок 4. Паралельно знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 5. У сковороду з розпеченою олією викладаємо підготовлені овочі, готуємо близько 20-25 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.

Крок 6. Перед зняттям з плити, страва солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 7. Приємного апетиту!

Баклажани «як гриби з цибулею на сковороді

Баклажани «як гриби з цибулею на сковороді – це швидка і неймовірно апетитна закуска, яка надовго позбавить вас від голоду, і не буде супроводжуватися тяжкістю в шлунку. Для приготування нам буде потрібно мінімальну кількість компонентів, а результат вас приємно здивує!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. При необхідності знімаємо фіолетову шкірку і нарізаємо баклажани кубиками.

Крок 3. Висипаємо овоч в сковорідку з розігрітим рослинним маслом, перемішуємо.

Крок 4. Не гаючи часу, «звільняємо» цибулину від лушпиння і дрібно подрібнюємо.

Крок 5. У сковороду з баклажанами додаємо цибулю, сіль і лавровий лист.

Крок 6. Компоненти перемішуємо і тушкуємо під кришкою на невеликому полум’ї близько 15 хвилин.

Крок 7. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Баклажани в сметані на сковороді «як гриби»

Баклажани в сметані на сковороді «як гриби» – це ніжне і тане в роті страва, що володіє прекрасними смаковими характеристиками і насиченим ароматом. Подавати таку закуску рекомендується в теплому вигляді, прямо після приготування, а також, посипавши свіжою зеленню.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті баклажани ріжемо на тонкі брусочки, складаємо на тарілку і перемішуємо з сіллю. Даємо постояти до тих пір, поки не виділиться достатню кількість рідини.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його півкільцями.

Крок 3. На розігрітій олії пасеруємо цибульну нарізку до золотистого відтінку.

Крок 4. Баклажани віджимаємо і викладаємо в окрему сковорідку з олією.

Крок 5. Смажимо інгредієнт до розм’якшення.

Крок 6. Додаємо рум’яний цибулю і сметану.

Крок 7. Вміст вогнетривкої посуду перемішуємо і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин.

Крок 8. Викладаємо ароматне блюдо на тарілку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Смажені баклажани з грибною приправою

Смажені баклажани з грибною приправою – це смачне блюдо, яке приведе в захват не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Для насиченості смаку в рецепті використовується невелика кількість майонезу і ріпчастої цибулі.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Приправа грибна – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Чебрець – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно подрібнюємо очищену цибулину, пасеруємо на рослинній олії. Паралельно кубики баклажана підсолюємо і наполягаємо протягом 20 хвилин.

Крок 2. До румяному луку викладаємо фіолетовий плід (без соку).

Крок 3. Через 10 хвилин присмачую овочі майонезом.

Крок 4. Приправляємо чебрецем, сіллю, спеціями, лавровим листом і меленим перцем – перемішуємо.

Крок 5. Тушкуємо ще 10 хвилин і в кінці теплової обробки, доповнюємо подрібненим часником і зеленню.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажені баклажани «як гриби» з майонезом

Смажені баклажани «як гриби» з майонезом – це неймовірно апетитне блюдо, яке стане ідеальним доповненням, як до м’яса, так і до звичайного відвареної картоплі, щедро посыпанному свіжою ароматною зеленню. Обов’язково спробуйте приготувати фіолетові плоди таким чином!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З баклажана видаляємо шкірку, м’якоть ріжемо на шматочки невеликого розміру і закидаємо в сковорідку з олією.

Крок 2. Смажимо до утворення характерною скоринки.

Крок 3. В окремій сковороді пасеруємо дрібно нарізану цибулю.

Крок 4. Підрум’янені компоненти викладаємо в тарілку з високими бортиками.

Крок 5. Додаємо очищений часник, пропущений через прес.

Крок 6. Присмачую майонезом, чорним перцем і сіллю.

Крок 7. Ретельно перемішуємо і переходимо до дегустації. Приємного апетиту!